Muusikoiden.net
15.06.2024
 

Uutiset
KeskusteluHaastattelutWantedToriGallupTop-ListatKeikatArtikkelitGalleriaDemostudioLevylistaLinkkihakemistoHuoneet
JäsenetKirjaudu sisäänOma sivuPikaviestitRekisteröidyOnline
Operaatio: LiveTapaamisetHaku
MediakorttiPalauteInfo

Yhteystiedot

Muusikoiden.netin toimintaa pyörittää Muusikoiden Net ry.

» https://muusikoiden.net/
» palaute@muusikoiden.net
» Palaute-lomake


Muusikoiden.net ylläpito

Muusikoiden.net:in ylläpito. Lyhyt oppimäärä.

Juhani

» Sivujen perustaja.
» Ideointi ja ylläpito.

Johtaja

» Sivujen ydin. Tekniikka ja toteutus.
» PHP & MySQL.

Taustaa

Muusikoiden.netin tarina alkoi Turussa vuonna 1997, kun Juhani Paaso päätti perustaa "Vanities" -sivuston. Sivustolla oli kotimaisten tabulatuurien ja lyriikoiden osasto, "Wanted"-bändihakupalsta ja vähän myöhemmin myös keskustelu. Vanities-konsepti jäi kuitenkin pieneksi, ja Paaso perustikin pian puhtaalta pöydältä uuden palvelun, joka sai nimekseen Muusikoiden.net.

Paason visio lujittui entisestään, kun mukaan tuli ohjelmistosuunnittelija Markus Petäjä vastaamaan palvelun teknisestä toteutuksesta. Sivusto toteutettiin PHP -ohjelmointikielellä MySQL-tietokantaa käyttäen. Muusikoiden.netin ensimmäinen versio avattiin 14.1.2000.

Ylläpitäjät kehittivät palvelua aktiivisesti ja julkaisivat uudistetun version lähes vuosittain. Sivuja pyörittämään hankittiin marraskuun alussa 2002 ensimmäinen oma palvelin, nyt jatkuvasti kasvava palvelu työllistää kaksi rinnakkaista palvelinta. Sivuston ylläpitäjät maksoivat ensimmäiset vuodet kaiken omista taskuistaan, kunnes syyskuun lopulla 2004 sivuston ylläpito siirtyi Muusikoiden Net ry:n nimiin, joka vastaa sen kuluista ja järjestää jäsenilleen tapahtumia.

Tällä hetkellä Muusikoiden.net on 14 miljoonalla kuukausittaisella sivulatauksellaan Suomen suurin ei-kaupallinen musiikkiaiheinen sivusto. Rekisteröityneitä jäseniä on yli 205 000. Muusikoiden.net voitti maaliskuun lopussa 2003 järjestetyssä Suomen suurimmassa The Big One -digimediakilpailussa Kultaisen Pikselin parhaasta ei-kaupallisesta verkkopalvelusta. Samana vuonna Turun kaupungin nuorisoasiainkeskus myönsi Muusikoiden.netille promoottoristipendin. Kyseinen stipendi myönnetään vuosittain turkulaiselle musiikkikulttuuria elävöittäneelle henkilölle tai taholle.

Sivuston ympärille on syntynyt myös ympäri Suomea isompia ja pienempiä kokoontumisia, joissa Muusikoiden.netin ylläpito ja jäsenistö ovat viettäneet aikaa yhteisen musiikinteon, keskustelujen ja viihtymisen merkeissä. Tämä on ollut monelle hyvän sivuston parasta antia. Ensimmäinen suurempi, monipäiväinen miitti eli sivujen käyttäjien tapaaminen tapahtui Lohjalla vuoden 2001 syyskuussa. Tästä on syntynyt jokavuotinen traditio, järjestelyvastuun vaihtuessa Muusikoiden.netin aktiivisten jäsenten kesken. Muusikoiden.netin aktiivijäsenet ovat myös edustaneet sivustoa Salibandyn Rock SM kisoissa, sekä tukeneet bändejä järjestämällä keikkoja Operaatio:Live ry:n nimissä.

Viimeisimpänä asiana ylläpito on aloittanut Muusikoiden.net aiheisten videoiden sarjan Muusikoiden.net TV:ssä, joka mm. esittelee sivuston jäsenten musiikkivideoita eri soittolistoilla sekä käsittelee yleisesti sivustoa ja musiikkia koskevia asioita.

Sunnuntaina 14. tammikuuta 2024 Muusikoiden.net täytti 24 vuotta.