Ps: Kun vaihdan kielet pitäisikö se pallura joka on väritetty jollain värillä esim keltasella leikata sitten pois ja laittaa kitaraan kiinni? joku taisi joskus sanoa jotain sellaista että ne pitäisi leikata irti kun floikka hommeli pitää sen kireänä. Pitäisi. Se mollukka poistetaan kielen päästä (poista myös se kaksinkertainen, paksumpi punos siitä juuresta) ja sitten se kielen pää kiristetään sinne tallaan, pienen mustan lukkopalan ja tallapalan väliin.
Jos kitara oli E-vireessä sillä 9-42 setillä, niin kitaran perspuolella olevat jouset on säädetty about keskivaiheille (jäykkyyden suhteen). Jos vaihdat kielet paksumpii, mutta lasket virettä esim. sinne C:hen, niin voi olla ettei sinun tarvitse kauheasti jousiin koskea. Jos kuitenkin tuntuu että talla uppoaa liikaa kuoppaansa, tai nousee kannen suhteen pystyyn, niin silloin jousia pitää säätää. (Tallan upotessa kuoppaansa liikaa = jouset ovat liian jäykät eli vetävät tallaa ihan liikaa suhteessa kielten vetoon... ja päinvastoin jos talla ponkaisee ylös. Silloin taas kielet vetävät tallaa liikaa ja jouset eivät vedä riittävästi vastakkaiseen suuntaan. Säätöhommia siis.
Kannattaa tutustua tuohon Floyd Rosen säätämiseen. Se kestää aikansa oppia (joillain menee useita vuosia ennenkö osaa homman rutiinilla), mutta kun sen oppii ja osaa, niin tuo tallaratkaisu on varsin miellyttävä. Kaikkihan eivät toki haluakaan oppia säätämään sitä, vaan vievät sen huoltajalle säädettäväksi ja maksavat tehdystä työstä korvauksen. Kummatkin on yhtä oikein, sillä soittaminen on tärkeintä! Itse kuitenkin koen miellyttävänä säätää kitaraa... siinä samalla oppii niin paljon soittimesta, eikä pelkästään sen soittamisesta.
Netti on pullollaan Floikkaohjeita... esim. Jemsite kertoo säätöhommat mielestäni riittävän selkeästi. Lontoota tosin täytyy osata.
http://www.jemsite.com/tech/