Muusikoiden.net
20.01.2019
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: DAWia etsimässä
1 2 3 4 5 6 7
Krice
06.03.2011 13:43:57 (muokattu 06.03.2011 13:51:10)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä vähän kokemuksia demoista, ummikko etsimässä DAWia. Kone on tavanomainen PC tuplaytimellä, Windows 7 home premium 4Gt muistilla ja Realtekin sisäinen äänipiiri.
 
1. Behringer Energy XT. Halpa, mutta karsittu ja ei tunnistanut Tonelab ST:tä.
 
2. Presonus Studio One Artist. Ei osaa käyttää Realtekkiä eli ei saa ääniä ulos. Ei jatkoon.
 
3. Cockos Reaper. Sama ongelma, ei ääniä. Tonelab ST:n se tunnistaa, mutta ilmoittaa samalla, että laitteessa on jokin ongelma (ei ole).
 
4. Propellerhead Reason 5. Tässä toimii äänet ja muutenkin kivan tuntuinen, mutta tällä ei voi äänittää soittimia ja ilmeisesti VST-tukea ei ole lainkaan. Äänet toimii tosin Tonelab ST:n kautta, mutta kuten sanottu, äänittää ei voi. Helkkarin typerää jos minulta kysytään.
 
5. Magix Samplitude. Ensimmäinen kokeiltu ohjelma, jossa äänet toimivat heti, edes äänilähdettä ei tarvitse valita. Myös Tonelab ST toimii ja sillä voi äänittää, tosin äänien ulostulo piti vielä valita erikseen että nauhoitettu ääni kuuluu kun sen soittaa. Tässä on myös virtuaalinen syntikka, mutta sitä ei voi ilman ASIOta kuunnella kun valitsee soundin. Hassusti kuitenkin kun soittaa taustaa (tai nauhoittaa) niin ääntä voi kokeilla samalla syntikassa. Ei mikään iso ongelma, koska midi-kiipparilla voi käyttää midi-soittimia ja korvata sitten syntikan äänellä.
 
Samplituden ainoa todellinen ongelma onkin hinta. Perusversio maksaa Thomannilla 439€ ja pro-versio 879€! Pitää vielä tutkia tarkkaan onko perusversiossa kaikki tarvittavat ominaisuudet ennen ostamista.
 
Ai niin, myös Cakewalk Sonar X1 kiinnosti, mutta ohjelmasta ei ole demoa.
 
JPQ
06.03.2011 13:56:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No minä käytin pceessä Sonar Homestudio 6 xlää. koska koin Sonarin
helpommaksi ja enempi vastinetta rahalle paketiksi kuin Cubasen. Nykyään halvin
Sonar lienee:
http://www.thomann.de/fi/cakewalk_sonar_x1_essential.htm
ps. tosin käsittääkseni tässä uudessa x1 sarjassa ainakin alkuajan bugejakin ollut.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Grugi
06.03.2011 14:02:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sulla on mun mielestä nyt pikkasen väärä lähestymistapa tän DAW asian suhteen. Ihan rehellisesti ja hyvällä sanon että hanki nyt se kunnon audio-interface niin alkaa homma toimimaan, tuon tonelabin kanssa ei kannata tapella enää hetkeäkään. Aika usein noitten intefacejen mukana tulee jonkinlainen DAW mukana ja jos ei niin silti ne on varmasti yhteensopivampia kuin tuo tonelab, koneen realtek ei musta ole musiikin tuottoon hyvä vaihtoehto jo pelkästään latenssiongelman takia.
 
SDMF
laurasus
06.03.2011 14:04:58 (muokattu 06.03.2011 14:11:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole varma ymmärsinkö huolesi oikein, mutta se ettei äänet kuulu ja äänitys ei toimi ei kylläkään ole siitä ohjelmasta kiinni vaan jostain siun asetuksista. Ja jos ei sulla ole ulkoista audion äänittämiseen tarkotettua äänikorttia niin osta semmonen ehdottomasti!
 
E:ups, edellinen ehti ensin..
mutta, lisäisin vielä että äänikorttiakaan ei sit kannata valita mukana tulevan softan perusteella, vaan sen äänikortin ominaisuuksien perusteella. Mukana tulevat softat on vain demoja ja kevytversioita.
 
