Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AlbertoMalich
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Linux ja musiikki
Aika:04.10.2020 18:22
Zoom L-12 ja Ubuntu 18 LTS(tai joku muu Linux) ja Reaper - onko kellään toimivana tuollaista kokoonpanoa?
 
Mulla oli vanha Win10 -desktop, joka oli vaan Reaperille omistettu, toimi hyvin ASIO4ALL -ajureilla. Puolitoista vuotta sitten Zoom ei toiminut Ubuntun kanssa, niin päädyin käyttämään tuota erillistä Win10 -konetta.
 
Vahnasta Win10 -koneesta kuitenkin hajosi viimein jotain ja se herkesi buuttaamasta. Päätin että en ala elvyttää tuota kohta 20v konetta, vaan hankin jonkun uudemman desktopin.
Huvikseni ajattelin kuitenkin kokeilla Zoomia Class Compliant -modessa Ubuntu -masiinassa, ja se 'melkein toimii'. Ihan vaan tökkäsin USBin kiinni, pulseaudio käytössä
Eli outputit toimivat ihan normaalivolumella.
Mutta Reaperiin kun konffaa inputteja, niin Zoomin input -kanavien tasot jäävät todella pieniksi(-30db), juuri näkee, että signaalia tulee, mutta ei tuota käyttää voi.
 
Olisiko vinkkejä mistä aloittaa debuggaamista? Onko mahdollista, että menee bittisyvyys ristiin, ja jossain vaiheessa esim 16bit tulkitaan 24bit signaaliksi tms?
Vanha kunnon alsamixer ei anna säätää tuon Zoom L-12:n volumeja, sitä sentään tajusin yrittää vanhasta kokemuksesta :)
 
Hirveän kauaa en jaksa takuta, jos ei pikkusäädöllä toimi, niin hankin jonkun käytetyn Win10 -PC:n äänityskoneeksi, koska siinä näytti Zoom toimivan varsin vakaasti.
Toisaalta, jos saisi toimimaan tässä Ubuntussa, niin voisi jatkaa elämää yhden koneen taktiikalla....
 
Kiitos vinkeistä jo etukäteen?
Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=136394