Aihe: Mistä se oikein tulee että koulutus muka tappaa luovuuden?
1 2 3 4 515 16 17 18 1922 23 24 25 26
Hauler
21.04.2010 21:36:36
BubbleBob: Niin, nykyjään se on Aamiainen Tiffanylla eikä kiireessä Perry Rhodan takataskuun Ärrältä :-)
 
Nyt en kyllä ymmärtänyt lainkaan.
BassoSisko
21.04.2010 22:08:49
jonir: Minulla ei ole mitään varsinaisia tavoitteita, joten tavallaan nautin enemmän siitä että saa itse kokeilla ja oppia hitaalla ja työläällä tavalla keksimällä pyörää jatkuvasti uudestaan.
 
Se on pääasia että nauttii siitä mitä tekee. Joten ei muuta kuin jatkat kuten tahdot, ainahan sitä koulutusta voi myöhemmin hankkia jos tarve tulee.
Jos ei minusta ole mitään hyötyä, on minusta sitäkin enemmän iloa.
BubbleBob
22.04.2010 00:39:00
 
 
Yhden lauseen (öinen) jäsennys ja kevytanalyysi:
Viittaan kolmoismerkityksellisellä Capoten Aamiaisella klassisen musiikin näennäiseen vanhuuteen (vai luetko kirjallisuusklassikoiksi vain Dumas, Kivi, Shakespeare, Tsehov -akselin ja nämä Calvino, Roth, Vidal, et cetera ovat nuorroskaa?) sekä virkeään kulttuuriheräämiseen. Vastaan samalla musiikkiverrantolauseeseesi näillä kahdella kohteellisesti erillistetyllä esimerkkitekijällä. Seuranneella - todellisen kioskikirjallisuuden SciFi - nimikkeellä saa "Aamiainen.." seurakseen nykyisen rockmusiikin tilaverrokin. Jälkimmäinen kun vertautuessaan edelliseen viittaa genrepirstaloitumiseen joka hankaloittaa musiikinkuuntelua; edellyttäessään monipuolista ja kaikensulattavaa monikultturellia makua (sekä tietoa?) jotta pystyisimme sulattamaan edes kanssapolkijamme suosikkeja.
Toiseksi: Pyrin vahvasti kuvaamaan lauseen nimetyillä tekijöillä kulttuuriympäristöjen epäolennaisuuden ihmiselon suhteen, eli me kaikki Synnymme tiettyyn olemassaolon sektoriin ja vain joskus harvoin hyppäämme toiseen edellisestä merkittävästi poikkevaan. Tähän viittaavat kaukana-toisistaan substantiivit ja Rhodanin vierasrodut: Degeneroituneet ystävät ja Maan kolonisoimaan pyrkivät soluttautujat.
 
Olennaisesti viehätyin nykyrock-viittauksestasi. Että artistit julkaisevat minimisisältöistä (piirrosmaista) ja edellistä hyödyntävää (sarjallista) tuotantoa.
Ja huom. Vaikka Perry Rhodan oli silkkoa tekstiä oli siinä jotain hartaan sarjakuvamaista, tätä käytin ajatusrakenteisena aasinsiltana
joka ensisijaisesti stimuloi minut kirjoittamaan tuon kyseisen lausejatkolauseen.
 
Nuttiselliin: Vaikka et kysynyt, niin toivon tämän selventävän kaiken ja jos ei, voin niin halutessasi yrittää tarkentaa hk-pv:ssä ?
Kyllä suomenkieli on ihanaa, vielä 100 vuotta sitten tätä ei olisi voinut tehdä ;-)
Musiikki puhuu, näyttää ja läpi väreilee.
Hauler
22.04.2010 14:47:06
BubbleBob:Olennaisesti viehätyin nykyrock-viittauksestasi. Että artistit julkaisevat minimisisältöistä (piirrosmaista) ja edellistä hyödyntävää (sarjallista) tuotantoa.
Ja huom. Vaikka Perry Rhodan oli silkkoa tekstiä oli siinä jotain hartaan sarjakuvamaista, tätä käytin ajatusrakenteisena aasinsiltana
joka ensisijaisesti stimuloi minut kirjoittamaan tuon kyseisen lausejatkolauseen.

 
Ah, mutta nyt ajattelit liian monimutkaisesti, sillä en verrannut kioskikirjalllisuutta tai sarjakuvia sinänsä muodollisesti tai ajatusmaailmallisesti nykyrockiin, vaan tarkoitukseni oli ilmaista, etten tiedä kuinka voimissaan varsinainen kioskikirjallisuus on, vaikkapa verrattuna Amerikan 20-40 lukujen pulppiin. Huonoilla sarjakuvilla taasen kumarsin tasokkaiden sarjakuvien suuntaan. Kioskikirjallisuus siis lauseessani tarkoitti kirjallisuutta, joka ei pyri minkäänlaiseen taiteellisuuteen(huomattavaa on, että ns. kioskikirjallisuudessa on myös varsin hyviä taiteellisiakin teoksia, joten siinä suhteessa se voisi vertautua pop-rockiin, mutta ainoana ruokana se ei välttämättä ole täyttävää).
Jii
22.04.2010 19:58:15
Juhani: ...
 
Biisiä ei vaan soiteta C, Am, G ja F - koska se on jo tehty! Pitääkö siis olla itseisarvona täysin uniikki? Ennemmin sitä kuitekin kasvetaan artistina ja ihmisinä kuin ollaan seppiä syntyessä.

 
hyvä kirjoitus.
 
http://www.youtube.com/watch?v=NuCZDanw3aE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Vbg7YoXiKn0
http://www.youtube.com/watch?v=FobvhVgZOCI
 
jne. lista on pitkä..
Southbound again. Don't know if I'm going or leaving home.
padaa@dadaa!
01.05.2010 16:15:07
 
 
Hieman offtopicia, mutta on verrannollinen otsikon aiheeseen.
 
Tänään junassa joku pultsari örisi vappukansalle, miten "elämänkokemus" ja ylioppilaslakki ovat toisensa poissulkevia tekijöitä. Tässä periaatteessa toistuu sama kuin muodollista muusikon koulutusta polkevilla. Mitä vähemmän tietoa ja omakohtaista kokemusta, sitä vahvemmat mielipiteet.
Anonymous-jazz
02.05.2010 04:56:20
 
 
Musiikilliseen lahjakkuuteen ei edelleenkään voi kouluttautua.
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
velipesonen
02.05.2010 16:39:24
 
 
Tämä uskomus tai väite kumpuaa siitä, että kaiken koulutuksen, siis aivan kaiken, perimmäinen tarkoitus on luovuuden kukistaminen. Siinäpä kasvatustieteilijöille päänvaivaa miten kouluttaa tappamatta luovuutta, en usko että se on mitenkään mahdollista. Kaikki koulunkäynti on siis luovuuden äärimmäinen antiteesi mutta silti hyvin tarpeellista.
padaa@dadaa!
02.05.2010 16:50:50
 
 
velipesonen: Tämä uskomus tai väite kumpuaa siitä, että kaiken koulutuksen, siis aivan kaiken, perimmäinen tarkoitus on luovuuden kukistaminen. Siinäpä kasvatustieteilijöille päänvaivaa miten kouluttaa tappamatta luovuutta, en usko että se on mitenkään mahdollista. Kaikki koulunkäynti on siis luovuuden äärimmäinen antiteesi mutta silti hyvin tarpeellista.
 
Ymmärrän pointtisi.
 
We don't need no education--- tä dä tä ---- we don't need no thought control
Thevisa
02.05.2010 19:37:49
Mutta mitä opiskeluun tulee, eivät nämä teoreettisen osaamisen vastustajatkaan ihan puhtaita pulmusia ole. Samoja terssipinoja sinne biiseihin tungetaan, ja vähän kehittyneemmät pistävät vielä septimit kaupan päälle. Opiskelu vain jätetään puolitiehen, ja ne uudet mahtavat maailmat jäävät löytämättä. Itselläni on kyltymätön jano plärätä läpi kaikennäköisiä Aldwell&Schachterin opuksia sun muita, ja oivalluksien määrä näyttää loppumattomalta.
 
Joku voisi näyttää minulle yhden esimerkin itseoppineesta muusikosta, joka on aivan oikeasti luonut jotain aivan uutta, eikä vain pistänyt tilutellen toimivia melodioita. Bachit ja kumppanit loivat uutta, koska he opiskelivat, tutkivat, rehkivät ja oppivat toisiltaan, eivätkä vain vääntäneet siistejä progemetal-sointukiertoja vähän poikkeavien tahtilajien päälle Guitar Prolla.
Terry Pantheras
02.05.2010 20:16:12
Thevisa: Joku voisi näyttää minulle yhden esimerkin itseoppineesta muusikosta, joka on aivan oikeasti luonut jotain aivan uutta, eikä vain pistänyt tilutellen toimivia melodioita. Bachit ja kumppanit loivat uutta, koska he opiskelivat, tutkivat, rehkivät ja oppivat toisiltaan, eivätkä vain vääntäneet siistejä progemetal-sointukiertoja vähän poikkeavien tahtilajien päälle Guitar Prolla.
 
Jimi Hendrix?
MASTEROID ~~ stonerdoom[jotain] ~~
Thevisa
02.05.2010 20:36:42 (muokattu 02.05.2010 20:37:25)
Terry Pantheras: Jimi Hendrix?
 
Arvasin.
 
Mut mä tarkotin niinku hyvää musaa.
 
EDIT: Okei, hävisin. Mnet on täynnä Jimi Hendrixejä.
Terry Pantheras
02.05.2010 20:58:30
Thevisa: Arvasin.
 
Mut mä tarkotin niinku hyvää musaa.
 
EDIT: Okei, hävisin. Mnet on täynnä Jimi Hendrixejä.

 
Aika nokkela oot...
MASTEROID ~~ stonerdoom[jotain] ~~
Thevisa
02.05.2010 22:53:37
Poikkeus vahvistaa säännön. Tai no ei oikeastaan, mutta siis pointtina se, että musiikin uudistajien ja kehittäjien joukossa on vain muutama erityisen lahjakas yksinoppinut, ja niistäkin suurimman osan, kuten esim. Schönbergin kohdalla itseopiskelu tarkoittaa omatoimista kirjojen pänttäystä. Aidosti historiaan jääneet luovat ihmiset eivät olleet mitään boheemeja teinitaiteilijoita, jotka karttoivat kaikkea koulutusta.
Jii
03.05.2010 00:29:39 (muokattu 03.05.2010 00:35:07)
Thevisa:EDIT: Okei, hävisin. Mnet on täynnä Jimi Hendrixejä.
 
Maailma olisi hyvä paikka, jos mnetkin olisi täynnä hendrixejä.
 
Ne oikeasti kovetut heput saavat koulutuksestaan varmaan semmoista potkua, että tajuavat musiikkia monelta kantilta ja näkevät/kuulevat, miten se soi "oikein". Lisäripauksena nämä lahjakkuudet eivät vedä sääntöjen ehdoilla, vaan ne tunnistaen.
 
Me tavikset vedetään sillä yhdellä tyylillä paremmin tai huonommin. Toivottavasti kehittyen.
 
E: kommenttini oli huono sen suhteen, mistä oikeastaan puhuttiin. tosin samaten lainaamani kommentin vertaus hendrixiin oli huono myös. pelimannimeininkiä ei todellakaan tule aliarvostaa, vaikka hendrixejä ei joka oksalla istu.
Southbound again. Don't know if I'm going or leaving home.
rintapek
03.05.2010 09:55:12
 
 
Kuinkahan luova toi Lennoni ois ollutkaan, jos se ei olis käyny tappamassa luovuuttaan siinä perhanan taidekoulussa? Minkä neron maailma siinä menettikään.
One kind of music only - the good kind
Dr Dominant
03.05.2010 10:21:35
 
 
Jotta tästäkin sopasta tulisi entistä sekavampi, pistetään nyt vielä tätä ongelma pöydälle, että on käytännössä mahdotonta tutkia sitä mitä niistä kouluttamattomista suuruuksista olis tullut koulutettuina, tai päinvastoin. Tätä ajatusta vasten on aika vaikeaa argumentoida sen puolesta että koulutuksella tai sen puuttella olisi ollut sitä sun tätä vaikutusta siihen ja siihen.
 
Entäs jos saa sellaisen koulutuksen, että pitää kyseenalaistaa koulutus?!?
"Dr. Dominant, I presume?"
Epämuusikko
03.05.2010 10:22:36
Dr Dominant: Entäs jos saa sellaisen koulutuksen, että pitää kyseenalaistaa koulutus?!?
 
Se vissiin on sitä postmodernia. tai mitä lie kriittistä mitä lie.
Ämpärit täyttyvät, mieli on iloinen.
Musta Arkipyhä
03.05.2010 12:44:09
Tässä -kuten usein nettikeskusteluissa- ongelmana on ,että nähdään vain ääripäitä.On vain koulutettuja ja kouluttamattomia,vain koulutetut osaavat soittaa,vain kouluttamattomat osaavat luoda jotain jne.
 
Oikeassa elämässähän asiat eivät ole näin mustavalkoisia.
"I'm a free spirit baby - olen ilmainen väkevä alkoholijuoma,vauva"
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)