Muusikoiden.net
16.04.2024
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Musiikin harrastamisen tila?
1 2
JayMH
14.07.2014 12:36:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään hyvää käsitystä siitä, mikä on musiikin harrastamisen, erityisesti soittamisen tila nykyään? Itselläni on jotenkin sellainen kuva, että nykyään soittaminen perinteisessä mielessä ei ole kovinkaan suosittua. Tästä lienee kertoo osaltaan musiikkiliikkeiden vähentyminen, levyjen myynnin lasku ja elektronisemman musiikin suosio.
 
Kuitenkin esim. festareiden suosio kertoo taas siitä, että elävästä musiikista tykätään, joten voisi ajatella, että myös se vaikuttaisi soittamisen suosioon.
 
Minusta aihe on hyvin mielenkiintoinen ja todellinen harmi jos niinkin hieno harrastus kuin soittaminen on vähentänyt suosiotaan.
 
Linsessa
14.07.2014 12:47:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JayMH: Onko kenelläkään hyvää käsitystä siitä, mikä on musiikin harrastamisen, erityisesti soittamisen tila nykyään? Itselläni on jotenkin sellainen kuva, että nykyään soittaminen perinteisessä mielessä ei ole kovinkaan suosittua. Tästä lienee kertoo osaltaan musiikkiliikkeiden vähentyminen, levyjen myynnin lasku ja elektronisemman musiikin suosio.
 
Kuitenkin esim. festareiden suosio kertoo taas siitä, että elävästä musiikista tykätään, joten voisi ajatella, että myös se vaikuttaisi soittamisen suosioon.
 
Minusta aihe on hyvin mielenkiintoinen ja todellinen harmi jos niinkin hieno harrastus kuin soittaminen on vähentänyt suosiotaan.

 
En usko, että soittaminen harrastuksena sinänsä on vähentynyt, tätä kertovat esim. Työväenopistojen jatkuvasti täynnä olevat kurssit. Suomalaiset kaupat (vähän jokaisella erikoisalalla) ovat tiukilla nettiostosten lisääntymisen takia. Saksasta saa melkein puoleen hintaan kotiovelle tuotuna, niin........ Ja monelle valitettavasti se raha ratkaisee, eikä jakseta ajatella sitä, että suomalaista tukemalla olisi se palvelu vähän lähempänä ja työllisyys jnejnejnejne..... Avainlippukampanja tarvittaisiin nyt. Paitsi että EU sen tietenkin kieltää.... No, joo.
 
Levyjen myynti on laskenut, koska tavaraa saa ilmaiseksi netistä ja joka toisella on vähintään se iPod mistä kuunnellaan, niin se cd ei sovi siihen, vaan musiikki pitää olla digimuodossa.... Keikoilla ja niillä myytävillä oheistuotteita muusikot rahansa nykyään tekee, näin olen antanut itseni ymmärtää.
 
Kiltti kultakurkku
Funkånaut
14.07.2014 13:07:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Linsessa: Suomalaiset kaupat (vähän jokaisella erikoisalalla) ovat tiukilla nettiostosten lisääntymisen takia. Saksasta saa melkein puoleen hintaan kotiovelle tuotuna, niin........ Ja monelle valitettavasti se raha ratkaisee, eikä jakseta ajatella sitä, että suomalaista tukemalla olisi se palvelu vähän lähempänä ja työllisyys jnejnejnejne..... Avainlippukampanja tarvittaisiin nyt. Paitsi että EU sen tietenkin kieltää.... No, joo.
 
En nyt sanoisi noinkaan. Kyllä soitinliikkeistä saa ritsat melko samaan hintaan kuin Thomannilta esmes. Mutta, monista liikkeistä saa lähinnä sikailua ja vittuilua ja onnetonta takuuhuoltoa + leikit, niin kaatukoon pois. Liikkeistä missä palvelu pelaa, niin ostelen kyllä tarvittaessa vempeleitä.
 
Parempi alkoholi aivoissa kuin päinvastoin.
Kefiiri
14.07.2014 15:41:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kukapa enää nykyään jaksaisi harrastaa soittamista, kun kaikki heiluvat vaan siellä internetissä.
 
En ole musiikin asiantuntija.
ganesha
14.07.2014 17:43:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kyllä musisointi on suositumpaa kuin esim. silloin ku minä olin nuori. autotallibänditarjontaa on pilvin pimein.
 
Demo Harrison
14.07.2014 20:53:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erään ala-asteen oppilailta kysyttiin toivomuksia liittyen iltapäiväkerhotoimintaan. Huomattavasti toivotuin oli kokkikerho, sitten jonkin matkan päässä kakkosena oli puutyökerho. Kolmossijaa bändi- ja musiikkikerhon kanssa jakoivat muistaakseni ainakin kuvataide ja tanssiminen
 
Itseilmaisu ja luovuus siis ihan kivaa, mutta käsillä tekeminen taitaa olla se juttu ja ehkä senkin ihan ymmärtää.
 
Krooninen sävelkorvan tulehdus ja rytmitajuttomuustila jo vuodesta...
Point
15.07.2014 00:02:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkånaut: En nyt sanoisi noinkaan. Kyllä soitinliikkeistä saa ritsat melko samaan hintaan kuin Thomannilta esmes. Mutta, monista liikkeistä saa lähinnä sikailua ja vittuilua ja onnetonta takuuhuoltoa + leikit, niin kaatukoon pois. Liikkeistä missä palvelu pelaa, niin ostelen kyllä tarvittaessa vempeleitä.
 
Jep. Joissain liikkeissä on oikeesti jopa ahdistavaa mennä käymään. Itse jos pistäisin tommosen puljun pystyyn, niin panostaisin ihan helvetisti asiakaspalvelun tasoon ja yleiseen ilmapiiriin. Tosin helppohan täältä on huudella, kun tiedän kuinka vaikea homma moisen bisneksen pyörittäminen käytännössä on.
 
Quru
15.07.2014 14:11:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä jengi soittaa, mutta ehkä vähemmän sitä Metallicaa ja Maidenia. Elektroninen musiikki on kasvussa ja kun ainoa tarvittava vehjes on tietokone niin EDM-artisteja ja DJ:tä löytyy vähintään tusina jokaiselta pikkukylän yläasteeltakin. Sama räpin kohdalla. Uusi punk, juum, sanovat puristit sitten mitä tahansa "vain napin painamisesta". Rokkikeikoilla kävijöiden keski-ikä kasvaa koko ajan, EDM-bileet vetävät nuoria ja räppikeilat eivät vedä ketään tai sitten tuvan täyteen. Festareiden menestyksestä en tiedä, pikemminkin heijastelee mielestäni juurikin tuota rokkineikkakansan keski-iän nousua. Sauna meni nurin, Provinssi kutistui kaksipäiväiseksi ja huolta ja murhetta on ollut monella muullakin isolla festarilla.
 
Musiikkiharrastus elää ja voi hyvin, mutta muoto muuttuu koko ajan. Kuinka moni 15-vuotias halusi rippilahjaksi sähkökitaran 10-20-vuotta sitten? Nyt ne haluaa kontrollerin Seratolle.
 
Veksu: "Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa Kodin Ykkösen tämän viikon plussatarjousta, jossa myydään OBH-Nordica RW5000 rikkaimuria hintaan 199e (ilman Plussa-korttia 119e)?"
njihe
16.07.2014 20:27:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Periferiaperspektiivistä (Lapista) katsottuna musiikkia harrastetaan edelleen, mutta niin kuin kaikki ovat tässä ketjussa havainnoineet, tavat ovat muuttuneet. "Vanhan ajan" rokkibändejä ei ole kovin paljoa, kun taas elektronisen musiikin harrastajia, akustisia kitara-laulu-piano -virityksiä ja yksinäisiä oman elämänsä rokkistaroja kyllä löytyy. Keskellä tunturia tai metsää saattaa asua klassinen viulisti, itseoppinut jazz-multi-instrumentalisti tai tyylinsä sisäistänyt metallipää. Musiikista kiinnostuneet nuoret hengailevat usein keskenään soitellen ja musavinkkejä jakaen, joissakin moponvirityspiireissä tyydytään JVG:n ja Raptorin tarjoamaan hengenravintoon (XD). Jos omassa pikkukylässä on musiikkitapahtuma, sinne tulevat lähes kaikki bilettämään ja esiintyjä on sivuseikka.
 
Kylässä, jossa kävin peruskoulun, oli ennen useampia bändejä, yhden jos toisen instrumentin opetusta ja Rytmimusiikin Ystävät -yhdistys, jolla oli kamoja ja toimintaa, kuten swingbändi. Nyt oikeastaan kaikki noista ovat kuihtuneet pois ja jäljellä on muutamia yksittäisiä soitinopintokursseja ja bändileirejä lapsille ja nuorille. Kursseille ei välttämättä ole tulijoita, vaikka niitä joskus pidettäisiinkin (eikö jonneja kiinnosta vai onko itse mukavampi opiskella?)
 
Toinen jännä muutos on soitto-opiskelun luonteen muuttuminen. 2010-luvun suorituskeskeinen nuori soittaja opiskelee netistä ja GuitarProlla tyylipuhtaasti soittamaan lempimusaansa, pyrkii soittamaan tai laulamaan identtisesti suosikkinsa kanssa, tekee tekniikkaharjoituksia erilaisilla virallisilla metodeilla ja hänellä on taloudellinen mahdollisuus ostaa kalliit kamat, ns. oikeaoppiset urheiluvälineet jo melko alussa. Wanhan ajan punkkiasenne, oma häröily, monipuolisen musiikin kuuntelu, levyiltä plokkaaminen ja tavoitteeton, rento soittelu ovat katoavaa kansanperinnettä. (Ehkä puolustelen tässä vähän itseäni, kun edustan täysin jälkimmäistä leiriä :D) On tietenkin hyvä, että tiedonsaannin helpottumisen takia kenenkään ei tarvitse kiivetä perse edellä puuhun, mutta musahommissakin ilmenevä kova suorituskeskeisyys, kilpailu ja välineurheilu ovat sellaisia tämän päivän ilmiöitä, joiden puolesta ei välttämättä tarvitse niin liputtaa.
 
Se, että erilaista musiikkia ja musiikkitietoutta on kaikkien saatavilla enemmän kuin koskaan, on syynä musa- ja soittokulttuurin muutoksiin.
 
Uolavi
17.07.2014 17:20:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkånaut: En nyt sanoisi noinkaan. Kyllä soitinliikkeistä saa ritsat melko samaan hintaan kuin Thomannilta esmes. Mutta, monista liikkeistä saa lähinnä sikailua ja vittuilua ja onnetonta takuuhuoltoa + leikit, niin kaatukoon pois. Liikkeistä missä palvelu pelaa, niin ostelen kyllä tarvittaessa vempeleitä.
 
Jees. Ite oon pitäny lähtökohtaisesti Thomania paikkana, josta haalia halpaa soitettavaa. Kuitenkin tämän kesän aikana, kesätienestit kädessä poltellen, satuin päätymään suomalaisille soitinkauppasivustoille, joissa yllätyksekseni huomasin hyvinkin kilpailulliset hinnat suhteessa Saksan pitämiin hintoihin. Kaikenlaista pikkusälää on tullut tilattua yllätävän nopiasti toimitettuna pohjoiseen (matkahuollon kautta jo seuraavana päivänä noudettavissa) ja olen säästänyt helposti kymmeniä euroja. Tosin osa kamppeista on ollut ALElaarissa mutta silti.
 
Viimeviikolla soittelin Kitarapajalle kysellen yhdestä kauan miettimästäni bassosta. Länkytettiin niitä näitä mukavia tovi ja lupasi varata meikälle kyseisen basson, jotta pääsen paikanpäälle koeajelemaan. Kaupanpäälle takuut ja ilmaiset huollot vuodeksi, kuten varmaan kaikille siellä asioiville. Olinpaha mielissäni!
 
Ja sitten on tietenkin niitä vihoviimeisiä soitinkaupan linnakkeita, joihin ei edes tee mieli astua kieliä ostamaan. Semmosta vittuilua ja kusetuksen jälkeistä hajua, ettei tahdo saada pestyä pois iltasaunassakaan.
 
Kalmo
21.07.2014 14:46:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En minäkään usko varsinaisen instrumenttien soittamisen vähentyneen kovin paljoa, jonkin verran kyllä. Pelaaminen vie niin monilta niin paljon aikaa. Satunnainen musiikin tekeminen on varmaan jopa lisääntynyt, kun saatavilla on niin monenlaista apuvälinettä ja ohjelmaa edullisesti.

Nettiaika on tosin mielestäni jonkin verran muuttanut asenteita kaikkea itsekuria ja pitkäjänteisyyttä vaativaa kohtaan. Monen mielestä sen soittotaidon ja vision pitäisi löytyä googlaamalla hetkessä. Ja sitten kun " Muuta läppärisi täydelliseksi ammattistudioksi" -niminen musaohjelma ei teekään killestä säveltäjää, niin mielenkiinto lopahtaa. Tai sitten aletaan lyödä valmiita looppejä peräkkäin ja kutsutaan sitä biisinteoksi.
 
Täältäkin forumeilta löytyy näitä:" Miten ****ssa näitä nuotteja oikein luetaan?!" ja
"Mä siis todella haluaisin tehdä musaa. Mistä aiheista kannattais tehdä?" ja niin edelleen...
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
ekikoo
22.07.2014 00:38:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musta tuntuu että originaalien livebändien keikoilla käy yhä vähemmän jengiä, mutta vastaavasti DJt tai muut rap/hiphop-tyypit, joiden keikoilla biitit tulee DJ:ltä, ovat nosteessa. Jengiä ei ainakaan kiinnosta siis _katsoa_ soittoa.
 
I would if I could...! Bitch!
yhyy
22.07.2014 06:53:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multa on myös moni kysynyt, voisinko tehdä heille musiikit, kun he _sanoittavat_.
Soittaakin moni osaa, kun kysyy, mutta harva oma-aloitteisesti kertoo taidoistaan.
Onnenkantamoisella saa kuulla, että joku osaa _soittaa_ jotain instrumenttia.:)
Suomalaiset eivät pidä meteliä itsestään!
 
_Teme_
22.07.2014 20:08:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yhyy: Multa on myös moni kysynyt, voisinko tehdä heille musiikit, kun he _sanoittavat_.
Soittaakin moni osaa, kun kysyy, mutta harva oma-aloitteisesti kertoo taidoistaan.
Onnenkantamoisella saa kuulla, että joku osaa _soittaa_ jotain instrumenttia.:)
Suomalaiset eivät pidä meteliä itsestään!

 
Sen on kyllä huomannu, että harvoin tosiaan kerrotaan, jos soitetaan jotain. Yllättävän moni itseasiassa soittaa, mutta sitä ei haluta tuoda esille. Yleensä ite kerron jossain vaiheessa keskustelua olevanin pianisti. Sitten huomataan, että molemmat ollaan soiteltu jo jonkin aikaa. Nykynen bändi itseasiassa muodostu silleen, että huomaattiin parin muun vuosikurssilaisen kanssa soittavamme sopivasti pianoa, rumpuja ja bassoa :D Kitarsiti on yks vanha tuttu. Mut porukka sais enemmän mielestäni ilmoittaa soitteluistaan :D Intissäkin saatiin soittokerhoon yks mukava porukka, kun tiedusteli vähän muilta, että soittaako joku mahdollisesti jotain.
 
''I've always thought that if you aren't a little nervous, then you aren't risking enough.'' John Densmore
yhyy
22.07.2014 22:30:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

_Teme_: Sen on kyllä huomannu, että harvoin tosiaan kerrotaan, jos soitetaan jotain. Yllättävän moni itseasiassa soittaa, mutta sitä ei haluta tuoda esille. Yleensä ite kerron jossain vaiheessa keskustelua olevanin pianisti. Sitten huomataan, että molemmat ollaan soiteltu jo jonkin aikaa. Nykynen bändi itseasiassa muodostu silleen, että huomaattiin parin muun vuosikurssilaisen kanssa soittavamme sopivasti pianoa, rumpuja ja bassoa :D Kitarsiti on yks vanha tuttu. Mut porukka sais enemmän mielestäni ilmoittaa soitteluistaan :D Intissäkin saatiin soittokerhoon yks mukava porukka, kun tiedusteli vähän muilta, että soittaako joku mahdollisesti jotain.
 
Näin se menee. Itse menin innostuksissani kertomaan, että "nyt on hyvä biisi tekeillä", ja siitä sitten päästiin puheille, "soitatko jotain?". Täytyy itse vähän mainostaa, niin muutkin rohkaistuvat sitten. :)
Kiva, että oikein bändin saitte kasaan.:D
*Peukku*!
 
Jag
24.07.2014 21:13:03
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ekikoo: Musta tuntuu että originaalien livebändien keikoilla käy yhä vähemmän jengiä, mutta vastaavasti DJt tai muut rap/hiphop-tyypit, joiden keikoilla biitit tulee DJ:ltä, ovat nosteessa. Jengiä ei ainakaan kiinnosta siis _katsoa_ soittoa.
 
Tuollaiselle musiikille löytyy myös enemmän keikkapaikkoja ja se on halvempaa / iisimpää toteuttaa livenä. Siis vrt. täydellä backlinella oleva bändi. Tuollaisen dj + pari mikkiä saa mahtumaan lähes mihin tahansa perus sedulaan, missä ko. musiikin kohdeyleisö käy jo valmiksi.
 
phiit
24.07.2014 21:33:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jag: Tuollaiselle musiikille löytyy myös enemmän keikkapaikkoja ja se on halvempaa / iisimpää toteuttaa livenä. Siis vrt. täydellä backlinella oleva bändi. Tuollaisen dj + pari mikkiä saa mahtumaan lähes mihin tahansa perus sedulaan, missä ko. musiikin kohdeyleisö käy jo valmiksi.
 
No tällanen yleisöhän saa oman tasoista musiikkiaan, nuo sedulat äyriäisineen ei kovin korkeelle äö osalta nouse :)
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Jag
24.07.2014 22:14:50
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: No tällanen yleisöhän saa oman tasoista musiikkiaan, nuo sedulat äyriäisineen ei kovin korkeelle äö osalta nouse :)
 
Sanan älykkyysosamäärä lyhentäminen väärin antaa tietysti hyvän kuvan toisten älykkyyttä arvostellessa ;).
 
Eiköhän siellä seduloissa käy ihan normaali nuorten aikuisten ikäpolvi sisältäen mm. korkeakouluopiskelijat. Tämän foorumin perspektiivistä voi tietysti olla vaikea ymmärtää, että valtaosalle väestöä musiikki ei ole erityisen suuri intohimo. Etenkin suurelle osaa naisväestöä tuntuisi riittävän ne kivat tutut radiobiisit joita voi tanssia sen sidukan/lonkeron lipittämisen välissä. Miehet seuraavat tietysti perässä. Näin kärjistäen.
 
Nähdäkseni ns. seduloiden musiikillinen linja on hieman muuttunut menneen vuosikymmenen aikana. Aiemmin siellä muistikuvieni mukaan saattoi soida esimerkiksi Irina, mikä mielestäni mahtuu poprock genren sisälle. Nykyään lähinnä edm ja suomi räpin radiohitit. Kait tuo vain heijastelee sitä mikä on tällä hetkellä pinnalla. Tietysti noissa paikoissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia/klubeja, missä soi hieman vähemmän radiomainstream materiaali.
 
Mainitaan nyt, että noita paikkoja tulee kierrettyä aika paljon. Vapaa-aikanani koitan vältellä viimeiseen asti, mutta kohtuullisen usein joutuu porukan enemmistön mukaan taipumaan.
 
Sedula yllä olevassa viestissä tarkoittaa kaikkia tuollaisia mainstream yökerhoja, vaikkei niillä Koskisen omistuksen kanssa olisi koskaan mitään tekemistä ollutkaan.
 
Funkånaut
24.07.2014 22:19:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jag: Sanan älykkyysosamäärä lyhentäminen väärin antaa tietysti hyvän kuvan toisten älykkyyttä arvostellessa ;).
 
Eiköhän siellä seduloissa käy ihan normaali nuorten aikuisten ikäpolvi sisältäen mm. korkeakouluopiskelijat. Tämän foorumin perspektiivistä voi tietysti olla vaikea ymmärtää, että valtaosalle väestöä musiikki ei ole erityisen suuri intohimo. Etenkin suurelle osaa naisväestöä tuntuisi riittävän ne kivat tutut radiobiisit joita voi tanssia sen sidukan/lonkeron lipittämisen välissä. Miehet seuraavat tietysti perässä. Näin kärjistäen.

 
Tässä on kyllä vinha perä.
 
Because you can never have too much Mikko Alatalo.
BaariMikko
24.07.2014 22:34:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: En minäkään usko varsinaisen instrumenttien soittamisen vähentyneen kovin paljoa, jonkin verran kyllä. Pelaaminen vie niin monilta niin paljon aikaa. Satunnainen musiikin tekeminen on varmaan jopa lisääntynyt, kun saatavilla on niin monenlaista apuvälinettä ja ohjelmaa edullisesti.

Nettiaika on tosin mielestäni jonkin verran muuttanut asenteita kaikkea itsekuria ja pitkäjänteisyyttä vaativaa kohtaan. Monen mielestä sen soittotaidon ja vision pitäisi löytyä googlaamalla hetkessä. Ja sitten kun " Muuta läppärisi täydelliseksi ammattistudioksi" -niminen musaohjelma ei teekään killestä säveltäjää, niin mielenkiinto lopahtaa. Tai sitten aletaan lyödä valmiita looppejä peräkkäin ja kutsutaan sitä biisinteoksi.
 
Täältäkin forumeilta löytyy näitä:" Miten ****ssa näitä nuotteja oikein luetaan?!" ja
"Mä siis todella haluaisin tehdä musaa. Mistä aiheista kannattais tehdä?" ja niin edelleen...

 
Jaa-a, tässä viestissä taitaakin kiteytyä aika monta sellaista tekijää, jotka saavat nuoren aloittelijan musaharrastuksen lopahtamaan. Ylimielinen asennoituminen siihen, miten asiat nykyään tehdään, yleinen vähättely, "ennen oli kaikki paremmin" -jupinat ja tuollainen "ei siitä sitten mitään tullut kun teit kaiken ihan väärin" -lähestymistapa. Näistä asioista tuskin mikään on kovin innostavaa sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka on vasta aloittanut harrastuksensa.
 
Niin. Harva aloittelija tosiaan lukee nykypäivänä nuotteja. On myös aivan totta, että pelkillä valmiilla luupeilla harvemmin saadaan aikaiseksi mitään kovin mullistavaa.
 
On kuitenkin mun mielestä älytöntä, että keski-ikäinen pöytälaatikkosäveltäjä dumaa nuoret, harrastustaan aloittelevat ihmiset setämäisen asenteen siivittämänä. Harvapa on ollut tekemässä heti kärkeen sitä oivaltavinta priimaa, jos aloittaa uuden harrastuksen teini-iässä. Jos heti kärkeen kaikista naiiveista ja vähän hölmöistä ensikokeiluista ja kysymyksistä tulee näpeille, into lopahtanee hyvin äkkiä. Hyvillä ja kannustavilla neuvoilla sen sijaan saatetaan edesauttaa innon säilymistä ratkaisevalla tavalla.
 
Kalmon mielestä siis asiat tehdään nykyään yleisesti ottaen ihan väärin. No, entisaikojen vanhoilla hyvillä metodeilla miehestä itsestään tuli profiilin perusteella hieman katkera pöytälaatikkosäveltäjä. Siinähän sitä on jo saavutusta kerrakseen!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «