Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: LFO pedaalista toiseen
1
Puuhis1
04.03.2019 16:02:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ymppään tremolon ja small stone phaserin samaan isoon koteloon. Tremolossa on tap-tempo ja vieläpä live-ystävällinen ratio säätö 1:1, 1:2, 1:3, 1:4.
 
Himottaisi laittaa jalkakytkimen taakse toiminto jolla hidas phaser luopuisi omasta LFO:staan ja siirtyisi ottamaan vastaan tremolon LFO:ta joka on aina tarjolla, myös silloin kun tremolo ei ole aktivoituna (tremoloon piti tehdä tätä varten pieni modaus).
 
Käytännössä kyselen apuja tap tremolon digi LFO:n lähdön bufferointiin ja kytkentää. Mistä ottaa signaali, sekä sen oikeaan paikkaa maadoittamiseen. Paljonko Small Stone kytkis kuormittaa LFO:ta eli tarviiko bufferia väliin ja miten hoidan LFO:n maadoittamisen jotta ei tule kello-digitus-vuoto-tms häiriöongelmia.
 
Tremolo on Seumore duncan phase shifter vanhempi malli digi LFO:lla.
Siinä on synkassa sykkivä LED, mutta onko LEDin saama signaali muodoltaan sama kuin millä moduloidaan signaalia? Laitteessa on LFO:n muodolle erinomaiset säädöt ja näyttäisi että LED silmämääräisesti katsottuna seuraa näitä säätöjä. Oisko siis ledin anodilta helpointa aloittaa eli kokeilla ottaa siitä LFO signaali, viedä Small stonen PCB:n puolelle rakennettuun hi Z in bufferiin josta bufferoituna jaettaisiin alkuperäisiin LFO sisääntuloihin eri vaiheasteille. Pitääkö bufferilta lisätä maadoitus sieltä takaisin ledin katodille, vai annetaanko bufferin maan kierrellä virransyötön alkuperäistä reittiä aluksi ja kokeilla miten toimii (ehkä kokeilisin ensin näin)?
Vai pitäisikö bufferin virta ja bias ottaa omasta 9V syötöstä, siten että sen maa liittyisi vain Small Stonen LFO:n maahan?
 
Onko bufferin oltava pelkkä jännitteen toisintaja ja millaisella virran anto kapasiteetilla. Bipolaari trankku vai oppari? Vai kenties Hi Z in FET?
Millainen bufferi väliin olisi hyvä lähtökohta yritykselle?
 
Pitkä pohtiva kysymys, lyhyetkin vastaukset erittäin tervetulleita:)
Joku voi saada tästä pohdinnasta hyviä ideoita ja tietoa, sillä kyselen näin julkisesti.
 
oksatboys
04.03.2019 16:13:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä on ainakin tuota phase 90:n toimintaa ruodittu https://www.electrosmash.com/mxr-phase90
 
Tuosta varmaan pääsee alkuun kun näkee miten tuon oma oskillaattori yms on toteutettu.
 
Puuhis1
04.03.2019 20:10:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: Täällä on ainakin tuota phase 90:n toimintaa ruodittu https://www.electrosmash.com/mxr-phase90
 
Tuosta varmaan pääsee alkuun kun näkee miten tuon oma oskillaattori yms on toteutettu.

 
Kiitos, linkki on hyvä kun siinä avataan koko pedaalin sielunmaisema.
Ainakin nuo MXR:n neljän vaihesiirtoasteen fetit ei LFO:n lähtöä kuormita nimeksikään, jänniteohjattuna kun toimivat ja feteissä korkea sisääntuloimpedanssi.
 
Voisi olettaa että Small Stonen OTA piirit ovat samalla tavoin korkean sisääntuloimpedanssin omaavia. Silloin voisi olettaa että Tremolopedaalin LFO:n voisi tuoda ongelmitta suoraan vaihtokytkimen kautta Small Stonelle. Ja jos signaalissa esiintyy LFO vuotoa tms tikitystä, sitten rakentaa bufferin väliin.
 
Oisko kellään käytännön kokemusta vastaavasta viritelmästä?
 
Motiivien avausta:
 
Olen jo askarrellut Space Echon tap polkimeen lisämikrokytkimen jonka sulkeutuvista kärjistä vetäisin piuhan dilsan rungon takapanelin ainoasta puhkaisemattomasta jakki paikasta ulos tremolon oman tap kytkimen kantaan. RCA liitin sopi hommaan ihan jepa.
 
Liveystävällinen ja hyvä saundinen kun polkaisee samalla kertaa dilsan ja tremolon synkkaan. Nyt jos sais vielä polkaistua yhdellä polkimella hitaan phaserin nopeaksi ja synkassa tremolon sekä dilsan kans niin oispa mehukas:)
 
Tremolo on kömpelön iso ja painava rautakotelossaan, haluan koteloida sen uudelleen kevyempään alu koteloon ja lisätä DIY Smallstonen samaan laatikkoon. Haluan siis phaserin ja tremolon signaaliketjun loppuun dilsan jälkeen ja kaikki synkassa yhdestä tap polkimesta. Ainoastaan hitaan phaserin ei tarvi olla synkassa.
 
basisti1971
05.03.2019 08:10:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ei ole kokemusta moisesta modaamisesta.
 
Maalenkkejä ja erilaisten maapotentiaalien aiheuttamia omituisuuksia liki neuroottisesti kammoksuvana itselle tuli kyllä asiaa mietiskellessä ajatus miten homman hoitaisin jos omalle kohdalle moinen tulisi.
 
Jos olemassaoleva ledi seuraa LFO:n taajuutta riittävällä tarkkuudella, eikä ledin välkyntää tarvitse itselle indikaattoriksi, siirtäisin taajuuden valotrankun tai -vastuksen avulla kytkennästä riippuen.
Jos oma ledi ei seuraa tarpeeksi tarkasti ja/tai lediä tarvitsee itselle indikaattoriksi, ryöstäisin LFO:n ulostulosta suoraan signaalin optoerottimen kautta, joko valmiilla tai ledistä ja ko. ledille optimaalisesta valoherkästä komponentista värkätyllä.
 
T:Samuli
 
Puuhis1
05.03.2019 11:09:24 (muokattu 05.03.2019 11:10:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

basisti1971:
ryöstäisin LFO:n ulostulosta suoraan signaalin optoerottimen kautta, joko valmiilla tai ledistä ja ko. ledille optimaalisesta valoherkästä komponentista värkätyllä.
 
T:Samuli

 
Tätä kerkesin jo miettiä mutta epäilen LDR viiveiden vaikuttavan aaltomuotoon turhan paljon. Silti se ei ole poissuljettu vaihtoehto.
 
Lisäopiskelu Small Stonen OTA LM13700 piiristä valaisi että vaihe asteet toimivat virta ohjattuina. LFO pulssaa jokaisen vaiheasteen OTA:n Iabc current bias sisääntuloa. Iabc max on 2mA. Lisäksi piiristä löytyy erillinen ulostulobufferi:
"separate output buffers input biases current and thus they output DC levels."
 
Eli ks. (dual)OTA:ssa on push pull trankkulähdöt ja erilliset ulostulobufferit jota voi käyttää halutessaan. Small Stonessa (riippuu versioista) ja tässä tapauksessa Space Harp V2 kloonissa vain signaalitien bufferit on kytketty käyttöön.
 
Samaisesta OTA piiristä suunniteltu LFO työntää ulostulonsa erillisen 2n5088 kytkennän kautta(en ole varma onko tuo enää emitteriseuraaja), siinä ei siis käytetä piirin omaa kahden transistori bufferia. LFO:n bufferin lähtö etenee 100R vastuksen läpi ulos josta lisäksi 47u konkka maihin. kyseisen 100 ohmin vastuksen läpi ehdoton maksimi virta saa olla siis max 8mA (4 x 2mA).
 
Ajattelin ottaa toisen pedaalin LFO:sta signaali melkein "Rail to Rail" kykenevään OP amppiin, jonka ulostuloon trimmattava jännitteenjako ~1:20 ja tämä ohjaamaan jonkilaista transistorikytkistä jossa ulostulo emitteriltä väh. 10k virranrajoitusvastuksella. Kuka osaa auttaa piirtämään tämän kytkennän sopivilla jännitteillä ja virroilla? Opiskelen joka tapauksessa tätä aina kun kerkeän ja kokeilen ratkaista pulmaani, tuli apuja tai ei:)
 
https://lectric-fx.com/wp-content/uploads/2018/03/SH2.pdf
 
Tuossa Space Harp V2 Kytkis kolmannella sivulla.
 
Space Harp V1:ssä on erillainen, samalla piirillä tehty LFO jonka ulostulossa yksi yhteinen 10k virran rajoitusvastus signaalitien vaiheasteiden Iabc liityntöihin ( = Amplifier Bias Current).
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «