Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Objectif Lune
Alue:Tuottaminen ja sovittaminen
Aihe:Kelpo demon kustannukset
Aika:10.10.2018 16:14
Slowbro: Alkaa biisit olemaan siinä vaiheessa, että pitäisi saada demoa tehtyä. Osaako joku antaa jotain arviota mitä sellaisen tuotattaminen tulisi kustantamaan. Demon tarkoitus olis saada levy-yhtiön sedät tajuamaan millaisia helmiä oon kirjoittanutkaan. Visio biiseistä ja tuotannosta on aika selkeä, ja kaikki tarvittava soittotaito löytyy omasta takaa. Eli tarve on vaan tyypille joka ottaa äänet nauhalle ja loihtii niistä sen kuuloisen kokonaisuuden kun käsken. Biisit on perus radiomittaisia ja sisältää perus bändisoittimia.
 
Minkähänlaisessa haitarissa tällaisen proggiksen hinta pyörii? Ja jos suosituksia löytyy, niitä otetaan myöa vastaan :)

 
Eikös tähän oo kukaan vielä vastannut? No vastataanpa näin jäljessä, koska kiinnostaa varmasti monia:
 
Tuo riippuu varmasti tosi paljon siitä, kuinka paljon aikaa äänittämiseen menee eli miten paljon sovitat vielä studiossa, miten monta ottoa tarvitaan ja miten paljon haluat kommenttikierroksia miksaukseen. Olettaen, että äänittämiseen menee päivä ja miksaamiseen päivä (ihan hyvä nyrkkisääntö), tulee biisiä kohden hinnaksi n. 700-1000€ ammattistudiossa.
 
Studiopäivä henkilökuntineen maksaa 300-500€ ja masteriin voi varata n. 100€. Nää sisältää arvolisäveron.
 
Jos on suhteita, joilla äänitystila on ilmainen ja kaverilla äänityskamat, tulee tää puuha paljon edullisemmaksi, mutta siitähän tässä ei ollut kysymys vaan rautainen ammattilainen, joka tekee varmasti juuri sellaista jälkeä, jollaista halutaan.
 
Mitä tulee paikkaan, kannattaa tsiigaa kuka on tehnyt omat suosikkiäänitykset Suomessa ja kysyä niistä paikoista tarjousta. Ihmisiä kaikki rautaiset ammattilaisetkin ovat ja monet hyvät studiot saa leipänsä isompien yhtyeiden lisäksi demojen tekemisistä uusille kyvyille.
 
PS. Saa olla ihan saakelin hyvää matskua, että levy-yhtiön tyypit innostuu. ;)
Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=47&t=238103