Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Walden, Ibanez vai Fender?
Aika:21.10.2020 18:50   (muokattu 21.10.2020 19:01)
Noissa molemmissa malleissa on Dreadnought-tyylinen body ja 42mm leveä kaula. Molemmat asiat olisivat minulle henkilökohtaisesti jo "showstopper" näppäilyyn. Itsekin soittelen enimmäkseen näppäillen. Toki nämä ovat henkilökohtaisia asioita ja riippuu myös sormien koosta ja mallista. Eli 42mm satulaleveys voi olla ihan jees. Tietenkin se kielten väli siellä oikean käden puolella merkitsee enemmän. Useimmiten näppäilyyn tarkoitetut teräskieliset akustiset ovat 44mm...48mm satulalla varustettuja. Itse katselisin pienempikoppaista kitaraa kuin Dreadnought. Joku 00, 000, OM, concert, Folk, grand concert tai Auditorium- malli sopii soundeiltaan paremmin näppäilyyn. Tietenkin siinä vaikuttaa myös mistä puista kitara on tehty.
 
Mutta alle 200 euron hintaluokassa on aika vähän valinnanvaraa, joten sieltä löytyy aika vähän muita kuin Dreadnoughteja. Ibanezilta on joku halpa grand concert-kokoinen kitara VC50NJP-NT ja sitten löytyy Tanglewood TWCR O E, Baton Rouge X11 ja Ibanez PC12.
 
Niin taisitkin kysyä elektroakustista. Noista ei tainnut yksikään olla elektroakustinen. Onko sen jostain syystä pakko olla elektroakustinen? Aiotko esiintyä livenä vahvarin tai PA:n kautta?
 
Niin juu... Vielä piti sanoa, että Dreadnought kehitettiin strummaukseen ja mahdollisimman kovaan akustiseen soundiin. Siinä on paljon soundissa matalia taajuuksia mukana, eli se ei "leikkaa läpi" näppäilytyylillä niin hyvin kuin jokin pienempikoppainen malli. Toki riippuu monesta asiasta, eli kaikki vaikuttaa kaikkeen ja jokainen kitara on yksilö (ja eri valmistajien kitarat voivat kuulostaa hyvin erilaisilta).
 
Tuossa on pari vertailevaa kuvaa minkä kokoisia eri mallit ovat:
 
https://sixstringacoustic.com/wp-co … 017/06/Seagull-Guitars-by-Shape.jpg
 
https://ofmvc40dolyrl7u9xigg5kyy-wp … /uploads/2013/06/guitbodystyles.jpg
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=243227