Aihe: Näistä liksoista..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
jon lord
25.08.2005 10:23:00
Liimataisista sen verran, että heille kuuluu sopimuksen mukainen %. Siinä ei ole mitään mukisemista. Sen sijaan sellaiset toimistot jotka ostaa toisilta toimistoilta ohjelmaa ja lisäävät bändin hintaan vaikka nyt 30%, ne pitäisi saada kuriin.
 
Nyt tuli per..... asiaa ja täysillä. Oli kivaa aikoinaan mennä keikalle kun välissä saattoi olla viisikin toimistoa ja kukaan ei tiennyt mitä kukin oli luvannut. Se lupas että soitatte sitä ja ja se lupas että vedätte 8 pätkää ja se lupas sitä jne..jne..Sitten on sellaisia kun ne on saanut myytyä keikan ne ei välitä hevon vi...a siitä mitä paikan päällä tapahtuu ja hommat ei toimi sitten pätkääkään. Jos on itse myynyt keikan niin asiat on yleensä sovittu jo siinä ostovaiheessa. On tietenkin mahdottomuus kaikkien myydä itse keikkansa mutta mitä vähemmän Liimataisia välissä niin info pelaa paremmin.
Aivotyöstä saadaan aivolisäke!
uruttaja
25.08.2005 10:29:02
Viime aikoina tuo ei ole ollut ongelma. Yksi ketjutettu keikka tälle kesälle, joten sen keikan lopullista hintaa en tiedä. Me saimme sen mitä vaadimmekin.
 
Jotain reilu 10 vuotta takaperin eräs toimisto möi meidän bändin hintaan 6900 markkaa ja me saatiin siitä 2800 markkaa. Oli muuten pikkusen myyntipalkkiota. Selvisi muutaman kuukauden päästä keikasta. Toisen toimiston palkkakuitissa oli bändin nettopalkkojen osuus 420 markkaa ja toimiston osuus 1800. (tuon lisäksi siinä oli eroteltu vielä verot,taelit, yms. kulut) Ei paha Liimataisprosentti.
 
Molemmat toimistot elävät ja hengittävät vieläkin voimakkaasti. Kate on otettu jostain sellaisesta paikasta, mistä sitä ei ole sovittu otettavan,
El Condor
25.08.2005 10:33:15
Joo, mut se ei haittaa, että joku on kalliimpi. Itte asiassa tästä ei ole edes kyse. Kyse on siitä, että tuon sinun esimerkin mukaisessa tilanteessa "Töykeät" saisi kunnon palkan! Eli koville ammattilaisille oikea palkka. Kysynnän ja tarjonnan lakiahan tämä ala pitkälti noudattaa, mutta se lähtötaso pitäisi olla kunnollinen, eikös vaan?
 
Juuri tämä lähtötaso onkin ongelma. Jos tuntematon, uusi, hyväkin bändi ottaa kannan, että yhtään keikkaa ei tehdä alle liiton minimin asianmukaisine päivä- ja matkarahoineen, niin voipi olla keikat aika harvassa. Tähän liittyy monia hankalia kysymyksiä:
 
Miksi ihmeessä kapakoitsijan pitäisi maksaa jollekin bändille jokin summa x vain periaatteesta, jos sille rahalle ei luultavasti ole odotettavissa ainakaan välitöntä vastinetta lipputulojen ja kaljanmyynnin muodossa?
 
Tulisiko bändin lähteä keikalle sellaisella liksalla, jolla keikkaa on saatavilla, ja luottaa hinnan nousevan aikaa myöten? Kannattaako tehdä 15 keikkaa kuussa 100 eurolla per lurjus vai 5 keikkaa 150 eurolla?
 
Nouseeko se hinta lopulta koskaan, vai leviääkö sana, että "siinä on sellainen bändi, joka tekee puoli-ilmaiseksi"? Realisoituvatko "näytekeikat" koskaan oikeiksi keikoiksi?
 
