Muusikoiden.net
26.04.2019
 

Kitarat: kitarakamat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mesa Boogie Dual Rectifier: Ostajan opas
1 2 3
Karhukoira74
14.01.2015 17:43:04
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei suoraan taas liity tähän, mutta mistäs pedaalista löytyisi Dualin punainen kanava? Jos funtsis backuppia...
 
-So many assholes, so few bullets-
LesPaul70
15.01.2015 10:43:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Pahoittelut vuodatuksesta. Aihe on kiinnostava, eikä uni taaskaan meinaa tulla silmään...
 
Mahtavaa luettavaahan tuo oli, taas täydentyi oma ymmärrys Marshallin historiasta aika lailla.
 
Haistelenko tässä Marshall-oppaan olevan alkamassa muodostua? Tuosta kun Jucciz jatkat vielä vähän, siitähän saadaan komea opus... :)
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
LesPaul70
15.01.2015 10:45:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Shemham: Ihan riittäisi se, että mitään tuikkuja vaihtelematta lyöt Rev G:n Rev C:n päätteeseen efektilenkin paluun kautta ja toteat kuulostaako lopputulos enemmän F:ltä vaiko G:ltä. :)
 
Tuontasoinen vertailu onnistunee jo ennen kesää. :)
 
Hyvällä zägällä kaikki tarvittavat kamat ovat samassa paikassa jo ensi viikolla. Ja vielä paremmalla minulla on myös aikaa suorittaa testi silloin (don't hold your breath though).
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
LesPaul70
15.01.2015 10:52:01 (muokattu 15.01.2015 10:53:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karhukoira74: Ei suoraan taas liity tähän, mutta mistäs pedaalista löytyisi Dualin punainen kanava? Jos funtsis backuppia...
 
Taidan olla joskus tokaissut, että tämä pedaali
http://www.wamplerpedals.com/aiab/triple-wreck/
kuulostaisi sokkotestissä yläpäätä lukuunottamatta lähes samalta kuin Rev G Dualini.
 
No, bändikaverit palauttivat maan pinnalle. Heidän mielestään se oli selvästi sameamman ja kesymmän kuuloinen kuin Mesa-nuppieni oma särö, ja kyllähän se bändisoitossa noin onkin.
 
Olen kuitenkin edelleen vakaasti sitä mieltä, että lähemmäs aidon Dualin soundia Wamplerilla pääsee kuin millään muulla trankkupurkilla, mitä olen testannut. Jotain Recton sielusta siihen on onnistuttu vangitsemaan. Isoin ero on korkeissa taajuuksissa, joista puuttuu aggressiivinen purevuus.
 
Laudassa Triple Wreck on edelleen kiinni siltä varalta, että haluan mennä kalastelemaan Recto-vesille ja käytössä sattuu olemaan Mark.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
dr_solo666
15.01.2015 12:08:32 (muokattu 15.01.2015 12:08:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karhukoira74: Ei suoraan taas liity tähän, mutta mistäs pedaalista löytyisi Dualin punainen kanava? Jos funtsis backuppia...
 
Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta AMT:n M2 ja M1 kuullostavat ainakin aika hyvältä.
http://amtelectronicsusa.com/productpager2.html
http://amtelectronicsusa.com/productpager1.html
 
Omistan itse AMT F1:n minkä pitäisi saundata Fender Twiniltä. En tiedä kuinka lähelle se osuu mutta on kyllä hyvä saundinen spedu ja laadukkaan oloinen.
 
"When you are a guitar player, you must tweak" -Paul Gilbert
LesPaul70
15.01.2015 12:28:32 (muokattu 15.01.2015 12:31:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on muutama noita AMT:n speduja... korjasin talteen, kun halvalla sai. AMT:n näkemys Diezelistä, SISOsta, ja jostain kolmannesta (Bognerista?). Ja nimenomaan sitä kakkossarjaa, jossa on "drive out" -ulostulo vahvarin eteen sijoittamista varten.
 
Siinä peittoavat kyllä Wamplerin, että soundi on ainakin terävämpi ja aggressiivisempi. Ärhäkkä rakeinen särö.
 
Jotain huonoakin tosin...
- Kaikki AMT:n pedaalit soundasivat oikeastaan aika samalta. Kuin sama perussärö vähän eri tavalla EQutettuna vain.
- AMT:n spedut eivät soundanneet kovin paljon niltä vahvistimilta joita niiden oli tarkoitus esittää.
- Bändivolalla muun bändin kanssa kuulostivat muovisilta leluilta.
 
Tämä siis "drive out" -lähdöstä vahvarin edessä.
 
Ihan hauskoja speduja, mutta eivät jääneet mun lautaan. YMMV.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
LesPaul70
21.01.2015 10:18:34 (muokattu 21.01.2015 10:25:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LesPaul70: Tuontasoinen vertailu onnistunee jo ennen kesää. :)
 
No niin, eilen illalla tuli tilaisuus suorittaa tuo revisio C:n ja G:n etuasteiden testi ristiin toistensa pääteasteiden kanssa. Skobena oli Road King 2x12. Se oli siksi kätevä tähän testiin, että sen elementeille on erilliset tulot. Molemmat vahvarit saivat olla koko ajan kiinni kaapissa, eikä ollut vaaraa että jompaa kumpaa olisi tullut vahingossa ajettua hetkenkään ilman kuormaa.
 
Huono puoli tuossa järjestelyssä oli se, että kaapin elementit olivat erilaiset (C90 ja V30), ja jotta sai testattua samanlaisella elementillä, piti välillä vaihtaa nuppeihin kytkettyjä kaappipiuhoja päittäin. Mutta toisaalta tulipa samalla testattua molemmat kombinaatiot molemmilla elementeilläkin.
 
Havaintoja:
 
- Yleisesti: Äänenväri säilyi oleellisilta osin. Kyllä kumpikin etuaste oli helposti tunnistettavissa toistensa päätteiden läpikin, eli C kuulosti C:ltä ja G G:ltä, mutta jotenkin vähän erilaiselta tai oudolta.
 
- Revisio G:n etuaste revisio C:n päätteeseen. Ensinnäkin, EI kuulostanut mielestäni yhtään revisio F:ltä. F:lle luonteenomainen in-your-face terävyys ja äreä atakki jäivät puuttumaan. Soundi oli kaikkea muuta kuin aggressiivinen.
Miltä se sitten kuulosti? No, ensimmäinen havainto liittyi mataliin taajuuksiin. Tyypillisesti G:llä riffitellessä yksittäiset E-kielen palm mutet menevät "tuf, tuf" tai "tsöf, tsöf". Nyt ne olivat älyttömän paljon napakampia ja potkivia, "pok, pok". Kuin olisi puuta koputellut. Jos bassoa ja/tai säröä lisäsi yli puolenvälin, atakki meni vähän tuhnummaksi, mutta G:n löysistä bassoista ei ollut tietoakaan.
Toinen havainto liittyi korkeisiin taajuuksiin. Revisio G:n diskantilla on ominaisvärinsä, jonka harjaantunut korva kykenee yleensä blokkaamaan levytyksiltä eräänlaisena heleenä tai kilinänä. Siis periaatteesssa se sama kilinä, joka kirkkaammissa kolmikanavaisissa on niin paljon voimakkaampana ja räikeämpänä, että se alkaa jo häiritä eikä sitä meinaa saada ruuvattua pois vaikka yrittäisi. Myös tämä diskanttiväri jäi puuttumaan.
Yleisarviona sanoisin, että C:n pääteaste kiinteytti selvästi G:n etuasteen soundia, erityisesti leikkaamalla (tai muuttamalla) matalia taajuuksia ja diskanttia. Keskialuevoittoisempi soundi, ei ollenkaan rakeinen tai vintagemainen, eikä myöskään aggressiivinen. Kiinteä mutta smooth.
 
- Revisio C:n etuaste revisio G:n pääteeseen. Yleisvaikutelma aika neutraali, vähemmän kiinteä, enemmän vintage ja enemmän tasapaksu soundi kuin C:ssä normaalisti. Joillakin säädöillä meni ärsyttävän transistorimaiseksi (erityisesti Modern Red + hevisärö). G:lle luonteenomaista löysää bassoa soundiin ei kyllä tullut, ilmeisesti C:n etuaste ei tuota matalia taajuuksia siinä määrin kuin G? Muuten tästä kombinaatiosta ei jäänyt kovin selviä muistikuvia. Olisi ehkä tarvinnut tehdä nauhoituksia oman muistin tueksi.
 
- Etu- ja pääteasteita ristikkäin käytettäessä parhaat soundit syntyivät C90-kajarilla, varmaankin sen takia, että se on vähän neutraalimpi kuin V30. Monet syntyneistä soundeista kuulostivat ihan hyviltä ja käyttökelpoisilta, joskin vähän oudoilta.
 
- Ylivoimaisesti paskimmat eilen kuullut soundit syntyivät yhdistelmällä C:n etuaste -> G:n pääte -> V30, siitäkin huolimatta, että V30 on yleensä yksi suosikkielementtejäni Mesa-vahvarien kanssa. TOSIN tuolla yhdistelmällä sai sitten aikaan myös soundin, joka oli itse asiassa yllättävänkin lähellä jonkin simulclassittoman vintage-Markin (IIc+/III-aika) equttamatonta perussoundia, olisi vain tarvinnut jostain sen 5-kaistaisen graafisen EQ:n niin ties mitä siitä olisi saanut ruuvattua. Eli ei siis mikään täysi hukkakombinaatio sekään - muut kombinaatiot vain toimivat selvästi paremmin.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
Shemham
22.01.2015 15:17:45 (muokattu 22.01.2015 16:06:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset raportista! Oli hyvää luettavaa. ++
 
Mitään suurempia yllätyksiä tuossa ei tullut. Rev C:ssä käytettävä Mark III:n päätemuuntaja antaa ulos kapeamman taajuuskaistan mikä vaikuttaa juurikin tuohon vähemmän bodnekkaaseen saundiin. Ilmeisesti se kuitenkin on osatekijä näiden vanhempien mallien hieman middlekkäämmässä äänimaailmassa.
 
Rev F:n kirkkaampi/agressiivisempi yläpää jää riippumaan jostain hienoisesta erosta etuasteessa.
 
LesPaul70
25.02.2015 11:19:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

The Day of the Living Thread...
 
Yritin tuossa hieman päivitellä avausviestiä (pari pientä asiavirhettä kaipailee korjausta + olisin lisännyt jokusen linkin), mutta sille ei enää näytä olevan muokkauspainiketta. Ilmeisesti postauksilla on jokin aikaraja, minkä jälkeen niitä ei enää voi muokata?
 
Mikäs olisi palstalaisten mielestä vähiten häiritsevä keino julkaista päivitetty versio, aloittaa uusi ketju ("ostajan opas versio 2") vai postata versio kaksi tämän ketjun jatkoksi? Itse olisin ensimmäisen kannalla, koska päivitetty korjattu versio vain hukkuisi tämän ketjun alle. Enkä voisi edes linkittää siihen avausviestistä, jota en enää voi muokata.
 
Laudoista takki päälle vaan, sitten sä kelpaat manalaan.
Shemham
26.02.2015 14:38:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kysy, jos modet suostuisivat copy-pasteemaan päivitetyn version sun alkuperäiseen viestiin. Muutoin uutta aihetta vaan kehiin.
 
Mesa Man
15.11.2015 16:51:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Loistavaa tarinaa!!! : )
 
Käytetty Road King II v2 on tulossa ja sen vuoksi Roadsterista luovuttiin kuninkaan edessä. Mesan Rectojen historia käy tästä erinomaisesti esille ja myös tällainen semi-harrastaja sai paljon lisätietoa mistä homma on lähtenyt ja miten nykyiseen mallikirjoon on päädytty. Kiitokset vaivannäöstä! +++
 
No o'han se varma = )
Skebameizi
15.11.2015 18:40:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai että kun tuo "Reborn" Dual Recto kiinnostaisi... ei vaan ole sitä 2500e pyörimässä ylimääräsenä eikä käytettynäkään liiku.
Pelimonni
16.11.2015 00:54:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yanera: Mesa Boogie Dual Rectifier on Metallica Metallica soundi.
 
Studio Preamp on minun. Kaikkien vahvistinten äiti.
 
Aivan sama mitkä on pääteputket. Eipä vaikuta saundiin pätkän vertaa. 5e3 parani huomattavasti, kun vaihdoin V30 WGS Reaperiin. Tärkeintä on säröputki, ja ensimmäinen, jos haluaa puhdasta. Ditto. Flashback, nähty. Ei Minulle. Nova. Ditto Looper
Kontiak
27.12.2017 14:22:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mesa Triple Rectifier - Original vs Hermansson modded
 
https://youtu.be/4NvH9n0Gaa8
 
The tightest Mesa Triple Rectifier on the planet? - Hermansson Amplification
 
Channel 2 and 3 are much angrier, extremely tight, and still a lot more dynamic after this mod, you can roll back the volume on the guitar and get crisp clean even at insane distortion levels.
 
https://youtu.be/FP31rRawTR8
 
"If you dig it, you must learn it." http://www.truthinshredding.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti