Muusikoiden.net
18.03.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Kitarat: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soittamisen opettaminen
1
jiekep
09.09.2010 16:02:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lupauduin opettamaan lähes nollapisteestä lähtevälle nuorelle kitaran soittoa. Kertokaas hyviä huomioita ja asioita mitkä on mielestänne tärkeitä homman aloituksessa ja esim. hyviä vinkkisivustoja.
 
Nunzu
09.09.2010 16:47:07 (muokattu 09.09.2010 16:47:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perussoinnut haltuun, komppiharjoituksia helppojen biisien avulla, jotain pieniä skaalaharjoituksia. Noilla nyt itse pääsin joskus aikanaan ihan hyvin liikkeelle.
 
J33.
Tonski
09.09.2010 17:02:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vedät heti alkuun kiinteän aikarajan joka tunnille, niin älä pistä sitä liian ylös:D Ottaen huomioon että tulet opettamaan nollista lähtevää kitaristia, niin jollei hänellä ole tajutonta hinkua soittaa muutenkin viittä tuntia päivässä(vaan kuten veikkaisin, pari tuntia viikossa), niin saattaa olla tuskallista pitää esmes 60 minuutin tuntia joka viikko, mitä todennäköisimmin vaikka sulla olis opetettavaa koko aikamäärälle, ei oppilas tulisi sisäistämään sitä kaikkea, ja varmaan jossain välin saattaa tulla sellasia hiljaisia hetkiä että "no, ne on tsiigailtu läpi nyt, mitäs sitten?". Tämä on sitten aika oppilaskohtaista myös, yleensä opettajan hommaa auttaa about miljoona prosenttia, jos oppilas on määrätietoinen ja tietää heti alusta asti, mitä haluaa opetella.
 
Opiskelumateriaalia saa helposti tehtyä vaikkapa GP:llä, Sibeliuksella, tai jos et voi ladata koneelles mitään nuotinnusohjelmaa jostain kumman syystä, Noteflightilla( http://www.noteflight.com/login ), josta myös löytyy tulostusmahdollisuus, sekä palvelu on ilmainen. Se, mitä sulla on opetettavaa, pistät hyvillä tabeilla ja nuotinnuksilla ylös ja tulostat oppimateriaalit tunneille, hyvillä nuotinnuksilla tarkoittaen että ne menee oikein oikeilla ajoituksilla ja oikeilla kiinteillä etumerkeillä, että vastaavat asiat alkaa sisäistyä oppilaalle jo alusta asti. Lisäksi tekniikan suhteen kannattaa lähteä "ensin perustukset, sitten savupiippu"-periaatteella liikenteeseen, elikkä mieluiten alusta asti katellaan käsien asennot ja mahdolliset tulevaisuudessa komplikaatioita aiheuttavat tottumukset veks, melodiasoitossa vuoropikkaus, jne.
 
Loppuhuomiona: Itse olen amatöörisoittelija, jos ammattilaisten silmään pistää jotkin pedagogiset epäkohdat, niin pyydän nillittämään:D
 
"Ynkkä on täydellinen." -JIRPPI
J_Mikkonen
09.09.2010 17:45:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oikean soittoasennon löytäminen. Helppoja melodioita yhdellä tai kahdella kielellä. Avosoinnut. Kitaran virittäminen ilman mittaria ja mittarin kanssa.
 
Wespa
10.09.2010 10:06:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J_Mikkonen: Oikean soittoasennon löytäminen.
 
Tämä. Niin otelautakäden kuin pikkauskädenkin osalta. Ja kannattaa muistaa sekin että yhtä ainoaa oikeaa soittoasentoa ei ole. Mutta riittävän oikeanlaisen löytäminen heti alkuunsa helpottaa huomattavasti mm. barreiden ja muiden alussa vaikeiden juttujen omaksumista.
 
"Malmsteen and I broke up over religious reasons... He thought he was God, and I didn't agree... Blackmore's God!" - Joe Lynn Turner
Kummiseta
10.09.2010 20:59:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plektrakäden tasainen pikkaus/työ ja rytmi. Otekäsi oppii kyllä seuraamaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti