Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:shovi
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Linux ja musiikki
Aika:13.11.2006 10:50
Automatixin ja Easyubuntun käyttöä kannattaa mielestäni harkita koska hiljattain tapahtunut päivitys ubuntu 6.10:een hajosi kehittäjien mukaan usein juuri tuon automatixin vuoksi. Easyubuntu saattaa olla turvallisempi jos se löytyy virallisista repoista mutta säätäisin silti itse mielummin kaiken manuaalisesti ennen kuin jokin virallinen easyubuntun kaltainen systeemi tulee.
 
Joo, näin taisi tosiaan käydä. Itselläkin oli vähän ongelmia kyllä tuon automatixin kanssa, sen vuoksi on hankala varsinaisesti suositella sitä. Easyubuntu on ollut kyllä varsin toimiva.
 
Ubuntusta on käsittääkseni kehitteillä multimediakäyttöön suunnattu sisardistro nimeltä UbuntuStudio. Saman saanee aikaan jo nyt seuraamalla noita UbuntuStudioPreparation-ohjeita ja säätämällä realtime-tuen kerneliin mutta valmistuttuaan ubuntustudiolla kaiken pitäisi toimia heti asennuksen jälkeen. Ainakin ongelmatilanteissa ubuntun kanssa kannattaa vilkuilla UbuntuStudion foorumia: http://ubuntuforums.org/forumdisplay.php?f=128
 
Tämä on kyllä erittäin mielenkiintoinen projekti. Tässä käsittääkseni yhdistetään kaksi aikaisempaa projektia, ubuntu-yhteisön pitkään suunnitellema Mubuntu ("Music Ubuntu") ja tämä UbuntuStudio joka taas oli pitkään lähes yhden miehen projekti pohjalta "näin tehdään ubuntusta käyttökelpoinen musiikkin tekemiseen". UbuntuStudion wiki on nyt siirretty tuonne: https://help.ubuntu.com/community/Sound - noh, katsotaan mitä tuosta tulee, noin puolen vuoden päästä pitäisi olla ensimmäinen julkaisu.
 
Lopuksi haluan varoittaa että linuxin musiikkipuoli ei ole todellakaan helppoa windows/mac-maailmaan tottuneelle, varsinkaan jos itse käyttöjärjestelmästäkään ei ole kokemusta, mutta jos intoa löytyy niin onnea kokeilulle :)
 
Ehkäpä näin ;)
 
Mainitaanpa vielä pari ohjelmaa:
Jokosher - http://www.jokosher.org/
Helppokäyttöinen mutta vielä kehitteillä oleva moniraituri.

 
Kiitos linkistä, itse en olekaan törmännyt moiseen. Vaikutti pitkälle GarageBand -tyyliseltä helppokäyttöiseltä ja jopa ihan mukavan näköiseltä ohjelmalta. Tuota täytyy kokeilla heti kun saan linuxin johonkin asennettua (nm. ei enää yhtään peeseetä jäljellä ja fyrkatkin lopussa ;), ehkäpä iMaciini.
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394