Muusikoiden.net
16.12.2017
 

Uutiset
KeskusteluHaastattelutWantedToriGallupTop-ListatKeikatArtikkelitGalleriaDemostudioLevylistaLinkkihakemistoHuoneet
JäsenetKirjaudu sisäänOma sivuPikaviestitRekisteröidyOnline
Operaatio: LiveTapaamisetHaku
MediakorttiPalauteInfo

Uutiset

Tällä sivulla olevia vanhoja uutisia lukemalla voit katsoa Muusikoiden.netin historiaan. Uutiset ovat listattuna uusimmassa vanhimpaan. Ajankohtaisimmat uutiset ovat nähtävissä myös etusivulle.

Haluatko oman uutisesi etusivulle? Lue lisää asiasta!


01.07.2014 - 45. Ruisrock juhlitaan Turussa viikonloppuna

Järjestyksessään 45. Ruisrock juhlitaan Turunssa tulevana viikonloppuna 4.-6. heinäkuuta. Festivaalialue lavoineen ja ravintoloineen valmistuu parhaillaan Ruissalossa ja portit aukeavat festarikansalle perjantaina neljältä.

Viikonlopun aikana Ruisrockissa koetaan viidellä lavalla yhteensä 66 artistia sekä festivaalin historian laajin alueohjelma. 18 ulkomaisesta artistista lavoille nousevat muun muassa supertähdet David Guetta, Lily Allen ja Wiz Khalifa sekä ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvat Future Islands, Tame Impala, The 1975 ja Icona Pop. Ruissalossa tullaan kokemaan myös animaatioyhtye Studio Killersin sekä Pepe & Saimaa -kokoonpano ensimmäiset keikat. Konkariosastoa edustavat muun muassa ”Smash”-läpimurtoalbuminsa kokonaisuudessaan soittava The Offspring, brittipopin pioneeri Suede ja Ranskan indiepop-suuruus Phoenix.

"Ennakkomyynti on ollut tänä vuonna hyvin vilkasta ja näyttää siltä, että noin 65 000 kävijän yleisötavoitteemme täyttyy kirkkaasti. Ruisrockissa nähdään tänä kesänä erittäin kova ja monipuolinen kattaus esiintyjiä, josta olemme saaneet jo paljon kiitosta. Alueohjelmamme on laajempi ja monipuolisempi kuin koskaan ja lavojen ulkopuolella tapahtuu hienoja juttuja läpi koko viikonlopun. Uusia makuelämyksiä löytyy tänä vuonna aina huippukiinnostavista food truckeista Hans Välimäen uuteen Rikhards at Ruissalo -ravintolaan ja juomapuolella uusina juttuina mukana on niin erikoisoluita ja vuosikertasamppanjaa. Luvassa on aivan huikea viikonloppu upeissa Ruissalon kansanpuiston puitteissa!", kommentoi Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Ruisrockin mobiilisovellus on avointa lähdekoodia

Festivaalikävijän avuksi on tänäkin vuonna tehty Ruisrock-mobiilisovellus, joka on nyt ladattavissa ilmaiseksi iPhone-, Android- ja Windows-puhelimiin. Viime vuosina suuren suosion saaneeseen sovellukseen voi muun muassa luoda oman konserttiaikataulunsa.

Applikaation koodia kehitettiin keväällä 72 tuntia kestäneessä Hackathon-tapahtumassa, johon osallistui yli 50 Helsingin Yliopiston sekä Aalto Yliopiston opiskelijaa, jotka Futuricen työntekijöiden kanssa kehittivät Ruisrockin vanhasta applikaatiosta avoimen lähdekoodin yleisen festivaaliapplikaation. Idea avoimesta lähdekoodista tuli alun perin ohjelmistoyritys Futuricelta, joka on ollut vastuussa applikaation teknisestä toteutuksesta alusta alkaen. Ensimmäiset kaksi Ruisrock-applikaatiota kehitettiin yhteistyössä Fonectan kanssa. Jatkossa mikä tahansa muu festivaali voi hyödyntää avointa koodia ja rakentaa oman festivaaliapplikaationsa sen pohjalle. Ruisrock toivookin, että kotimaiset kuin kansainväliset festivaalijärjestäjät lähtevät yhdessä kehittämään sovelluksia eteenpäin.

”Toivomme että tämän pohjan avulla festariorganisaatiot voivat käyttää vähemmän aikaa ja rahaa pyörän keksimiseen uudestaan ja keskittyä siihen mitä parhaiten tekevät, hyvien festivaalien järjestämiseen. Tämän vuoden Ruisrock-applikaatiot ovat ensimmäiset tämän avoimen pohjan päälle rakennetut festivaalisovellukset, mutta lisää on tulossa jo tänä vuonna. Kiinnostusta pohjan käyttöön on ollut sadan hengen minifestareista suuriin kaupallisiin asti”, kertoo fest-appia koordinoiva Futuricen ohjelmistokehittäjä Mikko Porkola.

Ruisrock panostaa kansainvälisyyteen

Ruisrock on tänä vuonna panostanut kansainväliseen näkyvyyteen aikaisempia vuosia enemmän. Ruisrock on tehnyt ensimmäistä kertaa omaa viestintäänsä Virossa, Venäjällä ja Ruotsissa kasvattaen tunnettuutta näillä markkinoilla. Ruisrockin edustajat kävivät myös huhtikuussa Pietarissa järjestetyssä Kulttuurikeittiö-tapahtumassa, jonka taustalta löytyvät toimittajat Anna Laine ja Anna Häkkinen. Tapahtumassa oli mukana verkostoitumassa venäläisiä ja suomalaisia kulttuuri- ja matkailualan edustajia.

Aktiivinen kansainvälinen viestintä on aloitettu lähimaissa, mutta tulevaisuutta varten suunnitellaan markkinoinnin laajentamista muun muassa Saksaan, joka on ensi vuonna Suomen musiikkiviennin kärkihankkeena. Ruisrock tuo tänä vuonna festivaalille yhteistyössä Visit Finlandin, Music Finlandin sekä Turku Touringin kanssa joukon toimittajia Venäjältä, Saksasta, Ruotsista sekä Yhdysvalloista. Yhteensä festivaalilla tulee olemaan vajaa sata ulkomaalaista median edustajaa.

"Suomalaiset festivaalit ovat parin viime vuoden aikana kasvattaneet suosiotaan kansainvälisen yleisön keskuudessa ja saaneet enemmän huomiota ulkomaisessa mediassa. Erityisesti positiivista palautetta saavat monipuolinen ja ennakkoluuloton ohjelmisto, kiinnostavat miljööt sekä poikkeuksellisen tasokas oheistarjonta, kuten laadukas festivaaliruoka. Tapahtumat, kuten Ruisrock, ovat myös itse aktiivisesti lähteneet tavoittelemaan kansainvälistä huomiota, mikä luonnollisesti on menestymisen edellytys. Festivaalit ovat lisäksi erinomaisia näyteikkunoita uusille artisteille, joten ne kiinnostavat myös kansainvälisiä musiikkiammattilaisia.", toteaa Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen.

RUISROCK 4.-6.7.2014

Perjantaina klo 16-02
Lauantaina klo 13-02
Sunnuntaina klo 13-23

Ruisrockin kaikki lipputyypit ovat myynnissä. Kolmen päivän lippu maksaa 125 euroa, kahden päivän lippu 110 euroa ja yhden päivän lippu 75 euroa sekä toimituskulut Tiketistä tai Lippupisteestä. Ruisrockin VIP ja Ruisrock+ -liput sekä leirintäliput ovat myynnissä vain Tiketissä.

Lipunostajilla on myös mahdollisuus olla suojelemassa suomalaista saaristomerta. Saaristomeri-tukilipun hintaan lisätään 3 euroa, joka ohjataan lyhentämättömänä Saaristomeren Suojelurahaston työhön (Rahankeräyslupa nro 2020/2012/3159).

Ruisrock 2014 – valmis päiväkohtainen ohjelma:

Perjantai: David Guetta (fr), The Offspring (usa), Bastille (uk), Example (uk), Caribou (can), Mando Diao (swe), Cheek, Children of Bodom, Death Hawks, Hangman’s Voodoo, Erin, Olavi Uusivirta, Pariisin Kevät, Pietarin Spektaakkeli, Sanni, Santa Cruz, Sonata Arctica, Stone, Tuomo, YO! SDT Raps

Lauantai: Lily Allen (uk), Studio Killers (uk), Future Islands (usa), Veronica Maggio (swe), Pepe & Saimaa, Michael Monroe, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, J. Karjalainen, Popeda, Anna Abreu, Happoradio, Iisa, JVG, Lost Society, Mursusikari, DJ Polarsoul Rapshow, Risto, Roope Salminen & Koirat, Ruudolf & Karri Koira & Musta Barbaari & Aksim, Samuli Putro, Stam1na, Stig & Kullankaivajat, Tavastian Lauantaidisko DJ’s, Timo Lassy Band

Sunnuntai: Wiz Khalifa (usa), Phoenix (fr), Suede (uk), Tame Impala (aus), You Me At Six (uk), First Aid Kit (swe), Icona Pop (swe), The 1975 (uk), Vesa-Matti Loiri, The Local Band, Kolmas Nainen, Gasellit, Jonna Tervomaa, Jukka Poika, Lieminen, Robin, Scandinavian Music Group, Vihreät Valot, The 5th of April

Alueohjelma:

Näkemistä: Eyesikcle, Ruisrockin origamilinnut, Ruffle Army, Rad Dads –graffitiseinä, Sculptico –hiekanveisto, Turun Sarjakuvakerhon reportaasi
Kokemista: Hansa Impro Lovers, Lipastin Laiva, Futiksen MM-kisakatsomo, Atlantis-tulishow, Kuuma Ankanpoikanen: Rumat eläimet, Ismo Leikola, Ilari Johansson, Turun Sarjakuvakerhon sarjakuvakonsertti, Nussivat Pääskyset, Circus ZirkOn, Hämmingway; JULJA Flashmob, September Signals, Villa Rose
Tekemistä: Siljan Ruisrock-bingo, Neprix-jättineppisrata, Ruisrockin jättimölkky, Before I die -seinä, Soakermanin vesipyssyrata, Pingisklubi, Turun Sarjakuvakerhon teltta ja Jaarlan tinttamareski, Aura of Love, Telttajooga, Telttadisko

Lisätietoja:

www.ruisrock.fi
www.facebook.com/ruisrock
www.twitter.com/Ruisrock2014
instagram.com/ruisrock
www.youtube.com/user/RuisrockOfficial

 

Uusimmat uutisotsikot

25.10.2017 Rokumentin ohjelma julki
06.10.2017 Galleriassa Zara Larson
11.08.2017 Galleriassa Vesala
04.08.2017 Galleriassa Michael Monroe
29.07.2017 Galleriassa Anssi Kela
27.07.2017 Punk täyttää Lempäälän – Puntala-rock käynnistyy huomenna perjantaina
24.07.2017 ILMIÖ-festivaali on loppuunmyyty
21.07.2017 Galleriassa Paramore
14.07.2017 Galleriassa Ultra Bra
10.07.2017 Ennätykset paukkuivat Ruisrockissa
09.07.2017 Lisää tunnelmakuvia Ruisrock 2017 festivaalilta Galleriassa
09.07.2017 Ruisrockin lauantai oli yhteislaulun juhlaa
08.07.2017 Tunnelmakuvia Ruisrock 2017 festivaalilta
06.07.2017 Crimfall julkaisee kolmannen albuminsa ”Amain” 25.8.17, maistiainen nyt kuultavissa
05.07.2017 ILMIÖn yltäkylläisyyden puutarhasta versoaa taidetta
18.06.2017 Galleriassa yli sata ennen julkaisematonta kuvaa viime kesän Ruisrockista - Tämän kesän festivaali myyty jo loppuun
16.06.2017 Ruisrock 2017 on loppuunmyyty
10.06.2017 Muusikoiden.net Miitti 2017 - Ilmoittautuminen käynnissä
23.05.2017 Ruisrockin musiikkikattaus valmis!
15.05.2017 Galleriassa Anna Abreu
03.05.2017 Brittiläinen Charli XCX Ruisrockiin
13.04.2017 Hombre Lampisen muistokonsertti Turussa La 13.5. 2017
23.03.2017 ILMIÖ-festivaalin artistit on julkaistu!
14.03.2017 Galleriassa Air
11.03.2017 Ruisrock julkaisi lisää nimiä – mukana Bastille, Galantis ja Tyga

» Uutisarkisto (yhteensä 2145 uutista)


Jaa uutinen

» Jaa uutinen Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa uutinen MySpacessa
» Lähetä Twitteriin
RSS

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti