Aihe: Gibson Brands virallisesti konkurssissa
1 2 3 4 518 19 20 21 22
The Jack
05.05.2018 19:40:12
Osteri: Voidaanko tuon pohjalta määritellä joku tietty vuosi ja/tai malli joissa alkoi näkyä laadun sakkaaminen kun tuotanto siirtyi?
 
Kitaroiden tuotanto ei ole siirtynyt USA:sta maantieteellisesti mihinkään. Sen sijaan ammattilaiset ovat saaneet siirtyä syrjään halpatyövoiman tilalta. Samaten aikaa vieviä työvaiheita on ns. järkeistetty sekä materiaaleista säästetty sieltä täältä vähän. Hintoja on taas nostettu hyvinkin lähelle oikeita käsityöläiskitaroita. En osaa kuvitella maksavani uudesta 2018 Standardista 3000 euroa, kun saan samalla hinnalla lähes kolme itseäni enemmän miellyttävää 10-20 vuotta vanhaa Stankkua , Traditionalia tai Classicia. Parilla tonnilla saa Torilta saman firman Custom Shopin, josta ei voi puhua samassa lauseessa näiden uusien Stankkujen kanssa. Ovat ne hyviä kitaroita toki, mutta ei kolmella tonnilla voi tyytyä siihen.
LaMotta
05.05.2018 20:02:19
 
 
Menköön konkurssiin se minkä kuuluu mennä.
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
Laulava Kylätohtori
05.05.2018 23:36:27
LaMotta: Menköön konkurssiin se minkä kuuluu mennä.
 
Kitarapuolihan tekee hyvin massia, joten ongelma on tappiota tuottavien vähemmän järkevien hankintojen (Philips, Onkyo, Tascam, ym.) toiminnassa. Ne joutaisikin kyllä konkkaan.
 
En pitäisi mahdottomana, että nyt, kun firma pistetään säästökuurille, niin laatuun tulisi notkahdus. Ja ehkä jopa joitain malleja aletaan tekemään Kiinassa tai muussa halpamaassa.
Eihän se ole orja, eikä mikään, joka ei suurpääoman koukussa kiemurtele.
trih
06.05.2018 00:01:02
Malliesimerkki ahneudesta ja huonosta johtamisesta.
 
Mikä olisi ollut hyvä malliesimerrki johtamisesta ja ahneudesta :D
hallu
06.05.2018 00:03:10
Laulava Kylätohtori:.................... Ja ehkä jopa joitain malleja aletaan tekemään Kiinassa tai muussa halpamaassa.
 
Niitä tehdään jo ja on tehty jo vuosia, mutta Epiphone nimellä. Ei ole yhtäkään järjellistä syytä miksi Epiphonen tilalla pitäisi lukea Gibson. Jso Gibsonit ei käy kaupaksi, niin niitä pitää tehdä vaan vähemmän ja myydä Epiphoneja enemmän. Eikös muutkin kitaravalmistajat erottele jo nimessä halpatuotannon lippulaivatuotannosta? ESP/ltd, Fender/Squier, PRS/PRS SE, oikeastaan ainoa mieleen tuleva joka ei erottele on Tokai, joka tekee samalla nimellä japanissa ja kiinassa, mutta toisaalta siltä puuttuu omat mallit muutenkin.
Elämä on reiässä rattoisaa......
trih
06.05.2018 00:19:12
Yllä oleviin: Gibsonia ei tulla tekemään Kiinassa. Ikinä. Se on USA-tavaraa. Epiphone on jo, ja tekevät hyviä kitarota.
 
Muuttuuko USA? Varmasti, muuttuuko Gibson mukana? Saas nähdä...
Osteri
06.05.2018 01:54:24
The Jack: ...ammattilaiset ovat saaneet siirtyä syrjään halpatyövoiman tilalta. Hintoja on taas nostettu hyvinkin lähelle oikeita käsityöläiskitaroita.
 
Sittenhän tässä ei ole suurta ongelmaa. Kun markkinat (ostajat) tietävät tuon kehityksen, niin ilmeisesti kolmentonnin hinnat jää saamatta ja G kitaroista maksetaan vain sen verran miten markkinat niitä arvioivat. Kyllä mä uskon että markkinat hoitavat ne hinnat kohdalleen vaikka G haluaa mitä haluaa.
- Rock ... erityisesti kasarirock ! -
hallu
06.05.2018 03:03:00
trih: Yllä oleviin: Gibsonia ei tulla tekemään Kiinassa. Ikinä. Se on USA-tavaraa. Epiphone on jo, ja tekevät hyviä kitarota.
 
Muuttuuko USA? Varmasti, muuttuuko Gibson mukana? Saas nähdä...

 
Ei USA:laiset yhtiöt oiekin voi viedä enää sitä tuotantoa kiinaan vaikka haluaisivat kun Trump on kieltänyt sen. Sitä paitsi nyt on jo useamman vuoden jatkunut USA:laisten firmojen paluumuutto kiinasta muutenkin. Voisi olla kyllä epämuodikkuuden huippu lähteä nyt sinne Kiinaan kun kaikki muut olvat lähdössä sieltä pois.
Elämä on reiässä rattoisaa......
hallu
06.05.2018 03:07:29
Osteri: Sittenhän tässä ei ole suurta ongelmaa. Kun markkinat (ostajat) tietävät tuon kehityksen, niin ilmeisesti kolmentonnin hinnat jää saamatta ja G kitaroista maksetaan vain sen verran miten markkinat niitä arvioivat. Kyllä mä uskon että markkinat hoitavat ne hinnat kohdalleen vaikka G haluaa mitä haluaa.
 
Mun mielestä kaupankäynnissä ei ole mitään ongelmaa ikinä. Ihmiset ostaa tai ovat ostamatta ei sen kummempaa. Kolme tonttua Gibanederista on kyllä minunkin maailmassa aika suolainen hinta, mutta asiakkaat sen päättää minkä arvoisia ne on.
 
Sitä mä olen kylläkin vähän miettinyt, että minkähän verran jotkut valuuttakurssit tai USA:n ja EU:n uhkaava kauppasota vaikuttaa noihin hintoihin? meinaan, että onko kaikki vaan Gibsonin ahneutta, vai olisko siellä taustalla muitakin muuttujia?
Elämä on reiässä rattoisaa......
steelduck
06.05.2018 07:11:44
 
 
Kolme tonnia ne jenkeissäkin maksaa
GiovanniDiRondo
06.05.2018 07:59:29
 
 
Asiasta vähän poiketen, mutta markkinoinnissa, erityisesti noiden robovirittimien kohdalla, on kovasti korostettu sitä, miten innovatiivisuus on aina ollut mukana sähkökitaran kehityksessä.
 
En kyllä ihan ymmärrä tätä. Ainoa iso innovaatio, mikä sähkökitarassa on keksitty, tapahtui jo 1900-luvun alussa kun magneettinen mikrofoni kehitettiin. Muilta osin sen valmistuksessa sovelletaan akustisen kitaran rakennusperiaatteita, siltä osin kuin on tarpeen. Kun nimittäin akustisen pitää vielä soida akustisesti, niin siinä ovat erilaiset rakenteelliset innovaatiot paljon tärkeämpiä.
 
Sähkökitaran suhteen innovaatiot ovat sittemmin tapahtuneet lähinnä vahvistinten ja signaalin prosessoinnin puolella. Niissähän ei Gibson-brändi ole juuri saanut jalansijaa.
 
Muuten Juskiewicz on ollu ihan oikealla linjalla, kun on pyrkinyt hyödyntämään Gibson brändiä juurikin elämäntapa-brändinä ja siihen liittyvien tuotteiden markkinointiin. Sähkökitaroiden myyntihän hiipuu dramaattisesti, mutta brändi on vahva. Se, että hankkeessa ei olla onnistuttu, voi johtua monestakin syystä. Tuskin yhtiö aikoo vastaavaa hanketta käynnistää enää tulevaisuudessa. Keskitytään kitaranvalmistukseen, joissa aidolla merkillä valmistettavat soittimet varmasti löytävät ostajansa jatkossakin.
Bändissä tärkein tehtäväni on tukea laulajan tulkintaa ja sitä tekstiä mitä hän tulkitsee.
The Jack
06.05.2018 08:48:57
GiovanniDiRondo: Muuten Juskiewicz on ollu ihan oikealla linjalla, kun on pyrkinyt hyödyntämään Gibson brändiä juurikin elämäntapa-brändinä ja siihen liittyvien tuotteiden markkinointiin. Sähkökitaroiden myyntihän hiipuu dramaattisesti, mutta brändi on vahva.
 
Kaikenlainen elämäntapabrändäys on naurettavaa paskaa. Kuluttajat on liian fiksuja ja tietoa on liian helposti saatavilla. Ihmiset ymmärtävät jo ettei ne matkaradiot tai kuulokkeet ole sen laadukkaampia jos niissä lukee kyljessä Marshall tai Gibson. Tuotevalikoiman laajentaminen on johtanut enemmänkin brändien haalistumiseen. Jos ostan kuulokkeet niin luen tuote- ja hintavertailuja. Jos samalla tuotemerkillä markkinoitiin aiemmin klassikoiksi muodostuneita kitaramalleja, sillä ei ole mitään merkitystä.
 
Laulava Kylätohtori: Kitarapuolihan tekee hyvin massia, joten ongelma on tappiota tuottavien vähemmän järkevien hankintojen (Philips, Onkyo, Tascam, ym.) toiminnassa. Ne joutaisikin kyllä konkkaan.
 
Ei tee hyvin massia. Tässä tilanteessa halutaan uskotella sillä tavalla, ja näillä isoilla yrityksillä on mahdollisuus kikkailla lukuja tilinpäätöksessä. Pitkällä aikavälillä kikkailu ei onnistu. Pitkään on tehty nollatulosta tai korporaatiomittakaavassa naurettavaa muutaman miljoonan voittoa. Kukaan sijoittaja ei halua osallistua näillä lukemilla toiminnan jatkamiseen. Robovirittimet oli surullinen ja epätoivoinen yritys nousta syöksykierteestä. Kuten arvata saattoi se epäonnistui.
Krice
06.05.2018 08:56:54
 
 
GiovanniDiRondo: Muuten Juskiewicz on ollu ihan oikealla linjalla, kun on pyrkinyt hyödyntämään Gibson brändiä juurikin elämäntapa-brändinä ja siihen liittyvien tuotteiden markkinointiin.
 
Näytti vaan olevan väärä valinta siitä huolimatta, että oli oikealla linjalla, mitä se tarkoittaakaan tässä tapauksessa. Brändin hyväksikäyttäminen ei aina toimi, pitää olla sellaisia asiakkaita, jotka ostavat vain ja ainoastaan brändin vuoksi. Kitarat ei oikeastaan ole kuin osittain sellainen brändi. Gibsonilla on ollut isoja ongelmia pelkästään kitaroiden kanssa kuten laatuongelmat, hintojen korottaminen ja ne robovirittimet yms. innovaatiot, joita kukaan ei halunnut. Erikoista tässä on mielestäni se, että piti mennä näin pitkälle, että saatiin kammettua nykyinen johtaja pois paikaltaan. Kaikki tiesivät Gibsonin ongelmista jo vuosia sitten, mutta ilmeisesti yrityskulttuuri on USA:ssa sellaista, että yksi pääjohtaja tekee mitä huvittaa ja muut seuraavat perässä.
Krice
06.05.2018 09:01:57
 
 
The Jack: Kuluttajat on liian fiksuja ja tietoa on liian helposti saatavilla.
 
Ei tuota voi yleistää, monet brändit toimivat hyvin ja maailmassa riittää ihmisiä, jotka ostavat pelkästään sen vuoksi.
The Jack
06.05.2018 09:11:52
Krice: Ei tuota voi yleistää, monet brändit toimivat hyvin ja maailmassa riittää ihmisiä, jotka ostavat pelkästään sen vuoksi.
 
Näin on. Gibson ei ole kuitenkaan semmoinen brändi. Sen nimi ei sano enää mitään nykyisille parikymppisille.
73nd3r
06.05.2018 10:06:37
hallu: Ei USA:laiset yhtiöt oiekin voi viedä enää sitä tuotantoa kiinaan vaikka haluaisivat kun Trump on kieltänyt sen. Sitä paitsi nyt on jo useamman vuoden jatkunut USA:laisten firmojen paluumuutto kiinasta muutenkin.
Nuo Donaldin jutut koskee kyllä pääasiassa USAssa myytäviä tavaroita, ja vaikka se iso markkina-alue onkin niin ei ainut kuitenkaan.
Mutta kun G:n markkinaosuus kalliissa kitaroissa on noin 40%, niin tuskin sitä kannattaa ronkkia Kiina-Gibsoneilla ihan Trumpista huolimatta.
 
GiovanniDiRondo: Sähkökitaroiden myyntihän hiipuu dramaattisesti
Ei kai. Siinä Washington Postin paljon huomiota saaneessa sähkökitarakuolemajutussakin on vihjemäisesti, että "In the past decade, electric guitar sales have plummeted, from about 1.5 million sold annually to just over 1 million." Se iso droppi oli 2005-2008, mutta sen jälkeen tuo vähän yli miljuuna unittia on ollut tasaista - 2015-2017 jopa nousevaa.
 
Kepiät mullat sivutuotteille ja OmniConsumerProducts -ajatuksille. Hyvää jatkoa Giballe ja Epille. Mummiälestä.
Laulava Kylätohtori
06.05.2018 22:07:13 (muokattu 06.05.2018 22:11:12)
GiovanniDiRondo: Asiasta vähän poiketen, mutta markkinoinnissa, erityisesti noiden robovirittimien kohdalla, on kovasti korostettu sitä, miten innovatiivisuus on aina ollut mukana sähkökitaran kehityksessä.
 
En kyllä ihan ymmärrä tätä. Ainoa iso innovaatio, mikä sähkökitarassa on keksitty, tapahtui jo 1900-luvun alussa kun magneettinen mikrofoni kehitettiin. Muilta osin sen valmistuksessa sovelletaan akustisen kitaran rakennusperiaatteita, siltä osin kuin on tarpeen. Kun nimittäin akustisen pitää vielä soida akustisesti, niin siinä ovat erilaiset rakenteelliset innovaatiot paljon tärkeämpiä.
 
Sähkökitaran suhteen innovaatiot ovat sittemmin tapahtuneet lähinnä vahvistinten ja signaalin prosessoinnin puolella. Niissähän ei Gibson-brändi ole juuri saanut jalansijaa.
 
Muuten Juskiewicz on ollu ihan oikealla linjalla, kun on pyrkinyt hyödyntämään Gibson brändiä juurikin elämäntapa-brändinä ja siihen liittyvien tuotteiden markkinointiin. Sähkökitaroiden myyntihän hiipuu dramaattisesti, mutta brändi on vahva. Se, että hankkeessa ei olla onnistuttu, voi johtua monestakin syystä. Tuskin yhtiö aikoo vastaavaa hanketta käynnistää enää tulevaisuudessa. Keskitytään kitaranvalmistukseen, joissa aidolla merkillä valmistettavat soittimet varmasti löytävät ostajansa jatkossakin.

 
Mutta eihän kiraran myynti ole hiipunut, sehän on reilusti voitollista edelleen. Ongelma on näissä ei-kitarallisissa tuotteissa.
 
Kiinasta vielä sen verran, että onhan siinä sellainen ero, että Epiphonesta ei voi pyytää nykyistä enempää, mutta Gibsonin voi tehdä Kiinassa ja myydä sitä isommalla katteella kuin nykyään USAlaista. Enemmän massia firmalle.
 
Onhan meksikolaiset Fenderitkin ihan arvostettuja. Ja monien mielestä valmistusmaasta maksaminen on vain typerää. Varmasti moni ostaisi kiinalaisen Gibsonin vähän halvemmalla.
 
E. Mielestäni Juskiewiczin päätös laajentaa tuoterepertuaaria oli totaalinen virhe, mikä juuri aiheutti Gibsonin ongelmat.
Eihän se ole orja, eikä mikään, joka ei suurpääoman koukussa kiemurtele.
aristoteles666
07.05.2018 05:21:49
 
 
mitä väliä vaikka on.
" mielestäni varmin merkki älykkään elämän olemassaolosta muualla maailmankaikkeudessa on se, että kukaan ei yritä ottaa meihin yhteyttä." lassi ja leevi.
GiovanniDiRondo
07.05.2018 06:11:15
 
 
Ai minkälainen laatumielikuva mulla on Gibsoneista ja Fendereistä?
 
Fender - meksikolainen Fender. Oksaisista rimoista tehty liimapuupalkki, johon on vedetty päälle viilut ja järjetön kerros lakkaa. Epämääräiset mikit.
 
Gibson - Gibson Les Paul. Huonosti suunniteltu sähkis, johon käytetään niin painavaa puuta että siihen joudutaan poraamaan reikiä. Viime aikoina se on pitänyt laittaa yöksi lataukseen, että sen saa aamulla vireeseen.
Bändissä tärkein tehtäväni on tukea laulajan tulkintaa ja sitä tekstiä mitä hän tulkitsee.
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)