Laurasus koostuu kahdesta vuorijonosta, pohjoisemmasta Suur-Laurasuksesta ja eteläisemmästä Vähä-Laurasuksesta. Joidenkin lähteiden mukaan niiden välissä kulkee Aasian ja Euroopan välinen raja.
Krice
06.03.2011 14:19:25 (muokattu 06.03.2011 14:22:19)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Grugi: Ihan rehellisesti ja hyvällä sanon että hanki nyt se kunnon audio-interface niin alkaa homma toimimaan, tuon tonelabin kanssa ei kannata tapella enää hetkeäkään.
 
Entä jos haluan käyttää Tonelabia? Sitä paitsi sekin on ihan tavallinen usb-laite, joka toimii hyvin jopa ilmaisessa Audacityssä. Samplitude osoittaa selkeästi, että Tonelabissa (tai Realtekissä) ei ole mitään vikaa. Muut ohjelmat ei vaan osaa!
 
koneen realtek ei musta ole musiikin tuottoon hyvä vaihtoehto jo pelkästään latenssiongelman takia.
 
En minä sen realtekin kautta äänitä, eikä realtekissa ole kuuntelemisessa mitään latenssia.
 
Krice
06.03.2011 14:21:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JPQ: ps. tosin käsittääkseni tässä uudessa x1 sarjassa ainakin alkuajan bugejakin ollut.
 
Sonax X1:stä ei ole demoa, joka olisi aika hyvä juttu kun kokeilee toimiiko se omassa koneessa.
 
Grugi
06.03.2011 15:17:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieno homma että sulla on asia hanskassa, eipä tässä kai kannata koittaa jeesata sittenkään. Menestystä vaan jatkoon.
 
SDMF
ballfish
06.03.2011 16:12:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice:
4. Propellerhead Reason 5. Tässä toimii äänet ja muutenkin kivan tuntuinen, mutta tällä ei voi äänittää soittimia ja ilmeisesti VST-tukea ei ole lainkaan.

 
Reason on tavallaan ainoastaan kokoelma soittimia. Ei sitä oikein DAW:ksi voi luokitella. Mulla on Reason+Ableton Live Suite. Siinä on kaikki tarvittava. Cubase vois sopia sulle, ableton toimii paremmin konemusassa.
 
"Vaikka ajatus 170 euron pitsasta Simpeleellä, kera omien PA-kamojen, eräänä maanantaina houkuttelee, tämä ilmoitus kuulunee torille." -moderaattori
Cathi777
06.03.2011 17:33:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko on kyllä sen verran kyseltävä, että mitä järkeä on lähteä mitään DAWia hankkimaan jos aikoo jonkun koneen sisäisen kortin kanssa pelleillä? Ei siitä hommasta oikeasti tule kyllä yhtään mitään. Ennemmin laittaisin rahat johonkin äänikorttiin ja sitten pelaisin sen mukana tulevalla softalla. Tässä ollaan selkeästi menossa vain perse edellä puuhun.
 
Only pop music can break my heart...
Krice
06.03.2011 17:38:45 (muokattu 06.03.2011 17:42:37)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cathi777: Pakko on kyllä sen verran kyseltävä, että mitä järkeä on lähteä mitään DAWia hankkimaan jos aikoo jonkun koneen sisäisen kortin kanssa pelleillä?
 
En minä usko, että nykyisin noissa sisäisissä piireissä ole mitään erityistä vikaa. Ihan laadukasta soundia sieltä puskee ulos. Muuten, sain äänet kuulumaan Reaperista, piti vain valita io-napista ulostulo. Hyvä homma, paitsi Reaperin ostaminen on ärsyttävää kun ei ole luottokorttia ja pitää jollain hikisellä Paypallilla maksaa, jota en ole ikinä käyttänyt. Mutta jos Paypallin saa toimimaan niin tulee kyllä halvemmaksi kuin Samplitude. Kitarat voi sitten vaikka vetää Audacityllä.
 
Reaper+Tonelab -yhdistelmääkin voisi kokeilla vielä josko sen jotenkin saisi toimimaan.
 
JPQ
06.03.2011 17:55:54 (muokattu 06.03.2011 17:56:41)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cathi777: Pakko on kyllä sen verran kyseltävä, että mitä järkeä on lähteä mitään DAWia hankkimaan jos aikoo jonkun koneen sisäisen kortin kanssa pelleillä? Ei siitä hommasta oikeasti tule kyllä yhtään mitään. Ennemmin laittaisin rahat johonkin äänikorttiin ja sitten pelaisin sen mukana tulevalla softalla. Tässä ollaan selkeästi menossa vain perse edellä puuhun.
 
Voi hommata jos ei äänitä mitään koneelle käyttää softia ainoana äänilähteenä mutta kyllä niidenkin kanssa äänenlaatu muuttuu radikaalisti sanoisin kokemus pohjalta.(yhden pceen sisäiset tuntien ja late Mac Mini 2009 koneen sisäiset tuntien lisäksi jälkimäinen kait edes huonompia sisäisiä). ja puhun vasta äänen sävystä en muusta.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Kalmo
06.03.2011 18:02:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Entä jos haluan käyttää Tonelabia? Sitä paitsi sekin on ihan tavallinen usb-laite, joka toimii hyvin jopa ilmaisessa Audacityssä. Samplitude osoittaa selkeästi, että Tonelabissa (tai Realtekissä) ei ole mitään vikaa. Muut ohjelmat ei vaan osaa!
 

 
En minä sen realtekin kautta äänitä, eikä realtekissa ole kuuntelemisessa mitään latenssia.

 
Jos meinaat tehdä musaa, tarvitset äänikortin, jolla voi tehdä äänityshommia. Realtekillä saat vain harmaita hiuksia. Ennemmmin tai myöhemmin haluat todennäköisesti kuitenkin äänittää laulua tai tehdä softasynillä rumpuja tms.
Jos Tonelabissä on mikkiliittimet ja esim. phantom power, niin se riittänee, etenkin jos siihen vielä löytyy ASIO-ajurit.
 
Jos nyt jo valittelet että "muut ohjelmat eivät osaa", niin älä missään nimessä hanki mitään isoa ja monipuolista, joka vaatii oikeat asetukset toimiakseen (Kuten SONAR X1 PE tai Studio, jossa manuaali on 1500 sivua). Joka ohjelma vaatii omanlaisensa asetukset kovatavarasta riippuen.
 
Itse suosittelen aina hankkimaan niin hyvän äänikortin kuin budjetti sallii, ja käyttämään sen mukana tulevaa softaa. Tosin esim. Cakewalk Music Creator tai Reaper ovat niin edullisia että ne tohtii kyllä ostaa kortin lisäksikin.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
laurasus
06.03.2011 19:40:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: En minä usko, että nykyisin noissa sisäisissä piireissä ole mitään erityistä vikaa. Ihan laadukasta soundia sieltä puskee ulos. Muuten, sain äänet kuulumaan Reaperista, piti vain valita io-napista ulostulo. Hyvä homma, paitsi Reaperin ostaminen on ärsyttävää kun ei ole luottokorttia ja pitää jollain hikisellä Paypallilla maksaa, jota en ole ikinä käyttänyt. Mutta jos Paypallin saa toimimaan niin tulee kyllä halvemmaksi kuin Samplitude. Kitarat voi sitten vaikka vetää Audacityllä.
 
Reaper+Tonelab -yhdistelmääkin voisi kokeilla vielä josko sen jotenkin saisi toimimaan.

 
Reaperin lisenssin saat maksettua täyttämällä paypal-lomakkeeseen osoite- ym tietosi ja visa electronin numeron. Et tarvitse siis paypal-tiliä ollenkaan. Tähän prosessiin menee n.2min.
 
Reaperin kanssa pääsee nopeasti hommista jyvälle ohjelman oman foorumin avulla. Suosittelen!
 
Laurasus koostuu kahdesta vuorijonosta, pohjoisemmasta Suur-Laurasuksesta ja eteläisemmästä Vähä-Laurasuksesta. Joidenkin lähteiden mukaan niiden välissä kulkee Aasian ja Euroopan välinen raja.
Krice
06.03.2011 20:22:30 (muokattu 06.03.2011 20:24:48)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Jos Tonelabissä on mikkiliittimet ja esim. phantom power, niin se riittänee, etenkin jos siihen vielä löytyy ASIO-ajurit.
 
Ei ole tyhmiä mikkiliittimiä, mutta muistin että minulla on Alesiksen 4USB-mikseri. Kokeilin sillä ja nauhoitus onnistuu... mutta... hjuum... ei toisto. Ei millään. Reaper näyttää "not connected" sekä suoraan USB-laitteena että myös ASIO4ALLin avulla. Nohh, kokeilen sitten huvikseni xmplayllä (ilmainen mediasoitin) toistoa ja hyvin kuuluu. Vähän itkettää.
 
Ilmeisesti on vaan pakko vääntää taustat Reaperilla ja äänittää Audacityllä soittimet. Kaipa se niinkin toimii.
 
ganesha
06.03.2011 22:22:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

koneeksi iMac tai Macbook Pro, äänikortiksi joku Motu, DAWiksi Logic Pro 9. Tällä kombolla mennään kuuhun.
 
viina. hanuri. ja naiset.
Krice
06.03.2011 23:56:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ganesha: Tällä kombolla mennään kuuhun.
 
Mene sinne joo.
 
Janie Jones
07.03.2011 06:32:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Ei ole tyhmiä mikkiliittimiä, mutta muistin että minulla on Alesiksen 4USB-mikseri. Kokeilin sillä ja nauhoitus onnistuu... mutta... hjuum... ei toisto. Ei millään. Reaper näyttää "not connected" sekä suoraan USB-laitteena että myös ASIO4ALLin avulla. Nohh, kokeilen sitten huvikseni xmplayllä (ilmainen mediasoitin) toistoa ja hyvin kuuluu. Vähän itkettää.
 
Ilmeisesti on vaan pakko vääntää taustat Reaperilla ja äänittää Audacityllä soittimet. Kaipa se niinkin toimii.

 
Niin tai sitten teet niin kuin neuvottiin eli ostat kunnon ulkoisen äänikortin, jonka mukana tulee daw.
 
She said: "Eh, I know you, and you cannot sing", I said: "That's nothing, you should hear me play piano" (The Smiths)
Krice
07.03.2011 11:57:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janie Jones: Niin tai sitten teet niin kuin neuvottiin eli ostat kunnon ulkoisen äänikortin, jonka mukana tulee daw.
 
Tuntuu tuhlaukselta ostaa parin sadan kortti jos realtek kerran toimii hyvin Audacityllä ja xmplayllä. DAWit ei vaan osaa hommaa, paitsi verrattain hintava Samplitude.
 
samulirask
07.03.2011 12:22:50
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Krice: Tuntuu tuhlaukselta ostaa parin sadan kortti jos realtek kerran toimii hyvin Audacityllä ja xmplayllä. DAWit ei vaan osaa hommaa, paitsi verrattain hintava Samplitude.
 
Täytyy tässä kompata muita tuon äänikortin osalta. Tietokoneen lentäminen ikkunasta ulos oli lähellä, kun yritin tehdä äänityksiä Acerin integroidulla äänipiirillä. Kaikki sujui hyvin n. 15 sekuntia, kunnes äänitetty raita alkoi mennä eri tahtiin muiden raitojen kanssa. Kyseessä ei ollut mikään asetus eikä latenssi, vaan yksinkertaisesti se, että integroitu äänikortti ei toiminut äänityshommassa, ts. se oli äänitykseen soveltumaton.
 
Asiaan toi jonkinlaista parannusta SB Audigy 2, mutta varsinaisesti asian paransi vasta E-MU:n 0202 USB-kortti. Tämän jälkeen kaikki toimi, ja kaikki säätäminen oli lähinnä pientä hienosäätöä.
 
Tämä kaikki tapahtui tosin muutama vuosi sitten Win XP:llä, enkä tiedä tuosta 7:sta. En kuitenkaan kokemukseni takia missään nimessä yrittäisi tehdä minkäänlaisia äänityshommia koneen omalla äänikortilla. DAW tulee sitten kyllä perässä - noitahan löytyy kyllä joka lähtöön joka hintaluokassa. Itse tykkäsin Sonarista, siitä löytyy pienempiä (ja halvempia) versioita, ja ainakin aikanaan sen hardwaren mukana tuleva versio oli vähemmän rajoitettu kuin vaikkapa Cubasen.
Krice
07.03.2011 12:50:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samulirask: En kuitenkaan kokemukseni takia missään nimessä yrittäisi tehdä minkäänlaisia äänityshommia koneen omalla äänikortilla.
 
Enhän minä sillä äänitä mitään, edelleenkään. Mutta asiasta puukapulaan, sain Reaperin toimimaan Tonelabin kanssa, vihdoinkin! Asetuksista piti vaan laittaa hassusti DirectSound äänilähteeksi, sitten input: primary sound capturing device ja output: headphones (Tonelab ST). Tuolla tavalla ST:llä voi äänittää kitaraa sekä monitoroida samalla.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti