Muusikoiden.net
04.12.2020
 

Tuottaminen ja sovittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kelpo demon kustannukset
1
Slowbro
15.06.2018 01:34:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alkaa biisit olemaan siinä vaiheessa, että pitäisi saada demoa tehtyä. Osaako joku antaa jotain arviota mitä sellaisen tuotattaminen tulisi kustantamaan. Demon tarkoitus olis saada levy-yhtiön sedät tajuamaan millaisia helmiä oon kirjoittanutkaan. Visio biiseistä ja tuotannosta on aika selkeä, ja kaikki tarvittava soittotaito löytyy omasta takaa. Eli tarve on vaan tyypille joka ottaa äänet nauhalle ja loihtii niistä sen kuuloisen kokonaisuuden kun käsken. Biisit on perus radiomittaisia ja sisältää perus bändisoittimia.
 
Minkähänlaisessa haitarissa tällaisen proggiksen hinta pyörii? Ja jos suosituksia löytyy, niitä otetaan myöa vastaan :)
 
Objectif Lune
10.10.2018 16:14:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Slowbro: Alkaa biisit olemaan siinä vaiheessa, että pitäisi saada demoa tehtyä. Osaako joku antaa jotain arviota mitä sellaisen tuotattaminen tulisi kustantamaan. Demon tarkoitus olis saada levy-yhtiön sedät tajuamaan millaisia helmiä oon kirjoittanutkaan. Visio biiseistä ja tuotannosta on aika selkeä, ja kaikki tarvittava soittotaito löytyy omasta takaa. Eli tarve on vaan tyypille joka ottaa äänet nauhalle ja loihtii niistä sen kuuloisen kokonaisuuden kun käsken. Biisit on perus radiomittaisia ja sisältää perus bändisoittimia.
 
Minkähänlaisessa haitarissa tällaisen proggiksen hinta pyörii? Ja jos suosituksia löytyy, niitä otetaan myöa vastaan :)

 
Eikös tähän oo kukaan vielä vastannut? No vastataanpa näin jäljessä, koska kiinnostaa varmasti monia:
 
Tuo riippuu varmasti tosi paljon siitä, kuinka paljon aikaa äänittämiseen menee eli miten paljon sovitat vielä studiossa, miten monta ottoa tarvitaan ja miten paljon haluat kommenttikierroksia miksaukseen. Olettaen, että äänittämiseen menee päivä ja miksaamiseen päivä (ihan hyvä nyrkkisääntö), tulee biisiä kohden hinnaksi n. 700-1000€ ammattistudiossa.
 
Studiopäivä henkilökuntineen maksaa 300-500€ ja masteriin voi varata n. 100€. Nää sisältää arvolisäveron.
 
Jos on suhteita, joilla äänitystila on ilmainen ja kaverilla äänityskamat, tulee tää puuha paljon edullisemmaksi, mutta siitähän tässä ei ollut kysymys vaan rautainen ammattilainen, joka tekee varmasti juuri sellaista jälkeä, jollaista halutaan.
 
Mitä tulee paikkaan, kannattaa tsiigaa kuka on tehnyt omat suosikkiäänitykset Suomessa ja kysyä niistä paikoista tarjousta. Ihmisiä kaikki rautaiset ammattilaisetkin ovat ja monet hyvät studiot saa leipänsä isompien yhtyeiden lisäksi demojen tekemisistä uusille kyvyille.
 
PS. Saa olla ihan saakelin hyvää matskua, että levy-yhtiön tyypit innostuu. ;)
 
Pelko: https://www.facebook.com/pelkohelsinki/ https://youtu.be/qUKgkyndi1U
lumppaaja
11.10.2018 10:32:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä teet tuottajalla jos tiedät jo kaiken "tekee mitä käsken". Ei varmaan kukaan kiinnostu jos on tuollainen asenne tuottamaan biisejäsi.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti