Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:WanhaWetäjä
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Double stop
Aika:11.02.2021 14:00
tomaattiorava: Säänöt ovat:
 
-Ei tarvii olla vierekkäisiltä kieliltä.
-Ei väliä onko ylä vai alapuolelta. Ite ehkä ajattelen näitä enempi omana entiteettinään kuin ääneltä johon lisään intervallin.
-Ei ole mitään vakiointervallia, silti tässä kuten muussakin lienee terssi ja kvintti yleisimmät.
 
RHCP:n under the bridgen verse-riffit aika klassinen esimerkki. Tietty Hendrixiä ja SRV:tä tutkimalla näitä löytää vaikka millä mitalla.

 
Nuo säännöt pitävät pääosin kutinsa, lisäyksenä seksti alas jos melodia sitä vaatii.
Kaveri joka asiaa kysyy on rautalankaan päin suuntautunut joten ihan ei taida Hendrixit ja vastaavat istua tähän keskusteluun kovinkaan luontevasti.
 
Oletan että haetaan selkeitten esim laulumelodioitten soittamista kuten rautalangassa on usein tapana jolloin tietynlaiset lainalaisuudet tulee kysymykseen. Voin toki olla väärässäkin ja yli 40 vuottta keikkailua ei ehkä riitä uskottavaan mielipiteeseen joten en ala asiasta sen kummemmin vänkäämään.
 
Ko kysyjän musanäyte on melodia rautalankatyylillä soitettuna joten tämän takia ajattelin lähteä purkamaan asiaa sitä kautta.
Mutta joo, ei voi yleistää ja oikeastaan mitään rajoja ei ole joten musatyylistä , harmoniapohjasta ja kitarasoundista riippuu hyvin paljon miltä pohjalta asiaa aletaan lähestymään.Kenties topicin aloittaja valaisee asiaa hieman tarkemmin vaikkapa jonkun esimerkin kautta kuten miten soitan tämän melodian kaksiäänisesti tai miten tämä juttu on soitettu.
Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=243895