Aihe: Suosittele laulunopettajaa (Varsinais-Suomi)!
1
Aada
05.01.2006 23:34:41
Ei muuta kun ehdotuksia tulemaan! Mainitse edes nimi mikäli tiedät jonkun, jos et jaksa kertoa enempää.
Aada
13.01.2006 18:29:10
eipä noita suositeltavia taida sitten kovin montaa olla.
fifi
13.01.2006 20:09:44
 
 
Olen pahoillani, ettet ole saanut vastausta. En valitettavasti pysty neuvomaan ketään, ennemminkin kannattaisi ottaa yhteyttä lähimpään musiikkiopistoon.
 
Oma opettajani, joka siis EI ole Varsinais-Suomesta, ei kylläkään hyväksyisi, jos noin vain laittaisin hänen nimensä nettiin, että tästä suosittelen opettajaa. Tottakai suosittelen häntä... mutta ilman hänen lupaansa en voisi laittaa hänen nimeään näkyviin. Hänellä on vain rajattu määrä oppilaita, ja näin ollen hän valitsee omat oppilaansa koelaulun perusteella. Ja joidenkin opettajien koelauluunkin saattaa päästä vain tuttavan suosituksella. Uskon, että tässä on ainakin yksi syy, miksi et ole saanut vastausta.
 
Musiikkiopisto voisi olla ratkaisu sinulle, siellä saa myös samalla teoria-aineiden opetusta.
Liian paljon nuotteja!
Suu
13.01.2006 23:18:30 (muokattu 14.01.2006 19:28:55)
Musiikkiopistojen hyvä puoli on se, että niillä on todennäköisesti määrällisesti enemmän toimintaa tarjottavana kuin yksityisopettajalla. Huono puoli on se, että oppilaita otetaan yleensä vain kerran vuodessa järjestettävien pääsykokeiden kautta. Lukuvuosi alkaa syksyllä, ja pääsykokeet ovat sitä edeltävänä keväänä. Hätähousulle pääsykokeiden odotteleminen on tuskallista. :) Lisäksi se, että opettaja toimii musiikkiopiston puitteissa ei takaa sitä, että hän olisi sinulle se paras opettaja.
 
Suosittelen, että jos esim. yksityistunneille hakeutuminen kiinnostaa, otat selvää läheisyydessäsi olevista musiikin ammattilaisia kouluttavista laitoksista ja otat sinne rohkeasti yhteyttä tai viet ilmoituksen ilmoitustaululle. Varmasti jos soittaa vaikkapa koulun toimistolle, niin sieltäkin voidaan neuvoa mitä tehdä tällaisessa tilanteessa. Laulunopettajaksikin opiskelevilla on opiskelunsa aikana ns. pedioppilaita. Toinen vaihtoehto on myös ottaa selvää, keitä mielestäsi hyviä laulajia asuu esim. Turussa ja ottaa heihin suoraan yhteyttä. Harvalla muusikolla on Suomessa varaa kieltäytyä opettamispyynnöstä, toki heitäkin löytyy.
sound in - pleasure out
Aada
14.01.2006 22:32:54
Kiitos vastauksista! En tullut ajatelleksi, ettei se nimien tänne laittaminen tietystikään ole ihan itsestäänselvyys... ei kaikki tietystikään halua. Nyt mulla on yksi tiedossa joten katsotaan miten homma etenee :)
1502
18.01.2006 20:04:18
Musiikkiopistojen hyvä puoli on se, että niillä on todennäköisesti määrällisesti enemmän toimintaa tarjottavana kuin yksityisopettajalla. Huono puoli on se, että oppilaita otetaan yleensä vain kerran vuodessa järjestettävien pääsykokeiden kautta. Lukuvuosi alkaa syksyllä, ja pääsykokeet ovat sitä edeltävänä keväänä. Hätähousulle pääsykokeiden odotteleminen on tuskallista. :) Lisäksi se, että opettaja toimii musiikkiopiston puitteissa ei takaa sitä, että hän olisi sinulle se paras opettaja.
 
En tiedä puhutko kokemuksesta, mutta ei kaikkiin musaopistoihin ole edes pääsyvaatimuksia, ja niihin pääsee sisään pitkin vuotta(ainakin joihinkin).Oma musiikkiopistoni on ainakin sellainen. Toisaalta kaikkiin musakouluihin ei ole välttämättä kovin hankalat pääsykokeet,en tiedä kun itselläni ei ollut minkäänlaista mutta näin lauluopettajani sanoi.Kansanopisto on hyvä aloituspaikka ja sieltä kannattaa ehkäpä ensi alkuun kysellä,siellä on myös hyvä opetus. Ja jos halpoja laulutunteja yksityisiltä haluaa kyseleppä pikkakuntasi lauluopiskelijoilta voisivatko he opettaa sinua.He auttavat ainakin alkuun jos ei muuta.
fifi
18.01.2006 20:43:14
 
 
En tiedä puhutko kokemuksesta, mutta ei kaikkiin musaopistoihin ole edes pääsyvaatimuksia, ja niihin pääsee sisään pitkin vuotta(ainakin joihinkin).
 
Kyllä näin on. Se on paikkakunta- ja instrumenttikohtaista. Jos opettajilla on pulaa oppilaista, saattavat ottaa kesken vuotta sisään (rahallahan ne oppilaitokset pyörivät), ja pienemmilläkin kriteereillä. Monissa paikoissa vaatimuksena on se, että nyt lähinnä pystyy laulamaan reippaasti ja suht. nuotilleen ja rytmilleen. Eikä tarvitse olla täydellinen. Asiat selviävät vain kysymällä. Ja tosiaan, jo aiemmin mainitut oppilaitosten ilmoitustaulut ovat myös hyviä ja helppoja keinoja, joko oma ilmoitus tai sitten lukemaan opettajien ilmoituksia.
Liian paljon nuotteja!
Suu
18.01.2006 22:06:25 (muokattu 18.01.2006 22:07:29)
Kyllä, puhuin kokemuksesta.
 
Itse olen sitten mitä ilmeisimmin ollut tekemisissä vain sellaisten musiikkiopistojen kanssa, jotka tosiaan ottavat vain kerran vuodessa pääsykokeiden kautta lisää oppilaita. Kannattaa muuten etukäteen ottaa selvää opettajista yms. sen verran minkä pystyy, ja vaikka kysellä tutuilta ja tutun tutuilta musiikkialan ihmisiltä jos he sattuisivat tietämään ko. opistosta jotain.
 
edit: Pitipä vielä lisätä, että asiaan vaikuttaa melkoisen paljon se että onko musiikkiopisto valtion tukema vai yksityinen. Rahallahan nuo joka tapauksessa molemmat pyörivät, mutta varsinkin valtion tukemissa musiikkiopistoissa on vain tietty määrä oppilaspaikkoja.
sound in - pleasure out
valje
21.01.2006 12:51:48
 
 
VAROITUS!
 
Yksityinen musiikkiopisto voi olla ihan hyvä vaihtoehto... tai sitten ei. Mulla on erittäin huonoja kokemuksia asiasta, mutta opistoa tai paikkakuntaa en mainitse nimeltä. Ihan aluksi huomasin että ensimmäinen "opettajani" ei varsinaisesti osannut työtään. Sitten minut siirrettiin seuraavalle, koska tällä edellisellä "oli jo liikaa oppilaita." Tältä seuraavalta sain tietää että ensimmäinen opettajani ei ollut suorittanut mitään tutkintoja, itse tuossa vaiheessa olin jo! Uusi opettaja osoittautui parhaaksi mitä minulla on ollut koskaan, mutta hän lopetti opistossa opettamisen. Riittää varmaan jos sanon että palkanmaksussa oli erimielisyyksiä johtajan ja opettajien välillä.
 
Lopetin musiikkiopiston kesken vuoden ja jatkoin samalla opettajalla yksityisesti. Muutkin yrittivät tehdä näin, mutta toisia uhkailtiin "sakoilla" jos lopettaa kesken. Että näin.
 
Tätä ei olisi kai voinut arvata etukäteen, mutta jos yksityiselle opettajalle tai opistoon menee, ei ole liioiteltua kysyä todistuksia osaamisesta. Ehkä aivan alkeissa ei tarvitse olla valmis laulunopettaja opettamassa, mutta jotain tietoa on löydyttävä paperilla.
 
Suurin osa musiikkiopistoista on varmaan asiallisia ja opettajat päteviä, mutta huonomminkin voi käydä. Pikkuisen vainoharhainen sopii olla, ainakin jos vakavissaan haluaa opiskella ja tähtää musiikkialalle tulevaisuudessa.
*Singers -blind, ignorant beasts of habit* -Boethius (475-524)
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)