Muusikoiden.net
20.04.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Frankfurtin messut kuolevat halpatuotantoon
1 2
Kipander
22.04.2015 09:09:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Kävin todistamassa paikan päällä mihin ala on menossa. Se ei ollut kaunis näky, onneksi valopikkuina ovat ihmiset ja etenkin "hahmot" joita alalla riittää.
 
http://backstageblogi.fi/eetterissa/rakkaudesta-lajiin
 
Hyvin erilainen messuraportti on luettavissa yltä.
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma
 
Laulava Kylätohtori
22.04.2015 10:02:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä stoori. Alku oli synkkä (mutta tietysti totta), mutta onneksi lopussa oli sentään vähän lohduttavaa kevätauringon valoa.
 
Nuo kiinalaiset pikkupurkit ovat myös omasta mielestäni todella masentavia. Soundi voi olla kohdallaan jollain tasolla, mutta mojo, fiilis ja kaikki muu puuttuu. Ei jatkoon...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Laulava Kylätohtori
22.04.2015 13:16:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatkanpa vielä. Olisi mielenkiintoista tietää tarkemmin, minkälainen vaikutus noilla idän halpispedaaleilla on noin yleisesti ottaen efektien myyntiin ja suunnitteluun. Meneekö merkkifirmojen tuotekehitykset suoraan kiinalaisille, jotka ulosmittaavat niistä rahallisen hyödyn.
 
Entä kuinka suuri osa kitaristeista on sitä lajia, joille kamat on enemmän kuin vain esineitä, jotka tuottavat ääntä. Kuinka suuri osa porukasta suhtautuu kamoihinsa intohimolla ja fiilistelee myös nitä ulkomusiikillisia asioita...
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Krice
22.04.2015 13:25:33 (muokattu 22.04.2015 13:27:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Olisi mielenkiintoista tietää tarkemmin, minkälainen vaikutus noilla idän halpispedaaleilla on noin yleisesti ottaen efektien myyntiin ja suunnitteluun.
 
Näyttää siltä, että ei kovinkaan suurta vaikutusta, koska pedaalien markkinat on valtavat. Sen näkee siitäkin, että uusia pedaalifirmoja tulee koko ajan lisää. Ongelmat myynnissä liittyvät ehkä enemmänkin siihen, että markkinat on aika täynnä yrittäjiä ja soittajatkin alkaneet kyllästymään jatkuvaan pedaaliralliin. Ainakin itse hankin nykyisin pedaaleja vain jos tarvitsen sellaista.
 
phiit
22.04.2015 13:32:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori:
Kuinka suuri osa porukasta suhtautuu kamoihinsa intohimolla ja fiilistelee myös nitä ulkomusiikillisia asioita...

 
Se vähän riippuu, ei sitä enää jaksa samalla tavalla ajatella putkinäköisesti ettei pysty soittaa jos ei oo vähintään se 2000e lessukka tai joku monen tonnin boutique vahvistin. Halvalla saa nykysin hyvää jopa parempaa mitä teininä kalliilla. Niin onhan nää kiinakamat iso lahja kaikille, tänä päivänä varsinki aloitteleville kitaristeille.
 
Hyvä soundi ei hintaa tai merkkiä katso.
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Gabe
22.04.2015 13:42:30 (muokattu 22.04.2015 13:46:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hauskan sävyn kirjoitukseen tekee se, että kun hyppää lehden puolelta kaupan puolelle niin siellä on etusivu täynnä mitäpä muutakaan kuin kiinassa kasattuja minipedaaleja. :)
 
On noille pikkupurkeillekin varmasti paikkansa. Esim. Opiskelija tai nuori soittaja saa kohtuulliseen hintaan koko kattauksen käyttöönsä. Putiikkipurkkeihin saa helposti palamaan tuhansia. Itse en noille lämpene lähinnä siitä syystä että soundit ja laatu muuten ei oikein vakuuta. Kyllä tuollaisen pikku rasian saisi varmasti kasattua laadukkaastikin. Testasin Mooerin mukaelmaa Ratista, ideana oli jättää se treenikselle mutta ei oikein vakuuttanut. Noita Custom Soundsillekin kelpuutettuja One Control minipurkkeja voisi vielä testata. Pedaalit miellän itse enemmän käyttötavaraksi, ei niihin samanlaista tunnesidetta muodostu kuin vaikkapa kitaraan.. vahvistimien ja kitaroiden kanssa hifistellään. :)
JaaGeRMaisTeR
22.04.2015 13:43:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Hyvä soundi ei hintaa tai merkkiä katso.
 
Tämä ansaitsi plussan
 
Niin ja näkökanta asiaan. Itse ainakin ostan mielummin halvan aasialaisen, kun kalliin samoilta suunnilta olevan. Olkoon kuin hieno merkki tahansa. Eipä niitä kopioita tulisi tuolla tahdilla jollei isommat teettäisi kamppeitaan halpamaissa.
 
Sarko
22.04.2015 13:47:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori:
 
Entä kuinka suuri osa kitaristeista on sitä lajia, joille kamat on enemmän kuin vain esineitä, jotka tuottavat ääntä. Kuinka suuri osa porukasta suhtautuu kamoihinsa intohimolla ja fiilistelee myös nitä ulkomusiikillisia asioita...

 
Yleisellä tasolla ajateltuna on hassua että kitarakamat olisivat jotenkin poikkeuksellisempia kuin esimerkiksi idässä tuotetut älypuhelimet, tietokoneet, televisiot yms. Toki kokemukset harrastusvälineistä ovat erittäin subjektiivisia ja perspektiivi niihin on esoteerisempi kuin johonkin arkipäiväiseen läppäriin. Ulkonäön, iän, rakenteen ja mojokertoimen fiilistely kuuluu jollain tavalla moniin erilaisiin harrastuksiin mutta samalla se luo mahdollisuuden kaikenlaiseen ulkomusiikilliseen purismiin ja itse niihin kamoihin sekoamiseen. Saas nähdä käykö joidenkin Kiinass vamistettujen vehkeiden arvolle samat kuin 70-80-lukujen japsikamoille.
 
"You know the whole deal with tearing down the old to make room for the new? Well, music isn't city planning." - Grant Hart
zedder
22.04.2015 13:58:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kauppiaan kannalta saattaa olla ikävä asia se että monelle loppukäyttäjälle riittää että laite toimii ja kuulostaa hyvältä, ja sillä että mikä merkki, logo tai mojopatina näkyy sen päällä ei niinkään ole merkitystä. Nykyään kun taitaa saada monissakin eri laiteryhmissä halvalla hyviä kapineita, ainakin jos verrataan entisaikojen tarjontaan, mutta kulloisenkin kiinnostuksen kohteen kohdalla asian laidan selvittely vaatii toki Googlen tai Hevosmiesten Tietotoimiston käyttöä.
--
Todelliset harrastajat ja ammattilaiset varmaankin perehtyvät mielellään kaikenlaisten boutique -tuotteiden vivahteisiin ja vaihtelevat laatikoita kulloistenkin suhdanteiden ja tuulahdusten mukana. Itse olen makuu- ja olohuonekitaristina kuitenkin tullut siihen tulokseen että Boss:in Taiwanissa tehdyt lähes alan standardeiksi muodostuneet bulkkiefektipedaalit sekä näyttävät että kuulostavat omissa puukorvissani riittävän hyviltä, eivätkä sinänsä hienot ja eksoottisiin kuoriin pakatut arvokkaat efektilaitteet siksi onnistu liipaisemaan ostopäätöstä omalla kohdallani.
 
Jokaisella on oikeus kieltäytyä aikuisten kitaroista.
JAK
22.04.2015 14:09:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Konservatiivi on kehityksen jarru, näkyy niin politiikassa kuin musiikissakin. Kumma että tästä jaksetaan rääkyä edelleenkin vaikka halpatuotanto mahdollistaa elämyksiä yhä useammalle ihmiselle maailmassa. Tosin tässä taitaa heijastua se elitismi mikä esimerkiksi musiikkialaa vaivaa, vain ne joilla on varaa saisi tuottaa eikä kotikutoisesti tai halvalla saisi päästää muuta kuin harrastuksenaan ääniä maailmaan. Olettamus toki mutta hyi vittu sentään kun puistattaa jotkut asenteet.
 
Hombre
22.04.2015 14:13:55 (muokattu 22.04.2015 14:14:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: Jatkanpa vielä. Olisi mielenkiintoista tietää tarkemmin...
 
...korreloiko musiikkimessujen esilläolon mittavuus suoraan jalansijan suuruutta, tuloksentekoa, bisneksessä?
 
Merkkipedaalien tekijät ainakin kommentoivat USA NAMM messujen osalistumisen olevat törkykallista. Onkohan saksassa sama meininki. Ja myös lentorahtauksessa hinnat on nousseet huomattaviksi mikä näkyy kaikessa.
 
-
Krice
22.04.2015 14:18:37 (muokattu 22.04.2015 14:20:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JAK: Olettamus toki mutta hyi vittu sentään kun puistattaa jotkut asenteet.
 
Ongelma noissa kiinalaisissa on se tuotteiden suora tai lähes suora kopiointi (toisten tekemä suunnittelutyö kopioidaan). Sehän on moraalisesti arveluttavaa, siitä ei pääse mihinkään. Sinällään Kiinassa tehty ei välttämättä tarkoita sitä, että tuote olisi huono. Ja päinvastoin, että länsimaissa tehty olisi automaattisesti hyvä ja laadukas.
 
Sitä vielä, että pedaaleissakaan vaihtoehtoja ei ole tasan kaksi eli 20 euron kiinalainen purkki vs. 300 euron käsin hitsattu putiikkipedaali.
 
Laulava Kylätohtori
22.04.2015 14:23:34 (muokattu 22.04.2015 14:30:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Se vähän riippuu, ei sitä enää jaksa samalla tavalla ajatella putkinäköisesti ettei pysty soittaa jos ei oo vähintään se 2000e lessukka tai joku monen tonnin boutique vahvistin. Halvalla saa nykysin hyvää jopa parempaa mitä teininä kalliilla. Niin onhan nää kiinakamat iso lahja kaikille, tänä päivänä varsinki aloitteleville kitaristeille.
 
Hyvä soundi ei hintaa tai merkkiä katso.

 
En muista, että kukaan olisi koskaan väittänyt, ettei halvoillakin voi soittaa tai ettei niillä saisi hyvää soundia. Tottakai voi ja saa, miehestähän se kiinni on.
 
Mutta pointti oli juuri siinä harraste-aspektissa, että tarkoitus ei ole vain tuottaa ääntä mahdollisimman halvalla, vaan fiilistellä hienoja purkkeja tai mojokkaita vahvareita jne. kuten tuolla tekstissäkin kerrotaan.
 
Krice: Ongelma noissa kiinalaisissa on se tuotteiden suora tai lähes suora kopiointi (toisten tekemä suunnittelutyö kopioidaan). Sehän on moraalisesti arveluttavaa, siitä ei pääse mihinkään. Sinällään Kiinassa tehty ei välttämättä tarkoita sitä, että tuote olisi huono. Ja päinvastoin, että länsimaissa tehty olisi automaattisesti hyvä ja laadukas.
 
Toisaalta, eikö se ole (ihan yleisesti) länsimaisten omaa syytä, kun ovat vieneet osaamisen ym. sinne vain omaa ahneuttaan. Voihan sitä ajatella, että tuo kopiobisnes on vain maksu siitä, että länsimaat ovat hyväksikäyttäneet Kiinaa, Intiaa, Bangladeshia ym. vain omaa turhamaisuuttaan ja ahneuttaan saadakseen yhä enemmän tavaraa, jota ei tarvitse.
 
En halua puolustella piraattia, päinvastoin, mutta ei se(kään) juttu ole ihan noin yksinkertainen....
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
phiit
22.04.2015 15:08:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori:
 
Mutta pointti oli juuri siinä harraste-aspektissa, että tarkoitus ei ole vain tuottaa ääntä mahdollisimman halvalla, vaan fiilistellä hienoja purkkeja tai mojokkaita vahvareita jne. kuten tuolla tekstissäkin kerrotaan.

 
Eihän tossa mitään vikaa mutta onhan se vähän hassua jos sisuskalut on periaatteessa samat ja hintaeroa 20e-200e samalla vehkeellä ;)
 
Nojoo, turha jatkaa, tää aihe on jo aiemminki taidettu käydä :P
 
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Kipander
22.04.2015 15:33:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Minulle on tärkeää, että laitteen suunnittelun ja valmistuksen ketju on tiedossa. One Control on Mad Professorin Japanilaisen jakelijan yritys, jolle Björn Juhl on suunnitellut muutamia pedaaleja. Testasin näitä käydessäni Björnillä ja hän kertoi ideoista niiden takana. Vakuuttava runko, laadukkaat komponentit ja omalla tehtaalla kasattujen pedaalien laadunvalvonta pysyy hyvin näpeissä alusta loppuun asti.
 
Tarkoitan kiinalaisten pedaalien karkealla yleistyksellä tuoteväärennöksiin perustuvia purkkeja, joiden suunnittelijasta tai kasaajasta ei ole kenelläkään mitään käsitystä. Kuten artikkelissa mainittiin, maasta saa erittäin laadukasta tavaraa halutessaan. Suomessa näkyvät merkit eivät mielestäni kuulu tähän kastiin. Messuilla on tuhansittain täysin samoja pedaaleja eri logoilla, nuo kaksi ovat nyt sattuneet päätymään tänne asti.
 
Sama pätee piirikortin valmistuksessa ja vahvistimien kasauksessa. Jos suunnittelu tehdään osaavissa käsissä Suomessa ja Ruotsissa, kortti Kiinassa ja kasaaminen Englannissa tarkan valvonnan alla päästään laadukkaisiin tuloksiin.
 
Ei siis se missä tehdään vaan kuka suunnittelee, tekee ja valvoo.
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma
 
Rämppy
22.04.2015 15:36:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olin ihan täpinöissäni kun löytyi overdrive, joka toimii todella makeasti meikäläisen basson kanssa. Halpa, pieni kiinalainen Hotone Blues. Kalliimmallakaan en löytänyt parempaa, pakko tyytyä halpaan :D
 
Saahan sitä sanoa.
Gabe
22.04.2015 15:55:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kipander: Moi!
 
Minulle on tärkeää, että laitteen suunnittelun ja valmistuksen ketju on tiedossa. One Control on Mad Professorin Japanilaisen jakelijan yritys, jolle Björn Juhl on suunnitellut muutamia pedaaleja. Testasin näitä käydessäni Björnillä ja hän kertoi ideoista niiden takana. Vakuuttava runko, laadukkaat komponentit ja omalla tehtaalla kasattujen pedaalien laadunvalvonta pysyy hyvin näpeissä alusta loppuun asti.
 
Tarkoitan kiinalaisten pedaalien karkealla yleistyksellä tuoteväärennöksiin perustuvia purkkeja, joiden suunnittelijasta tai kasaajasta ei ole kenelläkään mitään käsitystä. Kuten artikkelissa mainittiin, maasta saa erittäin laadukasta tavaraa halutessaan. Suomessa näkyvät merkit eivät mielestäni kuulu tähän kastiin. Messuilla on tuhansittain täysin samoja pedaaleja eri logoilla, nuo kaksi ovat nyt sattuneet päätymään tänne asti.
 
Sama pätee piirikortin valmistuksessa ja vahvistimien kasauksessa. Jos suunnittelu tehdään osaavissa käsissä Suomessa ja Ruotsissa, kortti Kiinassa ja kasaaminen Englannissa tarkan valvonnan alla päästään laadukkaisiin tuloksiin.
 
Ei siis se missä tehdään vaan kuka suunnittelee, tekee ja valvoo.
 
Parhain terveisin
 
Kimmo Aroluoma

 
Samaa mieltä, oli vain niin huvittavaa kun heti kaupan etusivulla pläjähti silmille kiinalainen minipurkki tuon tekstin jälkeen . Kiinalla on vähän turhan ikävä maine, joka johtuu tietysti siitä että länsimaiset yritykset menevät sinne tekemään mahdollisimman halvalla. Osaamistahan sieltä löytyisi laadunkin valmistukseen. Esimerkiksi TAD putket ovat laadukkaita, vaikka ovatkin kiinassa valmistettuja.
Gabe
22.04.2015 16:17:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laulava Kylätohtori: En muista, että kukaan olisi koskaan väittänyt, ettei halvoillakin voi soittaa tai ettei niillä saisi hyvää soundia. Tottakai voi ja saa, miehestähän se kiinni on.
 
Mutta pointti oli juuri siinä harraste-aspektissa, että tarkoitus ei ole vain tuottaa ääntä mahdollisimman halvalla, vaan fiilistellä hienoja purkkeja tai mojokkaita vahvareita jne. kuten tuolla tekstissäkin kerrotaan.

 
Jep, kyllä se laatu kuitenkin maksaa ihan syystä. Ja onnhan käsityöllä paljon muutakin puolellaan kuin pelkkä hifistely. Laatu, huollettavuus ja käyttöikä on vähän jotain muuta kuin halppis kiinanrimpuloissa, sounditkin monesti. Ei sillä, halppikset ovat nykyään ihan älyttömän hyviä hintaansa nähden.. Mutta kyllä sen hintaeron silti huomaa ihan selvästi käytössä.
Laulava Kylätohtori
22.04.2015 16:26:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

phiit: Eihän tossa mitään vikaa mutta onhan se vähän hassua jos sisuskalut on periaatteessa samat ja hintaeroa 20e-200e samalla vehkeellä ;)
 
Nojoo, turha jatkaa, tää aihe on jo aiemminki taidettu käydä :P

 
Ei siinä mitään hassua ole.
 
Onhan tämä käyty jo tarpeeksi monta kertaa, mutta minusta tässä on kyse vain siitä, ettei itse ymmärretä toisen näkemystä aiheesta, vaan 'tuomitaan' se omien ennakkoluulojoen pohjalta (huomatkaa heittomerkit). Aika harvassa touhussa kuitenkaan on järkeä, joten miksi sitä pitäisi olla soittimienkaan valinnassa - varsinkaan harrastustoiminnassa. Eiköhän jokaisen elämässä löydy järjettömämpiä tekoja kuin se, että joku ostaa fuzzin 200 eurolla.
 
Ja iso hymiö perään.. ;)
 
Believe what you want, it doesn't mean you're right...
Artist
22.04.2015 17:56:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gabe: Jep, kyllä se laatu kuitenkin maksaa ihan syystä. Ja onnhan käsityöllä paljon muutakin puolellaan kuin pelkkä hifistely. Laatu, huollettavuus ja käyttöikä on vähän jotain muuta kuin halppis kiinanrimpuloissa, sounditkin monesti. Ei sillä, halppikset ovat nykyään ihan älyttömän hyviä hintaansa nähden.. Mutta kyllä sen hintaeron silti huomaa ihan selvästi käytössä.
 
Mulla on ainoa pedaali joka on ollut/mennyt hajalle yksi jenkkiläinen putiikkispedu, ei onneksi sentään ollut epoksia sisällä. :) Ainakaan oman kokemuksen perusteella pedaaleissa käsityö ei välttämättä ole laadun tae, eikä hintakaan oikein korreloi mitään sen suuntaista.
 
Toki useimmiten onneksi sille rahalle saa vastinetta (ja toki tuossa esimerkkitapauksessanikin sai, se vastine ei vaan ollut laatu).
 
"They tell me, but I tell them, I do it my way and I always will"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti