Aihe: Back in business-> Muusikon identiteeti?
1
sellisti
16.02.2008 22:47:48
Tuskin tuo identiteettiin sen kummemmin liittyy. Ei ole mikään ihme että esiintymisjännitys on isompi jos olet ollut viisi vuotta soittamatta. Esiintyminenkin on ainutlaatuisesta luonteestaan huolimatta eräänlainen rutiini jota täytyy harjoittaa säännöllisesti jotta siihen löytäisi parhaan mahdollisen fiiliksen ja henkisen tilan. Enpä usko että moni muu asia auttaa yhtä hyvin kuin vain itse esiintyminen, näin se on kaikilla.
"Musiikki ei ole sitä mikä soi. Musiikki on sitä, miksi se mikä soi, soi niin kuin se soi silloin kun se soi." (Leif Segerstam) --- "Musiikki on kuin huumori. Toisille sitä ei kannata selittää, toisille ei tarvitse." (en muista kuka)
Cliffies
19.02.2008 15:56:58
Onko kenelläkään kokemusta vastaavanlaisesta, ja pääseekö tälläisesta eroon muuten kuin vain esiintymällä ja tottumalla siihen. En kuitenkaan haluaisi menettää soittamisen iloa.
 
Paljon kun esiintyy niin laskee paljon se jännittämisen määrä. Sinulla tilanne lienee (?)kuitenkin sellainen että sooloesiintymisiä ei ole viikottain, jolloin jännitystä on ilmassa niin että sen selvästi huomaa.
 
Suurin ongelma jännittämisessä on se miten siihen suhtautuu. Useimmat ihmiset yrittää painaa sen taka-alalle, teeskennellä että sitä ei ole. Se on paha virhe. Jännitys on kehon tapa valmistautua tuleviin koitoksiin, entisinä aikoina panoksena oli henki, esiintyessä ei liene niin tiukkaa... :D
 
Silloin kun on rakastunut, on mahdotonta väittää itselleen ettei olisi. Silloin kun on surullinen, on mahdotonta väittää itselleen olevansa tositosi iloinen. Jos siinä onnistuu niin luultavasti on pahoja ongelmia sitten joskus myöhemmin luvassa. Silloin kun on aivan hemmetin iloinen on mahdotonta olla vakava.
 
Kaikki muistaa lapsuuden Joulut, koko Joulukuun ajan oli kusiaisia housuissa ja jännitti niin pirusti ettei meinannut uni tulla. Silti tuskin kukaan muistaa lapsuuden joulujännittämistä negatiivisesti. Lapset osaavat vielä suhtautua jännittämiseen luonnollisena tunteena, kun jännittää niin silloin jännittää.
 
Lyhyesti: Anna itsellesi lupa jännittää kun ennen esitystä tunnet perhosia vatsassa. Anna perhosten tulla, sillä siellä ne on vaikka kuinka yrittäisit kieltää. Ole iloinen että jännität, se vain kertoo että esiintymisellä on sinulle merkitystä. Jännittäminen on aivan normaali tunne, siinä missä ilo, suru jne. Jos yrität teeskennellä ettet jännitä, oireet vain korostuvat.
 
Tuntuu oudolta mutta toimii. Mulla oli tapana jännittää liikaa ennen suuria keikkoja/koesoittoja. Jännittäminen ilmeni ansatsikriisinä (puhaltaja) muutamaa viikkoa ennen keikkaa, koska en ymmärtänyt että kyseessä oli se että kroppani oli jo alkanut valmistautua tulevaan ja tapani hahmottaa soittamistani oli sen johdosta tarkentunut ja tuntui erilaiselta.
 
Kun annoin itselleni luvan jännittää tuli soittamisesta paljon helpompaa ja mukavampaa. Jännityksen tuoma adrenaliini antaa parhaimmillaan aivan loistavan lisän keskittymis- ja kuulemiskykyyn, ja keikan jälkeen on aivan mahtava olo. Siksi kai esiintymiseen jää koukkuun...
Konsertti, mikä ihana tekosyy oluenjuonnille...
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)