Muusikoiden.net
24.04.2024
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mihin suuntaan kannattaisi jatkaa?
1
Love4Bass
14.02.2011 23:28:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei ihmiset ! :) Meikä on nyt soitellut bassoa aktiivisesti tässä jo yli kuukauden ja oppinut jotain 15 biisiä:
1. Misfits - Tv-Casualty, 2. Misfits - Descending Angel, 3. Three days grace - I hate everything about you, 4. The Ramones - Poison heart, 5. The Ramones - Cretin Hop, 6. Billy Talent - Red Flag, 7. Rise against - Prayer of the refugee, 8. Green Day - Holiday, 9. Papa Roach - Forever, 10. The Offspring - You're gonna go far, kid, 11. Mötley Crüe - If i die tomorow, 12. Thousand foot krutch - Phenomenon, 13. Three days grace - animal i have become, 14. Scorpions - Still loving you ja 15. Guns N' Roses - Don't cry. Meikä on valinnut nä biisit niiden bassokuvioiden perusteella ja ihan oman tykkäämisen mukaan. Jotkut on haastavempii kuin jotkut, mut tykkään soitella välillä vaikeempaa biisii ja sit huilata hieman helpommas rallis.. :) Mut niin, mihin jatkaisin nyt? Ehdotuksia biisien suhteen? Ehdotuksia minkä tahansa suhteen, esim. Mitä mieltä ootte oppimistani biiseistä, jne. Soittelen Behringerin aloittelijan bassoo pikku säröllä ja sormin ja joskus plekulla, tosin harvoimmin. :)
 
Funkånaut
14.02.2011 23:35:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttas biisivalintasi olevan hieman tonne pelkistetymmän bassonsoiton puolelle. Mitens ois ens kerralla joku vaikka walking bassiä sisältävä biisi, kuten Beatlesin Lady Madonna? Siitä vois sitten jatkaa vaikkapa jokusen bluesbiisin opetteluun bassolla, jossa kans oppis I-IV-V -sointujen kera soittelua. Esimerkkinä vaikkapa Stevie Ray Vaughanin vetämä vanha bluesbiisi Texas Flood.
 
Monipuolisuudesta reenatessa ei ole haittaa, kuuntele erityyppisiä biisejä ja yritä kuunnella mitä basisti tekee. Ja jos vaikuttaa sopivan "helpolta" nii ei muuta ku soittelemaan mukana.
 
Funkonaut on rempseä funky bassojäbä, jolla käy flaksi suhteellisen useasti. Ei ota itseään kovin vakavasti ja osaa nauraa itselleen. Tulee toimeen ihmisten kanssa. - Van Hannes
Etvi
15.02.2011 08:52:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelisin lämpimästi ostamaan Hal Leonard Bass method bookin, jos haluat alkaa kehittämään soittotaitoasi systemaattisesti.
 
http://www.f-musiikki.fi/nuotit/ban … d_1_/_friedland_second_edition.html
 
Soittotunneille kannattaa hakeutua myös aivan ehdottomasti, sillä omia virheitä on todella vaikea edes havaita itse, saatika sitten kitkeä niitä pois. Esim. Wanted-palstalla on aika hyvin basso-opeja tarjolla. Treenaamiseen on tärkeää ottaa alusta asti mukaan metronomi tai rumpukone, mikäli oikeaa rumpalia ei ole käytettävissä. Mukavia soittoja ja tsemppiä harrastukseen.
 
"Äänimies hoi, saisko vähän lisää akustiikkaa?"
Isotalo
15.02.2011 09:30:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No hienosti on lähteny jos kuukaudessa olet saanut tuollaisen määrän biisejä haltuun. Hyvähyvähyvä! Ja Mitäs sitten seuraavaksi. Otelautaa haltuun ja vähän samalla tekniikkaa. Duuri- ja molliasteikot, selvität itselles mitä ääniä niissäon ja menet pari oktaavia ylös-alas otelaudalla. Siinä valaistuu se 7:n ja 12 nauhavälin "harmaa aluekin". Plus tekniikka paranee kun vaikka lämmittelee asteikoilla. Tuosta ehdotetusta Friedlandin kirjasta kannattaa hankkia se Complete Edition 1-3, se on ihan hyvä. Sitten erilaisia kirjoja kannattaa käydä läpi, esim. Jussi Kinnusen Rockbasso-treenejä on hyvä. Ja jatka biisien plokkaamista levyltä, se on oikein hyvää harjoitusta.
 
Love4Bass
15.02.2011 13:39:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaverit paljon vinkeistä ja tsempistä ! :)) Joo, itse ajattelin kanssa että joku vanha kunnon bluesehtava biisi olisi hyvä opetella kuvioidensa takia. Tuo ehdottamanne opetuskirjakin tulisin varmasti hyvään tarpeeseen joten voisinpa hankkia koko sarjan. :) Ja haluaisin itsekkin hioa omaa soittotyyliäni ja oppia monipuolisia bassokuvioita. En haluaisi olla sellainen ''yhden musiikkityylin'' basisti, vaan hallita monia soittotyylejä. :) Siksi opettajan hankkiminenkin olisi hyvä, ja voisin harkita asiaa! Mutta niin, kiitos paljon vinkeistä ja meikä jatkaa nyt soittoa muistaen nämä vinkit ! ;) Kiitos !
 
hollstro
18.02.2011 00:14:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seuraava juttu on soittaa bändissä. Perusta sellainen tai etsi bändi mistä puuttuu basisti.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Love4Bass
18.02.2011 10:00:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jooooo, haluaisin itseasiassa soittaakkin bändissä ja pistin tonne wanted listalle, että etsin bändin/voisin perustaa bändin ! :)
 
Live slow, Die fast.
Teijo K.
18.02.2011 10:09:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Seuraava juttu on soittaa bändissä. Perusta sellainen tai etsi bändi mistä puuttuu basisti.
 
