Aihe: Sävellyksen/teorian opiskelusta
1
Lassa
05.10.2004 11:21:41
..Että se kiinnostaisi. Haluaisin kuulla, jos joltakin tietoa löytyy, että minkäslaisia vaatimuksia tuonne sibikseen/piramkiin on sävellyspuolelle? En tarkoita nyt niitä tietotaitoja, joita em. laitosten www-sivuilla listataan, vaan lähinnä että minkä tasoista yrittelyä sinne alkukarsintoihin kehtaa pistää menemään? Kadulla liikkuu sitkeä huhu, että ei kannata hakea jos ei ole ammattilainen, suomennettuna: vähintään muusikon ammattitutkinto pohjalla. Musaopisto-lukio -akselin sählääjät jääkööt kotiin odottamaan paremman maailman syntyä, näinkö se tosiaan menee?
 
kyseleepi Lassa
Sävis
05.10.2004 12:09:50 (muokattu 05.10.2004 12:13:44)
No itse kyllä pääsin ihan musaopistopohjalta. Tosin olin kyllä aikaisemmin saanut opetusta sävellyksessä aika päteviltä henkilöiltä.
Teoriat pitää osata kenraalibassoon/harmoniaoppiin asti, muuten ei ole mitään mahdollisuuksia. Kannattavaa on myös lukea niitä kirjoja, joita akatemian sivuilla suositellaan luettavaksi, erityisesti nykymusiikkia käsittelevistä on pääsykokeissa apua.
 
E. Ja siis suoraan lukiosta. Sibelius-Akatemiassa siis opiskelen.
My name is James Bond, James Bond.
Lassa
05.10.2004 12:22:59
Arvasin oikein, kun tuumailin keneltä saan vastauksen tähän kysymykseen ;)! Onko sillä pääsykokeissa mitään väliä hallitseeko pianon koskettimistoa? Siis saitko yksityistunteja tai mielipiteitä sävellyksiisi tms. "joltakin pätevältä taholta", vai mihin viittasit - jos saapi kysyä... Täällä jumalanseläntakana johon olen epäonnekseni sattunut syntymään ei taida olla sitä etuoikeutettua iloa että pääsisi jollekin asiaa tuntevalle omia väsäilyjään esittelemään. Teoriaopettaja on, mutta mies tarvitsisi jo muutenkin hermolomaa joten en taida sitä mennä enää enempää ahdistelemaan...
Lassa
05.10.2004 20:25:28
Olen tehnyt teorioista peruskurssit ja ykköset(teoria ja säveltapailu) sekä kenraalibasson. Soitonopettajan avustuksella olen tässä soinnutuksen perusteita tankannut jonkun aikaa. Pistän harkintaan tuon ideasi yritelmieni lähettämisestä sopivalle säveltäjälle ja jos saan tarpeeksi rohkeutta kerättyä niin ehkäpä sen teenkin. Pianon kanssa leikkiminen ahdistaa kieltämättä hieman, en nimittäin osaa soittaa ollenkaan. Sen vähän mitä kenraalibasson tunneilla sointuja tapailin, siinä koko tietämys siitä soittimesta. Se ei varmaan pitkälle kanna, joten pitäisi varmaankin hankkia opettaja siihenkin. Ymmärrän kyllä sinänsä miksi säveltäjältä/sävellysopiskelijalta edellytetään pianoystävällisyyttä, kyllä itsekin sitä käytän ideoiden testailuun - vaikken mitään sen syvällisempää soittimesta ymmärräkään kuin että "missä se keskisee taas oli"... Tänks.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)