Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:anttipi
Alue:Laulaminen
Aihe:Laulaminen refluksi-leikkauksen jälkeen?
Aika:16.01.2006 18:22   (muokattu 16.01.2006 18:29)
ens viikolla mittaillaan ruokatorven happamuutta.
 
Tarkoitat ilmeisesti ph-vuorokausimittausta?
 
Minulle tehtiin mittaus kahden ph-anturin laitteella, jossa toinen anturi oli ruokatorven alaosassa ja toinen ylempänä lähellä nielua. Näin pystyttiin seuraamaan, kuinka paljon happoa syöksyi myös ylös asti, kun refluksia esiintyi.
 
En tosiaan tiedä noista laitteista sen enempää, mutta eiköhän sinullakin tehdä se samanlaisella vehkeellä? Yhden anturin laitteitakin on ilmeisesti (ollut?) olemassa, mutta nehän eivät osaa kertoa muusta kuin ruokatorven alaosassa esiintyvästä refluktoinnista, ja siitä ei ole yksinään paljon apua tässä yhteydessä.
 
Olisi mielenkiintoista kuulla mittauksen tuloksista - samanlaisista vaivoista kun näytät kärsivän. Erityisesti kiinnostaisi tietää, kuinka paljon refluksia on yöllä ja kuinka paljon päivällä.
 
Omassa mittauksessani oli nimittäin uskomatonta, että yöaikaan oli vain yksi (!) refluktointi, eli käytännössä kaikki refluktointini tapahtui pystyasennossa, mikä on päinvastoin kuin "pitäisi" olla perinteisessä refluksissa. Sitä lääkärikin ihmetteli. Mutta: Google tietää kertoa, että "epätyypillisessä" refluksissa, jollainen ilmeisesti sinullakin on, näin nimenomaan saattaa käydä! Ja lääkäri oli äimän käkenä eikä tiennyt asiasta mitään...
 
Oikea diagnoosi on jo aimo harppaus eteenpäin, ja vaikka se ei helpota oireita, tuo se edes jonkinlaista mielenrauhaa.
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=111689