Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jorma_r
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Linux ja musiikki
Aika:09.12.2006 22:10
Hyvä aihe +!. Sellaista vain, että olen katsomassa midikiipparia itselleni. Tartteeko siinäkin tarkistaa, että toimiiko linuxissa tj. Niin siis M-audion audiophile äänikortin oon hommaamassa kanssa.
 
Ainakin tuommoiset usbmidihärpäkkeet pitäisi kyllä toimia ainakin ubuntussa ihan suoraan kunhan jaksat tökätä johdon kiinni.
 
Kaikki "class compliant" USB MIDI laitteet toimivat linuxissa kuin linuxissa heittämällä kunhan kyse ei ole vuosia vanhasta asennuksesta. Nyrkkisääntönä se että jos laitetta mainostetaan tomivaksi Windows XP:ssa ja Mac OS X:ssa ilman drivereita se toimii myös linuxissa.
 
Itselläni M-Audio Keystation 49e toimi juuri näin - piuha kiinni ja menoksi.
 
Yleisesti ottaen huomionarvoinen seikka on se, että Linuxia ei tarvitse pyhittää musiikkikäyttöön vaikka musiikkia tosissaan tekisikin. Windows-puolellahan yleensä suositellaan ettei musakonetta kytkettäisi edes verkkoon. Linuxin kanssa ei ole niin nuukaa. Itsellänikin pyörii parhaillaan ardour toisella työpöydällä ja tämä netti toisella. Samaa asennusta voi mainiosti käyttää sekä musiikkiin että muuhun.
 
Jos teen jotain mihin tarvitaan absoluuttisesti kaikki prosessoriteho sammuttelen vain verkon ym. turhat palvelut. Saan ne sitten tarvittaessa helposti takaisin lennossa - käytännössä koskaan ei tarvitse käynnistää konetta uudelleen ellei välttämättä halua.
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394