Aihe: Millä soitat 20 vuoden päästä? Tuumailua vahvistimista.
1 2 3 4 5 6 7
wuchi
25.06.2012 20:11:43
Ukkovaari: Kun kirjoitit dynamiikasta niin tarkoitaako tämä sitä, että Amplitube + Stealthplug mm. vastaavat soittoon siten, että kun kitaran volasta vähentää niin säröinen soundi puhdistuu eli särön määrä putoaa ja ääni muuttuu puhtaammaksi.
Vastaavasti kun esim. soittaja soittaa kovemmalla otteella särösoundilla ja sitten hennommalla otteella niin soundin särön määrä pienenee äänen muuttuessa puhtaammaksi.
 
Tämä kun on yksi dynamiikkaan liittyvä niin on pakko kysyä ihan mielenkiinnon vuoksi koska itelle ei ole mm. monessa trankussakaan tullut vastaan että olisivat dynamiikaltaan yhtä hyviä tässä suhteessa verrattuna putkareihin.
 
Edit: niin ja tällä dynamiikka asialla en tarkoita onko putkari vaiko trankku/ohjelmallinen tietsikasofta soundiltaan parempi vaiko huonompi, soundihan on sitten makuasia mistä pitää mutta dynamiikka laitteessa onkin kait jo käsitteenä eri juttu eli miten siis vastaavat soittajan tekemään tatsiin oli se kovakätistä tai hentoa menoa tai vaikkapa volyyminapin hiljaisemmalle laittoa.
 
Edit: aloittajalta pyydän anteeksi tätä offtopikin menevää kirjoitteluani.

 
Täytyy sen verran jatkaa, että toi dynamiikka ei oikeastaan liity toteutustapaan, eli onko esim putkivahvistin vai trankku, vaan puhtaasti kytkentään. On paljon putkivahvistimia, joissa toteutus aiheuttaa sen ettei dynamiikkaa ja ns. Touch responsiveness:ia ole lainkaan. Ja toisaalta kyseistä dynamiikkaa löytyy monesta hyvästä overdrive pedaalista jotka reagoi loistavasti soiton dynamiikkaan säröytymällä tai puhdistumalla.
Arkka
25.06.2012 20:52:12
 
 
Tulevaisuudessa ei mitään intternettikitaraa kummempaa vehjettä tarvi raahata keikalle. Re-amppaus (tai tässä tapauksessa reaaliaikainen amppaus) voi tapahtua vaikka eri maassa oli se sitten digiprosessointi tai analogivehjes mikä siellä raksuttaa. Käytännössä serveri surraa, puristeille sit kerrotaan jotain muuta.. Homma toimii ilmaseks tietenki. Aina välillä kitarasta tosin kuuluu joku mainos :D
 
Ei kukaan osta mitään fyysistä vehjestä sitten kun saman toiminnallisuuden saa netistä luotettavasti, tai jopa luotettavammin. Siis jos nää ajat nähdään.
 
No joo, eihän näistä tiä miten käy :)
Ziggy Bubba
25.06.2012 21:10:19
 
 
phiit: juu ei Garageband on todella kökkö, vähän samaa tasoa kuin ekat Podit, sinnepäin just mutta ei vaan toimi.
 
himassahan näillä ainakin tällä hetkellä soitellaankin, en ihan bändi käyttöön ainakaan vielä iPadia raahaisi mutta toivonmukaan sekin päivä vielä koittaa:)

 
Juu en mä missään treeniksellä noita GB:n mallinnuksia testannutkaan, vaan ihan himassa. Ei tulisi kyllä mieleenkään :)
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
Tuhkis
25.06.2012 21:34:23
Marshall. Nyt ja aina.
Laulava Kylätohtori
25.06.2012 21:39:35
Tuhkis: Marshall. Nyt ja aina.
 
Marshallin trankku-mallintava?
Met trasikoittim bisi Vanha Rauma iha vaa aikanguluks. - Trying is the first step towards failure.
Ziggy Bubba
25.06.2012 21:44:51 (muokattu 25.06.2012 21:46:03)
 
 
Laulava Kylätohtori: Marshallin trankku-mallintava?
 
Löytyy niin digiä JMD:tä, trankkua AVT:tä ja jopa näitä about röökiaskin kokoisia micro-pelejä. Ja löytyy niin halpiskamaa idästä kuin käsintehtyä Englannista - ihan laidasta laitaan. Mutta ihan sama kai kunhan on Marshall :)
 
OT: About yhtä paljon sälää kuin Fenderin kataloogissa - oiskohan jopa vähän liikaakin?
Isoa pörinää ja muhkua melodiaa: Sonar Transistor
phiit
26.06.2012 08:36:00
Tuhkis: Marshall. Nyt ja aina.
 
MS-2 http://www.guitarvillage.co.uk/admi … shall/MG-Series/marshall-ms-2_m.jpg ?
 
Ollu jo 20v käytössä ja vieläkin puhisee :D ehkä kestävin vahvistin mihin törmänny
Tympee Huttunen
26.06.2012 10:00:46
Mulla on kolme kappaletta ~40-vuotiaita piirilevyttömiä vahvistimia tuoreilla (ja laadukkailla) konkilla. Jos vuonna 2030 valtakunnan verkosta irtoaa vielä sähköä, niin eiköhän nupit ole toimintakunnossa.
 
Ihme ettei vielä ole kehitetty ns. mallintavaa putkea. Eli sellaista, jonka voisi heittää pääteasteputken tilalle ja josta voisi säätää halutun putkityypin säröytymisasteineen. Laite olisi tietysti kestävä ja huoltovapaa.
Aki
26.06.2012 12:03:04
 
 
Lastinen: Ihme ettei vielä ole kehitetty ns. mallintavaa putkea. Eli sellaista, jonka voisi heittää pääteasteputken tilalle ja josta voisi säätää halutun putkityypin säröytymisasteineen. Laite olisi tietysti kestävä ja huoltovapaa.
 
Mainio idea! Putken pohjassa olis potikka josta voisi säätää päätetehon. Kaks vähän eri tehoilla niin sais epäsymmetristä pääteklippausta.
"Jos ei kunnolla kuule mitä tekee/on tullu tehtyä, niin käy kuin valtion firmassa. Tietämätön laittaa osaamattoman tekemään tarpeetonta, ni siinä on koko turha työ vaarassa mennä ihan hukkaan." - rintapek 10.1.2012
Terry Pantheras
26.06.2012 13:31:28
Lastinen: Ihme ettei vielä ole kehitetty ns. mallintavaa putkea. Eli sellaista, jonka voisi heittää pääteasteputken tilalle ja josta voisi säätää halutun putkityypin säröytymisasteineen. Laite olisi tietysti kestävä ja huoltovapaa.
 
Kääk! Liikeideani tuli julki!
Höpsis!
Tympee Huttunen
09.05.2021 14:46:31
juhakki: Tämän ketjun avaamisesta on kohta 10 vuotta, eli olemme lähes puolivälissä tarkasteltavaa aikajanaa. :)
 
Nopeasti menee aika. Ihan liiankin. Pari viestiä sitten mainitsemistani nupeista on kaksi myyty. Se jäljelle jäänyt (Laney Klipp) pelaa edelleen moitteetta, eikä putkiakaan ole vaihdettu. Tosin vähemmälle käytölle sekin jäänyt, kuten oikeastaan soittohommat muutenkin.
LaXu
09.05.2021 15:06:55
Harmi, etten sattunut vastaamaan tähän ketjuun aikoinaan. 2012 olin muistaakseni siirtynyt Axe-Fx 2 käyttöön ja vastaukseni olisi todennäköisesti, että käytössä on varmaan Axe-Fx 3.
 
Noh, kolmosen julkaisun aikaan koin, että se ei parantanut käyttökokemusta merkittävästi, oli kallis eikä tarjonnut oikein mitään mitä olisin tarvinnut. Möin Axe 2:n kun siitä vielä sai jotain ja siirryin takaisin putkien maailmaan.
 
Nyt on jokusen vuoden aikana tehty ympyrä ja talosta löytyy niin putkia kuin mallintavia, mukaan lukien Fractal FM3. Mallintavat ovat näppäriä kuulokkeiden ja studiomonitorien kautta soitettuna kun taas putket puoltavat olemassaoloaan helppokäyttöisyydellään ja niiden soundi on mannaa kun voi soittaa vähän lujempaa oikeiden kitarakaappien läpi.
 
En osaa vieläkään päättää, mikä olisi itselleni sopivin setuppi. Toisaalta en tarvi miljoonaa eri mallinnusta, mutta eri soundien kanssa on kiva puuhastella ja efekti- sekä soundien vaihto on vaan näppärämpää digivehkeitä käyttämällä.
 
Tällä hetkellä pääsetuppini on Line6 Helix -> Bogner Goldfinger 45 Superlead -> Bluetone 4x10. Helix ohjaa sekä vahvaria kuin efektejäkin. Kakkossetuppi on Helix -> Victory VC35 -> Bogner 1x12.
Ziggy Bubba
09.05.2021 20:00:26 (muokattu 09.05.2021 20:01:43)
 
 
Mullakin oli tossa reilun vuoden Kemper kotona putkivahvarisetin (pedaaleineen) rinnalla. Kyllä siitä hyviä soundeja sai irti, mutta pienilläkin volyymeillä putkivahvistin (Suhr Badger) 2x12-kaapista kuulosti vaan nautittavammalta. Nauhoitettu soundi oli kyllä aika samalla viivalla.
 
