Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Langattomasti ohjattava (digi)tiski?
1
Dugeroow
15.01.2011 19:51:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Nyt olisi tarvetta langattomasti kontrolloitavaan miksauspöytään. Laitteen ei tarvitse olla nykyiselläänkin kaupasta saatava, mutta toki se saa olla sellainen. Tarkoitus olisi saada käyttökelpoinen laite, mutta mahdollisimman edullinen rakennelma olisi mielessä. Tällä hetkellä nurkista löytyy 02r joka on ääniteknisesti minulle ihan riittävän hyvä. Kanavamääriä en tuosta haluaisi ainakaan hirveästi alkaa karsimaan ja 6 aux outtia olisi myös kiva löytyä.
 
Mikserin kanavasäätöjä pitäisi siis pystyä "hienosäätämään" n. 10 metrin (5m ehdoton minimi jonka kanssa voisi jotenkin tulla toimeen) päässä pöydästä. Asetusten muokkaamisen ei siis tarvitse tapahtua ns. vimpan päälle (hiirellä/kosketusnäytöllä klikkailu riittää ihan hyvin) mutta unelmatilannehan toki olisi täydellinen miksauskokemus, jolla voisi vaikka koko keikan vetää tsekeistä lähtien.
 
Säätämiseen minulle riittäisi siis ihan hyvin esim. läppäri (löytyy toki valmiiksi) + etähallintaohjelma tyyppinen ratkaisu tai sitten joku varta vasten tätä tarkoitusta varten tehty värkki. Esim. 02r:äänhän on tuollainen softa olemassa, mutta saako tuota sarjaporttiyhteyttä jotenkin hoidettua langattomasti esim. jollain bluetooth tai wlan palikalla niin että homma myös toimii. Tällainen suht toimintavarma ratkaisu riittäisi minulle ihan hyvin.
 
Jos tiskiä lähdetään päivittämään, vaihtoehtoja yammuista olisi esim. dm1000 tai LS9 joista kyllä ensin mainitun haluaisin mielummin äänenlaadullisista syistä. Ehkä myös 01v96 voisi tulla kysymykseen. Onko noihin jotain lisäpalikoita em. toimintaa silmällä pitäen tai jotain oleellisesti parempaa tähän tarkoitukseen kuin se mihin voin nykyisen 02r:ni valjastaa. Tykkään kovasti enemmän sen etusten/muuntimien soundista vs. LS9.
 
Toki myös jonkun muun merkin digitiskiä voitaisiin harkita, mutta hintalappu olisi syytä pitää kohtuullisena.
 
Heitelkääpä siis mahdollisimman edullisia vaihtoehtoja ja sitten tolki voi ehdottaa myös jotain yhtä ja kahta astetta parempaa, jos vaan fiksuissa hinnoissa pysytään. Unelmatilannehan olisi, jos homman saisi tuolla 02r:llä hoidettua.
 
stnprkl
15.01.2011 20:11:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.kauppasatama.fi/info.asp?tuote=NETCOM123W
 
Esmes tollasel pitäis taittua. Periaatteessa jos tiskiä pystyy ohjaamaan läppärillä niin jollain murkulalla sen saa myös langattomaks. Helpoimmalla toki pääsee jos tiski juttelee ethernet väylän kautta suoraan niin yhteyden konffaaminen on huomattavasti helpompaa kun tommosten wlan-sarjaportti, wlan-USB jne. asioiden saattaminen siihe nkondikseen et joka asia juttelee keskenään. Ja bonarina noi perus ethernet asiat on huomattavasti edukkaampia laitteita ostaa kun tommoset erikoisasiat.
 
Viltsu audiokantaja
Sami_T
15.01.2011 20:32:22 (muokattu 15.01.2011 21:13:00)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toinen tapa hoitaa asia on se että on kaksi konetta mistä toinen on fyysisesti kytketty siihen mikseriin ja siinä pyörii se ohjaussofta. Toisella koneella sitten muodostetaan siihen langattomasti etäyhteys esim. Windows Remote Desktopilla, VNC:lla tai vastaavalla. Jos pystyy tekemään ad-hoc verkon noiden kahden koneen välille niin ei tarvi edes WLAN-tukiasemaa tohon hommaan.
 
