Muusikoiden.net
25.04.2019
 

Rummut: rumpukamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vaimennuspädeistä yms. ratkaisuista
1 2
Squierrel
18.05.2010 12:02:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä on omakotitalon alakerrassa sähkörummut ja kaksi aktiivista rumpalipoikaa, jotka ovat alkaneet esittää vaatimuksia akustisiin siirtymisestä. Koska tarkoitus on edelleen jatkaa talossa asumista, täytyisi rumpujen äänen olla vaimennettavissa sellaiselle tasolle, etteivät talon muut asukkaat kohtuuttomasti häiriinny.
 
Jonkinlaisia vaimennuspädejä on ilmeisesti rumpuihin ja pelteihin saatavissa, mutta kuinka hyvin ne vaimentavat? Entä pilaavatko ne mahdollisesti tatsin, onko niiden kanssa vähän niinkuin sähkörummuilla soittaisi? Onko jokin merkki parempi muita?
 
Toinen vaihtoehto olisi soittohuoneen äänieristys. Miten se sitten kannattaisi toteuttaa?
 
"I'd like to have a water power plant of my own, but nobody gives a dam."
wavelength
18.05.2010 13:06:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierrel: Jonkinlaisia vaimennuspädejä on ilmeisesti rumpuihin ja pelteihin saatavissa, mutta kuinka hyvin ne vaimentavat? Entä pilaavatko ne mahdollisesti tatsin, onko niiden kanssa vähän niinkuin sähkörummuilla soittaisi? Onko jokin merkki parempi muita?
 
Toinen vaihtoehto olisi soittohuoneen äänieristys. Miten se sitten kannattaisi toteuttaa?

 
Vaimentimien kanssahan on niin, että mitä paremmin ne vaimentavat, sitä pahemmalta kuulostaa ja oudommalta tuntuu soittaa. Hyvä äänieristys puolestaan vaatii paksuja seiniä ja mahdollisesti kelluvaa huonerakennetta, mikä taas tarkoittaa normaaleissa omakotitaloissa hyvinkin suuria investointeja... Halvin, kätevin ja ehdottomasti yleisin menetelmä on kasvattaa talon asujaimiston sietokykyä musiikkiharrastusta kohtaan! :)
 
Myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara.
Speedy
18.05.2010 14:23:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kunnollinen äänieristysovi auttaa jo todella paljon.. Huonetta kannattaa myös "pehmentää" jos on paljon kovaa pintaa.. Jos huoneessa on tilaa, niin ihan perus lämpöeristysvillaa seinään noin 5-10 cm jonka päälle esim. paneeli.. Suht helppo/halpa projekti toteuttaa.. Seinän ja villan väliin voi jättää myös ilmaa, kuulemmaa lisää eristävyyttä..
 
Mutta itse lähtisin tuosta ovesta liikenteeseen..
 
"All I think about is time and groove" J. Porcaro
kincy
18.05.2010 15:01:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speedy: Kunnollinen äänieristysovi auttaa jo todella paljon.. Huonetta kannattaa myös "pehmentää" jos on paljon kovaa pintaa.. Jos huoneessa on tilaa, niin ihan perus lämpöeristysvillaa seinään noin 5-10 cm jonka päälle esim. paneeli.. Suht helppo/halpa projekti toteuttaa.. Seinän ja villan väliin voi jättää myös ilmaa, kuulemmaa lisää eristävyyttä..
 
Mutta itse lähtisin tuosta ovesta liikenteeseen..

 
Näin tekisin itsekin. Jos ovi on ihan perus väliovi niin se vuotaa kaikista eniten. Paksumpi kunnollinen ovi ja tiivistys tekee jo silloin ihmeitä. Tosin eipä nuo kunnon ovetkaan nyt ihan halpoja ratkaisuja ole. Jos huoneessa tosiaan on tilaa, niin seinille ja nurkkiin patjaa tai jotain pehmustetta ja vaikka jonkinlaisella nätillä koolilla ne kiinni niin hyvällä tuurilla vielä esteettisyyskin säilyy.
 
Veikkaan siltikin, että parempi on vain tottua siihen, että alakerrassa rumpu pärisee.
 
Stomp, stomp, stomp, the idiot convention
Vallu-Veke
18.05.2010 15:04:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speedy:
Mutta itse lähtisin tuosta ovesta liikenteeseen..

 
Juu samoin. Ovi ensin tutkinnan alle. Siihen voi ruuvata lisäeristyksen.
 
