Aihe: Ultimate thread digiraitureista
1
Lupus
04.11.2002 18:03:12
Meillä on "demopajalla" Fostex VF160. 16 raitaa + 8 haamuraitaa = 24 yhteensä. 8 raitaa kerrallaan sisään, jos käyttää analogisia linjoja, ADATin kanssa voi heittää 16 kerrallaan ja digitaalisesti.
 
Hyvä laite, helppo käyttää. Soveltuu perusmiksaamiseen, muttei masterointiin kovin hyvin. Kovalevytilaa muistaakseni 8 tuntia. 3-band EQ, master kompressori, 2 efektiä kerrallaan eli periaatteessa vain kaiuille on mahdollisuus, riippuu miksaajan luonteesta. Efektejä löytyy erilaisia 38, joiden kaikki parametrit on säädeltävissä oman maun mukaan.
 
Miksauksen automatisointi. Eli tarkoittaa sitä, että jokaisessa programissa (biisissä) voi olla 100 erilaista miksaus-sceneä, joiden vaihtamisen kesken kuuntelun voi automatisoida kellon tarkasti. Raidoilla on mute- ja solo-toiminnot käytettävissä yhdellä napin (tai näppäinyhdistelmän) painalluksella. Eiköhän tuossa jo jotain ominaisuuksista. Lisää voi lukea osoitteesta: http://www.fostex.co.jp/int/pdf/vf160_broch.pdf (HUOM! vaatii Acrobat Readerin!)
 
Tietokoneen adat-kortin kanssa todella hyvä yhdistelmä. Äänitys tällä vehkeellä ja ehkä pientä raakamiksausta. Sitten raidat tietokoneelle ja lopullinen tuotos valmiiksi jollain hyvällä miksausohjelmalla, kuten Cakewalk Sonarilla. Tietokoneella masteroitu biisi on sitten helppo myös polttaa suoraan cd:lle.
PIM
04.11.2002 19:57:54
Fostexit näyttää olevan aika suosittuja mnettiläisten keskuudessa, eikä syyttä. Pieneen pakettiin on saatu mahtumaan paljon ominaisuuksia ja Adat väylän ansiosta sillä voi tehdä juttuja, joihin muilla saman hintaluokan koneilla ei pysty. Oletteko muuten kokeilleet äänittää suoraan Fostexin inputeista adat väylän kautta Sonarille ilman että äänittäisitte ensin CF:lle ja sieltä Sonariin?
kivi
04.11.2002 20:29:47
Muistikirjana toimii Fostexin DMT8VL, ja voi sillä oikeastikin jotain tehdä.
 
Plussat: hyvä äänenlaatu, kun se ei pakkaa eikä edes osaa. Syö halpoja IDE-kovalevyjä. Toimivat EQ:t vaikka kyllä joku parametrinenkin sais olla. Ilmainen päivitys maahantuojalta, kun antaa vanhat muistikammat vaihdossa. Perustoiminnot helppoja (äänittäjäkoulutuksen saaneelle;-) ). Joka raidalle oma rca-lähtö ja mahdollisuus käyttää raitoja ja inputteja erikseen (esim midi-paluina). Monipuoliset midi- ja aikakoodiliitynnät eri framimäärillä jne. Klikki.
 
Miinukset: vain 9 song-presettiä uudellakaan käyttiksellä. Ei ymmärrä yli kolmea tuntia musiikkia. Vain kaksi analogista raidanäänitystä kerrallaan; toiset kaksi saa s/pdif:stä optisella letkulla, jos on vaikkapa dat jonka kautta äänittää. Raitaeditointi (cut/paste/move...) hemmetin vaikeaa, samoin lokaattoritoiminnot (joita sentään pitäis käyttää koko ajan). Ei balansoituja tuloja, vaiheenkääntöä tai phantomia. Insinööripeli>:( - manuaalia tarvii vielä vuosienkin jälkeen koko ajan. Vain 8 raitaa, ei haamuraitoja (mutta toimiva UNDO! käyttis v.2.0:lla)
 
Toisaalta, toimii tarkoituksessaan, eli voin viedä välimiksauksen studiosta kotiin, ja soitella kotona kuusi raitaa täyteen tulikivenkatkuisia sooloja;-) ja viedä ne takas studioon. Ja kiva on tällä versioida ikivihreitä, hähä.
 
Ei maar, kyllä se pitää oikea kone kotiinkin saada.
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)