Aihe: Kohinan käyttäminen miksauksissa
1
Skeletor_
27.04.2017 12:26:51 (muokattu 27.04.2017 12:27:15)
 
 
Onko käytössä miten yleisesti?
Mihin toi käytännössä perustuu? Essonbaarissa miksailut sikseen mut oikeasti?
 
https://www.youtube.com/watch?v=3b3DtQALtuY
Skeletor_. Matalien vireiden fanittaja. Joskin välillä pitää ottaa maisteluja muustakin musasta.
anapena
27.04.2017 13:06:17
Mielenkiintoinen homma. Pitää testata joskus.
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
Antti1
27.04.2017 13:29:41 (muokattu 27.04.2017 13:31:46)
Skeletor_: Onko käytössä miten yleisesti?
 
Ei ole yleinen miksaustapa. Tosta on monta erilaista versiota, yksi on pistää kuuntelulaitteisto äärimmäisen hiljaiselle ja sen avulla saada kustakin raidasta kuulumaan vain nippanappa se olennaisin osuus.
 
Mihin toi käytännössä perustuu?
 
Siinä videollahan se sanottiin? Jonkun mielestä pinkki kohina voi olla ihanteellinen taajuusvaste täydelliselle miksaukselle. Sen peittävää ominaisuutta käytetään siihen, että kunkin instrumentin oleellinen osuus tukee tuota "täydellistä taajuusvastetta" mahdollisimman hyvin. Ton juuri ja juuri kuulumisen ajatus on siinä, että ko. elementti istuisi taajuusvasteessa suhteessa muihin elementteihin kuten pinkki kohina. Kaikki taajuudet eivät siis toistuisi samalla äänenvoimakkuudella. Tämä sit taas tuottaa teorian tasossa tasapainoisen lähtökohdan miksaukselle, jos/kun pinkki kohina on se tavoiteltava ideaali. Toi tekniikka toimii erittäin huonosti huonoilla lähtösoundeilla ja ei ota huomioon lainkaan kokonaisuutta samoille taajuusnipuille osuvien elementtien osalta, kun siinä nakellaan yksittäisiä elementtejä sinne tänne. Sen vuoksi tuossakin videossa sen kerrotaan olevan vain nopea lähtökohta lopulle duunille.
Skeletor_
27.04.2017 13:46:53 (muokattu 27.04.2017 14:55:05)
 
 
Antti1: Ei ole yleinen miksaustapa. Tosta on monta erilaista versiota, yksi on pistää kuuntelulaitteisto äärimmäisen hiljaiselle ja sen avulla saada kustakin raidasta kuulumaan vain nippanappa se olennaisin osuus.
 
Ok, testasin väsyneillä puurokorvilla. Vaikutti lupaavalta kun raita kerrallaan soitti kohinan kanssa.
Bassokitarasta ei paljoa alapäätää kuulunut kohinan kanssa. Ilmeisesti hukkuu kohinaan. Liikaa huminataajuuksia tai jotain. Basso tuli tosi pintaan tällä tekniikalla.
 
Varmaankin vaatii totuttelua kuunnella raitoja kohinan kanssa.
 
Linkistä löytyy pink noise-wavi.
Skeletor_. Matalien vireiden fanittaja. Joskin välillä pitää ottaa maisteluja muustakin musasta.
Jönssi Punainen
27.04.2017 21:16:13
 
 
Tätä tulee silloin tällöin harrastettua.
Parhaiten toimii jos pitää joku nopea raakamiksaus vetästä, mut tosiaan toi toimii ehkä parhaiten referensinä että näkee vähän miten se taajuusvaste istuu/missä sen miksauksen "energia" on.
Kaikkien kappaleiden kun ei ole tarkoitus olla tasapaksua taajusvasteeltaan
Skeletor_
01.05.2017 19:11:21
 
 
saastara: Tykkään, että asia elää, kilpailee ja tulee vähän röyhkeästi naamalle. Semmoinen "hyvässä miksauksessa kaikki elementit on kohteliaassa balanssissa, mikään ei ota korvaan ja kuuluvat tasaisesti kaikenaikaa"-ajattelu on itselle aina ollut vähän höpöhöpöä.
 
Tämähän on kuin hyvää musiikkia korville. :)
Skeletor_. Matalien vireiden fanittaja. Joskin välillä pitää ottaa maisteluja muustakin musasta.
Ambitus
02.05.2017 06:11:41
 
 
Itse käytän aika paljon kohinarefejä, mutta ne on vasteeltaan muokattuja omaan mieltymykseen. Pinkki kohina on liian yläpäävoittoinen omaan makuun + yli 10khz:n alue on epänormaali vs oikea musa. Noi auttaa todella hienosti silloin kun joutuu tekemään vieraalla kuuntelulla tai luureilla miksaushommia. Kannattaa ajaa kohina stereoanalysaattorin toiseen kanavaan monona ja toiseen itse materiaali jolloin pystyy tekemään paremmin havaintoja.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)