Kannattaa miettiä, mistä ja miten se ääni kulkee.
Asuin itse puutalossa, jossa oli kapakka alakerrassa. Kapakasta ei kuulunut meille ihan mitään käytännössä, kun oli puinen paksu välipohja. Naapurin merimies, kun tuli kotiin, niin hänen ilmaantuminen paikalle ja paikalla olo kuului yllättävän hyvin. Siinä horotalossa kulki ääni sivusuunnassa 10 kertaa paremmin, kuin ylä/ala-suunnissa.
Nykyaikana, jos esim. jostain kellarista tms. puhutaan, niin kannattaa miettiä aika tarkkaan, ettei tee niistä eristyspatenteista homerysää ;)
 
Speedy
18.05.2010 16:28:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vallu-Veke:Nykyaikana, jos esim. jostain kellarista tms. puhutaan, niin kannattaa miettiä aika tarkkaan, ettei tee niistä eristyspatenteista homerysää ;)
 
Ja jos/kun sinne menee ilmastointi hormi niin sieltä kuuluu ihan saletisti..
 
"All I think about is time and groove" J. Porcaro
Ruutikallo
18.05.2010 18:00:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SOittotilan koosta nyt en tiedä, mutta periaatteessa pätee sellainenkin ratkaisu että 150mm villa ja 150mm tyhjää ja 150mm villaa. Eli tuo 150mm tyhjää ajaa melkein saman asian kuin villa. Tosin ehkei näin radikaalia ratkaisua kannata tehdä, siis mitoitusten puolesta, mutta kustannuksissa säästöä.
Ääni kyllä kulkee rakenteita pitkin kaikkialle, ellei ole kelluva alusta ja eristetty, mutta se kuinka suurta vaimennusta tarvitaan on tilakohtainen.
 
[Stubb ilmoitti myös että hänellä on kiistattomia todisteita ja hän näytti minulle räjäytyskuvan peräsuolesta.] -Sir Härö- www.tukalaband.com http://s1012.photobucket.com/albums/af242/henydrum/
Juise -67
19.05.2010 00:06:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieman aikaa se meluun tottuminen ottaa, mutta meillä ainakin porukka tottunut
eikä kauheita kitinöitä kuulu...kokeile ensin ilman vaimennuksia, saatat säästää nipun
euroja rakennustarvikkeissa ja nehän voi sijoitta vaikka rumpukalustoon mikäli alkaa tuntumaan et perherauha säilyy äänekkäästä soittoharrastuksesta huolimatta :)
 
...se parhaiten nauraa jolla on vahvin lääkitys..
Vallu-Veke
19.05.2010 08:42:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Melua saa hieman matalammaksi aika helpoillakin jipoilla.
Munaja/omenakennot toimii kaiun vaimentajina. Hieman paksummat telttapatjat nastoilla kiinni seinään vaimentaa jo hieman ääntäkin. Samoin paksuja mattoja seinille. Kattoon voi ripustaa hamppuköysien varaan telttapatjoja.
Naulakkokoukkuja seinille, kaikki perheen talvitakit sinne roikkumaan.
Vanhat sohvat jne. sinne, jos ovat sellaista pehmeempää kangasmallia,...
Oveen ja ikkunaan voi laittaa sellaisen irrallisen vaahtomuovilevyn, kun menee sisälle.
Nuo pehmeät materiaalit seinillä, katossa, jne. vaimentaa kummasti myös volyymeja, joita sieltä työntyy ulospäin, vaikka ne on enemmän akustiikkajuttuja, eikä varsinaisia äänieristeitä. Ne imee kuitenkin ääntäkin mun mielestäni. Ongelma ei näillä lähde, mutta hiljeneepä ainakin hieman. Itse tein tällaisia jippoja. Purin tosin osittain systeemit ja tein huoneesta aidosti äijien tilan, jotta saa tilaa enemmän. Noilla pehmikkeillä kyllä tosiaan hiljenee ja korostan sanaa "hieman". Ottaa ne sen isoimman mökän kyllä pois.
Rumpujen kokoa voisi myös harkita volyymin kannalta. Pasari voisi olla sellaista pienempää 18"-20" -mallia. Pellit mallia thin,... Tomareihin ja virveliin demppirenkaat ja cympadit. Pasarin sisälle joku viltti tai talvitakki,...
Ohuemmat kepit pienillä tipeillä...... Virveleissäkin on kait eroja, volyymin suhteen ja se on se pahin äänenlähde ;)
 
Einherjar
21.05.2010 21:32:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei sinne seinille hyödytä hirveästi mitään kevyitä materiaaleja ripustella. Jotkut munakennot eivät loppupeleissään akustiikkaankaan juuri vaikuta.
Raskaat matot ja vastaavat seinille ripusteltuna (niin että maton ja seinän väliin jää jokunen sentti tilaa) vaimentaa vähäsen, mutta suurempi ongelma mahtaa olla juuri tuo ovi ja sitten runkoa pitkin matkustelevat taajuudet (l. bassotaajuudet).
 
Raskasrakenteinen ovi on jonkinmoinen ratkaisu asiaan. Myös joskus olen tavannut ratkaisuja, joissa on rakennettu tuplaovet soittotilaan.
 
Jonkinmoinen ratkaisu runkoäänille on rakentaa rummuille kelluva "rumpulava". Sillä saa jo vähän niitä runkoääniä pois, mikäli ei halua/ole varaa/ole tilaa rakentaa huoneen sisälle toista huonetta (ts. kelluvarakenteista tilaa).
 
Äänieristys on aika hankalaa rakentaa jälkikäteen järkevään hintaan, mutta tuo oven vaihtaminen eristävämpään ja joku alusta rummuille on kuitenkin jonkinmoisia budjettiratkaisuja pahimpaan melunpoistoon.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Squierrel
30.05.2010 06:27:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näyttää siltä, että soittohuoneseen ei pysty kummoisiakaan eristyksiä laittamaan, joten rumpuja täytyy välillä vaimentaa. Näistä vaimennusratkaisuista vain on aika niukasti tietoa saatavilla.
 
Parhaiten kai vaimentavat ne koko rummun kokoiset ja peltien päälle laitettavat kumimatot, mutta tatsi on ilmeisesti niissä sähkörumpuluokkaa, vai? Entäs soundi?
 
Sitten näkee sellaisia kalvon päälle laitettavia renkaita. Onko niissä parempi tatsi, mutta miedompi vaimennus, vai miten on?
 
Pelteihin olen nähnyt myös pellin alle tulevia vaimentimia. Niissä jää lyöntipinta näkyville, mutta niiden asentaminen ja poisto vaatii pellin irrotuksen.
 
Joskus törmäsin netissä kuviin rummun kehälle ruuvattavasta ulkoisesta vaimennintassusta. Onko tällaisista mitään tietoa?
 
Vai onko paras ratkaisu pistää pojat soittamaan hevimättöään sudeilla iltaysin jälkeen?
 
Kokemuksia ja tietoa vaimennusratkaisuista otetaan mielelelään vastaan.
 
"I'd like to have a water power plant of my own, but nobody gives a dam."
Speedy
30.05.2010 10:55:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo mainitsemasi kalvoille tulevat ovat vaimennus arvoltaan lähes nolla.. Niiden tarkoitus on lähinnä dempata sointia lyhyemmäksi.. Tosin ne cympadit ilmeisesti vaimentaakin jonkin verran..
 
Yks vaihtoehto on rodit..
 
"All I think about is time and groove" J. Porcaro
Gardiner
30.05.2010 14:13:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierrel: Näyttää siltä, että soittohuoneseen ei pysty kummoisiakaan eristyksiä laittamaan, joten rumpuja täytyy välillä vaimentaa. Näistä vaimennusratkaisuista vain on aika niukasti tietoa saatavilla.
 
Parhaiten kai vaimentavat ne koko rummun kokoiset ja peltien päälle laitettavat kumimatot, mutta tatsi on ilmeisesti niissä sähkörumpuluokkaa, vai? Entäs soundi?
 
Sitten näkee sellaisia kalvon päälle laitettavia renkaita. Onko niissä parempi tatsi, mutta miedompi vaimennus, vai miten on?
 
Pelteihin olen nähnyt myös pellin alle tulevia vaimentimia. Niissä jää lyöntipinta näkyville, mutta niiden asentaminen ja poisto vaatii pellin irrotuksen.
 
Joskus törmäsin netissä kuviin rummun kehälle ruuvattavasta ulkoisesta vaimennintassusta. Onko tällaisista mitään tietoa?
 
Vai onko paras ratkaisu pistää pojat soittamaan hevimättöään sudeilla iltaysin jälkeen?
 
Kokemuksia ja tietoa vaimennusratkaisuista otetaan mielelelään vastaan.

 
Muistaakseni jollain filmin pätkällä Ringolla on pyyhe rummun päällä. Lepakolla käytettiin samaa metodia. Soundi kyl muuttuu ihan tumpuks ja tatsi on vähintäänkin omituinen, mut hiljentää volyymiä. Ne renkaat kait lähinnä leikkaa diskanttia ja tosiaan lyhentää sointia. Rokkia nyt vaan pitää soittaa kovaa. Iskelmä on sit eri juttuu. Häädät jäbät johkin kaupungin laitamille teollisuuskiinteistöön työajan jälkeen.
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
Ruutikallo
30.05.2010 14:38:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gardiner: Muistaakseni jollain filmin pätkällä Ringolla on pyyhe rummun päällä. Lepakolla käytettiin samaa metodia. Soundi kyl muuttuu ihan tumpuks ja tatsi on vähintäänkin omituinen, mut hiljentää volyymiä. Ne renkaat kait lähinnä leikkaa diskanttia ja tosiaan lyhentää sointia. Rokkia nyt vaan pitää soittaa kovaa. Iskelmä on sit eri juttuu. Häädät jäbät johkin kaupungin laitamille teollisuuskiinteistöön työajan jälkeen.
 
Jotkut häjyt ovat demppauksessa kapulan tipitkin teipanneet.
 
[Stubb ilmoitti myös että hänellä on kiistattomia todisteita ja hän näytti minulle räjäytyskuvan peräsuolesta.] -Sir Härö- www.tukalaband.com http://s1012.photobucket.com/albums/af242/henydrum/
Sonormies
30.05.2010 14:45:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierrel: Näyttää siltä, että soittohuoneseen ei pysty kummoisiakaan eristyksiä laittamaan, joten rumpuja täytyy välillä vaimentaa...
 
Mä pyysin vaimoa tekemään hankkimastani paksusta samettikankaasta "mekon" virvelirummulle. Imaisee mukavasti sekä korkeita taajuuksia, maton soundia että volumea pienessä treenitilassa. Virvelistä tulee eniten sitä "älämölöä", mikä vaikuttaa vaikuttaa rumpujen volume-kokemukseen. Munsta.
 
Kannattaa ainakin kokeilla.
 
Tankero: "Rollarit, tuo Englannin Souvarit."
Gardiner
30.05.2010 16:35:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sonormies: Mä pyysin vaimoa tekemään hankkimastani paksusta samettikankaasta "mekon" virvelirummulle. Imaisee mukavasti sekä korkeita taajuuksia, maton soundia että volumea pienessä treenitilassa. Virvelistä tulee eniten sitä "älämölöä", mikä vaikuttaa vaikuttaa rumpujen volume-kokemukseen. Munsta.
 
Kannattaa ainakin kokeilla.

 
Se helma on hyvä virvelissä. :-)
 
"We got to stand side by side, we got to stand together and organize. They say power to the people, that`s what they`re Screamin`. Freedom of the soul, pass it on, pass it on to the young and old" Jimi Hendrix
hemmo
30.05.2010 19:20:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierrel: Toinen vaihtoehto olisi soittohuoneen äänieristys. Miten se sitten kannattaisi toteuttaa?
 
koska patterit ja kaikki kiinteät seinä- ja lattiarakenteet välittävät ääntä runkoäänenä, niin ainoa hyvä ratkaisu on rakentaa tiivis umpinainen (mutta ilmanvaihdoltaan riittävä) tiivis kelluvalattiainen huone toisen huoneen sisään
 
Huippulia!
Kailis
30.05.2010 19:34:23
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hemmo: koska patterit ja kaikki kiinteät seinä- ja lattiarakenteet välittävät ääntä runkoäänenä, niin ainoa hyvä ratkaisu on rakentaa tiivis umpinainen (mutta ilmanvaihdoltaan riittävä) tiivis kelluvalattiainen huone toisen huoneen sisään
 
Juuri näin jos tavoitellaan todellista ääneneristystä.
 
Squierrel
01.06.2010 08:32:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäs merkitys muuten on sillä, kun tomeista ja basarista otetaan alakalvot pois? Vaimeneeko ääni vai onko se vain soundinmuutoskikka?
 
"I'd like to have a water power plant of my own, but nobody gives a dam."
aasit
01.06.2010 11:58:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Squierrel: Mikäs merkitys muuten on sillä, kun tomeista ja basarista otetaan alakalvot pois? Vaimeneeko ääni vai onko se vain soundinmuutoskikka?
 
Varmasti vaimenee ja ainakin lyhenee sointi. Tomit kuulostaa siltä kun kaataisi pussillisen perunoita rappusiin pyörimään. Käsittääkseni juuri tätä sillä haetaankin. Kuiva ja lyhyt plöts.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti