Aihe: Rocklaulaja ja esiintyminen, mitä tulisi välttää
1
masterhat
05.03.2007 14:51:03
mä taas nautin esiintymisestä ja siitä kun saa ottaa kontaktia yleisöön, läsnäoloa, katsetta ja ennen kaikkea antautumista musiikin sekä yleisön hoiviin.
 
Tuo tukan harominen on itselläni hieman paha tapa. tai en siis silleen haro, vaan meinaan repiä tukan päästäni, kun oikein fiiliksellä tulkitsen jotain todella ahdistavaa.. ääh vaikea selittää. pitäs nähdä nauhalta omia keikkoja.
 
mutta joo, jos et kehtaa esiintyä täysilä, niin älä mene stagelle. enkä tarkoita "täysillä" mitään riehumista, vaan sitä että oikesti vedät homman niin sielulla kun pystyt.
I am the Horsemaster
tanjuli
05.03.2007 17:45:57
mutta joo, jos et kehtaa esiintyä täysilä, niin älä mene stagelle. enkä tarkoita "täysillä" mitään riehumista, vaan sitä että oikesti vedät homman niin sielulla kun pystyt.
 
Tää pätee mun mielestä muihinkin laulajiin kun roklaulajiin :)
 
Täysillä vetäminen ei välttämättä edellytä mitään ulkoista tekemistä. Se voi olla (ja usein onkin) myös sitä että uskalletaan olla yleisön edessä sielu avoinna, vereslihalla ja henkisesti alasti. Sen jos uskaltaa ja kehtaa yleisölle antaa niin se on jo melkein sama että mitä sieltä suusta tulee, tuli sitten uu-uu-uu tai mitä vaan niin se on hienoa ja elämää suurempaa.
 
Ja tuli mieleen myös yksi neuvo, joka myös pätee muihin kun roklaulajiin. Jos/kun kappaleessa tulee kohta jossa et laula (varsinkin jos et soita mitään soitinta laulamisen ohessa), muista, että olet edelleen laulaja. Elä sitä musiikkia, sillä yleisö huomaa takuuvarmasti jos et oikein tiedä mitä teet tai lasket tahteja siihen kun osuutesi jälleen alkaa. Tee hiljaisuudesta musiikkia ja laula sitä. Jos tipautat laulajuutesi välisoiton ajaksi niin on moninkertainen homma saada yleisö uudestaan mukaan kun laulu alkaa taas.
[i hear voices but at least they're on tune]
VoiceUser
06.03.2007 09:03:37
"Ja tuli mieleen myös yksi neuvo, joka myös pätee muihin kun roklaulajiin. Jos/kun kappaleessa tulee kohta jossa et laula (varsinkin jos et soita mitään soitinta laulamisen ohessa), muista, että olet edelleen laulaja. Elä sitä musiikkia, sillä yleisö huomaa takuuvarmasti jos et oikein tiedä mitä teet tai lasket tahteja siihen kun osuutesi jälleen alkaa. Tee hiljaisuudesta musiikkia ja laula sitä. Jos tipautat laulajuutesi välisoiton ajaksi niin on moninkertainen homma saada yleisö uudestaan mukaan kun laulu alkaa taas."
 
Näin metallimiehenä minulla on tästä Tanjulin kirjoituksesta loistoesimerkki metallimaailmasta:
 
Judas Priestin kaksi keikkaa eri vokalistin kanssa: Ripper Owens Live in London DVD:llä ja Rob Halford Rising in the East:llä.
 
Owensin kanssa show on melko tylsää katsottavaa ja bändin esiintyminenkin jää kokonaisuutena vaisuksi. Sen sijaan Halford osaa esiintyä ja tuoda hommaan fiilistä. Rising in the Eastistä ei show enää paljon voi parantua.
insight
06.03.2007 11:11:16 (muokattu 06.03.2007 11:13:01)
Hyvä ja aiheellinen postaus. On ihan hyvä muistuttaa, että bändin vastuulla se kuitenkin viime kädessä on, miltä kuulostaa. Miksaaja tuo sitten bändin joko edukseen tai ei.
 
Mun mielestä virheitä ei tosin tehdä sen takia, että niistä opittaisiin, vaan siksi, ettei niitä osata ennakoida ;) Oppia niistä kuitenkin pitäisi, ainakin pyrkiä oppimaan. Joskus vaan on asioita, joita tiedostaa vääriksi, mutta aina ei vaan onnistu vetämään niinkuin haluaisi.
 
Se voi olla (ja usein onkin) myös sitä että uskalletaan olla yleisön edessä sielu avoinna, vereslihalla ja henkisesti alasti. Sen jos uskaltaa ja kehtaa yleisölle antaa niin se on jo melkein sama että mitä sieltä suusta tulee, tuli sitten uu-uu-uu tai mitä vaan niin se on hienoa ja elämää suurempaa.
 
Hienosti sanottu. Taidanpa antaa plussan pitkästä aikaa =)
http://www.halla-aho.com/scripta/vaaliasiaa.html
Väinämöinen
07.03.2007 14:07:58
Täyttä asiaa. Jos jotain olen oppinut, niin ainakin suuren osan siitä, miten homma ei toimi. Mutta semmoista ajattelin sanoa, että spiikkaamistakin voi harjoitella. Näin tuossa taannoin Viikatteen keikan vuodelta 2001 ja samana päivänä seurasin orkesteria lauteilla vuosimallin 2006 tyyliin. Kallen aiempi pieni epävarmuus on vaihtunut jämäkkään tilanteen hallintaan ja aivan hulvattomiin sanavalintoihin.
Ammattipurjehtija ottaa tyynen rauhallisesti.
tanjuli
08.03.2007 09:15:47
Spiikeistä:
 
Jos spiikkaat(te), artikuloi(kaa)! Yleensä tyyppien laulusta saa loistavasti selvän mutta spiikit menevät mössöksi.
[i hear voices but at least they're on tune]
Einherjar
08.03.2007 10:10:00
Spiikeistä:
 
Tästä tuli mieleen, että spiikatessa saa myös käyttää ääntä. Monesti laulajat vetäisee perseestä asti laulut, mutta sitten kun pitää spiikata, niin mutistaan sinne mikkiin. Ei tietenkään tarvi huutaa spiikkejä, mutta on kuitenkin hyvä puhua ihan "perus-reilusti".
insight
08.03.2007 10:48:19
Tulisi välttää: laulamista =)
http://www.halla-aho.com/scripta/vaaliasiaa.html
tanjuli
08.03.2007 10:59:26
Tulisi välttää: laulamista =)
 
:D Jotenkin tähän krapulan asteeseen iski suoraan ja kyynelmä tirahti höröttäessä :)
 
Virhe! Tyhmä tai liian lyhyt kirjoitus!
[i hear voices but at least they're on tune]
Kalmo
27.03.2007 14:49:05
Yksi asia erityisesti harmitti T.Turusen potkuissa Nightwishistä. Viimeisellä konsertti-DVD:llä hän oli juuri sillä hilkulla, että olisi oppimassa esiintymään ja spiikkaamaan. Perinteisesti hänen lavaspiikkinsä olivat aivan armottoman kökköjä
ja tätimäisiä, ja muu lavaesiintyminen sellaista, ettei hän oikein tiennyt mitä pitäisi tehdä. Viimeisellä tallenteella parannusta oli tapahtunut tosi paljon.
 
Yleisesti: Läpinäkyvä tähtien maneereiden matkiminen on myötähäpeää aiheuttavaa, tai sitten nousee isämäinen hymy huulille - pojat on katselleet MTV:tä.
Mossaus on kärsinyt inflaation. Vähemmän on yleensä enemmän, mutta esiintyjällä on silloin oltava kanttia luottaa myös itse musiikin voimaan. Millään riehumisella ei tehdä tasapaksusta tusinakamasta "raivoa".
piiska2
27.03.2007 16:47:15
Mikkiständin käyttö on vaativa laji. Jotkut osaa sen hienosti, joillakin se menee vähän överiksi. Mielestäni tämän alan mestareita ovat James Brown, Prince, Steve Tyler ja Freddie Mercury sekä suomalaisista Mike Monroe. Ständin käyttö lähentelee jo taidetta.
Yksi mielenkiintoinen mikin pyörittelijä on myös Roger Daltrey (The Who).
Voi olla, että jos aloitteleva rocklaulaja rupeaa matkimaan heitä, tulos näyttää koomiselta. Artistien apinointi on tosiaan kornia, mutta toisaalta jostainhan voi vähän vinkkejä hakea, kunhan ei mene itsetarkoitukselliseksi.
 
Paras städi pystysolistille on mielestäni puomiton ja sellainen jossa ei ole kolmijalkaa vaan se rautakiekko. Taivutukset ym. sujuu tyylikkäämmin.
Olen kiertänyt kaikki Suomen suurimmat konserttilavat, useimmat niistä hyvinkin kaukaa.....
Keppis
30.03.2007 16:29:30
Mää todennu että laulaessa ja esiintyessä kävelen pieniä huojumisaskelia sivuille ja taakse ja joskus harjoitellessa huomaan yhtäkkiä vaeltavani ympyrää keskellä huonetta. Teen tota liikuskelua ja heilumista luokan edessä kouluesitelmienkin aikana.
Luppoaika pidentää elämää. http://www.myspace.com/fobiayhtye
Hannu H.
31.03.2007 21:29:12
 
 
4) Älä haro tukkaasi. Tämä on käsittämätön maneeri. Tukka pysyy varmasti päässä. Näyttää todella huvittavalta kun joku haroo 10 sekunnin välein päätään ikään kuin varmistaakseen että kaikki haivenet ovat ojossa. Jos tukka on pahasti silmillä tai suussa se täytyy toki poistaa mutta pidä muuten ne kädet poissa päästäsi.
 
Kerran laskettiin että yks poplaulaja haroi n. 100 kertaa 45 minsan setissä hiuksiaan..
Siis siitä lähiten ku rupes huvittamaan tuo eli varmaan eka biisi oli jo menny. Tuostakin tulee jo päälle 2 vetäsyä per minuutti :)
Päiväduuni on vain harrastus jolla kustannetaan se oikea työ.
Aina tapahtuu Backstagella
peteihis
01.04.2007 16:50:10
Olisikohan tämä FAQ ainesta?
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)