Niin että pitäisi oppia otelautaa ulkoa koska olen menossa ensimmäiselle kitaratunnille 29.8 ja puhelemitse siellä sanottiin että kannattaa opetella jo valmiiksi vähän oteleutaa ulkoa.
Jos tiedätte jotain hyviä tapoja oppia jotka toimivat omasta mielestänne niin kirjottakaa tänne. http://www.guitaralliance.com/guita … tting_started/fretboard_diagram.htm Tosta kuvassa näet kaikki otelaudan nuotit. Huomaa, että 12. nauhan (kuvassa kaksi täplää vierekkäin) jälkeen nuotit toistuu samassa järjestyksessä kuin otelaudan yläpäässä. Kuvasta puuttuu ylennetyt ja alennetut nuotit, mutta ne on helppo selvittää. Esim. kuvassa oleva tyhjä kohta G ja A välissä on ylennetty G (merkitään: G#) tai alennettu A (merkitään: Ab), riippuen käyttöttötarkoituksesta. Aloittelijalle riittää kun muistaa, että seuraava nuotti G.stä on G#, seuraava C.stä C# jne. Poikkeuksena E ja F sekä B ja C, joiden väliin ei tule nuottia. Korotettu E on siis F ja alennettu C on B. tajusitko? Kannattaa ehkä aluksi opetella kahden matalimman (paksuimman) kielen nuotit, sillä useimmissa soinnuissa niitä käytetään ns. juurisävelinä, joiden mukaan soinnut nimetään.
Kuten kuvasta huomaat nuotit etenee kielillä aakkosjärjestyksessä (A,B,C,D,E,F,G), eli kannattaa opetella muistamaan nuo kaksi poikkeusta E ja F sekä B ja C joiden kummankaan välissä ei ole nuottia. Kaikkien muiden välissä siis on. Kun tarpeeksi kauan taot päähäsi otelautakuvaa, voit alkaa ottamaan satunnaisia ääniä, vaikka kahdelta matalimmalta (paksuimmalta) kieleltä ja yrittää päätellä mitä nuotteja ne on. Kuvasta sitten tarkastat menikö pahasti metsään.
Muista että kun musiikissa puhutaan matalammasta kielestä tai korkeammasta nuotista, sillä tarkoitetaan äänen korkeutta, eikä sijaintia otelaudalla.
Niin ja tärkeää alussa on oppia vapaat kielet. Matalimmasta alkaen: E, A, D, G, H, E