Aihe: Musiikin harrastamisen tila?
1 2
Tuomas
24.07.2014 23:19:40
 
 
BaariMikko: Jos heti kärkeen kaikista naiiveista ja vähän hölmöistä ensikokeiluista ja kysymyksistä tulee näpeille, into lopahtanee hyvin äkkiä. Hyvillä ja kannustavilla neuvoilla sen sijaan saatetaan edesauttaa innon säilymistä ratkaisevalla tavalla.
 
Tämä, tämä ja tämä.
 
Eikä niiden naiivien ja hölmöjen kokeiluiden tarvitse mitenkään liittyä siihen musiikkiharrastuksen alkuun, vaan nimenomaan sillä tavallahan musaharrastukseen saa virtaa että tekee asioita, joita ei osaa. Vaikka tekisi tuhat miljoonaa haikeaa akkaritarinaa helposti, niin uusien soittimien, tekotapojen ja uusien tyyppien kanssa väkrätessä voi helposti löytää musiikkiin uuden tulokulman. Vaikkei se intomielinen juttu oliskaan heti priimaa.
Liian ilkeä hipiksi.
Quru
24.07.2014 23:26:37 (muokattu 24.07.2014 23:27:20)
Rokkimusiikin ystävien keski-iän kohoamisen huomaa myös hyvin suhtautumisessa uusiin musiikillisiin virtauksiin. Elektronisen musiikin ja räpin puolelta löytyy paljon erinomaista musiikkia, mutta ko. musiikkityylit monesti tuomitaan suoraan "kuulematta paskaa" osastoon vaikka asiaan ei ole millään muotoa paneuduttu vaan oma mielipide muodostetaan radiohittien ja sedulasoittolistojen perusteella. Kuinka moni hevidiggari tykkäisi raskaammasta musiikista jos ensimmäinen kosketus aiheeseen olisi Radio Rock? Kuinka moni naureskelee puheille Sex Pistolsin "mekaanisista äänensärkijöistä" ja silloisten keski-ikäisten kauhistelulle tätä älämölöä kohtaan? Tai miten Beatlesien pitkiä tukkia kauhisteltiin? Siihen on hyvä suhteuttaa nykyiset "eihän se jumputus ole mitään musiikkia kun siinä painetaan vain nappia tietokoneelta"- ja "eihän tuo ole puhuminen ole mitään laulamista"-puheet. Kaikesta ei tietenkään tarvitse tykätä, mutta musiikkiin kannattaisi suhtautua ennakkoluulottomasti ja avarakatseisesti.
Veksu: "Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa Kodin Ykkösen tämän viikon plussatarjousta, jossa myydään OBH-Nordica RW5000 rikkaimuria hintaan 199e (ilman Plussa-korttia 119e)?"
Point
24.07.2014 23:57:30
Kyllä. Mua muuten vituttaa aivan suunnattomasti noi "painetaan nappia koneelta ni tulee musaa"-puheet ja niitä kuulee ihan jatkuvasti. Sääh.
leka
25.07.2014 01:12:52 (muokattu 25.07.2014 01:13:01)
Meidän bändin musiikin harrastamisen tila, elikkäs treenis löytyy tuosta muutaman kilometrin päästä. Halpa vuokra, kun paikkaa käyttää monet muutkin bändit & artistit.
Det är farligt att leka i hissen
Jag
25.07.2014 01:46:02
 
 
Quru: Rokkimusiikin ystävien keski-iän kohoamisen huomaa myös hyvin suhtautumisessa uusiin musiikillisiin virtauksiin. Elektronisen musiikin ja räpin puolelta löytyy paljon erinomaista musiikkia, mutta ko. musiikkityylit monesti tuomitaan suoraan "kuulematta paskaa" osastoon vaikka asiaan ei ole millään muotoa paneuduttu vaan oma mielipide muodostetaan radiohittien ja sedulasoittolistojen perusteella. Kuinka moni hevidiggari tykkäisi raskaammasta musiikista jos ensimmäinen kosketus aiheeseen olisi Radio Rock? Kuinka moni naureskelee puheille Sex Pistolsin "mekaanisista äänensärkijöistä" ja silloisten keski-ikäisten kauhistelulle tätä älämölöä kohtaan? Tai miten Beatlesien pitkiä tukkia kauhisteltiin? Siihen on hyvä suhteuttaa nykyiset "eihän se jumputus ole mitään musiikkia kun siinä painetaan vain nappia tietokoneelta"- ja "eihän tuo ole puhuminen ole mitään laulamista"-puheet. Kaikesta ei tietenkään tarvitse tykätä, mutta musiikkiin kannattaisi suhtautua ennakkoluulottomasti ja avarakatseisesti.
 
Tätä samaa olen pohtinut paljonkin viime aikoina. Osittain tunnistanut myös itsestäni samoja piirteitä ja todennut, että tämä sama sukupolvien välinen kuilu on tapahtunut monta kertaa aiemminkin. Aiemmin pidin sitä omana vallitsevan valtavirran vastustamisena, mutta nyt ikääntymisen myötä olen alkanut nähdä yhtäläisyyksiä Qurun mainitsemaan aiempien sukupolvien juttuihin.
 
Joillain ihmisillä rock ja heavy piireissä on aivan liikaa säännöksiä. Menneeseen kumarretaan liikaa ja koitetaan sopia aiemmin muodostuneisiin muotteihin. Esimerkkinä vaikkapa Santa Cruz ja Airbourne tyyliset yhtyeet, mitkä ovat saaneet osakseen kohtuullisesti mediahuomiota. Kummassakaan ei varsinaisesti ole mitään vikaa ja päteviä muusikoita sisältävät, mutta mielestäni tuon tyylisessä musiikissa sorrutaan liialti clicheisiin. Yhtyeet varmasti saavat kuulijakuntaa esikuviensa kuuntelijoista, mutta näkemykseni mukaan eivät tule saavuttamaan koskaan suurempaa huomiota tuon genren ulkopuolelta. Uudistumattomuus ajaa rock musiikin kuuntelijoiden keski-ikäistymiseen.
 
"Pyhä" sähkökitara, lankkubasso, ja akustinen rumpusetti symbaalineineen kombo on ehkä aika rikkoa. Rock musiikkia voi tehdä ja esittää muutenkin. Esimerkkinä äsken livenä näkemäni Zeroes https://www.youtube.com/watch?v=4yfxJCOEkzk&feature=youtu.be yhtye. Bändillä ollut yhtään edellä mainituista soittimista ja silti voisin sen mahduttaa rock genren alle. Tietysti koko genre ajattelu on hieman typerää. Toivoisin kyllä, että soitettu livemusiikki saisi tulevaisuudessa suurermpaa suosiota, kuin tällä hetkellä. Siinä on oma taianomaisuutensa, mitä voi esimerkiksi groovella selittää. Taustanauha + esiintyvä artisti kombosta en ole oikein saanut mitään suurempia viboja. Näen sen ikään kuin karaokena, minkä ympärille on rakennettu show. Poikkeustapauksiakin varmasti on. Dj-bileet on hieman eri asia, kun niissä näkemykseni mukaan muutenkin tavoitellaan hieman eri juttua.
phiit
25.07.2014 06:32:38 (muokattu 25.07.2014 06:40:36)
Jag: Sanan älykkyysosamäärä lyhentäminen väärin antaa tietysti hyvän kuvan toisten älykkyyttä arvostellessa ;).
 
Eiköhän siellä seduloissa käy ihan normaali nuorten aikuisten ikäpolvi sisältäen mm. korkeakouluopiskelijat. Tämän foorumin perspektiivistä voi tietysti olla vaikea ymmärtää, että valtaosalle väestöä musiikki ei ole erityisen suuri intohimo. Etenkin suurelle osaa naisväestöä tuntuisi riittävän ne kivat tutut radiobiisit joita voi tanssia sen sidukan/lonkeron lipittämisen välissä. Miehet seuraavat tietysti perässä. Näin kärjistäen.
 
Nähdäkseni ns. seduloiden musiikillinen linja on hieman muuttunut menneen vuosikymmenen aikana. Aiemmin siellä muistikuvieni mukaan saattoi soida esimerkiksi Irina, mikä mielestäni mahtuu poprock genren sisälle. Nykyään lähinnä edm ja suomi räpin radiohitit. Kait tuo vain heijastelee sitä mikä on tällä hetkellä pinnalla. Tietysti noissa paikoissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia/klubeja, missä soi hieman vähemmän radiomainstream materiaali.
 
Mainitaan nyt, että noita paikkoja tulee kierrettyä aika paljon. Vapaa-aikanani koitan vältellä viimeiseen asti, mutta kohtuullisen usein joutuu porukan enemmistön mukaan taipumaan.
 
Sedula yllä olevassa viestissä tarkoittaa kaikkia tuollaisia mainstream yökerhoja, vaikkei niillä Koskisen omistuksen kanssa olisi koskaan mitään tekemistä ollutkaan.

 
:D no ei tässä mitään ruudinkeksijää yritetä ollakaan ;) mutta kuitenkin nää sedulat ihan kuten iteki mainitsit tarkottaa kaikkia näitä pahimpia pissisyökerhoja joihin ei kyllä jalalla tule astuttua. Eihän siellä tänkään näköinen karvaturri sais kuin ihmiset pakokauhuun "hyi kato mikä toi on" ja soittamaan poliisit paikalle.
~ Musiikin ei tarvitse olla kaunista ollakseen hyvää ~
Demo Harrison
25.07.2014 11:50:42
Jag: Tämän foorumin perspektiivistä voi tietysti olla vaikea ymmärtää, että valtaosalle väestöä musiikki ei ole erityisen suuri intohimo.
 
Hieno kirjoitus muutoinkin, mutta extra-tykkäykseni vielä tuolle lauseelle, jonka varmaankin kaikki musikantit ja musadiggarit olemme joutuneet joskus toteamaan. Ja ikävä kyllä myös kaupallisia radiokanavia kuullessa herää vahva epäilys, että piittaavatko lähettävässäkään päässä musiikista mitään.
 
"Jotkut ihmiset eivät tiedä mitä musiikki on, vaikka tulisi ja potkisi heitä perseelle", vai miten se Zappa sanoikaan aikanaan?
Krooninen sävelkorvan tulehdus ja rytmitajuttomuustila jo vuodesta...
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)