Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jorma_r
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Linux ja musiikki
Aika:09.12.2006 22:24
Mähän en asiasta mitään tiedä, kun en ole Linuxia nähnytkään (kyselin aikoinaan ohjeita laittaakseni pikkuläppäriin linuxin, mutta valitettavasti putosin kärryiltä saamani varmasti hyvin pätevän vastauksen ensimmäisellä rivillä), mutta mulle on jäänyt käsitys että ihan mikä tahansa Linux-versio ei toimi ihan missä tahansa tarkoituksessa.
 
Linuxin keskeinen huono puoli on se, että käyttäjäkunta on melkolailla koulukuntiintunutta ja joskus jopa vihamielistä aloittelijoita kohtaan. Jokaisen distribuution kannattajat ovat usein sitä mieltä että oma on se ainoa oikea, jne.
 
Linuxin musakäytön kannalta käytännössä mikä tahansa distribuutio toimii. Eroa on lähinnä siinä miten helposti mihinkin saa musasoftat asennettua.
 
Kun lueskelee linux-juttuja netistä kannattaa aina lukea vähän rivien välistä - mitä tulenpalavammin juttu on kirjoitettu sitä varauksellisemmin siihen kannattaa suhtautua.
 
Kuvaava esimerkki on tämä: Linuxsampler - porukka on värkännyt melko järeän softasamplerin joka pystyy suoraan soittamaan gigasamplerin kirjastoja. Tiimi lisäsi softan lisenssiin muutaman rivin täsmennyksen jossa kiellettiin koodin käyttäminen kaupallisissa tuotteissa ilman tekijöiden lupaa - ts. Linux-pohjaisessa rautasamplerissa tms. Kuulostaa vähintään kohtuulliselta maallikon korvaan.
 
No - seurauksena oli muutaman viikon sähköpostikiihkoilu siitä kuinka Linuxsampler ei ole enää "free software" ja mistä saisi vielä "puhtaan" version siitä, jne jne. Tämä taas kuullostaa melko hassulta saman maallikon korvaan.
 
Juu - olen siis päättänyt pysytellä erossa tuosta ideologisesta puolesta ja pysyttäytyä musiikin tekemisessä. Välillä tuo ideologia kuitenkin tulee silmille puoliväkisin - kannatttaa pitää ignore -kytkin herkällä... :)
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394