Muusikoiden.net
22.09.2023
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitaransoiton opettelua aikuisiällä (YouTube)
1
IKoski
20.04.2019 17:43:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka,
 
Aloin opettelemaan aikuisiällä kitaraa ja tiivistin viimeiset 2,5v YouTube videoon, se on ihan subjektiivinen tarina kokemuksista arjen haasteiden ja kiireiden keskellä. En yritä tässä esitellä oikeaa tai parempaa tapaa, ainoastaan jakaa kokemuksen ja kertoa mistä ja miksi itse löysin inspiraatiota.
 
https://www.youtube.com/watch?v=4lf … 4XPQew&t=159s&ab_channel=IlkkaKoski
 
terv. Ilkka
 
jimbeans
21.04.2019 09:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä näkemyksiä. Omat kokemukset aikalailla samanlaisia. Tosin eti "opettajien" videoita katsellut ja ehkä vähän harjoittelu ollut ns. sinne päin. Välillä viikon tauko ettei kitaraan tule koskettua kun aika, eikä kiinnostus riitä. Mutta aika on tosiaan pahin vihollinen perheelliselle.
Teoria puolta myös lukenut itse niin sitä kautta otelauta tulee tutuksi. Et tainnut puhua siitä oikein mitään. Mukava lisä omasta mielestäni kitaran soitteluun. Tosin jos aikaa on todella vähän nii ehkä kannattaa jättää teoria pois.
Itse aloitin 23v soittamisen, se oli sitä että porukan kanssa hakattiin yhtä kappaletta powerssointuina ja juotiin kaljaa. Oikean soittamisencaloitin muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen n. 30v. Siis opettelin soinnut, skaaloja ja oikeaa tekniikkaa. Pirun vaikeeta muuten muuttaa niitää vääriä soittotekniikoita joilla hakannut usean vuoden.
 
Mutta hemmetin hyvä video ja hemmetin hyvin soitto kulkee. Ei muuta kuin keep on rocking siis jatka kivettämistä
 
IKoski
21.04.2019 19:35:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Jees, Kiitos palautteesta. Teoriaa en ole paljoa opetellut, mutta se on ollut nuissa kursseissa ajatus että teoriaa opetellaan vain silloin kun sitä tarvitaan, tai siitä tehdään heti jokin harjoitus. Mutta jotain kuitenkin, että olen saanut itsekkin tuota otelautaa vähän auki.
 
Tuossa jäi vielä paljon asioita sanomatta, mutta ostamalla jokin mielenkiintoinen kurssi netistä (jossa on valmiit harjoitukset ja jonkin sortin aikataulu) auttaa kovasti harjoittelemaan joka päivä, tai ainakin minimoi 'lepopäivät'. Tulee niitä itelläkin, viime kesä oli ehkä pahin, piti ottaa kesälomasta kaikki irti, mutta kävi päinvastoin ja tauko venyi 3kk mittaiseksi. Toistaiseksi paras lääke on ollut pitää kaikki kamat valmiina, kitara on seinällä ja siinä on piuha paikallaan, ettei se kaadu siihen että pitää piuhaa ettiä jostain ja jää soittamatta. Mutta välillä ei ole ollut vahvistinta ja siten kaikki ollut sen varassa että illalla jaksaa laitella iPadin ja muut vermeet valmiiksi. Jos ei ole mahdollista pitää kamoja heti valmiina niin siinä on yksi haaste aina lisää.
 
Toinen juttu minkä voisin lisätä on se että kaiken pitää onnistua kotisohvalta. Eikä juoksevia kuluja saa olla. Eli ettei tarvi lähteä mihinkään (aikataulut/polttoaine), eikä kurssi tms. voi varsinaisesti loppua kesken jos (ja kun) rahat loppuu, vaan sitä materiaalia on netissä tai tietokoneella ja mahdollisuus panetua siihen kun muksut on laitettu nukkumaan. Ja ostaa kursseja mahdollisuuksien mukaan. Ei optimaalinen tilanne, mutta jos tuo onnistuu niin siitä voi aina yrittää parantaa, ja kunhan kesä tulee ja ipanat pärjää ite paremmin hiekkalaatikolla niin mahdollisuuksia treenata on ehkä paremmin.
 
Kitarakamat jäi mulla kans käsittelemättä, eikä niistä paljoa sanottavaa olekkaan, mutta loopper pedaali oli yliveto, niin helppo heittää pikku improja samalla kun odottelee että ipanat vetää kamppeet niskaan ja sitten lähdetään harrastuksiin, sellainen pedaali pitää vielä ostaa takaisin.
 
Ilkka
 
IKoski
02.12.2022 18:29:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Olen saanut tämän projektin siihen pisteeseen että tuntui luonnolliselle päättää se. Tai voisi sanoa että harrastus on jatkunut riittävän pitkään ja sisältänyt monet oleellisen tuntuiset vaiheet alkuinnostuksesta pitkiin suvantoihin.
 
Jos tähän summaisin jotain tärkeää, niin oppiminen tapahtui aika lyhyessä ajassa. Tämä oli sellainen jatkuva mantra mitä ainakin videolla mainitussa netti kurssissa toistettiin. Ei se siltä silloin tuntunut, mutta nyt kun miettii, niin se varsinainen työ mikä kantaa nyt soittamista, todellakin tapahtui verrattain lyhyessä ajassa jolloin treenaaminen oli intensiivistä. Tottakai kaikkea muutakin mahtuu matkan varrelle ja aika tekee oman tehtävänsä.
 
Päivitin eilen myös kanavan etusivun josta löytyy soittolistat omiin sävellyksiin, covereihin ja remixeihin. Nämä toimii todisteena että jotain on opittu, laadun voi jokainen punnita omien standardien mukaan, että onko puhetta enemmän kuin tekoja? Taiteelliset saavutukset oma juttunsa, mutta virheiden ja varsinkin ajoituksen osuminen kohdilleen on suoraan verrannollinen edellisten viikkojen treenaamiseen, ja huono ajoitus yleensä kertoo että inspiraatio on iskenyt kesken suvannon.
 
Kanava: https://www.youtube.com/@ilkkakoski82/featured
 
Kitaraa Aikuisiällä (soittolista): https://www.youtube.com/playlist?li … =PLewfcnoSNzW6P50Jdom3j5b-YcQt5gj3y
 
Lyhyet kuvaukset:
 
Osa 1 - "Kokemukset". Ensimmäiset 2,5v tiivistettynä.
https://youtu.be/4lflk4XPQew
 
Osa 2 - "Jatkoa". Tässä jatketaan samoista aiheista kuin mihin ensimmäinen video loppui. Mutta pari vuotta aikaa tuo vähän lisää perspektiiviä.
https://youtu.be/Cko6dL0b1uU
 
Osa 3 - "Edulliset Kitarat". Omat kokemukset edullisista kitaroista. Ne on kelpo pelejä mutta vähän enemmän sijoittamalla löysin itselle todella mieluisen kitaran.
https://youtu.be/4vZML1laBec
 
Osa 4 - "Ennen oli ennen". Vähän juttua siitä että ihminen muuttuu ja vaikkapa soittamaan opettelu voi onnistua paremmin nyt kuin ennen.
https://youtu.be/UtdJk3XXeCM
 
Osa 5 - "Musikaalisuus". Muutama ajatus ja kokemus musikaalisuudesta enempi työn kuin lahjakkuuden kautta.
https://youtu.be/LsUxwzlwvHs
 
Osa 6 - "Äänittäminen". Perus juttuja äänittämiseen tietokoneella tai vaikka tabletilla.
https://youtu.be/FYQBecodxG8
 
Osa 7 - "Loopperi". Paras työkalu ikinä, tai ainakin niin olen kuullut ja kovasti tykännyt.
https://youtu.be/qkIuSU0oxzw
 
Osa 8 - "Loppu". Loppupuheenvuoro tälle aiheelle / video sarjalle.
https://youtu.be/J9ReC54PtXo
 
Siinäpä se, vaikka kaikki on kuten niin monesti mainittu vain omia subjektiivisia kokemuksia, niin tottakai olen aina ajatellut että ne on linjassa todellisuuden kanssa. Muuttujia on kuitenkin jokaisen harrastajan elämässä niin paljon että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kuitenkin tämän harrastuksen myötä minulle aukesi aivan uusia ulottuvuuksia myös musiikin ulkopuolella joten en ole itse kokenut että aikaa olisi paljoa paremmin voinut käyttää.
 
Ilkka
 
Lomby
13.01.2023 12:34:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos olipa hyvät ja informatiiviset videot. Ja komeasti kitara soi.
 
Pitää itsekin katsella tuo mastery method.
 
Tuo että löytää hyvät harjoittelutmatriaalit ja harjoitusohjelman vie kyllä nopeasti eteen päin. Ja treenaa jotain järjellistä ja kehittävää.
 
Parasta mitä on tullut itsellä vastaan on noi allaolevat. Eli olen vedellyt noista soolotreeniä rytmiäänitteen ja metronomin kanssa. Toki riippuu sitten siitä mitä musatyyli haluaa soittaa.
 
https://www.amazon.com/Guitar-Aerob … -lick-day-Maintaining/dp/1423414357
 
https://www.amazon.com/Rhythm-Guita … 2Cstripbooks-intl-ship%2C174&sr=1-1
 
https://www.amazon.com/Metal-Rhythm … 2Cstripbooks-intl-ship%2C224&sr=1-2
 
Tuohon tarpeen mukaan musateoriaa.
 
Sitten 2-4 biisiä aina treenaukseen.
 
Tuo tosiaan helpottaa paljon, että on jokin valmis polku mitä kulkea, kuten noissa kirjoissa esim sellainen löytyy.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2023, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti