Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mr. Speed
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibsonin käyttämät "Kluson" -virittimet
Aika:26.11.2013 11:13
zedder: Tuoreen puoleisessa LP Studiossani on jonkinasteisia vireessäpysymisongelmia. On hyvin mahdollista, jopa todennäköistä, että ne johtuvat pääosin satulasta.
 
Nuo "Kluson Deluxe" -peltilaatikkovirittimet ovat kuitenkin ulkonäkönsä puolesta varsin antiikkiset ja siksi toki myös aika hienot, mutta miten on niiden käytännön ominaisuuksien kanssa? Eivät ne ainakaan yhtä tasaisesti pyöri kuin valetturunkoiset. Ilmeisesti noita "Klusoneita" tekee nykyisin ainakin Gotoh ja Schaller, joten ilmeisesti tuo rakenne ei siten ole kuitenkaan ihan sohlo tai muuten eivät moisia viitsisi värkätä?
 
Oli miten oli, olisiko siitä selkeää hyötyä jos tilalle laittaisi modernimmat virittimet ja kenties jopa lukittavana versiona? Eipä noita sinällään aika nättejä koneistoja kuitenkaan ihan turhan takia viitsisi toisiin vaihtaa.

 
Kuinka paksuja kieliä käytät? Liian paksut kielet "kanittavat" satulaan ja tämä tapahtuu ihan satulan materiaalista riippumatta. Tämä kanittaminen tekee sen, että kun virität kielen, se pysyy vireessä ensimmäiseen bendiin/vibratoon asti. Bendatessa vedät kieltä pidemmäksi, eikä liian ahdas satula päästäkään sitä takaisin lavan puolelle --> kielen vire tippuu. Meikäläisellä oli tällainen ongelma Amfisoundin custom kitarassa alimmalla kielellä. Vaihdoin kielen piirun ohkasempaan ja ongelma hävisi, satula on grafiittia. Toinen vaihtoehto on viilauttaa kielten uria aavistuksen isommiksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=220408