Aihe: Viimeksi lukemasi sarjakuva ja sen arvosana
1 2 3
wil-le
20.05.2009 18:08:01
 
 
Hipelius: Watchmen, Alan Moore ja Dave Gibbons
 
Kolmatta kertaa luin ja yhäkin tuli vastaan juttuja joita en ollut tajunnut aikaisemmin, joka ikisellä aukeamalla. Ehdottomasti paras sarjakuva, jonka olen ikinä lukenut. Hitto, paras kirjallinen teos ylipäätänsä.
 
Täydet pisteet.

 
Yhdyn teihin.
 
Myös Mooren V for Vendetta on parhautta. Kuten myös The League of Extraordinary Gentlemen ja From Hell.
it's nothing personal, you're an embarassment
Hipelius
20.05.2009 19:24:03
wil-le: Yhdyn teihin.
 
Myös Mooren V for Vendetta on parhautta. Kuten myös The League of Extraordinary Gentlemen ja From Hell.

 
Vendetta on loistava. Kahta jälkimmäistä en ole vielä lukenut, mutta sen aion korjata jahka Sandman on luettu kokonaan.
Planetist
21.05.2009 18:14:42
From Hell on paras sarjakuva jonka olen lukenut.
Jop1
22.05.2009 14:23:00
Watchmenia aloin kolmatta kertaa lukea ja nyt oikein ajattelin siihen syventyä. Luin juuri Moe Vernonista ja liikutuin lähes kyyneliin. Se on vaan aivan mahtava.
jos korollalla ajjaa kolomeasattaa sääh ja suppari tippuu hele vetti irti, ni se ossuu yheksääsattaa lukio hinttejä ohtaan. kilijut käy muuten noppeemmin vittu ku ajjaa maa palloa myötä päivään häätänääh, ku aika kuluu noppeemmin! - Pelsi
Meadow
22.05.2009 21:04:10 (muokattu 23.05.2009 01:34:22)
Batman: Year One, Frank Miller & David Mazzuchelli
 
Kyseessä on Batman: The Dark Knight Returnsin ohella yksi tärkeimpinä pidetyistä Batman-tarinoista. Year One on päivitetty versio hahmon alkuperästä ja uran ensiaskeleista, ollen yhtälailla tarina Jim Gordonin alkuvaiheista Gothamin poliisivoimissa. Millerin kynä on, tai ainakin oli, varsin terävä, eikä mies ole syyttä ansainnut mestarin mainettaan. Hänen kirjoittamansa hahmot ovat uskottavia ja inhimillisiä, kaukana supersankarisarjakuvien perinteistä stereotypioista. Mazzuchellin luontevasta piirrosjäljestä ei löydy pahaa sanottavaa, ja hillityn karu värimaailma täydentää teoksen synkähköä yleistunnelmaa. Jos haluaa alkaa lukea Batmania, tämä on se, mistä aloittaa.
 
5/5
 
Batman: The Long Halloween, Jeph Loeb & Tim Sale
 
Batmanin alkuvaiheisiin jälleen sijoittuva The Long Halloween on myös yksi arvostetuimmista Batman-tarinoista, eikä suotta. Noir-tyylinen murhamysteeri kertoo poliisipäällikkö Jim Gordonin, yleinen syyttäjä Harvey Dentin sekä Batmanin yhteisestä sopimuksesta tuoda kaupunkia hallussaan pitävä mafiapomo Carmine "the Roman" Falcone oikeuden eteen. Samalla kaupunkia terrorisoi eri juhlapäivinä liikkeellä oleva Holiday-murhaaja, joka alkaa kiihtyvällä tahdilla karsia Falconen lähipiiriä pois päiviltä. Tarina kertoo myös uudelleen Kaksinaaman alkuperän. Tarina on pitkä mutta koukuttava, ja "roisto per luku"-rakenne pitää homman mielenkiintoisena. Kaikin puolin täydellinen Batman-tarina, joka rymistelyn sijaan keskittyy Batmanin työhön etsivänä. Suosittelen suuresti.
 
5/5
Helvetinpartaterä
23.05.2009 11:28:40
 
 
Preacher: Paras. Sarjakuva. Koskaan.
Unemployment is like a waiting room, except you don't know when your appointment is.
Chemo
27.05.2009 16:59:11
 
 
Hassua lukea ketjua jonka on aloittanut vajaat viisi vuotta aikaisemmin, ja jonka on luullut jo kadonneen bittiavaruuden unohduksiin.
 
Hauskaa että muutkin ovat löytäneet hyviä sarjakuvia. Sandman on klassikko jonka luen itse aina silloin tällöin läpi. Alan Moorea diggaan hyvinkin laajasti, yhteen aikaan tuli semmoinen ahaa-elämys että "jaa! _Tämäkin_ diggaamani sarjakuva on Alan Mooren käsikirjoittama".
 
Viime vuosina on tullut paljon hienoja sarjakuvajulkaisuja. Tästä vaikka yksi:
 
Star Wars: Luke Starwalker - Galaksin viimeinen toivo
 
Varsinainen nostalgiapläjäys! Olen sitä sukupolvea joka on käynyt teatterissa "reaaliajassa" katsomassa ekat Star Wars-elokuvat, ja jolle se tietysti kolahti silloin joskus tosi kovaa. Readmen uusi sarjakuvakirja oli todella positiivinen yllätys. Matskua, josta valita, on tietysti ollut valtavasti kun niitä helmiä on tähän poimittu.
 
Luin kaikki 80-luvulla Suomessa ilmestyneet SW-sarjikset uusiksi läpi tänä keväänä, mutta tämä Readmen hieno kirja oli kyllä vieläkin viihdyttävämpi kokemus. Mitäs tästä voisi muuta sanoa, kuin että uskallan sanoa että tämä on hienoin Suomessa ilmestynyt SW-sarjakuvajulkaisu.
 
9
Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.
gasser
27.05.2009 17:08:35
Jaa'a, aikaahan tästä on mutta viimeisin kokonainen albumi mikä on tullut luettua on Hemmo Paskiainen - Kyy. Mitään arvosanoja osaa antaa, mutta sanotaan nyt vaikka 11,3/4. Eli ihan parasta, niinkuin Hemmo Paskiais-tarinat yleensäkin.
-?-
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)