Muusikoiden.net
23.03.2019
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Korg SP-170
1
spaze
28.11.2010 09:27:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haulla en löytänyt mitään, mutta onko kellään kokemusta Korg SP-170 digipianosta? Millainen soundi ja millaiset koskettimet? Onko lähelläkään oikeaa pianoa?
 
spaze
02.12.2010 15:23:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Menin sitten tilaamaan kyseisen digipianon Thomannilta, joten kerron sitten kokemuksia jahka saapuu ja pääsen soittelemaan sillä.
 
Passer-by
16.12.2010 14:58:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro,
jokos kiippari saapui? Kerrohan miltä tuntuu ja kuulostaa. Pitäis osata suositella juuri tuon hintaluokan soitinta kaverille, mutta soitinkauppoja ei ole lähimestoilla, niin olis kiva kuulla, minkälainen tämä tapaus on.
 
spaze
16.12.2010 22:31:29 (muokattu 16.12.2010 22:33:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puolitoista viikkoa pianoa odottelin innolla. Taisi olla pisin 9 päivää pitkiin aikoihin :D
 
Eli ostin Thomannista itse SP-170:n, sille puisen alustan sekä pianopenkin ja kaksi T.Bone kuuloketta. Sustain-pedaali sekä virtalähde kuuluu itse pianoon.
 
Koko setti saapui Itellan pakettiautolla kotiin kolmessa paketissa. Yhdessä oli piano, toisessa jalusta ja kolmannessa loput. Otin pianon paketista ensimmäisenä ja sepä oli ihan jäätävän kylmä ja koskettimet tuntuivat todella tahmaisilta (palautus yläasentoon ei ollut kovin nopea). Rakensin siis jalustan. Kolme osaa yhteen ja muttereilla ruuvit kiinni ja se oli siinä. Piano sen päälle ja parilla ruuvilla jalustaan kiinni ja se oli siinä.
 
Pianopenkin ostin säädettävän jossa runko metallia. Kesti hiukan aikaa saada jalat kiinni ja kokonaisuus oli valmis.
 
Pianossa ei ole lainkaan nappeja eikä säätöjä näkyvissä. Volume sekä on/off löytyy pianon takaa. Nämä säädöt eivät ole vaikeasti saavutettavissa joten ei hätää sen suhteen.
 
Äänet sekä reverb/chorus asetukset toteutetaan niin, että painetaan kolmea viimeistä näppäintä yhtäaikaa jolloin kuuluu naksahdus kajareista ja sitten tiettyjä näppäimiä. Jotkut ei tykkää tästä mutta mun kanta tähän on se, että erittäin hieno keksintö. Nyt piano näyttää pianolta eikä Star Trekin ohjaamolta ja toisekseen mun lapset ei innostu liikaa säätämisestä vaan itse soitosta. MIDI-kiipparissani vanhempi leikki koko ajan potikoiden ja volume säätöjen kanssa. Eli piano on siis mielestäni todella tyylikkään näköinen.
 
Äänet ovat mielestäni hienot, parhaiten tykkään Piano 1 eli grand piano äänestä. Tietääkseni samplattu Steinway flyygelistä. Piano 2 on enempi rokkahtava soundi. Oletuksena pianossa on juuri sopiva määrä chorusta ja reverbiä. E-piano on myös hyvä sekä urut, tosin en niitä käytä mihinkään.
 
Soittaessa kuulee miten alaäänet painottuvat enemmän vasemmalle kaijuttimelle kun taas korkeät soinnut painottuvat enemmän oikealle. Tämä painotus kuuluu paljon paremmin kuulokkeilla, mutta ilmankin antaa realistisen äänijakauman, ikään kuin soittaisi oikeaa pianoa.
 
Tietääkseni pianossa on 32 äänen polyfonia, eikä ainakaan mun soitossa ole tullut ongelmia vastaan. Edes sustain-pedaalit kanssa. Missään vaiheessa en ole kuullut sample-luuppia eli pitkät on samplet ainakin piano 1:ssä.
 
Koskettimien painotus on näin MIDI-koskettimillä soittaneelle herkkua. Töissä olen kokeillut pystypianolla soittoa ja nämä koskettimet tuntuu suht samalle. Mielestäni erittäin hyvä tuntuma ja soitettavuus. Mustat koskettimet ovat mattapintaisia ja voi olla että alaäänet ovat hiukan enemmän vastassa kuin korkeammat, en mene tästä takuuseen.
 
Pianon kajareista lähtee mielestäni ihan tarpeeksi ääntä. Jos ei riitä niin voi liittää pianon sterkkoihin. Itse pianon kaijuttimista lähtee sen verran ääntä, että matalimpia nuotteja soittaessa lujaa takaosassa oleva muovinen osa värisi. Luulin ensiksi, että kaijutin särisi bassosta mutta se olikin tuo löysä muovilaatta pianon takana. Laitoin sinne solumuovia sen ja pianorungon väliin ja ongelma korjaantui.
 
Tuo olikin sitten ainoa huono puoli tässä pianossa. Hintalaadultaan voisin suositella aloittelijoille ja miksi ei kokeneemmillekin soittajille jotka haluavat säästää tilaa/naapureita. Ensiksi harkitsin Yamaha P95:sta mutta pelkän P95:n hinnalla sain kokonaisen setin joka ei ainakaan vielä ole pettänyt. Casio CDP-100:sta harkitsin myös, mutta Fasulla kokeilun aikana huomasin saman napsahtavan äänen koskettimia painaessa kuin mitä netissä on varoiteltu/harmiteltu.
 
Ostin SP-170 sokkona ilman kokeiluja ja pelkkien speksien ja arvostelujen varaan, koska ainakaan Fasulla ei ko pianoa ole tarjonnassa.
 
Toivottavasti tästä pikku arvostelusta oli jotain hyötyä kun aika harvassa paikassa on juttua SP-170:stä.
 
JPQ
17.12.2010 07:50:35 (muokattu 17.12.2010 07:51:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

korgin sivulla lukee polyfonioissa kyllä 120 notes /60 notes (Stereo). itse tykkään ettei koskettimia käytetä noin vain siksi että modernina säveltäjä tyypin ihmisenä en halua soitinta jossa on pienikin riski että joku ihan marginaainenkaan juttu vaihtaisi soundia...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
spaze
17.12.2010 12:52:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: korgin sivulla lukee polyfonioissa kyllä 120 notes /60 notes (Stereo). itse tykkään ettei koskettimia käytetä noin vain siksi että modernina säveltäjä tyypin ihmisenä en halua soitinta jossa on pienikin riski että joku ihan marginaainenkaan juttu vaihtaisi soundia...
 
Kiitos korjauksesta, taisi sekottua polyfoniat Yamaha NP-30:n kanssa jota vilkuilin aikaisemmin.
 
Millä tavalla et tykkää että käytetään koskettimia? Voisitko valaista hiukan kun en oikein ymmärtänyt?
 
kiippariippa
17.12.2010 13:00:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieno juttu Spaze että kirjoitit jutun tuosta pianosta. Tällaisista on aivan varmasti apua monellekin. Taitaa olla hintaisekseen oikein kelpo masiina.
 
- balanssit täysille -
Quru
17.12.2010 13:23:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

spaze: Kiitos korjauksesta, taisi sekottua polyfoniat Yamaha NP-30:n kanssa jota vilkuilin aikaisemmin.
 
Millä tavalla et tykkää että käytetään koskettimia? Voisitko valaista hiukan kun en oikein ymmärtänyt?

 
Taisi tarkoittaa, että ei tykkää jos soittaessa on pienikään mahdollisuus, että sattuu painamaan yhtä aikaa niitä koskettimia jotka tuuppaavat urut tai kaikujen säädöt päälle. Minäkin tykkään enempi napeista, koskettimet on soittamista varten. Tosin olenkin enemmän syna- kuin pianomies.
 
Kun viikset omaava mies koskee hammondiin, syntyy AINA suhinaa ja pörinää. Hammondeja on valmistettu kahta sorttia: hyviä ja huonoja.Tyypillinen hammondien soittotekniikka on murjominen.
spaze
17.12.2010 14:00:23 (muokattu 17.12.2010 14:06:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Quru: Taisi tarkoittaa, että ei tykkää jos soittaessa on pienikään mahdollisuus, että sattuu painamaan yhtä aikaa niitä koskettimia jotka tuuppaavat urut tai kaikujen säädöt päälle. Minäkin tykkään enempi napeista, koskettimet on soittamista varten. Tosin olenkin enemmän syna- kuin pianomies.
 
