Aihe: Missä korjauttaa stereovahvistin Tampereella?
1
Cultösaurus
17.07.2011 20:26:46
Hoi!
 
Aloittelen hidasta siirtymää CD:iden maailmasta vinyyleihin. Aloitin retken pyytämällä isältäni käyttämättömäksi jääneen Technics SU-V4A -stereovahvistimen, jossa on jonkinasteista häikkää (virta menee päälle, mutta ääni ei toistu). En pysty vielä oikein itse mitään erityistä testailemaan, sillä levysoitin ja kaiuttimetkin puuttuvat, joten vian kuvauskin on puutteellinen. Siis, minne kannattaisi moinen jötkäle Tampereella kiikuttaa, jotta vempele saataisiin asialliseen kuntoon huokeasti ja kusettamatta?
 
Tuossa vielä netistä kaiveltu kuva vempeleestä:
http://dl.dropbox.com/u/26175212/p1050650.jpg
 
PS. Olkaa hyvät ja siirtäkää ketju jonnekin muualle, jos paikka on väärä.
ReBeat
17.07.2011 21:40:40
 
 
Usein elektroniikan korjauttaminen ei ole halpaa. Jos kuitenkin osaavaa ammattiliikettä etsit niin tuolta kannattaa ehkä tiedustella:
 
http://www.directa.fi/yritykset/264 … 46/Audio-Taso,+Jukka+J%C3%A4rvinen/
Kalmo
18.07.2011 11:44:39 (muokattu 18.07.2011 11:48:49)
Aika harvinaista siirtyä CD:stä vinyyleihin (eikä päinvastoin). Siirrytkö samalla kuuntelemaan pääasiassa vanhaa musaa? Jätätkö tylysti taakse suosikkiCD:si?
 
Onhan vinyyleissä oma tunnelmansa, myönnän. En ole raatsinut luopua omistani.
 
Kaipa tuollaisen vehkeen korjaushinta lähtee jostain 100-150 eurosta viasta riippumatta, kun firmoilla on kuitenkin minimiveloitussysteemit.
 
Itselläni on 30 v vanha laadukas viritinvahvistin ja pidän sitä verrattomana miksausten tsekkauksessa.
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
McNulty
18.07.2011 12:02:36
Kalmo: Aika harvinaista siirtyä CD:stä vinyyleihin (eikä päinvastoin). Siirrytkö samalla kuuntelemaan pääasiassa vanhaa musaa? Jätätkö tylysti taakse suosikkiCD:si?
 
Nykyään saa lähes kaiken vinyylinäkin kyllä. Muutama lafka on aktiivisesti tehnyt uusintapainoksia mm. 90-luvun tuotoksista, joista ei aikanaan vinyyliversiota enää tullut. MusicOnVinyl mm.
 
Onhan vinyyleissä oma tunnelmansa, myönnän. En ole raatsinut luopua omistani.
 
Vinyyli on ainoa oikea formaatti :)
 
Terv. Vinyyli-fani
No Speakers! No Bodykits! No Bullshit!
arsu
18.07.2011 12:36:06 (muokattu 18.07.2011 12:40:58)
Jees. Vuonna 2011 tuskin kukaan enää siirtyy vinyylistä CD:n käyttäjäksi, tuota tapahtui lähinnä 90-luvun alkupuolella. Jos sais kelloa kääntää niin en tekisi tuota siirtymää uudelleen. Tuli myytyä kaikki vinyylit pois joskus kun cd löi läpi. Onneksi koin heräämisen tuossa öbaut 4 vuotta sitten, ja nyt on vinyyliä hyllyssä jo kohta 500 kipaletta. Ja tosiaan, onneksi lähes kaikki julkaistaan nykyään myös vinyylinä. CD:täkin on silti joskus vielä pakko ostaa. Pitkin hampain.
 
T: toinen vinyylifani.
 
E: niin ja aiheesta, ehkä kannattaisi ostaa joku phonon omaava vahvistin vaikka käytettynä. Tai sitten sijoittaa rahat vahvariin ja siihen kylkeen joku edullinen RIAA, ei nuo halvimmat mahdottomasti maksa.
Kalmo
18.07.2011 13:23:39
McNulty: Nykyään saa lähes kaiken vinyylinäkin kyllä. Muutama lafka on aktiivisesti tehnyt uusintapainoksia mm. 90-luvun tuotoksista, joista ei aikanaan vinyyliversiota enää tullut. MusicOnVinyl mm.
 
Vinyyli on ainoa oikea formaatti :)
 
Terv. Vinyyli-fani

 
Olen itsekin vinyylifani, mutta suhteellisuudentaju kannattaa säilyttää :o)
 
Vinyylilevy ei tule katoamaan lähitulevaisuudessa, ja se on kokenut pienimuotoisen renesanssin viime aikoina, mutta väitän kyllä ilman muuta, että vain murto-osan levyistä saa vinyylinä, varmasti alle 30 % (?), eikä vinyylilevy koskaan tule enää nousemaan merkittäväksi formaatiksi. Syynä on yksinkertaisesti hinta (sekä öljyn, kuljetusten että työn).
 
Jos kerran CD-levyjenkin menekki on verkkolatausten vuoksi laskenut niin, että niiden teko ei usein kannata taloudellisesti, niin on täysin utopistista ajatella, että valmistus- ja kuljetuskustannuksiltaan monta kertaa kalliimpi formaatti, johon parhaimmillaan mahtuu vain n. 50 minuuttia musiikkia, joka turmeltuu helposti, ja joka ei pysty kunnolla edes toistamaan nykyisten musiikkityylien käyttämiä äänialueita, kasvattaisi merkittävästi osuuttaan.
 
Katsokaapa esim. tuota mainittua MusicOnVinylin nettikauppaa: Levyjen hintahaarukka on 25-45 $ välillä, eikä ole kovin odotettavaa, että tavaratalojen musaosastoille enää ilmestyisi vinyyleiden alelaareja. Trendi on absoluuttisesti se, että eniten musiikkia kuuntelevat eivät halua siitä maksaa, vaan hankkivat sen muuta tietä. Vinyylejä ei voi downloadata.
 
Diggarit tulevat ostamaan vinyylejä vielä pitkään, ja satunnaiset kokeilijat myös. Satunnaisten kokeilijoiden mielenkiinto hiipuu, kun muutama kallis levy on mennyt pilalle sekunnin huolimattomuuden seurauksena.
Lisäksi keskivertokuluttajat eivät ole tottuneet siihen, että musiikinkuuntelua varten on istuttava paikalleen.
 
USAssa myytiin viime vuonna 440 miljoonaa levyä, niistä 2.8 miljoonaa oli vinyyleitä, ja levymyynti kokonaisuudessaan on laskenut monta vuotta peräkkäin. Vaikka vinyylin suosio kasvaisikin yli 10 % vuodessa, kuten parina viime vuonna, niin öljyn hinta ja em. muut seikat pitävät huolen siitä, että se pysyy marginaalissa.
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Cultösaurus
18.07.2011 18:33:02 (muokattu 18.07.2011 18:35:55)
Kalmo:
Lisäksi keskivertokuluttajat eivät ole tottuneet siihen, että musiikinkuuntelua varten on istuttava paikalleen.

 
Juuri tämä pakollinen paikallaan istuminen on se syy, miksi vinyyliharrastusta aloittelen. Musiikki on jäänyt liiaksi sellaiseksi taustavirikkeeksi dataamisen oheen aktiivisen kuuntelun sijaan. Tietysti vastaava keskittyminen onnistuisi CD-muodossa vaivattomammin ja huokeammin, mutta jokin viehätys noissa isoissa kiekoissa ja itse pahvikoteloiden suurikokoisessa kansitaiteessa on. En aio tietenkään luopua digitaalisesta levykirjastostani, joka on varsin mittava, mutta ajattelin pikkuhiljaa alkaa napsia 70- ja 80-luvun klassisen rock n' rollin, space rockin, progressiivisen rockin, reggaen, folkin yms. klassikoita kirppareilta, divareista, levykaupoista yms. Oma musiikkimaku on sen verran painottunut vanhoihin hyviin aikoihin, että modernit tuttavuudet rajoittuvat lähinnä niitä apinoiviin indie-virityksiin, jotka tietysti julkaisevat tuotantonsa myös vinyyleinä hipster-lasit huurussa.
 
Perin siis isältäni levarin, läjän iskemättömässä kunnossa olevia LP:itä ja jo mainitun vahvistimen, joten enää pitäisi jotkin semilaadukkaat kaiuttimet hommata. Ketjun aiheeseen palaten: löysin huokeahkon ja luotettavan oloisen korjausliikkeen, joka lupasi korjuun alle sataan euroon, parhaimmillaan vain noin 60 eurolla. Huomenna aion vahvarin sinne kiikuttaa.
Entropia666
19.07.2011 21:00:15
 
 
Itekkin CD:stä siirryin älppäreihin. Kuulostavat paremmalta, ovat hienompia ja niitä tulee kuunneltua. CD:t lähinnä homehtuu hyllyssä kun koneelta kaikki musa tulee muuten.
 
Mulla oli yhdessä vanhassa Technics-vahvarissa vähän vanhuuttaan tullutta häikkää. Vein paikalliseen korjaamoon jyväskylässä, uusivat potikat ja jotain kytkimiä ja kait vielä puhistivat. Makso 60€ ja toimii taas normaalisti.
Rokkifotoja: H A J E . F I
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)