Aihe: Laulututkinnoista (pop/jazz)
1
K-fox
11.08.2006 02:16:59
Olen harrastellut laulamista kuoroissa ja itsekseni koko pienen ikäni, ja käynyt tunneillakin jonkin verran. Haluaisin alkaa nyt harjoittelemaan tosissani, ja kyselisinkin vähän laulututkinnoista. Kuinka kauan suunnilleen kestää edetä tutkinnosta toiseen jos panostaa harjoitteluun ja käy aktiivisesti tunneilla? (Yksilöllistähän se tietenkin on, mutta kertokaa omista kokemuksistanne.) Yhtään tutkintoa ei ole toistaiseksi suoritettuna, mutta perustekniikka pitäisi olla jo aika hyvin hallussa. Mistähän saisi tietoonsa tutkintovaatimuksia tms ohjelmistolistoja, kun mitään virallisia listoja ei ainakaan pop/jazz/rock-puolella taida olla.
 
Kannattaako mennä suoraan musiikkiopiston tunneille, vai voiko hankkia jonkun esim. opiskelija-opettajan, ja suorittaa sitten tutkintoja opistoissa näyttötutkintoina? Kuinkahan laaja ohjelmisto tulee olla kutakin tutkintoa varten, ja mitähän kaikkea pitää olla suoritettuna ennenkuin kehtaa edes pyrkiä mihinkään "oikeaan" kouluun, esim amk-linjalle? Ikääkin on kertynyt jo 25v, joten toivottavasti en ole liian myöhään liikenteessä..
Apricot
12.08.2006 01:34:21
Pääsykokeet on sellaista extreme-urheilua että jos niistä selviää hengissä niin ei tarvitse pelätä enää mitään.
 
Kohtaa pelkosi ja vapaudu. Hae pop/jazzille! Pop/jazzille hakija voittaa aina.
"I got the Pieksämäki railway station blues."
hannakatriina
12.08.2006 14:49:04 (muokattu 12.08.2006 14:50:25)
 
 
mitähän kaikkea pitää olla suoritettuna ennenkuin kehtaa edes pyrkiä mihinkään "oikeaan" kouluun, esim amk-linjalle? Ikääkin on kertynyt jo 25v, joten toivottavasti en ole liian myöhään liikenteessä..
 
Ikä ei ole este, ainakaan kevyen musan laulamisessa. Omalla kohdalla tie vei pop/jazzin pariin perusasteelle (II-asteen koulutusta, eli esim. lukioon verrattava oppilaitos) yliopistosta saatujen maisterin papereiden jälkeen :)
 
Sellainen juttu ois hyvä pitää mielessä, että AMK:n puolelle ei kannata välttämättä lähteä ihan siltä pohjalta, että oon laulanu lukion kuorossa ja sit joskus kavereiden bändissä... ellei oo joku superlahjakkuus tai muuten jo aika pitkällä taidoissaan. Seurailin viime keväänä AMK:n pääsykokeita, ja aika monella lauluun hakijalla ei tuntunut olevan oikein käsitystä siitä minkä tason oppilaitos AMK on. Suosittelen siis lämpimästi sitä perustutkintolinjaa ennen AMK:iin menoa, siellä kun oppii myös niitä muita hyödyllisiä taitoja kuten bändityöskentelyä ja teoriapuolen juttuja. Vaikka vaan vuosi tai pari sillä puolella helpottaa kummasti, sillä AMK:sta pitäis valmistua 4,5 vuodessa muusikoksi/pedagogiksi ja saada tehtyä B-kurssi. Voin sanoa, että ilman kunnollista pohjaa tulee kiire, tuska ja ahdistus...
fifi
12.08.2006 17:04:44
 
 
Plussa tuli Hannakatriinalle hyvästä kirjoituksesta! +++++++
 
Ikä ei ole este, ainakaan kevyen musan laulamisessa.
 
Tässä threadissä puhuttiin kevyestä musasta, mutta halusin sanoa, että ei ole myöskään klassisessa laulussa ikä esteenä. Nimim. kokemusta/tietoa on. 25-vuotias ei ole liian vanha, vaan Tarpeeksi Kypsä. Toki nuoruutta ja siihen yhdistettynä lahjakkuutta pidetään musiikkialalla ihanteena, mutta kyllä vanhempikin voi päästä pitkälle. Ylipäänsä olen huomannut, että jos sinulla on toinen ammatti, sitä arvostetaan hakuprosessissa, koska laulajalla on hyvä olla jokin "takaportti" tai "siviiliammatti".
 
Sellainen juttu ois hyvä pitää mielessä, että AMK:n puolelle ei kannata välttämättä lähteä ihan siltä pohjalta, että oon laulanu lukion kuorossa ja sit joskus kavereiden bändissä... ellei oo joku superlahjakkuus tai muuten jo aika pitkällä taidoissaan.
 
Sama juttu klasaripuolella. Kyllä amkeihin kaikenkarvaisia hakijoita on, mutta ns. turistit bongataan heti, ja niitä myös hiillostetaan pahemmin pääsykokeissa. Koska nykyään on kuitenkin 3 tasoa opiskella musiikkia ammatillisesti: konservatorion 2. aste, amk ja lopulta Akatemia, ja koska valtiovalta on tehnyt selväksi, että taideaineiden opiskelijoiden määrää tulee karsia, yhä harvempi pääsee suoraan pystymetsästä amkiin. Esikarsinta tehdään jo konservatoriotasolla, sieltä pyritään sitten amkiin, ja sieltä taas lopulta Akatemiaan (jos haluaa). Yhä useammalla tie amkiin vie konservatorion kautta. Ainahan on olemassa poikkeuksia, mutta ei kannata laskea sen varaan, että juuri sinä olet se Poikkeus.
 
Siispä olkoon ohjenuorasi: "Pää pilvissä, jalat maassa". Tsemppiä tuleviin koitoksiin :).
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)