Aah, joo nyt ymmärsin. Niin toki onhan mahdollista että painat B, H ja C säveliä samaan aikaan, mutta on kyllä törkeen ruma sointu ja käsittääkseni insinöörit ovat tutkineet ettei tuota käytetä missään. Tuohan toimii niin, että niitä pitää painaa samaan aikaan eikä murtosoinnulla. Sen jälkeen niitä pidetään painettuna ja vasta sen jälkeen jotain asetusnäppäintä.
 
spaze
17.12.2010 14:05:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kiippariippa: Hieno juttu Spaze että kirjoitit jutun tuosta pianosta. Tällaisista on aivan varmasti apua monellekin. Taitaa olla hintaisekseen oikein kelpo masiina.
 
Ole hyvä vaan ja jos kysymyksiä löytyy niin rohkeasti vaan.
 
JPQ
17.12.2010 23:13:27
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

spaze: Aah, joo nyt ymmärsin. Niin toki onhan mahdollista että painat B, H ja C säveliä samaan aikaan, mutta on kyllä törkeen ruma sointu ja käsittääkseni insinöörit ovat tutkineet ettei tuota käytetä missään. Tuohan toimii niin, että niitä pitää painaa samaan aikaan eikä murtosoinnulla. Sen jälkeen niitä pidetään painettuna ja vasta sen jälkeen jotain asetusnäppäintä.
 
Mä en soita mitään olemassa olevaa mietin siis tätä kohderyhmää ja toisekseen joskus rumakin on just se oikea. ja digipianon pitää näyttää digipianolta.:)
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
spaze
18.12.2010 09:03:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ei sulle sovi niin ei sovi :) Itse ainakin tykkään jo sen vuoksi ettei mut tytöt rupea leikkimään asetuksilla. Eivät edes tiedä muista äänistä kuin Piano 1.
 
JPQ
18.12.2010 09:14:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

spaze: Jos ei sulle sovi niin ei sovi :) Itse ainakin tykkään jo sen vuoksi ettei mut tytöt rupea leikkimään asetuksilla. Eivät edes tiedä muista äänistä kuin Piano 1.
 
Tilanteesi ymmärrän tosin tuota pimittämistä en. ei kaikista tarvi tulla pianistia entäs jos tyttöjen musiikki harrastus tyrehtyykin tuon takia jos ne haluaisikin soittaa urkuja eikä pianoa vaikka...
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
spaze
18.12.2010 15:47:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totta puhut :)
 
spaze
20.12.2010 14:11:16 (muokattu 20.12.2010 14:12:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten pelkäsinkin, nyt se on vaan sitä pimputusta ja leikkimistä kun siitä löytyykin kivoja uusia ääniä jolla tehdään kummitusääniä.
 
Pidin kumminkin tytölle eilen ensimmäisen oppitunnin ja tyttö oppi viidessä minuutissa kunkin koskettimen nimen. Koko puolituntinen harjoittelu meni pianoäänellä ja keskittyi siihen opiskeluun eikä leikkimiseen joten hyvä näin. Saa sitten muina aikoina improvisoida urkuäänillä :D
 
spaze
17.08.2011 13:22:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piano edelleen kovassa käytössä ja nyt tytöillä on piano-ope kerran viikossa.
 
matti_
15.05.2012 16:01:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko murahtaa, vaikka vanha ketju onkin. Mikäköhan sitä lapsen innostusta ja oppimista paremmin tukee kuin leikin ja kokemisen kautta asioihin tutustuminen?
 
Kyllä minäkin lapsilleni opetan juttuja sitä mukaa kun haluavat tietää tai kysyvät neuvoa. Siihen asti heidän ulottuvillaan on vain sellaisia soittimia, joista saavat vapaasti (toki soittimia kunnioittaen) etsiä uusia ulottuvuuksia.. eli meidän tapauksessa melkein kaikki soittimet. Esimerkiksi kitara kestää kevyen rummutuksen ja avosointuun viritettynä lapsi saa oikeita onnistumisenkokemuksia.
 
Tämä oli vain minun mielipide.
 
DShow
06.07.2012 01:01:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli mieleen, että onkos jollain kokemuksia Korg SP-170S pianosta? Jos on, niin valaiskaahan hieman muutoksista/parannuksista.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti