Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Inspiraatiovinkki muotoiluun ja laminointiin
1
jPekka
13.12.2009 12:07:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos satutte jostakin syystä eksoottisen Espoon Tapiolan kaupunginosaan, kannattaa käydä Weegee-talon EMMA-taidemuseossa katsomassa Tapio Wirkkala-näyttely: jokseenkin huikeita puuveistoksia laminaateista.
 
Tuolla on muutama kuva: http://www.emma.museum/nayttelyt/TapioWirkkala.php
 
Livenä nuo kyllä näyttävät paljon vaikuttavammilta. Tuli heti hirveä himo tehdä joku Gibson V2 -tyylinen kitara tuolla tekniikalla..
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Ornatkur
13.12.2009 12:36:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allekirjoitan, hämmästyin miten suuria veistokset on. Jostain saa 30-40 mm paksua vaneria, mistä saisi veistettyä vastaavanoloisia kimpaleita. Kuulemma käytetään torninostureiden säätöpalikoina, joten laatu on sen mukaista. Soundia ei voi edes arvailla.
 
jPekka
13.12.2009 13:05:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ornatkur: Allekirjoitan, hämmästyin miten suuria veistokset on. Jostain saa 30-40 mm paksua vaneria, mistä saisi veistettyä vastaavanoloisia kimpaleita.
 
Nuo taisivat olla järjestään varta vasten laminoituja. Viilukerrokset eivät kaikissa menneet suinkaan suoraan, vaan jo laminointi oli tehty lopullisen teoksen muotoa silmällä pitäen.
 
"Te ette pitäisi Nietzschestä, sir. Hänen filosofiansa on pohjimmiltaan epätervettä."
Ornatkur
13.12.2009 18:19:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen kyllä ymmärsin, mutta tekniikka millä se toteutettiin (1950?) on minulle täysin käsittämätön. Väittäisin vanerin veistämisen olevan helmpompaa, ainakin kitaramittakaavassa, kuin laminoiminen. Tuo näyttely on pyörinyt mielessä, enkä millään keksi, miten on mahdollista laminoida sillä tavalla? Vakuumipuristus on ainoa mikä tulee mieleen, tai sitten ne on puristettu viilu kerrallaan. Sääli kun tästä työvaiheesta ei ollut mitään esillä. Kuulemma niitä hiottiin vain hiukan laminoimisen jälkeen. Aihe sattuu päähän.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «