Muusikoiden.net
28.09.2022
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Linux ja musiikki
1 2 3 4 513 14 15 16 17
gasser
24.10.2018 21:40:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asensin tuommoiseen n. 10 vuotiaaseen pöytäkoneeseen mint 19 xfce-distron, mutta ei riitä koneessa potku. Peruskäyttö pykii, kun valikkojen, kansioiden ym. aukeaminen ja hiiren klikkauksiin reagoiminen kestää sekunnista ylöspäin. Jollekin papparaiselle toimisi ehkä, mutta kevyempää järjestelmää täytyy nyt miettiä. Peruskäyttöön, eli netti, videot, musat, gimp, audacity jne. kun toimisi liukkaasti, niin hyvä niin. Debian-johdannaiset kelpaa, koska se on jotenkin tuttu alusta. Lubuntu, xubuntu, joku muu? Vinkkejä yhtään? Silmäkarkkia ei tarvitse olla about yhtään, kunhan on nopea.
 
Torniojaws
24.10.2018 22:43:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Xubuntu on ainakin itsellä kevyin käyttis mitä löytyy. Töissä käytän VirtualBoxissa sitä. Jos ei sillä toimi, niin voi unohtaa modernin GUIn ko. koneella. Eli pitää laittaa jokin vanhempi distro, joka on suunnattu sen aikakauden koneille.
 
Vortech Industrial Death Metal | Mesa 4x12" kaupan
gasser
24.10.2018 23:28:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws: Xubuntu on ainakin itsellä kevyin käyttis mitä löytyy. Töissä käytän VirtualBoxissa sitä. Jos ei sillä toimi, niin voi unohtaa modernin GUIn ko. koneella. Eli pitää laittaa jokin vanhempi distro, joka on suunnattu sen aikakauden koneille.
 
Jep. Sen tiedän, että tässä nyt ihmeteltävässä masiinassa on ihan nätisti pyörinyt joku ubuntu/gnome-yhdistelmä joskus silloin aikanaan. Ehkä ajan ja ihmettelyn kanssi saisi toimimaan jonkin moderninkin käyttiksen, mutta nyt pitäis löytää vaan semmoinen helppo plug'n'play-kevytkäyttis. Elikkäs: kokeilenpa tuota xubuntua seuraavaksi. Näytönohjain on joku ihana vanha radeon, joka tuntuu olevan se suurin vammaisuus tällä kertaa. Jatketaan ihmettelyä.
 
hrzi
21.05.2019 09:32:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

shovi: Innostuin nyt kirjoittelemaan jonkunnäköistä "fägiä" aiheesta kun joku mainitsi että tarvisi...
 
Ostin linukalle tracker tyylinen DAW Renoise, edullinen, monipuolinen ja toimiva.
Pääsääntöisesti käytän Mäkkiä, mutta myös Windows- ja linux konetta. Mäkissä ja Windowssissa pyörittelen Cubasea, donglen vekslaaminen alkoi häiritsemään joten RaspberryPi:lle sotin VirtualHere softan joka jakaa USB:n minne tahansa verkossa.
Paljon löytyy kikkoja ja softia eri käyttiksille musapuolella, joutuu vaan tietysti guukkeloimaan paljon, mutta tuossa muuta vinkki lisättäväksi.
Äänikorteista olen testaillut Rolandin, Focusriten ja Presonuksen usb kortteja jotka näyttäis toimivan linukalla helposti ilman mitään suurempaa säätöä.
 
TPS0852
16.06.2019 15:58:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kääntäjää / Ohjelmoijaa ; Ääni purkin Linux ajureille, yms.
 
Latasin github:sta koodia TASCAM US-16x08 USB - ääni purkille .
Nyt tarvitsisi löytyä joku perehtyneempi ihminen, joka kasaisi nuo koodit asennettaviksi paketeiksi, jne .
 
Sorsat löytyyt osoitteesta ;
 
https://github.com/onkelDead
 
lähinnä kiinnostaa tascam-gtk, tascam.lv2 ja tascam-driver-patch
 
- TS -
 
The Four Winds must blow ...
Humanoid
30.07.2019 20:37:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TPS0852: Kääntäjää / Ohjelmoijaa ; Ääni purkin Linux ajureille, yms.
 
Latasin github:sta koodia TASCAM US-16x08 USB - ääni purkille .
Nyt tarvitsisi löytyä joku perehtyneempi ihminen, joka kasaisi nuo koodit asennettaviksi paketeiksi, jne .
 
Sorsat löytyyt osoitteesta ;
 
https://github.com/onkelDead
 
lähinnä kiinnostaa tascam-gtk, tascam.lv2 ja tascam-driver-patch
 
- TS -

 
Mille distrolle nuo täytyisi kääntää? Tuon patchin joudut asentamaan itse. Ohjeet siellä j onkin.
 
AlbertoMalich
04.10.2020 18:22:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoom L-12 ja Ubuntu 18 LTS(tai joku muu Linux) ja Reaper - onko kellään toimivana tuollaista kokoonpanoa?
 
Mulla oli vanha Win10 -desktop, joka oli vaan Reaperille omistettu, toimi hyvin ASIO4ALL -ajureilla. Puolitoista vuotta sitten Zoom ei toiminut Ubuntun kanssa, niin päädyin käyttämään tuota erillistä Win10 -konetta.
 
Vahnasta Win10 -koneesta kuitenkin hajosi viimein jotain ja se herkesi buuttaamasta. Päätin että en ala elvyttää tuota kohta 20v konetta, vaan hankin jonkun uudemman desktopin.
Huvikseni ajattelin kuitenkin kokeilla Zoomia Class Compliant -modessa Ubuntu -masiinassa, ja se 'melkein toimii'. Ihan vaan tökkäsin USBin kiinni, pulseaudio käytössä
Eli outputit toimivat ihan normaalivolumella.
Mutta Reaperiin kun konffaa inputteja, niin Zoomin input -kanavien tasot jäävät todella pieniksi(-30db), juuri näkee, että signaalia tulee, mutta ei tuota käyttää voi.
 
Olisiko vinkkejä mistä aloittaa debuggaamista? Onko mahdollista, että menee bittisyvyys ristiin, ja jossain vaiheessa esim 16bit tulkitaan 24bit signaaliksi tms?
Vanha kunnon alsamixer ei anna säätää tuon Zoom L-12:n volumeja, sitä sentään tajusin yrittää vanhasta kokemuksesta :)
 
Hirveän kauaa en jaksa takuta, jos ei pikkusäädöllä toimi, niin hankin jonkun käytetyn Win10 -PC:n äänityskoneeksi, koska siinä näytti Zoom toimivan varsin vakaasti.
Toisaalta, jos saisi toimimaan tässä Ubuntussa, niin voisi jatkaa elämää yhden koneen taktiikalla....
 
Kiitos vinkeistä jo etukäteen?
 
AlbertoMalich
04.10.2020 18:49:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin, tajusin valita Reaperista ALSA device:n Pulseaudion sijaan, ja tämähän Zoom L-12 + Ubuntu 18 LTS + Reaper 6.14-kombo näyttäisi alustavasti toimivan!
Ainakin yhdellä trackilla... :)
 
Katsotaan, missä vaiheessa kohtaan seuraavan haasteen.
 
Ja tosiaan, jos jollakulla on samanoloinen yhdistelmä, niin kokemuksia jakoon, kiitos.
 
poscon
22.08.2021 17:34:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaisiko kukaan neuvoa miten saan tuon oman Yamaha PSR-E403 kytkettyä koneeseeni nauhoitusta varten? Kiipparissa on USB-liitäntä ja kun pistän kaapelin tietokoneeseen, kiippari kyllä näkyy koneen laitteissa ja esim. Audacityn MIDI-laitteissa, mutta en pysty sitä mistään valitsemaan äänen tulolaitteeksi. Kokeilin myös SoundBridgellä ja Ardourilla enkä saanut hommaa toimimaan niissäkään. Tarvitseeko minun hankkia vielä jokin erillinen sovitin, kun en näistä MIDI-jutuista (vielä) melkein mitään tiedä.
 
Henri Henri Olavi
22.08.2021 17:44:05 (muokattu 22.08.2021 17:45:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sori jos kysymykseni on tyhmä, mutta onhan sulla siis luotuna instrumenttitraita (ei audioraitaa) siinä Audacityssä (en tiedä saako Audacityssä luotua sellaista, luulisi että saa) ja siinä jokin vsti-plugari, joka tekee sen äänen? MIDI on vain dataa, ei ääntä. Jos haluat soittaa kiipparin omilla soundeilla, niin sitten sun pitää vetää se joko kiipparin ulostuloista äänikorttiin tai phonesista.
 
Je suis 190221
poscon
22.08.2021 17:47:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Sori jos kysymykseni on tyhmä, mutta onhan sulla siis instrumenttitraita siinä Audacityssä ja siinä jokin vsti-plugari, joka tekee sen äänen? MIDI on vain dataa, ei ääntä. Jos haluat soittaa kiipparin omilla soundeilla, niin sitten sun pitää vetää se joko kiipparin ulostuloista äänikorttiin tai phonesista.
 
Tarkoitus olisi käyttää noita kiipparin omia saundeja. Eli phones uros-uros -piuhalla tämä onnistuisi myös? En siis tosiaan tiedä yhtään mitään näistä kytkennöistä ja niiden eroista.
 
Henri Henri Olavi
22.08.2021 17:48:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poscon: Tarkoitus olisi käyttää noita kiipparin omia saundeja. Eli phones uros-uros -piuhalla tämä onnistuisi myös? En siis tosiaan tiedä yhtään mitään näistä kytkennöistä ja niiden eroista.
 
Joo, phonesista voit vetää koneelle.
 
Je suis 190221
poscon
22.08.2021 18:06:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Joo, phonesista voit vetää koneelle.
 
Jos kytken kiipparin phonesilla fronttiin, niin miten saan sen äänen tulemaan taakse kytkettyihin kajareihin? Tällä hetkellä en saa kuulumaan kummastakaan mitään.
 
Henri Henri Olavi
22.08.2021 18:09:38 (muokattu 22.08.2021 18:11:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poscon: Jos kytken kiipparin phonesilla fronttiin, niin miten saan sen äänen tulemaan taakse kytkettyihin kajareihin? Tällä hetkellä en saa kuulumaan kummastakaan mitään.
 
Mihin fronttiin? Vedät piuhan phonesista äänikorttiin, teet audioraidan, valitset äänilähteeksi sun äänikortin tai interfacen ja pistät äänityksen päälle. Sieltä Audacitystä määritetään myös äänen ulostulo. Katso vielä Linuxin asetuksista, mikä siellä on valittuna audio in ja mikä audio out. Missä sun kajarit on kiinni?
 
Je suis 190221
poscon
22.08.2021 18:13:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Mihin fronttiin? Vedät piuhan phonesista äänikorttiin, teet audioraidan, valitset äänilähteeksi sun äänikortin tai interfacen ja pistät äänityksen päälle. Sieltä Audacitystä määritetään myös äänen ulostulo. Katso vielä Linuxin asetuksista, mikä siellä on valittuna audio in ja mikä audio out. Missä sun kajarit on kiinni?
 
Kajarit on kiinni koneen takana emolevyn phonesissa ja kiippari on nyt kiinni koneen etupaneelissa olevassa phonesissa.
 
Henri Henri Olavi
22.08.2021 18:15:50 (muokattu 22.08.2021 18:16:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poscon: Kajarit on kiinni koneen takana emolevyn phonesissa ja kiippari on nyt kiinni koneen etupaneelissa olevassa phonesissa.
 
Et sä voi sitä kiipparia phonesiin laittaa, koska phones on ulostulo. Sun pitää vetää kiipparin phonesista (output) äänikortin sisäänmenoon/sisäänmenoihin (input).
 
Je suis 190221
poscon
22.08.2021 18:25:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Et sä voi sitä kiipparia phonesiin laittaa, koska phones on ulostulo. Sun pitää vetää kiipparin phonesista (output) äänikortin sisäänmenoon/sisäänmenoihin (input).
 
Nyt vaihdoin sen äänikortin linjasisääntuloon kiinni ja nyt äänimikserissä näkyy ääntä, mutta vielä pitäisi se saada kuulumaan Audacityssä ja kuulokkeissa. Audacityssä on kaikki säädetty kuten pitää, mutta yrittäessä nauhoittaa ei sinne tule mitään ääntä.
 
Henri Henri Olavi
22.08.2021 18:26:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poscon: Nyt vaihdoin sen äänikortin linjasisääntuloon kiinni ja nyt äänimikserissä näkyy ääntä, mutta vielä pitäisi se saada kuulumaan Audacityssä ja kuulokkeissa. Audacityssä on kaikki säädetty kuten pitää, mutta yrittäessä nauhoittaa ei sinne tule mitään ääntä.
 
Lukasepa tuo:
 
https://manual.audacityteam.org/man/tutorial_your_first_recording.html
 
Je suis 190221
poscon
22.08.2021 18:50:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Lukasepa tuo:
 
https://manual.audacityteam.org/man/tutorial_your_first_recording.html

 
Noniin, nyt toimii. Isot kiitokset avusta!
 
Henri Henri Olavi
22.08.2021 18:53:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

poscon: Noniin, nyt toimii. Isot kiitokset avusta!
 
Hienoa! Kovaa ajoa sitten vaan :D
 
Je suis 190221
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 513 14 15 16 17

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti