Aihe: Miksi uutta suomalaista musiikkia levytetään mutta vanhaa ei?
1
megatherium
10.12.2019 17:25:41 (muokattu 11.12.2019 09:09:45)
Postromantikko Tuukkanen oli ennen aika arvostettu säveltäjä suomessa päätellen siitä kuinka monta tuukkasen teosta yle on lyönyt narulle. Voittihan tuukkanen kuten kaikki muistavat karhunpyynnillään hopeaa lontoo olympialaisten taidekilpailussa orkesterimusikkisarjassa 1948 ja useita muitakin sävellyspalkintoja. Ihmetyttää vaan se ettei hänen musiikkiaan kuule nykyään juuri koskaan. Jonkun verran yle on nykyaikanakin soittanut tuukkasen musiikkia mm. fauni iltapäivässaä karhunpyyntiä ja pienoissarjaa näytelmästä pilvi sekä tukkijoella alkusoittoa. Jonkun kuoron konsertissa oli kanssa tuukkasen kuorolauluja.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
megatherium
12.12.2019 12:41:08 (muokattu 12.12.2019 13:11:18)
Lyhyesti sanottuna sibeliuksen suuri heikkous jota hän ei kyennyt kääntämään vahvuudekseen vaikka niin on luultu on siinä että hänen tuotantonsa ei perustunut saksalaiseen orkesteri ja sinfoniatraditioon kuten melartinin joka kykeni olemaaan huomattavan vapaa sibeliuksen vaikutuksesta, tämä kun oli suomalainen metsäläinen joka ei opiskellut tarpeeksi kontrapunktia vaan kulki ja samosi omia metsänpolkujaan tosin heikolla menestyksellä kun ajatellaan sibeliuksen emotionaalisesti tyhjiä ja kaavamaisia, staattisia sinfonioita joissa ei ole substanssia ernst lingon, lauri saikkolan ja erkki aaltosen saadessa vaikutteita sostakovitsin sinfonikkoudesta joka kytkeytyy eurooppalaiseen perinteeseen kuten monet muutkin rantaa ja linnalaa, myöten.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
megatherium
16.12.2019 09:22:23 (muokattu 16.12.2019 09:22:45)
Yleisesti ottaen on varsin outo suuntaus ettei postromanttiseen tyyliin mieltyneet kuulijat löydä madetojaa, sibbeä ja melartinia enempää suomalaisen postromantiikan ja sitä edustavien romantikkokoulukunnan säveltäjien juurille vaan monien karsastama modernismikin näyttäisi tulleen suomessa jo musiikin valtavirraksi.
Ihmiskunnan historia on taiteellisen luomisen, vaan ei uskonsotien ja poliittisen vallankäytön historiaa
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)