Aihe: Montako etuasteputkea tarvitaan higainiin?
1 2
msormune
01.10.2007 13:36:23
Vois vielä todeta, että kitaristit eivät yleensä oikein ymmärrä, että mitä se "gain" oikeasti tarkoittaa. Se taas johtuu siitä, että suuri "gain" ei välttämättä tarkoita suurta säröä, vaikka niin siinä säätönupin alla lukeekin.
 
Osittain mutua on seuraava... viisaammat kommentoikoot:
 
Etuvahvistin-asteetkin biasoidaan ja bias-pisteestä (ja vissiin myös anodijännitteestä) riippuu signaalin säröytymisen määrä, laatu ja miten paljon sitä gainia oikeasti tulee. Ja yleensähän (ei juuri koskaan?) putki ei itse itseään säröytä, vaan se säröytyy edellisen etuasteen aiheuttamasta yliajosta eli overdrivesta: Edellisen asteen liian suuri gain aiheuttaa putken säröytymisen, kun sen saama ohjausjännite heittele liikaa , ja putki "leikkaa" vahvistettua signaalia.
 
"High-gain" -vehkeissä on yleensä useampi etuaste peräkkäin biasoitu eri tavalla, joten signaalin säröytyminen on perusteellisempaa. Mikä yleensä tarkoittaa myös sitä, että jokainen kitara kuulostaa suunnilleen samalta...
Deranged
01.10.2007 19:03:55
Eli mättösärö putkilla. Monta putkea tarvitaan?
 
Oikeasti tarvitaan yksi putki ja sen ympärille Randallin G3 sisuskalut = mättösärö.
 
Jos olisi varaa, ostaisin luultavasti isomman asunnon jostain korvesta ja Mesan Dual Recton .
H.Corruption
01.10.2007 21:30:29
Monelle on riittänyt JCM800:n antama särö, joka on toteutettu kahdella putkella ja varsinaisia vahvistusasteita on vain kolme. Esim Englin Powerballissa varsinainen särö toteutetaan myös kahdella putkella ja siinä vahvistusasteita on neljä.
 
Itse olen kolmen putken kannalla. Näin saadaan aikaan riittävä särö tarvitsematta käyttää lisäpurnukoita. Hyvä esimerkki on Mesan Recto.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)