Muusikoiden.net
15.12.2017
 

Uutiset
KeskusteluHaastattelutWantedToriGallupTop-ListatKeikatArtikkelitGalleriaDemostudioLevylistaLinkkihakemistoHuoneet
JäsenetKirjaudu sisäänOma sivuPikaviestitRekisteröidyOnline
Operaatio: LiveTapaamisetHaku
MediakorttiPalauteInfo

Uutiset

Tällä sivulla olevia vanhoja uutisia lukemalla voit katsoa Muusikoiden.netin historiaan. Uutiset ovat listattuna uusimmassa vanhimpaan. Ajankohtaisimmat uutiset ovat nähtävissä myös etusivulle.

Haluatko oman uutisesi etusivulle? Lue lisää asiasta!


28.05.2007 - DBTL -festivaali juhlii kahdettakymmenettä vuottaan

Suomen vanhin ja kaunein kaupunkifestivaali Down By The Laituri järjestetään heinäkuun lopussa kahdettakymmenettä kertaa. Suomen oloissa ainutlaatuinen monikulttuurifestivaali kaupungin ytimessä oli ehdottomasti aikaansa edellä ja näin myös vailla minkäänlaisia kotimaisia esikuvia. Minkä tahansa kulttuuri- tai kesätapahtuman luotsaaminen läpi kahden vuosikymmenen on sinänsä enemmän kuin haasteellista, mutta kaupunkitapahtumamuotoon rakennetun festivaalin taidesisällön yhdistäminen onnistuneeseen ansaintalogiikkaan on jo itsessään taidetta - tai taikuutta. Näiltä ongelmilta Laiturikaan ei aina ole välttynyt, mutta eri osapuolten, eikä vähiten Turun kaupungin, vastuunkanto ja pitkämielisyys yhdessä järjestäjien innovatiivisuuden kanssa on taannut tapahtuman katkeamattoman jatkumisen.

Festivaalin nykyinen järjestäjätaho Turun Kesäjuhlat Ay on vastannut tapahtuman toteutuksesta vuodesta 2005 lähtien. Viime joulukuussa Turun kaupungin kanssa solmittu viisivuotinen sopimus ulottuu Kulttuuripääkaupääkaupunkivuoteen 2011 saakka ja mahdollistaa festivaalin pitkäjännitteisen kehittämisen. Eurooppalaisen kulttuurin juhlavuoteen liittyviä yhteistyöavauksia on tehty jo mm. vuoden toisen järjestäjäkaupungin Tallinnan edustajien kanssa.

Vuonna 2006 DBTL keräsi viranomaisarvion mukaan 100.000 ihmistä Aurajoen rantamille ollen Suomen kolmanneksi suurin kesätapahtuma Pori Jazzin ja Kotkan Meripäivien jälkeen. Tämänvuotinen tapahtuma järjestetään Turussa 24. - 29.7.

DBTL GOES X-TREME!

Perinteisesti teematon Laituri esittelee juhlavuotensa kunniaksi, mutta tapojensa vastaisesti alaotsikon DBTL Goes Extreme!, joka kokonaisuus sisältää erikoisannoksen jännitystä, komiikkaa ja adrenaliinia. Tarkoitukseen pyhitetyllä Extreme -lavalla tullaan näkemään maailman parhaimpia extreme- ja estradiviihdetaiteen ammattilaisia ja maailmanmestareita eri viihteen aloilta. Extreme -lava sijaitsee Pääteltan alueella ja on toiminnassa perjantaina ja lauantaina.

Extreme-iltojen loppuhuipennuksena Aurajoki muuttuu näyttämöksi ja näyttämön valloittaa "Pohjolan Houdini", kahlekuningas Jari Tapanainen, joka uskomattomilla pakonumeroillaan kuuluu tällä hetkellä alan esiintyjien eliittiin myös kansainvälisesti. Muita ammattiviihdyttäjiä teemassa ovat mm. Extreme -lavan isäntä moottorisahajonglööri Juha Kurvinen sekä elämystaikuri Jori A. Kopponen. Joen käyttäminen esitysten taustana on nykyaikaan päivitettyä jatkumoa alkuaikojen DBTL:in huikeille vesispektaakkeleille kuten Jokishakki ja Meritaistelu.

infot: www.juhakurvinen.com, www.jaritapanainen.com

HAVANA BLACK PALAA LAVOILLE!
PÄÄKONSERTIT ENNAKKOMYYNTIIN VIIKOLLA 22.

Jo aiemmin julkistettu Sepulturan (Bra) esiintyminen tiistaina 24.7. Pääteltassa on edelleen vahvistuneita support -esiintyjiä vailla. Sepulturan esiintyminen alkaa äänenvoimakkuussyistä johtuen klo 20.00. Pääteltan tilaisuudet keskiviikosta lauantaihin avataan Lippupalvelun ennakkomyyntiin kuluvan viikon aikana. Pääkonserteissa esiintyy edustava otos kotimaisen rockin, popin ja laadukkaan iskelmämusiikin valovoimaisimpia edustajia. Yksi viimeisistä ja samalla mielenkiintoisimmista kiinnityksistä on Havana Black, joka muistetaan yhtenä Suomen merkittävimpänä hard rock -yhtyeenä kautta aikojen. Yhtyeeltä ilmestyy kesäkuun lopussa uusi "Family Collection" -niminen albumi, eli kyse on täysimittaisesta ja vakavahenkisestä paluusta. Havana Black esiintyy kokoonpanossa Hannu Leidén (laulu), Crazy Heiskanen (kitara), Petri Majuri (kitara,) Mikko Kierikki (basso) ja Vänni Väänänen (rummut).

Pääkonserttien ohjelma on seuraava:

Ti 24.7. klo 17.00 - 24.00
Sepultura (Bra)

Ke 25.7. klo 16.00 - 24.00
Apulanta
Boycott
Jarkko Martikainen
Sir Elwoodin hiljaiset värit

To 26.7. klo 16.00 - 24.00
The 69 Eyes
Neljä Ruusua
J. Karjalainen: Lännen-Jukka
Martti Servo & Napander
Stella

Pe 27.7. klo 16.00 - 01.30
Paula Koivuniemi
Semmarit
Viikate
Aarne Tenkanen & Tempuntekijät
Anna Eriksson
Tijuana Taxi feat. M.A. Numminen

La 28.7. klo 15.00 - 01.30
Havana Black
VonHertzen Brothers
Timo Rautiainen
Kilpi
Dingo
Irina
Kauko Röyhkä

Pääkonserttien ohjelmassa on muutamia täyttämättömiä esiintymispaikkoja, joihin neuvotellaan ehdottoman kiinnostavista nimistä. Näistä tiedotetaan erikseen. Samoin mainittu järjestys ei ole esiintymisjärjestys. Pääkonserttien liput maksavat 20 euroa / päivä, paitsi tiistaina 24.7. 28 euroa. Ikäraja on 18 vuotta ja alue rakentuu viimevuotiseen tapaan Kaupunginteatterin viereiselle ns. hämähäkkitontille. Tietoa suomalaisista esiintyjistä: www.rockdata.org

IKÄRAJATON THE ALUE JA ILTAKLUBIT

Kaupunginteatterista sataman suuntaan avautuva The Alue on aiempaan tapaan ikärajaton tapahtumakeskus, jonka ytimenä toimiva Jokilava saa jälleen ympärilleen huikean määrän oheistapahtumia. Tossulätkä -turnauksesta liitteenä erillinen tiedote ja infoa www.streethockey.fi.

The Alueen kantavana voimana toimii edelleen ajatus uudemman suomalsisen musiikin ja DJ-kulttuurin esittelystä, jonka Styles By The Laituri -kokonaisuuden on räätälöinut alan taitaja Niko Toiskallio alas Chyde. Alla muutamia poinintoja ja Chyden luonnehdintoja The Alueen tarjonnasta. Koko ohjelma valmistuu juhannukseen mennessä ja sen ennakkomyynti alkaa heti juhannuksen jälkeen. Samaa tiedotusaikataulua noudattaa tämänvuotinen iltaklubiohjelma, jossa yhtenä kokonaisuutena on mukana mm. "Yksinäisten ilta" -trubaduurikavalkadi, Sammakko -kustantamon Runoklubi ja DBTL-alkuvuosiin viittaava Varaslähtöklubi tiistaina 24.7.

Black Bear Sound feat. Raappana

-Ääreis-aktiivisen suomalaisen dancehallreggae -skenen kotiturkulainen ykkössoundi Black Bear toivottaa Raappanan rupattaamaan selektoreidensa Resupekan ja Antzah: n tarjoamiin rytmeihin. Lahtelaislaulajan maanläheiset tyylit tuntee jokainen alaa viime vuosina seurannut, ja "prinssi" -nimikettäkin kantavan vokalistin esikoisalbumi on yksi odotetuimmista.

Asa

-Foetida -mixtapellaan, ja Terveisiä Kaaoksesta -albumillaan viimeisetkin suut sulkenut, ja leuat loksauttanut Roihuvuoren pommittaja saapuu Auran rantamille suomalaisuuden ytimeen moniselitteisin tavoin pureutuvine riimeineen.

Laineen Kasperi & Kaucas

-Lappeenrannasta alunpitäen ponnistanut KCS eli Kaucas on levittäytynyt etelään. Sen tuottaja Kontacto alias Laineen Kaperi julkaisi valtaisia mainesanoja keränneen Seis. -albumin kevättalvella. Energisistä esiintymisistään tunnettu kokoonpano esittää lähes shamanistisessa showssaan sekä Kasperin, että muiden yhtyeen jäsenten omia biisejä.

Suhinators feat. Nestori & Puppa J

-Turkulaisen reggaenuorison 80 -luvun yksinäinen susi Nestori palaa (jälleen)kotiin. Yhtä lailla radikaaliksi rastaksi kuin rauhanomaiseksi humanistiksi nimetty laulaja myi hetkessä loppuun kevättalvella julkaistut sinkkunsa "Vuorilla on maa" ja Suhinatorsin kanssa esitetyn "Leave It To Jah" -stepperin.

Jälkimmäisestä jouduttiin varsinkin ulkomaille pikapuoliin myymään ei-oota. Puppa J puolestaan ehtii joka paikkaan. Tasottavat -yhtyeen kanssa julkaistunMorobless -albumin jälkeen mies on ehtinyt luikauttaa jo useammallakokoelmalla, sekä työstämään innolla odotettua yhteisprojektiaan tuottaja/ DJPolarsoulin kanssa. Suhinators ei koostu vain reggaen, vaan kotimaisen rytmimusiikin huipuista ylipäätään.

MTV-JUONTAJA AXL SMITH TUO YHTYEENSÄ LAITURIIN!

Yksi musiikkimaailman tunnetuimmista suomalaisista on musiikkikanava MTV:n juontaja Axl Smith. Monien yllätykseksi mies on myös artisti, jonka yhtye Axl Smith & The Holla at a Playa's julkaisee hiphop/funk/soul -painotteisen ensilevynsä loppuvuodesta 2007. DBTL saa kunnian toimia yhtenä ensimmäisistä estradeista ryhmän esiintymiselle. The Alueen perjantaina 27.7. tapahtuva debyytti saanee seurakseen myös tiheätunnelmaisen iltaklubivedon. Yhtyeen kokoonpano on Axl Smith - voc, Max'C - voc, Toni Porthen - drums, Vellu Salminen - bass, Osmo Ikonen - keyb + voc, Tuomo Prättälä - keyb + voc sekä torviosasto Mikko Pettinen, Heikki Tuhkanen ja Juho Nelson.

JÄTE- JA YMPÄRISTÖHUOLTO

Perinteisesti jätehuoltonsa mieluummin yli- kuin alimitoittanut DBTL on uuden kierrätysohjeistuksen mukaan jälleen tehostanut siivous- ja jätehuoltotointaan.

Festivaalialueen siivous toteutetaan siivouspartioiden toimesta, jotka huolehtivat alueen siisteydestä ja tapahtuma-alueelle sijoitettujen keräysastioiden tyhjentämisestä huoltoalueiden keräyspisteisiin. Tapahtuma-alueelle sijoitetaan runsaasti keräysastioita tapahtuman siisteyden varmistamiseksi. Anniskeluravintoloiden sekä ruokapisteiden yhteyteydessä myös biojätteet lajitellaan erikseen. Festivaaliyleisöä varten on varattu ennätysmäärä wc-yksiköitä. Wc:t sijoitellaan eri puolille festivaalialuetta. Alueelta löytyy myös perus wc:eiden lisäksi urinaaleja, liikuntarajoitteisille tarkoitetut wc:t sekä sekä festivaalioloissa harvinaiset käsienpesupisteet. Tapahtuma-alueen jätehuollon keräysvälineet sekä. Bajamaja-palvelut toimittaa Lassila & Tikanoja Oyj.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

DBTL 2007 -tapahtuman pääyhteistyökumppaneina jatkavat Foster´s, Ebookers Finland, Metro-lehti ja Turun kaupunki & Turku 2011 -hanke.

 

Uusimmat uutisotsikot

25.10.2017 Rokumentin ohjelma julki
06.10.2017 Galleriassa Zara Larson
11.08.2017 Galleriassa Vesala
04.08.2017 Galleriassa Michael Monroe
29.07.2017 Galleriassa Anssi Kela
27.07.2017 Punk täyttää Lempäälän – Puntala-rock käynnistyy huomenna perjantaina
24.07.2017 ILMIÖ-festivaali on loppuunmyyty
21.07.2017 Galleriassa Paramore
14.07.2017 Galleriassa Ultra Bra
10.07.2017 Ennätykset paukkuivat Ruisrockissa
09.07.2017 Lisää tunnelmakuvia Ruisrock 2017 festivaalilta Galleriassa
09.07.2017 Ruisrockin lauantai oli yhteislaulun juhlaa
08.07.2017 Tunnelmakuvia Ruisrock 2017 festivaalilta
06.07.2017 Crimfall julkaisee kolmannen albuminsa ”Amain” 25.8.17, maistiainen nyt kuultavissa
05.07.2017 ILMIÖn yltäkylläisyyden puutarhasta versoaa taidetta
18.06.2017 Galleriassa yli sata ennen julkaisematonta kuvaa viime kesän Ruisrockista - Tämän kesän festivaali myyty jo loppuun
16.06.2017 Ruisrock 2017 on loppuunmyyty
10.06.2017 Muusikoiden.net Miitti 2017 - Ilmoittautuminen käynnissä
23.05.2017 Ruisrockin musiikkikattaus valmis!
15.05.2017 Galleriassa Anna Abreu
03.05.2017 Brittiläinen Charli XCX Ruisrockiin
13.04.2017 Hombre Lampisen muistokonsertti Turussa La 13.5. 2017
23.03.2017 ILMIÖ-festivaalin artistit on julkaistu!
14.03.2017 Galleriassa Air
11.03.2017 Ruisrock julkaisi lisää nimiä – mukana Bastille, Galantis ja Tyga

» Uutisarkisto (yhteensä 2145 uutista)


Jaa uutinen

» Jaa uutinen Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa uutinen MySpacessa
» Lähetä Twitteriin
RSS

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti