Aihe: mikä on kun ei löydy hyviä hard rock/heavy laulajia
1 2 3
Ianuarius
21.02.2011 14:21:12
 
 
Numb: Jos laulajiin verrataan, niin kitaristien on helppo siirtyä toiseen sävellajiin. Ja jos he hommaavat Morpheus Droptunen, niin hommahan on suorastaan käsittämättömän helppoa: http://www.youtube.com/watch?v=UnXRT533hp0
 
Toinen asia on sitten se, että eri sävellajit vain kuulostavat erilaisilta...

 
Totta, totta, kaikki tuo on ihan totta.
 
Monetkaan bändin jäsenet ei vaan aattele asioita tolleen relatiivisessa mielessä vaan absoluuttisesti.
 
Kitaristi alkaa aatteleen että vittu kun pitää kärsiä tosta paskasta laulajasta. Miks ei vain voida hommata kunnon laulajaa? Kyl ny käy jonku alottelevan laulajan itsetunnolle, kun kaikki pitää sitä ihan paskana. Voi olla, että se on treenannuki samat 5 vuotta mitä se kitaristi, mut silti vain ei ääni yllä sinne Dickinsonin leveyksille.
 
Enkä mä taaskaan sano että kaikki soittajat aattelis noin, mutta itteäni ainaki rassaa alkaa kitaralla säätään juttuja eri sävellajeihin ku oon vaan niin paska kitaristi teoriamielessä. :) (Eikä mulla oo varaa mitään pedaaleita alkaa osteleen.) Kuinka moni rock/punk/heavy/metal-kitaristi oikeasti tässä maassa omaa paperit pop/jazz-konservatoriosta? Monesti heillä ei riitä edes taso päästä sellaisiin opiskelemaan.
Bloggailua englanniksi musiikillisista aiheista: The Musician Experience
Thunder
20.05.2011 09:46:46
Pakko kertoa tähän väliin lievästi OT. Bändimme (hard rock, heavy metal tyylinen) etsi laulajaa ja rumpali olikin löytänyt lupaavan tuntusen jampan (omasta mielestään). Oli kuulemma laulanut paljonkin.
 
No vuokrattiin ihan laulukamat tuota varten ja jantteri saapuikin kämpille. Paranoid soimaan.... Kaveri oli laulanut kappaleen läpi yhteen pötköön, kun kitarasoolo vasta alkoi. Nuottikorvaa ei tuntunut löytyvän, en ainakaan minä erottanut laulumelodiaa mistään.
 
Kyselin sitten kaverin laulutaustasta. Kertoi että oli joskus laulanut silleen, että sanat näkyy ruudulla (karaoke), ei muuten.
 
Ja aiheeseen, eipä löytynyt parin vuoden aikana meidänkään pumpulle laulajaa. Kriteerit eivät olleet liian kovat...
Ianuarius
20.05.2011 11:03:22
 
 
Thunder: Ja aiheeseen, eipä löytynyt parin vuoden aikana meidänkään pumpulle laulajaa. Kriteerit eivät olleet liian kovat...
 
Jep, no ei ny tolleen tietenkään kannata ottaakaan, jos suunnilleen ensimmäisiä askeliaan ottaa laulajana. Sama ku kitaralla opettelis vitossointuja ja takeltelis niitten kanssa.
Bloggailua englanniksi musiikillisista aiheista: The Musician Experience
kansimies
21.05.2011 01:49:30
18is9:
Tuo Freddie mercuryn "pakotettu tenori" on kyllä mielenkiintoinen määritelmä. Luonnollisestihan sillä ei kyllä korkeat äänet tule, mutta ei kyllä tulisi Michael Kiskelläkään jos se koettaisi samalla ilmamäärällä puskea. Enemmän kuulen Mercuryllä puutteita tekniikassa ja itsehillinnässä kuin että se jotenkin pakottaisi äänensä liian korkealle. Hiljempaa laulaessa se vetää kyllä ihan vaivattoman tuntuisesti ylhäältäkin..

 
Vetikö Freddie ainakaan loppupuolella uraansa kovin korkealta keikkaillessaan? Melko vaikealta kuulostaa monet taltioinnit ja alentaa aika monet korkeat kohdat. Loistava show-mies, mutta ei mielestäni kovinkaan kummoinen live-laulaja.
Jokapaikanapina
22.05.2011 14:20:30 (muokattu 22.05.2011 14:21:44)
kansimies: Vetikö Freddie ainakaan loppupuolella uraansa kovin korkealta keikkaillessaan? Melko vaikealta kuulostaa monet taltioinnit ja alentaa aika monet korkeat kohdat. Loistava show-mies, mutta ei mielestäni kovinkaan kummoinen live-laulaja.
 
Freddien ongelma livenä oli äänikyhmyt, joiden takia osan ajasta ääni oli todella huonossa kunnossa. Äänikyhmythän taas on osittain seurausta huonosta tekniikasta, vaikka jotkut ovatkin alttiimpia niille kuin toiset. Studiossahan Freddien tekniikka oli aivan mahtava, varsinkin falsettityöskentely. Livenä Freddie taas huomattavasti harvemmin lauloi falsetissa (Falsetti korvattiin karjumisella, joka ärsyttää himona. Esimerkiksi Bohemian Rapsodyn alussa..), kenties huonon monitoroinnin takia? Freddien taudin kulusta en osaa paljoa sanoa, mutta silläkin saattoi olla viimeisillä keikoilla vaikutusta.
 
Mutta esimerkiksi Rock In Montreal on aivan HUIKEA taidonnäyte sekä koko yhtyeeltä, että Freddieltä itseltään. Tässä Somebody To Love vuodelta 1982: http://www.youtube.com/watch?v=nO2aZ7EzsgM
 
EDIT: Täytyy myös muistaa, että Queenin korkeimpia stemmoja ei suinkaan laulanut Freddie, vaan yhtyeen rumpali Roger Taylor :) Joka kyllä lauloi korkeimmatkin stemmat mainiosti livenä.
yanera
16.09.2011 19:36:11 (muokattu 17.09.2011 12:19:15)
 
 
Miksi nämä ovat lähes poikkeuksetta tenoreita?
 
Laulajia on vähän. Ja tenoreita vielä vähemmän. Osa baritoneja
 
Mielestäni hyviä hevi laulajia on.
 
Ozzy Osbourne(vanha tuotanto), Michael Kiske (Helloween ajoilta). Tony Martin (Black Sabbath) Dio (rip). Ynkän laulajat. Timo kotipelto. Rob Halford, tim owens, Savatagen laulaja jon ja sakari. Don Dokken, Vince neil, Robert Plant, Ian Gillan, Axl rose, queenin ukko, steven taylor, hansi kyrshä, Gotthardin laulaja. Dave Meniketti (Y&t) Jani LAne (rip) Peter Steele (Rip) Eric Adams (aivan mahtava) Blackie lawless. Taage kilvestä. Michael monroe, ville valo. marko hietala(tarot, ei sovi mielestäni nightwishiin) Paul Stanley. Sebastian bach, brian johnson. James Hetfield. Dave mustonen.
 
ja yleensäkin tuo
 
"laulun rajoissa pysyvä osasto" Ei karjuntaa kiljuntaa. King diamnond poikkeus ja philip anselmo (vulgar display of power ja karjapaimenet helvetistä) Ja UDO
Toiset menee toiset tulee, mutta minä tärisen.
konstantin1957
09.12.2011 17:05:08
On se niinkin että heavy/metal vaatii aika paljon ÄÄNTÄ. Itse laulan 50-luvun rokkia, mutta se on eri juttu se...
konstantin1957
09.12.2011 17:06:38
mulla menee Elvis, Beatlesit, Rollarit, ...ja tottakai kaikki 50-luvun rikkarit...
konstantin1957
09.12.2011 17:07:57
Rokkarit/Del Shannon, Dion, etc.
konstantin1957
09.12.2011 17:09:18
Nykylaulajista ihailen Chris Isaacin tapaa laulaa, siihen en pysty...
‹ edellinen sivu | seuraava sivu ›
1 2 3
Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (vaatii kirjautumisen)