Edelleen: miten kyseinen bändi saa hinnan kohdalleen ja vakuutettua yleisön siitä, että se on oikeasti pirun hyvä:
 
- Levyn voisi tehdä, mutta ostaako ja soittaako sitä kukaan?
 
- Voisi tehdä vaikka hyvätasoisen esittelyvideon ja hyvät kotisivut. Mutta katsooko kukaan esittelyvideotasi satunnaista hääkeikkatilaajaa lukuunottamatta, ja miten ihmiset saadaan päätymään juuri sinun bändisi kotisivuille?
 
- Voisi luottaa siihen, että sana leviää siitä, että bändi on hyvä. Valitettavasti "hyvä" voi merkitä bändille, tilaajalle ja yleisölle aivan eri asioita.
 
- Voisi hankkiutua sellaiselle ohjelmamyyjälle, joka oikeasti olisi kiinnostunut uusienkin bändien aktiivisesta myymisestä ja kehittämisestä, eikä vain istuisi persiillään odottaen, että joku soittaa ja tilaa jonkun tähden keikalle. Näitähän on valita asti...
 
- Voisi myydä itse raivokkaasti ja hoitaa kaikki paperityötkin itse. Kaikilla vain ei valitettavasti ole kykyä ja/tai kiinnostusta tähän, eikä moniin paikkoihin pääse toimistojen ohi ollenkaan.
 
- Voisi alkaa laukata kaikkien mahdollisten trendien perässä. Toissapäivänä rautalankaa, eilen 70-luvun finnhitsiä, tänään 80-luvun bilekamaa. Markkinalähtöisyyttä, nääs. Olisi kiva kuitenkin edes jossain määrin toteuttaa omaa näkemystäänkin, eihän tässä mikään jukeboxi olla. Vai ollaanko?
 
Halvat harrastajabändit syövät ammattilaisten keikkaa, tämähän on yleinen konsensus. Joku asiaa ymmärtämätön voisi kuitenkin kysyä, että eivätkö ammattilaiset sitten pysty tarjoamaan tuotetta, joka olisi laadullisesti tilaajan ja yleisön mielestä niin paljon parempi, että siitä kannattaisi maksaa reilusti enemmän. Ammattitaitoiset putkimiehet saavat sanoa hintansa, vaikka useimmista kodeista löytyy putkitongit ihan omastakin takaa. Ei sillä eikä monella muulla alalla ole ongelmaa harrastajista. Ei kukaan ota harrastajalääkäriä leikkaamaan itseään, ei vaikka tämä tekisi työn ilmaiseksi.
 
Kuinka saataisiin yleisö ymmärtämään ero paskan ja konvehdin välillä? Onko se yleensä mahdollista? Entä miten saataisiin elävän musiikin arvostus nousuun? 30-luvulla soittajat olivat suuria herroja, nykyään pakollinen paha, joka vie tilaa jossain siivouskomeron nurkassa ja jolle pitäisi ruokaakin laittaa. Ja miksi ihmiset ovat valmiita maksamaan 10 euron lipun kapakkaan jossa SOI JUMALAUTA LEVYT!!! Eikö niitä levyjä voisi kuunnella kotonakin?
 
Miksi joissain maissa (esim. USA:ssa) on toimiva ja ärhäkkä muusikoiden liitto, ja miten liiton toimintaa voitaisiin täällä kehittää?
 
Anteeksi pitkä jorina ja rönsyily. Tuli henki päälle.
"Get to the point where you don't have to practice. This leaves a lot more time for eating or wasting time."
jon lord
25.08.2005 10:35:32
Pari vuotta sitten tehtiin yhdelle " liimataiselle" harjan nostajaiset ja siitä noin puolivuotta sama tilaaja otti meidät suoraan ja ihmetteli kun hinta oli puolta halvempi. Tää liimis oli laskuttanut kaikki äänentoistot ja muut vaikka ne tulee meiltä aina omasta takaa.
Aivotyöstä saadaan aivolisäke!
v_m_kangas
25.08.2005 10:36:03
 
 
Jotain reilu 10 vuotta takaperin eräs toimisto möi meidän bändin hintaan 6900 markkaa ja me saatiin siitä 2800 markkaa. Oli muuten pikkusen myyntipalkkiota. Selvisi muutaman kuukauden päästä keikasta. Toisen toimiston palkkakuitissa oli bändin nettopalkkojen osuus 420 markkaa ja toimiston osuus 1800. (tuon lisäksi siinä oli eroteltu vielä verot,taelit, yms. kulut) Ei paha Liimataisprosentti.
 
Täähän oli täällä pohjoisessa yhden nykyisen lavanpyörittäjänkin tyyli. Niistä paikoista, joilla oli parempi maksukyky, oli kovempi hinta ja toisien paikkojen halvempia myyntihintoja "tasattiin" noilla paremmilla hinnoilla. Elikkä bändi sai tasaisen paskaa liksaa.
Humppaa tai soita humppaa
Martso
25.08.2005 10:39:48
El Condor: +. Paljon oikeita oikeita kysymyksiä. Kuka niihin ne oikeat vastaukset antaisi.
Tanssimusassa on hyvät tunnelmat!!
Martso
25.08.2005 10:42:49
Ehkä noista mm. El Condorin kirjoituksen kysymyksistä ja muista tässä threadissa ilmenneistä epäkohdista ja mieltä vaivaavista asioista olisi syytä tehdä kunnon gallup, johon vastaisivat soittajat, ohjelmatoimistot, ohjelmanostajat ja liitonedustajat. Siitä voisi jo jotain päätellä.
Tanssimusassa on hyvät tunnelmat!!
jon lord
25.08.2005 10:51:10
Nyt voi sataa paskaa päälle , mutta yhteen aikaan kavereiden kanssa puhuttiin siitä että ravintola muusikoksi voi suomessa ryhtyä kuka vaan kun menee ja ostaa soittokamat ja on oikeutettu samaan palkkaan kuin ammatti ihmiset jotka ovat esim suorittaneet musiikin opintoja. Ainakin yhteen aikaan taso oli melko kirjavaa. Kyllä tien päällä näki jos jonkinmoisia hyväkkäitä. Joskus mietittiin eräänlaista lisenssiä joka oikeuttaisi tanssi/ravintola muusikon työhön. Onko joku kuullut tuosta? minun mielestä siitä puheltiin joskus.
Aivotyöstä saadaan aivolisäke!
baron
25.08.2005 11:09:18
 
 
Nyt voi sataa paskaa päälle , mutta yhteen aikaan kavereiden kanssa puhuttiin siitä että ravintola muusikoksi voi suomessa ryhtyä kuka vaan kun menee ja ostaa soittokamat ja on oikeutettu samaan palkkaan kuin ammatti ihmiset jotka ovat esim suorittaneet musiikin opintoja. .
 
Mikä sitten on oikein:
Jos harrastelijabändi saa saman kuin ammattilaiset, se on sille liikaa ammattitaitoon nähden, jos vähemmän, polkee hintoja.
"Joka on leikin alkanut, leikin kestäköön" - PB
jon lord
25.08.2005 11:15:20
Mikä sitten on oikein:
Jos harrastelijabändi saa saman kuin ammattilaiset, se on sille liikaa ammattitaitoon nähden, jos vähemmän, polkee hintoja.

 
Tuossa oli pointti se että tien päällä olen nähnyt aivan hirveitä tekeleitä. Ja tuo lisenssi asia tarkoitti sitä että jonkinmoisella kokeella tarkistettaisiin määrävälein soittajan ammattitaito suoriutua määrätyistä asioista lisenssin vaatimalla tavalla.
Aivotyöstä saadaan aivolisäke!
Pula-Aho
25.08.2005 11:25:36
Joskus mietittiin eräänlaista lisenssiä joka oikeuttaisi tanssi/ravintola muusikon työhön.
 
Nykyään on tullut muotiin kaikenmaailman lisenssit ja ajokortit. Meidän kylillä mummot joutu käymään jonkun hygieniapassikurssin, että saavat keittää seurojentalolla hernesoppaa. Vaikka ovat sitä ikänsä tehneet.
 
Mää en usko tuollaiseen säätelyyn. On varmaan lukuisia ammatteja, joissa "lisenssi" täytyy olla (esim. lääkäri, lentäjä, rekkakuski..). Mutta tuskinpa ravintolamuusikko kuuluu siihen joukkoon. Liikemieheksikin voi ryhtyä kuka tahansa, ei siinä tartte kauppakorkeakouluja käydä.
Perskele, kun humppa alkaa soida, niin johan tulee hyvä mieli.
baron
25.08.2005 11:30:29
 
 
Voihan mikä tahansa jengi, Muusikkojen Liitto tai Savonlinnan humpparyyppääjät rekisteröidä jonkin "tittelin/tavaramerkin" (auktorisoitu humpansoittaja AHS) ja alkaa jakaa sitä mieleisillään perusteilla ja sitten markkinavoimat ratkaisee, tilataanko tätä jengiä enemmän ja maksetaanko sille parempaa liksaa.
"Joka on leikin alkanut, leikin kestäköön" - PB
uruttaja
25.08.2005 12:27:56
Kylläpä petolintu puhuu asiaa.
 
Näyttökeikka:
 
"Tulette nyt 300 eurolla ja jos on hyvä niin mietitään sitten ajan kanssa jotain jatkoa, vaikka usempiakin keikkoja. Mun kaverilla on tuossa Rollossa klubi, johon varmaankin pääsette keikalle joulun jälkeen, jos täällä menee hyvin,!! ""
 
Ja jos se baarinpitäjä vielä tarjoaa ilmaset oluet bändille, niin takkihan se levähtää auki ja ollaan iha springsteenejä. No miten niin, baarinpitäjä sai helevetin halvalla bändin ja on siitä erittäin tyytyväinen.
 
Onko tuttua? Sun bändin hinta on 300 euroa jos tuohon halpaan menet.
 
Ohjelmanmyyjä:
 
"Katellaan, mulla on muutama veto teille harkinnassa".
 
Taas meni tutuksi juttu. Aika harva ohjelmamyyjä keskittyy mihinkään muuhun kuin puhelimenvastaajan tehtäviin. Hyvin harva myyjä markkinoi sun bändiä. Tarkoitan siis laajempaa panostamista kuin pelkkää myyntityötä. Useinmiten markkinointi/myynti mielletään siihen, että sun bändin kotisivulinkki ja kuva on toimston www-sivuilla. Jos joku soittaa ja kysyy, niin kuka tahansa idioottikin osaa sen keikan siinä pisteessä myydä.
 
Vuosisopimuspaikat vaatii sitten pikkusen panostamista, useimiten rahaa.
 
Jos onnistut jostain saamaan toimiston, joka oikeasti panostaa sun bändiin, niin siitä kannattaa maksaakin. Pelkät kännykkävetoiset Liimataiset sais viedä saunan taakse.
 
Myy siis keikkasi itse. Tee laskutussoppari jonkun liimiksen kanssa ja asia on sillä selvä.
 
Liiton toiminta:
 
Ensinnäkin, Liitto ei ole erillinen "mörkö", vaan liitto ollaan me muusikot. Liitto itsessään ei tee mitään, jos me emme vaadi liittoa tekemään mitään. Kun ei kuulu mitään, niin Liitto ajattelee että kylläpäs alalla menee mukavasti, kun ei tule edes palkkaturva-asioita tule esille.
 
Liiton toimintaa pitää tehostaa ja kehittää jäsenystävällisemmäksi, koska tällä hetkellä, ainakin mun mielestä, muusikko on Liittoa varten, eikä Liitto muusikkoa varten. Siinä voi olla yksi syy alhaiseen järjestäytymisasteeseen.
 
Sertso sanoi, että Savonlinnassa ei ole ollut asiamiesta koskaan. No, ei ole ollut missään muuallakaan. Tällä hetkellä ravintolamuusikkojen luottomies pitää toimistoaan Vaajakoskella, kuinkas moni sen tiesi??
 
Muusikon kehittäminen:
 
Tes toisaalta tasapäistää, mutta toisaalta se määrää minimiliksan. Ammattimies pyytää enemmän ja saa enemmän.
 
Kyllä meidän kuitenkin pitää peiliinkin katsoa, kaikkien.
 
Tästäkin tuli oikea romaani, anteeksi.
baron
25.08.2005 12:47:13
 
 
Tes toisaalta tasapäistää, mutta toisaalta se määrää minimiliksan. Ammattimies pyytää enemmän ja saa enemmän
 
Onpa niitä muitakin aloja, joilla TES/VES määrää vain minimiliksan ja vain taivas on rajana yläpäällä.
 
Esim mun siviiliduunissa.
"Joka on leikin alkanut, leikin kestäköön" - PB
uruttaja
25.08.2005 12:52:29
Onpa niitä muitakin aloja, joilla TES/VES määrää vain minimiliksan ja vain taivas on rajana yläpäällä.
 
Esim mun siviiliduunissa.

 
Niin on musiikin maailmassakin. Alaraja määrätty, ylärajaa ei ole olemassakaan.
Martso
25.08.2005 12:54:21
Tämä puheen aihe tuntuu olevan sitte kaluttu kokonaan. Alkaa olemaan jo saivartelun merkkejä ilmassa.
Tanssimusassa on hyvät tunnelmat!!
uruttaja
25.08.2005 12:55:59
Tämä puheen aihe tuntuu olevan sitte kaluttu kokonaan. Alkaa olemaan jo saivartelun merkkejä ilmassa.
 
Niin alkaa jauhaa samaa rataa. Mutta se on näytetty toteen, että liksaa saa jos/kun sitä älyää pyytää ja vaatia.
Notefix
25.08.2005 13:36:42
 
 
Näyttökeikka:
 
"Tulette nyt 300 eurolla ja jos on hyvä niin mietitään sitten ajan kanssa jotain jatkoa, vaikka usempiakin keikkoja. Mun kaverilla on tuossa Rollossa klubi, johon varmaankin pääsette keikalle joulun jälkeen, jos täällä menee hyvin,!! ""


Mun hommissa noita "näyttökeikkoja" on melkein kaikki...suurimmaks osaks vielä ilmaset demot joutuu tekemään. Ja mahdollisuudet saada keikka eivät aina ole hyvät...mutta se kuuluu homman kuvaan ja tiesin sen ennenkuin ryhdyin tohon. Jos se alkaa kunnolla kypsyttämään, niin vaihdan alaa, simppeliä. Kaikelle aikansa.
Mr. Muzak: "ku Note soittaa ni kaikki kuulostaa Whitney Houstonilta"
Fuzzy Boner
25.08.2005 14:18:41
Mun hommissa noita "näyttökeikkoja" on melkein kaikki...suurimmaks osaks vielä ilmaset demot joutuu tekemään. Ja mahdollisuudet saada keikka eivät aina ole hyvät...mutta se kuuluu homman kuvaan ja tiesin sen ennenkuin ryhdyin tohon. Jos se alkaa kunnolla kypsyttämään, niin vaihdan alaa, simppeliä. Kaikelle aikansa.
 
Jep. Soittajia aina yritetään jymäyttää sanoi Wayne Greztky
Yeah!
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)