Aihe: Putkietusista idioottimaista kyselyä!
1
eastwood
29.01.2007 21:55:08
Noniin!
 
Onko kukaan koskaan kokeillut mitä tapahtuu jos kaksi putkietusta kytketään peräkkäin? Oisko "putkisempi soundi", ajan takaa siis sellasta että soittais ekalla etusella puhtaat soundit ja tokalla säröttäis..
 
Siis räjähtääkö maailma vai mitä?
 
Mistä/miten sais tietää kuinka lujaa uskaltaa ajella siihen järjestyksessä toiseen etusen inputtiin, ilman että rikkoo sen? Onks mahdollisesti joku stantardi vola inputteihin?
 
että semmosta tällä erää pohditaan! ;)
bfoc
29.01.2007 23:10:44
On kokeiltu tosin ei putkirakkineilla. Fuzz tai distortion-tyyppistä koko signaaliin vaikuttavaa säröä ei kandee monistaa. Liika säröytyminen tapppaa soundin ja siitä tulee "laatikkomainen". Sen sijaan kahdella overdrivellä voi saada jotain hyödyllistä aikaankin jos oikein yrittää. Yhdelläkin saa ne signaalin huiput kyllä leikkaantumaan riittävästi.
 
Itse olen kaivellut sopivat säröt humpasta heviin nupin (TSL) jommasta kummasta särökanavasta. Vintagea ja mättöä soitellaan clean-kanavalla ja särö haetaan fuzzista tai Dime Distortionista.
 
Kaikkia yllämainittuja boostaan "sooloja" varten Tube Screamerilla jossa ei ole gainia nimeksikään mutta tonella ja levelillä kaivelen äänen asteen komppia kirkkaammaksi ja kovemmaksi. Ei kuitenkaan niin paljoa että signaali pahemmin leikkautuisi.
 
Eli 2 säröä on helposti huono, mutta erityyppisetä säröt yksi kerrallaan yhdistettynä overdrive-tyyppiseen boosteriin on hyvä homma.
 
Säröstimien toimintaideoista lisää alla (suom wikipedia hakusana särö):
 
Overdrive (suom. yliohjaus) Käytännössä tällä vahvistetaan vahvistimelle menevää signaalia, minkä seurauksena vahvistin yliohjautuu ja ääni säröytyy. Tämän tyylinen särö on mieto ja sitä käytetään paljon esim. blues- ja kevyemmässä rock-musiikissa.
 
Fuzz tyylisissä säröissä, joista käytetään myös distortion nimeä, signaalia särötetään itsessään. Tällä tavalla signaalista, eli tässä tapauksessa äänestä, voidaan tehdä periaatteessa kuinka säröinen tahansa. Tämän tyylisiä erittäin voimakkaita säröjä käytetään paljon raskaammassa musiikissa kuten heavy metalissa
 
-> johtopäätös 2 overdriveä voi kuullostaa ihan fiksulta mutta kahden dissen tai fuzzin linkkaaminen on signaalin kannalta vähän kuin sahanterän hampaisiin tekisi lisää pikkuhampaita. Tulos on herkästi huono...
Jazz is not dead, it just smells funny. Frank Zappa Niijjuu. Synat ja multiefektit on perkeleen keksintöjä.
ReBeat
29.01.2007 23:28:57
 
 
Ajelin joskus Rocktron Vooduvalvea Peavey Classic 30:n inputtiin. Hain isogainisia ja selkeitä lead-säröjä ja muistaakseni olin positiivisesti yllättynyt miten kivaa soundia siitä yhdistelmästä irtosi kotivolumella. Sustainia riitti. Liian isolla ulostulolla kohinaa oli luonnollisesti liikaa ja meni muutenkin puuroksi ja pumppaamiseksi, mutta sopivilla säädöillä selkeys säilyi ja harjottelin iloissani jotain wannabe Iron Maidenia ja Totoa. Tosin se highgaini oli ainoa hyödyllinen soundi mitä siitä irtosi. Ei hyviä pikkurosoja.
hannlain
30.01.2007 10:25:47
H&K Tubemania oon käyttäny välillä (enemmän tai vähemmän säännöllisesti) Peavey Classic30:n edessä. Tarkoituksena oli monipuolistaa Classicin omaa särövalikoimaa ja mahdollistaa Classicin oman clean-kanavan käyttö. Aikaisemmin ohitin C30:n etuasteen kokonaan ja yhdistin Tubemanin suoraan efektiloopin paluuseen. Kun Tubeman oli kytketty C30:n inputtiin, käytännössä otin Tuubimiehen 3-kanavasta high-gain säröt ja Classicista miedommat säröt, mutten koskaan käyttänyt molempien etuasteiden särökanavia samanaikaisesti. Tubemanin outputin tasojen kanssa sai kyllä olla tarkkana, jottei soundi menny pelkäks pörinäks. Tosin tuo Tubemanin output taitaa olla hieman (kuulopuhetta, ei varmaa tietoa) matalatasoisempi kuin monet muut etuasteet.
 
Lopputuloksena oli se että tuo Classicin etuaste hieman värittää soundia verrattuna siihen että Tubeman olis suoraan kytketty fx-loopin paluuseen. Mulla on JJ:t C30:n etuasteputkina, joten lopputulos oli hieman tummempi. Cleaneilla hyvä, mut high-gain säröt meni vähän mössömmäks.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)