Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:IKoski
Alue:Aloittelijat
Aihe:Kitaransoiton opettelua aikuisiällä (YouTube)
Aika:02.12.2022 18:29
Moi,
 
Olen saanut tämän projektin siihen pisteeseen että tuntui luonnolliselle päättää se. Tai voisi sanoa että harrastus on jatkunut riittävän pitkään ja sisältänyt monet oleellisen tuntuiset vaiheet alkuinnostuksesta pitkiin suvantoihin.
 
Jos tähän summaisin jotain tärkeää, niin oppiminen tapahtui aika lyhyessä ajassa. Tämä oli sellainen jatkuva mantra mitä ainakin videolla mainitussa netti kurssissa toistettiin. Ei se siltä silloin tuntunut, mutta nyt kun miettii, niin se varsinainen työ mikä kantaa nyt soittamista, todellakin tapahtui verrattain lyhyessä ajassa jolloin treenaaminen oli intensiivistä. Tottakai kaikkea muutakin mahtuu matkan varrelle ja aika tekee oman tehtävänsä.
 
Päivitin eilen myös kanavan etusivun josta löytyy soittolistat omiin sävellyksiin, covereihin ja remixeihin. Nämä toimii todisteena että jotain on opittu, laadun voi jokainen punnita omien standardien mukaan, että onko puhetta enemmän kuin tekoja? Taiteelliset saavutukset oma juttunsa, mutta virheiden ja varsinkin ajoituksen osuminen kohdilleen on suoraan verrannollinen edellisten viikkojen treenaamiseen, ja huono ajoitus yleensä kertoo että inspiraatio on iskenyt kesken suvannon.
 
Kanava: https://www.youtube.com/@ilkkakoski82/featured
 
Kitaraa Aikuisiällä (soittolista): https://www.youtube.com/playlist?li … =PLewfcnoSNzW6P50Jdom3j5b-YcQt5gj3y
 
Lyhyet kuvaukset:
 
Osa 1 - "Kokemukset". Ensimmäiset 2,5v tiivistettynä.
https://youtu.be/4lflk4XPQew
 
Osa 2 - "Jatkoa". Tässä jatketaan samoista aiheista kuin mihin ensimmäinen video loppui. Mutta pari vuotta aikaa tuo vähän lisää perspektiiviä.
https://youtu.be/Cko6dL0b1uU
 
Osa 3 - "Edulliset Kitarat". Omat kokemukset edullisista kitaroista. Ne on kelpo pelejä mutta vähän enemmän sijoittamalla löysin itselle todella mieluisen kitaran.
https://youtu.be/4vZML1laBec
 
Osa 4 - "Ennen oli ennen". Vähän juttua siitä että ihminen muuttuu ja vaikkapa soittamaan opettelu voi onnistua paremmin nyt kuin ennen.
https://youtu.be/UtdJk3XXeCM
 
Osa 5 - "Musikaalisuus". Muutama ajatus ja kokemus musikaalisuudesta enempi työn kuin lahjakkuuden kautta.
https://youtu.be/LsUxwzlwvHs
 
Osa 6 - "Äänittäminen". Perus juttuja äänittämiseen tietokoneella tai vaikka tabletilla.
https://youtu.be/FYQBecodxG8
 
Osa 7 - "Loopperi". Paras työkalu ikinä, tai ainakin niin olen kuullut ja kovasti tykännyt.
https://youtu.be/qkIuSU0oxzw
 
Osa 8 - "Loppu". Loppupuheenvuoro tälle aiheelle / video sarjalle.
https://youtu.be/J9ReC54PtXo
 
Siinäpä se, vaikka kaikki on kuten niin monesti mainittu vain omia subjektiivisia kokemuksia, niin tottakai olen aina ajatellut että ne on linjassa todellisuuden kanssa. Muuttujia on kuitenkin jokaisen harrastajan elämässä niin paljon että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kuitenkin tämän harrastuksen myötä minulle aukesi aivan uusia ulottuvuuksia myös musiikin ulkopuolella joten en ole itse kokenut että aikaa olisi paljoa paremmin voinut käyttää.
 
Ilkka
Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=240143