Aika paljon tolla Kemperillä tuli nauhotettua, mm. yhteen biisiin kaikki kitarat ja basso, mutta kyllä ton kanssa sekoitti soppaa se loputon vaihtoehtojen määrä. Ja biisiä miksatessa oli "jännä" säätää noin seitsemällä eri vahvarimallilla soitettuja raitoja sopimaan keskenään.
 
Koen, että yksi hyvä vahvari ja siihen sopiva (pienehkö) pedaalilauta on sopiva kattaus moneen hommaan, jonka pystyy vielä jotenkin päässään hallitsemaan. Nykypäivänä erilaisten säätövaihtoehtojen pois rajaaminen on erityisen tärkeää, kun uutta laitetta puskee softana, pedaalina, vahvarina ja räkkilootana. Valitsee yhdet itelle toimivat, opettelee käyttämään niitä ja keskittyy olennaiseen. Muuten menee kyllä päänuppi ja kovalevy äkkiä jumiin, vielä suht epäolennaisten asioiden vuoksi.
nightbird
09.05.2021 20:03:43
Voisi vitsintynkänä vääntää että 20 vuoden päästä mä soitan harpulla, ilman mallinnuksia.
( nykyiseen ei muuta eroa kuin korkeemmalla oleva stage ) :=) :=)
Terry Pantheras
09.05.2021 20:55:58
Toistakymmentä vuotta Soltaanoa ja vain kerran on tullut laitettua se torille testimielessä, kun bänditouhut sakkasi/epämotivoi. Kiinnostuneiden kyselyjen jälkeen otin aika nopeasti pois, onneksi, nyt taas putket hehkuu kuumina ja uskon, että omistan sen vielä 10 vuodenkin päästäkin. Joissain laitteissa on vaan se soundi sekä on sijoituksena parhaasta päästä. Ennen sitä kaapin päällä ja jaloissa pyöri kymmenkunta eri nuppia.
korvaoo
10.05.2021 11:50:09
Paljon mahdollista että Bluetonella tai Mesaboogiella jos nyt yleensä ottaen millään soitan...
kaikki paitsi on turhaa.
hallu
10.05.2021 12:56:14
hallu: Minusta tämä on kiinnostava pohdinnan aihe ja vaikka itse rakastankin putkivahvistimia, niin uskon että kitaravahvistin tulee tulevaisuudessa käsitteenä katoamaan hiljalleen pois kokonaan. Vahvistimen sijasta aletaan puhua sähkökitaran liitettävyydestä. Sähkökitaristi voi tulevaisuudessa kytkeytyä erilaisiin laitteisiin (esim. tietokoneeseen, studioon, PA:han, tms.). Hyvä multipaavo hoitaa helposti tuon kytkettävyyden, mutta ei sen ole pakko olla digitaalinen, vaan perinnehenkinen voi käyttää putkietuastetta ja analogista pedaalilautaa tai ihan mitä lystää. Kattava multipaavo ja vaikka USB- portti voidaan rakentaa myös suoraan kitaraan jolloin kytkettävyys on blug & play luokkaa (Gibson X-sarjahan lähestyi jo tätä ajatusta).
 
Mielestäni ainakin kaksi seikkaa tukee yllä kuvattua trendiä. Ensinnäkin kitaravahvistin, varsinkin putkisellainen on kömpelö laite jonka tarvetta joutuu yhä enemmän perustelemaan ja missään tapauksessa sellainen ei ole mikään välttämättömyys sähkökitaran soittajalle. Toinen juttu on että laitteet ovat alkaneet pienentyä (kaikenlaisia kirjahyllyyn mahtuvia mikrofullstakeja ja yksiwattisia mininuppeja vähän joka vahvistinvalmistajalta) ja näillä nukkekotivahvsitimilla on aina vain vähemmän ja vähemmän tekemistä isojen esikuviensa kanssa. Jossakin kohtaa tullaan sille rajalle, että vahvistimen olemassa olo siinä soittamisen välissä on jo niin ilmeistä teeskentelyä ettei se enää kaikkia huvita. Minusta tuntuu, että jo nyt osa porukasta kyselee, että mihin sitä päätevahvistinta enää tarvitaan kitaralle erikseen.
 
Tälläkin hetkellä iso osa vahvistimia käsittelevistä keskusteluista muusikoiden netissäkin käsittelee sitä mikä putkivahvistin toimii parhaiten hiljaa soitettuna. Vastaushan on ilmeinen transistori ja digitekniikka vastaa kaikkein parhaiten hiljaisuuden vaatimukseen ja putkietuaste tarjoaa sitä putkien lämpöä heille jotka kaipaavat sitä mojoa.
 
Totta kai putkivahvistimia monet haluaa käyttää ainakin nostalgia syistä ja itsellänikin on kaksi isoa putkicomboa joita en ole suunnitellut myyväni (en toki uusiakaan ostavani). Tuntuu vain siltä että niiden olemassa oloa muulla kuin nostalgialla ja mojolla on vuosi vuodelta vaikeampi perustella. Minä pelkään, en toivo, että nykyinen putkivahvistinbuumi on putkivahvistinten joutsenlaulu. Viimeinen suuri roihahdus ennen väistämätöntä tuhoa ja siltä tuhkasta tulee nousemaan aivan uudet tavat toistaa myös näiden vanhojen ponien temput.

 
Kymmenisen vuotta mennyt ja olinpahan aika lesojätkä mielipiteineni :-D . Siis ensinnäkin nuo mainitut vahvistimet on myyty ja niiden jälkeen ostettu kolme eikun neljä vahvistinta, jotka nekin on myyty ja joiden jälkeen ostettu vielä kaksi vahvistinta ja kaksi kaappia jotka ovat nyt käytössä ja taas vannon, että ne on ne loppuelämän vehkeet :-D .
 
Tosin ymmärrän kyllä keskeisen pointin mitä tuossa kirjoituksessa ajoin takaa ja ehkä se jollakulla meneekin noin. Itse olen kovin kiinnostunut digihiiveleistä, mutta en vieläkään ole varsinaisesti niille lämmennyt. Olen matkan varrella digillä leikkinyt lähinnä muutamalla kännykkäsoftalla ja tietokonesoftalla sekä parilla erillisellä laitteella Blackstar ID60, Line6 jm4 ja viimeisenä Boss waza air, joka on jo varsin lupaava. Nuo nykyiset tietokonemallitkin ovat jo aika jees kun niitä tarpeeksi ruuvailee. Mutta eihän niistä mikään ole edes samalla hehtaarilla oikean vahvistimen ja kaapin kanssa..... eikä sitä vahvistinta tarvitse edes huudattaa kun se vie sydämen mennessään. Mutta esim tuo waza air kelpaa minulle kerrassaan mainiosti treenailemiseen se on oikein hauska ja hyväsoundinen peli.
 
Minulle kävi kehityksen kanssa niin, että lähdin kulkemaan kohti digitaivasta, mutta törmäsin vastoin odotuksiani substanssiongelmaan ja palasin takaisin luontoon. Nimittäin jotensakin en osaa suhtautua siihen, että jos digilaite parhaimmillaankaan ei pysty kuin samaan mihin analoginen, niin miksi ei sitten osta "aitoa asiaa", vaikka kopio olisi kuinka hyvä? toisaalta jos digihiiveli tekeekin enemmän kuin analoginen esikuvansa, niin se on mielestäni oikeilla jäljillä, mutta en pidä siitä että soundia prosessoidaan liikaa kun oma ihanteeni on, että vahvistin tulostaa kitaran soundin mahdollisimman tarkasti ja autenttisesti. Eli ei digillä ole oikein mahdollisuuksia minun asennemaailmassani :-D . Mutta en luovuta, ehkä tuo ennustukseni vielä joskus käy toteen edes omalla kohdallani :-D.
 
Sen verran uskon edelleen siihen, että olen keräillyt salkkuuni varaputkivarastoa omiin tarpeiseeni ajatuksena, että kun niiden valmistus joskus loppuu niin minun kahteen vahvistimeen niitä olisi varastossa ainakin omaksi eliniäksi ja ehkä seuraavankin sukupolven eliniäksi :-D
Pikatessa roiskuu :-D
MustaKissa
11.05.2021 08:45:30
Todennäköisesti 6505+ siinä vaiheessa vaihtunut 5150:aan (jos hinnat ei liian pilvissä silloin) ja kaverina joku ihmeen multihärpäke kun tähän asti (10 vuoden ajan) lähes aina on ollut vahvistin+mallintava käytössä ja useimmiten 5150 mallinnuksella. Tosin viime vuosina Recto-mallinnukset tulleet kans kuvaan ja ehkä Rectokin silloin löytyy. Toki olettaen, että hengissä vielä silloin. (Pessimisti ei pety elämänkään suhteen...)
Olipa kerran kissa, kaappi ja kitara. Ilmainen IR-paketti kitaralle: https://blackcatstechno.blogspot.com/
Drawbars
11.05.2021 16:47:47
nightbird: Voisi vitsintynkänä vääntää että 20 vuoden päästä mä soitan harpulla, ilman mallinnuksia.
( nykyiseen ei muuta eroa kuin korkeemmalla oleva stage ) :=) :=)

 
Jos taivas keksittäisiin nyt, niin enkelit soittaisivat varmaan sähkökitaroilla tai keyboardeilla?
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)