Vahvaa komppia. Piti tulla laittamaan täsmälleen sama juttu.
 
Talent is cheaper than table salt. What Separates the talented individual from the successful one is a lot of hard work :Stephen King. Talent is 1% inspiration, and 99% perspiration :Edison.
Love4Bass
18.02.2011 11:28:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jooo, itseasiassa meikä vois lisätä ihan uuden jutun Wanted listal. :) Voisin perustaa ihan oman bändin.
 
Live slow, Die fast.
samugee
18.02.2011 12:20:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittaisin myöski ilman säröä, vaikka siinä kys. biisin orkkisversiossa säröbasso oiski. Syystä että: sillä pienelläkin säröllä saa pieniä rosoja siitä soitosta peiteltyä ja saattaa päästää ittensä vähän liian helpolla. Kliinillä ku vetää niin kuulee kaikki ylimääräset rasahdukset ja kolahdukset ja tarkkuutta tulee lisää.
Voihan tuota varmasti oppia tarkasti vetämään vaikka soittais aina sellasella säröllä että huonekasvitkin kuolee mutta uskoisin että cleanilla saman saavuttaa nopeemmin.
 
J.Nikkanen
18.02.2011 12:45:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samugee: Soittaisin myöski ilman säröä, vaikka siinä kys. biisin orkkisversiossa säröbasso oiski. Syystä että: sillä pienelläkin säröllä saa pieniä rosoja siitä soitosta peiteltyä ja saattaa päästää ittensä vähän liian helpolla. Kliinillä ku vetää niin kuulee kaikki ylimääräset rasahdukset ja kolahdukset ja tarkkuutta tulee lisää.
Voihan tuota varmasti oppia tarkasti vetämään vaikka soittais aina sellasella säröllä että huonekasvitkin kuolee mutta uskoisin että cleanilla saman saavuttaa nopeemmin.

 
Tjaah... Jos ja kun on oikein hemmetinmoinen rosopöristin niin sä et todellakaan halua tehdä yhtään ylimääräistä liikettä, kaikki kuuluu ja kuuluukin sitten kovaa. Joka ikinen ylimääräinen liike otelaudalla paukkuu korville heti. Se on eri asia kuinka puukorva on, tajuaako virheen vai ei, mutta kyllä ne virheet/kolahdukset/rasahdukset kuuluu läpi bändisoitossa väkisinkin, osittain jopa tehokkaammin säröttimen kanssa kuin ilman.
 
Symbaalit ovat jokatapauksessa syvältä: niillähän vain peitetään huonoa rumpujen soittoa! -Jeff Beck
Love4Bass
18.02.2011 13:03:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikä soittaa välillä säröllä, välillä cleanilla. Miltä parhaalta tuntuu sinä päivänä. :)
 
Live slow, Die fast.
samugee
18.02.2011 15:11:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, kai se vähän sen särön laadusta ja määrästä on kiinni myös. Mutta niinku sanoin, varmasti on monia tapoja oppia sitä tarkkuutta, ehkä joku oppii paremmin säröllä kuin ilman. Omalla kohdalla vaan oon huomannu että jos opettelee jonkun jutun luomuna oikein, sen osaa oikein saundista riippumatta. Tosin mun eka basso olikin akkari että siinä ei kauheesti päässy efekteillä kikkailemaan muutenkaan, ehkä se on perimää siitä että soitan kaiken kliinillä vieläki vähintään siihen asti että osaan.
Jos sekä cleanilla että säröllä opettelee niin siinähän se sitte on kivasti koko paketti kasassa.
 
J.Nikkanen
18.02.2011 16:17:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

samugee: Niin, kai se vähän sen särön laadusta ja määrästä on kiinni myös. Mutta niinku sanoin, varmasti on monia tapoja oppia sitä tarkkuutta, ehkä joku oppii paremmin säröllä kuin ilman. Omalla kohdalla vaan oon huomannu että jos opettelee jonkun jutun luomuna oikein, sen osaa oikein saundista riippumatta. Tosin mun eka basso olikin akkari että siinä ei kauheesti päässy efekteillä kikkailemaan muutenkaan, ehkä se on perimää siitä että soitan kaiken kliinillä vieläki vähintään siihen asti että osaan.
Jos sekä cleanilla että säröllä opettelee niin siinähän se sitte on kivasti koko paketti kasassa.

 
Mä soittelen melkeenpä aina kotosalla ilman sen suurempia muroja. Joko ihan ilman vahvistusta tai sitten piuha kiinni PeeCeen perssiiseen ja sillä. Tuolleen on mennyt kivasti jo hetkenkin aikaa. Tatsi varmaan muuttuu hieman kun on vahvistin kiinni mutta en sitä itse välttämättä tiedosta. Hevit ja iskelmät, kaikki menee. Efektikikkailu on jo sitten ihan oma taiteenlajinsa, ja sitä en kyllä hallitse. Aina menee mopo rotkoon.
 
Symbaalit ovat jokatapauksessa syvältä: niillähän vain peitetään huonoa rumpujen soittoa! -Jeff Beck
-Tästä suivaantuneena rumpali meni bordelliin ja kysyi: "Saako täällä pelleillä?"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «