Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:megatherium
Alue:Klassinen
Aihe:Suomen paras sävellys
Aika:06.02.2017 18:30   (muokattu 06.02.2017 20:40)
LesPaul70: Tuosta ei voi muuta sanoa kuin että jos tosissasi olet tuota mieltä, osoittaa kirjoituksesi aivan järkyttävää ylimielisyyttä ja tietämättömyyttä. Tai sitten vain itselle epämieluisien tosiasioiden kieltämistä.
 
Fakta on että jotakuinkin kaikki niistä "yhtä stemmaa soittavista" ammattimuusikoista ovat käyneet läpi sen verran laajan, kattavan ja syvälle menevän koulutusputken, että heidän ymmärryksensä musiikista on ihan eri tasolla kuin sinun - ja kyllä, tähän sisältyvät myös ne "nuoret ja kokemattomat orkesterimuusikot".
 
Äänestystuloksesta tietysti voi olla mitä mieltä tahtoo, mutta aika heikko yritys selittää sitä pois ammattimuusikoiden kokemattomuudella ja ymmärtämättömyydellä.

 
Kyseenalaistamatta miltään osin todellisten ammattimuusikoiden korkeaa osaamista tai ymmärtämystä musiikista, sitä käsittämättömämmältä tuo lista vaatimattomuudessaan ja helppoheikkimäisyydessään sitä taustaa vasten näyttää; uskomattoman amatöörimäiseltä ollakseen todella "laajan, kattavan ja syvälle menevän koulutuksen" omaavien rautaisten ja rutinoituneiden ammattilaisten laatima, jotka eivät oletettavasti ole vain ammattiinsa perin juurin tympääntyneitä ja korkeatasoisesta säveltaiteesta tietämättömiä leipätyöläisiä, vaan joilla oletettavasti on myös objektiivinen, syvällinen ja visionäärinen käsitys musiikin olemuksesta ja säveltaiteen historian ja nykypäivän saavutuksista yhden populaarin säveltäjänimen monopoliasemaan rajoittumatta, joka syö myös ammattilaisten uskottavuutta.
 
Listaa katsomalla ei kyllä paljon siltä vaikuta. Kevyttä ja kansantajuista populaaria koko perheen ohjelmistoa kunnianhimoisempien ja vaativampien teosten sijasta. Sen perusteella amattimuusikoilla vaikuttaisi olevan samat mieltymykset kuin klassista musiikkia pintapuolisesti tuntevalla yleisöllä.
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=234052