Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Elektroniikka ja soitinrakennus »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rautalanka
1
Upipoutter
27.08.2016 06:47:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro.jostaki sattui silmiin sellainen kirjoituksen pätkä,että jotkut rautalanka miehet tykkäis käyttää keraamisia mikkejä.tuntuu hiukka oudohkoja minusta.mitä mieltä viisaammat?
 
73nd3r
27.08.2016 12:57:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä siinä on outoa?
 
luppa
27.08.2016 14:19:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meinattiin varmaan, että mikeissä on keraamiset magneetit?
 
Upipoutter
27.08.2016 17:13:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No lähinnä nyt meinasin,että rautalanka miehet on enempi vintagen perään. Putki voxit ja stratot.että onko nuo keraamiset jutut niinkö saundilleen mihin suuntaan jos vertaa vaikka -60 luvun sratoihin.?
 
Upipoutter
27.08.2016 17:16:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

luppa: Meinattiin varmaan, että mikeissä on keraamiset magneetit?
 
No sitäpä justiin.onko kokemuksia semmoisista.?
 
luppa
27.08.2016 19:22:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Upipoutter: No sitäpä justiin.onko kokemuksia semmoisista.?
 
No, on nyt sikäli että useimmiten harrastelen ja testailen halpiskitaroitten parissa, ja niissä on nuo keraamiset magneetit varmaan yleisimpiä... Käsittääkseni Fender on myös pistänyt ja pistää yhä noihin ihan perussetteihinsä keraamisia magneetteja. Magneetti vaihtuu sitten joksikin AlNiCoksi heti kun pistää vähän hintaa lisää. Joku toinen osaa varmaan kertoa asian historiasta enemmän, että millaiset mikit on tullut vaikka 60's stratojen kanssa.
 
(jostain syystä en saa Fenderin omilta sivuilta auki noitten ihan perussettien yksityiskohtaisempia tietoja, 404:sta pukkaa jokaisen kohdalla).
 
Soundista en osaa sanoa muuta kuin sen, että paljon on juttua foorumeilla keraamisen magneetin soundin huonoudesta, tämä maine varmaan suurimmalta osalta johtuu siitä että ne on usein noissa halpismikeissä ja halpiskitaroissa kiinni.
 
73nd3r
28.08.2016 13:03:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Keraaminen mikki on halvempi tehdä, joten siksi sitä löytyy halvoista kitaroista enemmän. Pelkästään magneetti ei kuitenkaan kerro mikin laadusta paljoa, esimerkiksi Seymour Duncanilla on ihan laadukkaiksi tunnustettuja keraamisia.
 
Rautakitaralankakitaristi voi hakea keraamisella magneetilla vaikka kirkkautta, jos se sopii omiin uskomuksiin. ;)
 
Murgo
28.08.2016 13:36:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noin ihan tekniseltä kannalta, miten magneetin materiaali vaikuttaa ääneen jos magneettikentän voimakkuus on sama? Vai onko tämä taas näitä "puiden vaikutus soundiin"- juttuja?
 
Ja onko muuten neodyymimagneetteja käytetty kitaramikrofoneissa?
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Sax-pappa
28.08.2016 16:39:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Noin ihan tekniseltä kannalta, miten magneetin materiaali vaikuttaa ääneen jos magneettikentän voimakkuus on sama?
 
Tekniseltä kannalta ei ole väliä millä materiaalilla se magneettikenttä saadaan aikaan. Ei se värähtelevä kieli sitä tiedä.
 
luppa
28.08.2016 16:41:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Noin ihan tekniseltä kannalta, miten magneetin materiaali vaikuttaa ääneen jos magneettikentän voimakkuus on sama? Vai onko tämä taas näitä "puiden vaikutus soundiin"- juttuja?
 
Tuosta keraamisesta magneetista näkee usein tuota juttua kirkkaammasta soundista tai tasaisemmasta taajuusvasteesta, kun taas alnicot vaimenisi korkeammilla taajuuksilla. Tää on ihan puhdasta mutua tai spekulaatiota, mutta jonkunlainen vaikutuskanava voisi olla virran indusoituminen itse magneettiin.
 
Ja onko muuten neodyymimagneetteja käytetty kitaramikrofoneissa?
 
Bassonmikeissä taitaa olla yleisempää, siellä jotkut tuntuvat hyäksyvän herkemmin muitakin kuin perinnejuttuja.
 
Murgo
28.08.2016 21:31:08 (muokattu 28.08.2016 21:32:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Tekniseltä kannalta ei ole väliä millä materiaalilla se magneettikenttä saadaan aikaan. Ei se värähtelevä kieli sitä tiedä.
 
Mistä tuli mieleen: onko kukaan kokeillut sähkömagneettia? Tarvitsee tietty virtalähteen mutta mahdollistaisi magneettikentän portaattoman säädön ja napaisuuden vaihdon kytkimellä.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
basisti1971
29.08.2016 07:58:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Upipoutter: jostaki sattui silmiin sellainen kirjoituksen pätkä,että jotkut rautalanka miehet tykkäis käyttää keraamisia mikkejä.tuntuu hiukka oudohkoja minusta.
 
Villi veikkaus, keraamisia mikkejä käyttävät suosivat niitä soundin, ei magneetin mteriaalin takia.
Genrestä riippumatta.
 

 
Etenkin koska:
 
73nd3r: Pelkästään magneetti ei kuitenkaan kerro mikin laadusta paljoa...
 
Pelkkä magneetin materiaali on vain yksi pieni muuttuja perinteisen käämi-häirityssä-magneettikentässä -instrumenttimikrofonin ominaisuuksia tutkittaessa.
Jo pelkkä magneettikentän ohjaaminenkin (tarkoituksellinen/tahaton) vaikuttaa huomattavasti enemmän.
 

 

 
Murgo: Noin ihan tekniseltä kannalta, miten magneetin materiaali vaikuttaa ääneen jos magneettikentän voimakkuus on sama?
 
Jos magneettimateriaalin ominaisuudet ovat valintakriteerinä mikrofonia suunnitellessa eikä esimerkiksi hinta, magneettikentän voimakkuus ei ole yleensä eri materiaaleista valmistetuissa mikrofoneissa sama.
 
Eri magneettimateriaalien kentän häirittävyys eroaa toisistaan myös jonkin verran, ja mikrofonin toimintaperiaatteesta johtuen tuolla on suora vaikutus käämiin indusoituvan jännitteen vaihteluihin = "tehoon" ja soundiin.
 

 
Murgo: Ja onko muuten neodyymimagneetteja käytetty kitaramikrofoneissa?
 
On, jonkin verran, mutta kuten aiemminkin todettiin kitaristeilta ei yleensä heru ymmärtämystä yhtä hyvin kuin basisteilta ko. materiaalin aiheuttamaan korkeampaan yksikköhintaan.
Magneettimateriaali sinänsä on usein jopa halvempaa kuin AlNiCo:t tai keraamiset vaihtoehdot jos pelkkää magneettivuon/ulostulevan signaalin tehoa pidetään kriteerinä, mutta toteutus on usein haastavaa.
 
Etenkin pienienergisten kielien amplitudivaimennus on seikka joka on hyvin hankalasti ratkaistavissa perinteisin mikrofonikonstruktioin kun käytetään liian vahvaa magneettikenttää.
 

 

 
Murgo: Mistä tuli mieleen: onko kukaan kokeillut sähkömagneettia? Tarvitsee tietty virtalähteen mutta mahdollistaisi magneettikentän portaattoman säädön ja napaisuuden vaihdon kytkimellä.
 
Ei kai suuremmassa mittakaavassa viime vuosikymmeninä, mutta sähködynaamisten kaiuttimien aikaan niitäkin toki oli.
Muistelisin jostain lukeneeni että Les Paulkin testaili myöhemmin moisilla, mutta päätyi kuitenkin (passiivisiin) matalaimpedanssisiin mikrofoneihin.
 
Hyödyt kun jäänevät kuitenkin haittoihin nähden turhan pieniksi jos kuriositeettiarvolle ei painoa aseta.
 
T:Samuli
 
kojones
29.08.2016 14:26:43 (muokattu 29.08.2016 14:26:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nevalainen Sound of Bluesit on keraamisella magneetilla ja ovat ilmeisen suosittuja perinnehenkisten kitaristien keskuudessa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «