Aihe: Peliarviot
1 2 3 4 5 6
Rotuvaari
07.07.2006 17:56:27 (muokattu 07.07.2006 17:57:01)
Peli: Street Surfer
Kehittäjä: Mastertronic
Vuosi: 1986
Laitevaatimus: Commodore 64(ei bittiä)
 
Mikäs sen mukavampaa kuin skeittailla moottoritiellä kauniina kesäpäivänä. Silloin tällöin noukkia tyhjä pullo tien laidasta tai napata täysi kokispullo ohiajavasta autosta ja nauttia kylmää juotavaa. Näistä lähtökohdista liikkeelle lähdettäessä ei voi tulla muuta kuin hyväntuulinen peli. Vai voiko?
 
Ideana siis paahtaa skeittilaudalla hurjaa vauhtia moottoritiellä, väistellä samaan suuntaan matkaavia autoja, kerätä tyhjiä pulloja sekä hyppiä öljyläikkien ja keltaisten lintujen yli. Ajettavana on aina 4 mailia kerrallaan ja joka tieosuuden päätteessä sijaitsee palautuspiste johon pelihahmo heitää tyylikkäästi keräämänsä pullot. Jokaisesta kerätystä pullosta saa pienen määrän energiaa. Mahdollisuutena on myös juoda matkalla limonaadia jos onnistuu nappaamaan pullon autoilijalta. "Here kid, drink up!", lukee ruudulla ja porejuomaa tarjonnut autoilija kiihdyttää saman tien hurjaa vauhtia eteenpäin. Jos sattuu saamaan autoilija kiinni, pääsemään tarpeeksi lähelle ja nappaamaan tarjotun pullon, saa energiaa huomattavan määrän lisää.
 
Energia-palkki näkyy vauhti-palkin alapuolella ruudun alalaidassa. Jokainen kerätty pullo kirjautuu myös ruudulle. Pelin sanomana on siis että kierrätys kannattaa ja on hauskaa puuhaa. "Recycling is fun!" pulpahtaa ruudulle monta kertaa. En tiedä sitten miten kieroutunut huumorintaju pelinkehittäjällä on ollut, mutta jos kierrätystä pitää harrastaa oman henkikultansa kustannuksella ollaan aika kaukana hauskasta. Poliiseillakin olisi varmasti oma sanansa sanottavana tiekäyttäytymisestä. Onneksi takaa tulevat autot tööttäävät sentään kerran torvea ennen kuin pyyhkäisevät surutta pelaajan yli. Tarpeeksi monta osumaa niin pelaaja häviää mystisesti ja skeittilauta jää skeittaamaan keskenään hautajaismusiikkien säestyksessä.
 
Pelissä ei siis ole muuta päämäärää kuin kerätä pisteitä, joita kerääntyy edettäessä. Tämähän alkaa puuduttamaan tietysti ja peli jää aika sisällöttömäksi loppupeleissä. Musiikki nopeutuu sitä mukaan mitä vauhti kasvaa ja musiikkiraita pysyykin samana läpi pelin. Ei sillä, ovat taas sen verran mieleenpainuvat pimputukset että alta pois. Musiikki ei ala tökkimään, muu peli alkaa. Peliin nimittäin pääsee hyvin nopeasti sisälle ja sitten kun on päässyt, on kaikki jo koettukin. Väistellään autoja taajaan ja noukitaan jokunen pullo silloin tällöin. Ohjaus on onneksi sen verran suurpiirteistä ettei peliä voi kovissa nopeuksissa ainakaan liian helpoksi kutsua.
 
Taivas:
+ Musiikki
+ Addiktoivuus
+ Ääni joka lähtee pullonpalautuksen yhteydessä
+ Ääni joka lähtee kun pelaaja jää auton alle *swhoooosh!*
 
Helvetti:
- Sisällöttömyys
- Kierrätysideaa ei ihan loppuun harkittu
- Loppujen lopuksi hyvin tylsä
 
Iloisten kierrättäjien iloinen peli joka tarjoillaan mukavan musiikin kera. Kolikkopelien ystäville nostalgiannälkään.
 
* * *
All work and no playing makes me a dull boy.
MaD PiAnIsT
08.07.2006 11:17:54
 
 
Aijai. Oli niin hauska arvostelu, että plussan sait.
Kyllä ennen sentään tehtiin omaperäisiä pelejä.
"RECYCLING IS FUN!!"
Jos haluat tietää ketkä ovat ystäviäsi, hanki vankilatuomio. (Charles Bukowski)
Dacatch
08.07.2006 12:29:56
The Legend of Zelda
Kehittäjä: Nintendo
Vuosi: 1987
Alusta: NES
 
(Ote ohjekirjasta)
 
"Tämän sekasorron keskellä, pienessä kuningaskunnassa Heraldien maassa, kulki taru sukupolvelta toiselle, taru Viisauden Voimista, kultaisista kolmioista, jotka omasivat salattuja voimia. Eräänä päivänä hyökkäsi maahan vihollinen, joka vei mukanaan osan kolmioista. Tätä armeijaa komensi Pimeyden Prinssi Ganon. Peläten hänen häijyä valtaansa jakoi Prinsessa Zelda viimeisen Viisauden Voiman kolmion kahdeksaan osaan ja kätki ne pelastaakseen ne Ganonilta. Samaan aikaan hän käski uskollisen kamarineitonsa Impan paeta salaa ja etsiä sankari, joka voittaisi Ganonin. Kuullessaan tästä suuttui Ganon, vangitsi prinsessan ja lähetti miehensä etsimään Impaa.
 
Impa pakeni henkensä kaupalla metsien ja vuorten yli. Hänen voimiensa ollessa loppumaisillaan, huomasi hän olevansa Ganonin asemiesten ympäröimänä. Silloin ilmestyi paikalle nuori mies, joka ajoi Ganonin asemiehet pois ja pelasti Impan. Häni oli Link. Matkallaan hän kohtasi Impan ja Ganonin asemiehet.
 
Impa kertoi hänelle Prinsessa Zeldan tarun. Urheasti lähti Link pelastamaan Zeldaa, mutta Ganon oli hirmuinen vastustaja. Jotta hän pystyisi voittamaan Ganonin, tulisi Linkin pystyä löytämään kaikki Viisauden Voiman kahdeksan osaa ja koota ne, muuten hänellä ei olisi mahdollisuutta saavuttaa Kuoleman Vuorta, jolla Ganon asui.
 
Pystyykö Link todella tuhoamaan Ganonin ja pelastamaan Prinsessa Zeldan? Vain Sinun taitosi voi ratkaista tämän."
 
PELAAMINEN
 
Jokainen Kolmion pala on piilotettu labyrinttiin, ja näitä lähdetään koluamaan, samalla keräten uutta varustusta, lisää elämäsydämiä ja rahaa. Jokaisesta labyrintista löytyy uusia varusteita, joita usein tarvitaan kyseisen labyrintin pomon tappamiseen. Uusia varusteita voi myös ostaa kaupoista.
 
Ohjaussysteemi on yksinkertainen: ristiohjaimesta liikutellaan Linkiä, A- ja B-nappuloilla käytellään miekkaa ja muita varusteita. Selectistä peli pysähtyy, ja startista pääsee valikkoon, josta valitaan varusteeet. Ohjaus toimii moitteetta, ja Link tottelee komentoja varsin nopeasti.
 
Pelin alkaessa ei anneta uusien Zeldojen tapaan neuvoja mihin lähteä, pelaaja heitetään keskelle pelimaailmaa ilman mitään käsitystä pelimaailmasta. Täytyy siis kirjaimellisesti lähteä tutkimusmatkalle. Ohjekirjasta löytyy vinkkejä pelin aloittamiseen, mutta jos ohjekirjaa ei ole saatavilla, saattaa uusi pelaaja olla hämmentynyt pelin alussa. Aloitusruudun luolasta löytyy ensimmäinen (puu)miekka, ja seikkailu voi alkaa.
 
Ruudun yläreunassa on kartta, joka ei kuitenkaan näytä muuta kuin Linkin sijainnin pelimaailmassa. "Kartta" on harmaa suorakulmikassa, jossa Linkin sijainti näkyy vihreänä pisteenä. Labyrinteista onneksi löytyy kartta ja kompassi, jotka auttavat sen selvittämisessä.
 
LABYRINTIT
 
Labyrintteja pelistä löytyy kahdeksan. Jokaiseen on piilotettu yksi Viisauden Kolmion pala, jota vartio pomohirviö. Kun pomohirviö on tapettu, tältä saa yhden sydänsäiliön, joka tarkoittaa käytännössä yhden sydämmen verran lisää kestävyyttä Linkille. Jokaisesta labyrintista löytyy myös uusi ase/tavara, joka auttaa eteenpäin pelissä. Näistä esimerkkinä vaikka silta, jousi, lautta ja taikahuilu.
 
Osa labyrinttien sisäänkäynneistä on helposti tunnistettavia, mutta osa saattaa olla äärimmäisen vaikeita löytää. Esimerkiksi tietyn puun polttaminen keskellä metsää ei välttämättä ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen labyrinttia etsiessä. Useimmiten löytyy kuitenkin ihmisiä, jotka neuvovat näiden labyrinttien löytämisessä enemmän tai vähemmän epäselvillä neuvoilla.
 
Kun koko Viisauden Kolmio on kerätty, on aika lähteä yhdeksänteen labyrinttiin, Kuoleman Vuorelle.
 
Kun Ganon on tapettu ja Zelda vapautettu, ei hätää: peli ei lopu vielä. Alkaa "toinen kierros", eli pimeyden maailma. Peli alkaa alusta, mutta maailma on hiukan erilainen. Labyrinttien paikat ovat muuttuneet jne.
 
Ensimmäisessä The Legend of Zeldassa on sitä jotain. Se ei ole vain nostalgiaa, vaan se on oikeasti hyvä ja aikanaan mullistava peli. Liikkuminen on täysin vapaata, sitä ei rajoiteta mitenkään. Laaja maailma, jota saa tukia, paljon hirviöitä tapettavana ja esineitä kerättävänä, salaisuuksia ja salakäytäviä etsittävänä. Juonen osuus pelissä on pieni, mutta pelattavuus ja toiminta ovat rautaa. Peli ei ole ainakaan minua vielä ikinä ehtinyt kyllästyttää, vaan aina jaksaa palata sen pariin.
 
10/10
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tulipas huonoa tekstiä, mutta toivottavasti tuosta jotain selvää saa.
Pelsi
08.07.2006 13:36:09
The Legend of Zelda
 
Ehdottomasti plussan paikka. Ikivihreä sai juuri oikeat pisteet ja arvostelut. Itse olisin joka toisessa lauseessa hehkuttanut patteritallennuksen ihanuutta salasanasysteemin sijaan, mutta muuten komppaan ja täysiä.
Mä mustat velhot oon!
Dacatch
08.07.2006 13:57:55
Itse olisin joka toisessa lauseessa hehkuttanut patteritallennuksen ihanuutta salasanasysteemin sijaan
 
Kah, tuohan pääsi unohtumaan. Se tosiaan on lähes taivaallinen esim. Castlevania 2:en jumalattomien pitkien salasanojen jälkeen.
wavelength
12.07.2006 06:37:49
 
 
Mitenkäs tuota niin... Onko joukossamme muita immeisiä, jotka ovat ihastuneet King of Dragon Passiin?
En tiedä mistä puhun. Prof.Sound's Drum Tuning Bible.
Tempura
12.07.2006 08:40:31
Mitenkäs tuota niin... Onko joukossamme muita immeisiä, jotka ovat ihastuneet King of Dragon Passiin?
 
Heitäppä arvostelu niin saattaa äkkiä ollakin!
THV-Klubi #7 Romantikkoitkijät #12
konnamatti
12.07.2006 09:20:10
The Legend of Zelda
 
Huutooni vastattiin, ja plussaa tuli! Hienoa! Ei, legendaarista!
[19:36] ei vittu blues on yliarvostettuu
Nita Nitro
12.07.2006 12:56:50
Jaahas, täältähän saa satunnaispelaaja hyviä vinkkejä!
 
Falloutit vaikuttaa ainakin kiinnostavilta... Mites noi Elder Scrollsin aiemmat osat, onko hyviä? Toi uusin nimittäin ei tämmöisen vähän vanhemman koneen omistajalle oikein sovellu kun ei vehkeissä riitä vääntöä.
mystische!
Jormaz
12.07.2006 13:12:27
Jaahas, täältähän saa satunnaispelaaja hyviä vinkkejä!
 
Falloutit vaikuttaa ainakin kiinnostavilta... Mites noi Elder Scrollsin aiemmat osat, onko hyviä? Toi uusin nimittäin ei tämmöisen vähän vanhemman koneen omistajalle oikein sovellu kun ei vehkeissä riitä vääntöä.

 
Morrowind kannattaa tsekata. Anttilan alelaarissa pyörinyt alle kympin hintaan ja pelattava ei ainakaan lopu kesken.
In Goth We Trust!
The 666 Club #4 Mactep - Love Metalia Neuvostoliitosta
Jormaz
12.07.2006 18:22:57
Morrowind oli Anttilassa 5€. Game of the Year-edition tais olla kympin kalliimpi, siinä on vissiin lisälevyt mukana.
In Goth We Trust!
The 666 Club #4 Mactep - Love Metalia Neuvostoliitosta
Pelsi
13.07.2006 04:03:15 (muokattu 13.07.2006 04:19:06)
Action 52
1991
Nintendo Entertainment System
 
Koska asioiden haukkuminen ja täydellinen lyttääminen on jokseenkin terapeuttista, otankin seuraavaksi kohteeksi Nintendon Action 52-monipelikasetin. Tästäkin kuulkaas joskus penskana 500 markkaa maksettiin (ja itkettiin kyllä sen jälkeen kovasti), koska NES-kasetit maksoivat uusina jotain sellaista. Paketissa on siis 52 eri peliä, joista jokainen on aivan täyttä paskaa. Tai oikeastaan tätä tapausta ei voi edes ulosteeseen verrata, koska kakka hymyilyttää huumorintajuisia henkilöitä useasti. Action 52 ei todellakaan hymyilytä sen 500 markan hukkaamisen jälkeen, olisi pitänyt vaikka mieluummin aloittaa tupakanpoltto jo silloin tämän pelin ostamisen sijaan.
 
JUONI
 
52 eri peliä. Useimmat niistä ovat täysin juonettomia, pelaaja vain heitetään keskelle pelitapahtumia vailla mitään käsitystä, mikä tässäkin nyt on taas ideana. Yksikään peleistä ei herätä minkäänlaista kiinnostusta ko. pelin juonta kohtaan. Itse asiassa kaikki pelit eivät lähde edes käyntiin, mikä onkin kasetin paras puoli. Se nimittäin säästää aikaa ja hermoja vähän.
 
Viimeisenä kasetilla oleva Cheetahmen on ilmeisesti kasetin kovin paukku, sillä siinä on jonkinlainen alkuanimaatio ja juonikin ehkä. Hullu tiedemies tekee mutanttigepardeja plaa plaa, sitten ne kääntyvät isäntäänsä vastaan, jolloin tämä tekee lisää mutanttieläimiä plaa plaa plaa. Sitten nämä gepardit joutuvat taistelemaan tiensä sen tiedemiehen luokse ja lopettamaan tämän touhut. Ihan perseestähän tämä on jo tässä vaiheessa, mutta kun juoneen lisätään vielä joku Kapteeni Nintendo (tai siis, Action Gamemaster), joka imaistaan TV-ruudun kautta pelimaailmaan, alkaa todellakin möyrytä oikein tosissaan. Action Gamemasteria ei muuten kuulemma nähdä missään vaiheessa peliä, eikä hän oikein muutenkaan liity juoneen mitenkään. Joko alkaa puntti vapista ja myyrä lyödä leimaa boksereihin jännityksestä? Ei niin.
 
PELATTAVUUS
 
Vetäiskää pullo kossua, varastakaa ostoskärryt ja laskekaa niillä alas Mount Everestin rinnettä. On muuten varmasti helpompi ohjata kuin yhtäkään A52:sen peleistä. Varsinkin Cheetahmen on sama, kuin yrittäisi ristiohjaimella ohjata Ridgeä Kauniit ja Rohkeat -TV-sarjassa. Että ammupa tulipalloa, Forrester, ettei kylmä käy! Yhtä hyvin gepardimiehetkin käskyjä tottelevat.
 
Räiskintäpelit ovat mahdottomia ohjata, tasohyppelyt aivan kauheita ja loput (tiiä nuista) sanoinkuvaamattomia. Useimmat peleistä muuten kaatuvat väkisin jossain vaiheessa, joten niitä ei ole mahdollista edes läpäistä. Kuriositeettina mainittakoon, että jossain oli pidetty kilpailut, joissa Ooze-nimisen pelin läpäisijä saisi 100 000 dollaria. Jäi saamatta, sillä peli ei koskaan pysynyt pystyssä kolmea tasoa pitempään.
 
GRAFIIKKA
 
Jos yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin tässä olisi sitten vähän päälle 26 000 sanaa:
http://www.mobygames.com/game/nes/action-52/screenshots
 
Ei liene lisäkommentoinnin tarvetta. Välkkyvää, epäselvää ja ennenkaikkea rumaa pikselioksennusta.
 
ÄÄNET
 
Kasetin käynnistyessä alkava intromusiikki on se voima, joka saa ihmiset tahtomaan pahaa toisilleen. Peleissä olevat pling-äänet (kaikissa ei muuten ole minkäänlaisia ääniä) tunnetaan myös murhapöytäkirjassa nimikkeellä 'motiivi'. Nostan maljani television mute-nappulan keksijälle! All hail!
 
MUUTA
 
Helvetissä on tokikin NES-konsoleita, mutta niissä on vain yksi kasetti sisällä ja sitä ei voi vaihtaa. Arvatkaa, mikä kasetti sieltä löytyy?
 
+ Kaikki pelit eivät toimi
 
- Verbaalinen ilmaisuni ei riitä enää tälläisen paskan lyttäämiseen tarpeeksi
- Kaikki mahdollinen, alkuruudusta loppuruutuun. Siis KAIKKI
 
Arvosanaa en anna, vitut alan tuhlaamaan mitään numeroita tälläiseen. Se olisi loukkaus kouluarvosanajärjestelmän keksijää kohtaan.
 
Lista peleistä:
1. Fire Breathers
2. Star-Evil
3. Illuminator
4. G-Force Fighters
5. Oooze
6. Silver Sword
7. Critical Bypass
8. Jupiter Scope
9. Alfredo and the Fettucinni's
10. Operation Full-Moon
11. Dam Busters
12. Thrusters
13. Haunted Hills of Wentworth
14. Chill-Out
15. Sharks
16. Megalonia
17. The French Baker
18. Atmos-Quake
19. Meong
20. Space Dreams
21. Streemerz
22. Spread-Fire
23. Bubblegum Rosie
24. Micro-Mike
25. Underground
26. Rocket Jockey
27. Non-Human
28. Cry Baby
29. Slashers
30. Crazy Shuffle
31. Fuzz Power
32. Shooting Gallery
33. Lollipops
34. The Evil Empire
35. Sombrero's
36. Storm Over the Desert
37. Mash-Man
38. They Came From Outer Space
39. Laser League
40. Billy-Bob
41. City of Doom
42. Bits and Pieces
43. Beeps and Blips
44. Manchester Beat
45. Boss
46. Dedant
47. Hambo's Adventures
48. Time Warp Tickers
49. Jigsaw
50. Ninja Assault
51. Robbie and the Robots
52. The Cheetahmen (The Action Gamemaster)
 
EDIT: Pakko tarkistaa emulaattorilla, että oliko tämä paketti nyt niin huono kuin muistin. Tämä on jotain aivan käsittämätöntä. Ei tätä jumalauta testaamatta voi uskoa, miten huono tämä oikeasti on. Nykyään se vielä onnistuu halvemmallakin kuin 500 markalla.
 
EDIT 2: Hahah! Kokeilkaapas vaikkapa Manchester-peliä, jos emuloitte tätä. Jos pelaan enää yhtään enempää, niin tapan kaikki. Vittu tapan!
 
EDIT 3: Sen verran otan takaisin, että kaikissa peleissä näyttäisi sittenkin olevan äänet ja musiikit. Ei muita ota! Sanomattakin lienee selvää, että kuuntelen vaikka Bon Jovin panhuilu-covereita mieluummin kuin noita rektaalisia pimputuksia yhtään. Lähdenkin tästä raapimaan kynsillä liitutaulua, moi!
Mä mustat velhot oon!
Planetist
13.07.2006 04:47:14
Jeah, Cheetahmenhän on suorastaan legenda surkeudessaan.
Roses are red, violets are blue, I'll fuck you with a rake
Tempura
13.07.2006 06:12:44 (muokattu 13.07.2006 22:11:43)
The Last Ninja 1 ja 2 (C64)
 
Silloin:
--------
 
Ristus mikä grafiikka! Ja mitkä musiikit! Animaatiot! Se heittelee kaasukranaattejakin (ninjanpieru)! Ja aseita, on nunchakua, miekkaa ja heittotähtiä. Hienot maisemat ja upeaa seikkailua! Ooh, mitä ympäristöjä! Viidakkoa, erämaata, kaupunkia, luolastoja! Viholliset tekevät harakirin/seppukun jos pääsee juoksemaan ohi! Ooh!
 
Arvosana: 9,5
 

 
Nyt:
----
 
Silloiseksi kovat grafiikat kyllä. Ja teemamusiikkia ei unohda koskaan. Mutta mikä VITTU siinä on, että aikuinen mies, ja vielä ninja, ei pääse pienen puron yli normaalisti? Hypitään pienien kivien päällä ja aina ohi, ja sitten kuollaan. Ja mitä vitun puzzleja ne on, että laitetaan koiranruokaa uuniin jotta saataisiin kottikärryt? (huom. karrikoitu kuvitteellinen esimerkki)
 
Arvosana: 9+
THV-Klubi #7 Romantikkoitkijät #12
Tempura
13.07.2006 07:00:40
Jaahas, täältähän saa satunnaispelaaja hyviä vinkkejä!
 
Falloutit vaikuttaa ainakin kiinnostavilta... Mites noi Elder Scrollsin aiemmat osat, onko hyviä? Toi uusin nimittäin ei tämmöisen vähän vanhemman koneen omistajalle oikein sovellu kun ei vehkeissä riitä vääntöä.

 
Ilman muuta myös Falloutit. Pärjännet tosin pelkällä kakkosella, koska ykkösessä on pari rajoitetta mitä kakkoseen on sitten paranneltu. Mutta et mene vikaan, jos molemmat hommaat. Fallout 2 onkin all time-ykkönen peleissäni koskaan. Pidän vielä graafisesta ulkoasusta, hienoa ettei se ole 3D-peli. Grafiikka on sellaisenaan vieläkin toimivaa. Kaikki siinä toimii. Kikkeli. Nyt syön makaroonilaatikkoa ja se ei ole kenenkään vika.
THV-Klubi #7 Romantikkoitkijät #12
lethus1
13.07.2006 09:23:28
Condemned: Criminal origins (Xbox360) - Kommentteja
 
Hyvä arvostelu Tempura. Itseäni nyppi toisto, jonka takia en vieläkään ole pelannut peliä läpi vaan pikkuhiljaa vääntänyt sitä. Ihan lopussa käsittääkseni vielä ollaan.
 
Taistelu on yksinkertaista ja loppujenlopuksi hyvä niin. Turha tuota mätkimistä liikaa monimutkaistaa kun se toimii näinkin. Missään pelissä väkivalta ei ole tuntunut, ja nimenomaan tuntunut näin brutaalilta. Viholliset todellakin käy päälle kuin vesikauhuiset ja niiden järjettömän aggression saikin aluksi tuntea melko usein nahoissaan. Perkele mitä kaistapäitä.
 
Juoni ? Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta loppuratkaisua kyllä osaa jo odottaa, sen verta mystiseksi on peli mennyt.
 
Äänet ja Grafiikka ? Peli kuulostaa hyvältä ja vähemmän yllättäen taustahuminoita ja kolinoita on käytetty hienosti hyväkseen. Peli on myös kaunis, muttei mikään silmien räjäyttäjä. Kuitenkin tähän tasoon tottuneena perus-boxin pelit näyttää suht kämäseltä.
 
Surroundit raikaa, verhot ikkunan edessä jne. Kyllä tuohon tunnelmaan ainakin minä osasin upota. Muutama suhteellisen tiukka sydärikohta pelissä on (mm. fucking mallinuket, argh!) joista suurin osa EI ole, tai ainakaan tunnu skriptatuilta.
 
F.E.A.R.ia en PC:llä ole pelannut kun ei ole toivoakaan saada sitä pyörimään. Sitä odotellessa siis...
 
Arvosana ? Jhaaah, 8/10 about. Katotaan kun tuo loppuratkaisu on takana...
Slovari ja Kiituri Debyytiltä.
wavelength
13.07.2006 11:11:17 (muokattu 13.07.2006 11:12:29)
 
 
Action 52, ei hittolainen! :D
 
Olin jo unohtanut kyseisen pläjäyksen. Kaverin Megadrivellä tuli aikoinaan pelailtua muutaman kerran, mutta paskojahan nuo pelit ovat.
 
EDIT: Kuvankaappauksista päätellen Segan versio oli hieman hifimpi, mutta samaa jöötiä se silti oli; kuin kakkakikkare tinapaperissa.
En tiedä mistä puhun. Prof.Sound's Drum Tuning Bible.
Nita Nitro
13.07.2006 12:06:42
Ilman muuta myös Falloutit. Pärjännet tosin pelkällä kakkosella, koska ykkösessä on pari rajoitetta mitä kakkoseen on sitten paranneltu.
 
Ashia selvä! Kiitti.
mystische!
Milkop
13.07.2006 13:02:23 (muokattu 13.07.2006 13:07:58)
 
 
Unreal Tournament 2004 / PC-DVD / Epic Games
 
Muistatteko entisaikojen 1st person nettipelit? Unreal Tournament ja Quake III etunenässä. Ylinopeaa mättöä jumalattoman kokoisillla aseilla. Kiihkeää toimintaa, jossa taito hyppiä ja strafettaa punnittiin. Kuolemakaan ei tosin haitannut, kun kentälle pääsi samantien takaisin. Mutta mitä sitten tapahtui?
 
Rupesi tulemaan realismiin pohjautuvia pelejä, joissa oli tavoitteita ja joissa nyhjättiin nurkissa "kämppäämässä". Epärealistiset scifimäiskeet alkoivat olla katoava laji ja kaikki puhuivat vain Battlefieldistä ja erityisesti "Köyntteristä". Sekomättöjen ystävien iloksi Epic Games julkaisi kuitenkin vuonna 2003 uuden painoksen UT:sta ja seuraavana vuonna parannellun version, nimeltään Unreal Tournament 2004.
 
Peli on puhdasta urheilua, jopa ohuen juonensa puolesta. Pelaajat ottavat toisistaan mittaa mielikuvituksellisilla kentillä ja räimivät toisiaan edellisistä osistaan tutuilla aseilla, kuten miniguneilla, flak cannoneilla ja singoilla. Pelitempo on edellisistä osista tutun kiihkeä eikä toiminta lakkaa hetkeksikään. Pelimuotoja on entistä enemmän, sillä tuttujen deathmatchien ja capture the flagin seuraksi on kehitelty uutuutena mm. Onslaught, jossa kaksi joukkuetta yrittää tuhota strategisia kohtia suurilla ulkoilmakentillä.
 
Tasoihinkaan ei heti pääse kyllästymään, sillä niitä on yli sata. Vaihteluakin on riittämiin, sillä ne voivat vaihdella hilittömien pilvenpiirtäjien katolla alhaisessa painovoimassa leijumisesta aina kovaa vauhtia kulkevan junan mukana riehumiseen. Variaatiota on siis yksinkertaisesti hillittömästi enkä usko, että yksikään toinen nettimättö tarjoaa näin paljoa sisältöä. Ja jos se ei riitä, on mukaan vielä pistetty perinteiden tapaan UnrealEd, jolla onnistuu uuden pelisisällön luominen suhteellisen vaivatta pienen harjoittelun jälkeen.
 
Koska Epicillä on aina ollut mielessä myös oman pelimoottorin lisensointi muille firmoille, on 2004:n Unreal-moottori varsin laadukas teos. Peli näyttää parhaimmillaan hävyttömän hienolta ja pyörii nikottelematta, vaikka kaikki grafiikkaoptiot on vedetty tappiin. Vaikkei peli joidenkin mielestä ollut edes ilmestyessään viimeistä huutoa, on minusta nettipelin pyöriminen jouhevasti tärkeämpää. Harva sitä pysähtyy ihailemaan jotain varjostusefektejä, kun mielessä on vain vastapuolen kutittelu singon ammuksilla. Nettikoodikin on tutun sutjakkaa eikä lagaamista tapahdu kovinkaan usein
 
Realistisemmille verkkopeleille on paikka ja aika, mutta toisinaan haluaa nettiräiskeet järjettöminä ja överiksi vedettyinä. Silloin on aika pistää Unreal Tournament 2004 käyntiin ja nauttia monipuolisimmasta nettimätöstä, mitä kuunaan on tehty. UT 2004 on kaikinpuolin perhanan laadukas teos, mitään ei jää kaipaamaan eikä mistään löydä suurempaa nipottamisen aihetta. Verkkomättöjen kingi on tässä. Edelleen.
 
HYVÄÄ:
+ menoa ja meininkiä piisaa
+ hieno ulkoasu ja toimivat äänet
+ älyttömästi sisältöä
+ ylipäätään paras nettimättö
 
HUONOA:
- kutistetut pelaajahahmot
 
Niin ja arvosana olkoon vaatimaton 10/10 + suositus tutustua
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)