Tossa on hyvä puoli se että ei tarvi ihmetellä ton ns. sarjaporttiserverin tai sen ajureiden kanssa (ne aiheuttaa välillä vähän harmaita hiuksia). Ja se etäohjaava masiina voi ajaa mitä käyttistä vaan ja/tai olla mikä vehje vaan (esim. luuri tai tabletti) kunhan siihen vaan saa sen RDP/VNC clientin.
 
www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Dugeroow
15.01.2011 21:45:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T: Toinen tapa hoitaa asia on se että on kaksi konetta mistä toinen on fyysisesti kytketty siihen mikseriin ja siinä pyörii se ohjaussofta. Toisella koneella sitten muodostetaan siihen langattomasti etäyhteys esim. Windows Remote Desktopilla, VNC:lla tai vastaavalla. Jos pystyy tekemään ad-hoc verkon noiden kahden koneen välille niin ei tarvi edes WLAN-tukiasemaa tohon hommaan.
 
Tossa on hyvä puoli se että ei tarvi ihmetellä ton ns. sarjaporttiserverin tai sen ajureiden kanssa (ne aiheuttaa välillä vähän harmaita hiuksia). Ja se etäohjaava masiina voi ajaa mitä käyttistä vaan ja/tai olla mikä vehje vaan (esim. luuri tai tabletti) kunhan siihen vaan saa sen RDP/VNC clientin.

 
Kiitokset molemmille ajatuksista. Molemmissa vaihtoehdoissa olisi varmasti omat hyvät puolensa, mutta nyt sain sellaisen innostuksen puuskan, että tablettikaupoille olisi varmaan syytä lähteä. Tollanen kosketusnäyttöluuri on eittämättä varmasti liian pieniruutuinen säätöjen tekemiseen, mutta näin äkkiseltään tablet voisi olla juuri se mitä haluan, kunhan resoluutio on riittävä. Joku android tabletti olisi varmasti passeli ja juuri sopivan kokoinen liikuteltava.
 
villekauhanen
16.01.2011 12:59:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen itse useitten kokeilujen jälkeen (erilaisia VNC ohjelmia sekä Win ja mac ympäristöissä) päätynyt siihen että tällä hetkellä näyttäis olevan kaksi toimivaa mikserityyppiä mitä voi HELPOSTI ohjata etänä.
 
iPadille on omat applicationit Yamahan M7:ää ja A&H:n koko iLive kataloogia varten ja nämä tuntuvat toimivan. Ohjelmat ovat iLive Tweak ja Yamahan StageMix. Nämä tosin toimivat ainoastaan iOS vehkeissä. KAikkia miksereiden parametrejä ei näistä applikaatioista löydy mutta mielestäni riittävästi.
 
Näissä systeemeissä on parhautta nimenomaan se että mikseriin/DSP räkkiin kytketään langaton verkkoreititin ja iPhonella/iPadilla (iPadissä kosketustason koko riittää jo oikeisiin töihin) liitytään langattomasti tähän verkkoon missä mikseri on. Näin voidaan ohjata itse mikseriä EIKÄ online editoria erillisessä tietokoneessa. Tämä helpottaa, nopeuttaa ja vaukauttaa kokonaisuutta kun siitä välistä voi jättää yhden tietokoneen pois.
 
Useimmat tiskien online editorit (kuten myös DSP softat kuten Yamaha DME manager) ovat ongelmallisia käyttää jollain ulkopuolisella kosketusnäytöllä JOS/KUN käytännössä mikään offline editori ei ole optimoitu kosketusnäyttö käyttöön.
 
Käytännön kompastuskiviksi tulee äkkiä osoittimen sijainti ja itse osoittelu sekä esim. näppäimistön esiinkutsuminen. Itse olen kokeillut DME:n etäohjaukseen useita tapoja ja selkeästi toimivin on se että DME manager pyörii macissä Parallelsin sisällä XP:ssä ja macia etäohjataan iTeleport ohjelmalla.
 
Itse en pysty kunnolla käyttämään useimpia online editoreita pelkällä kosketusnäytöllä koska esim. näytön zoomaus ei onnistu mitenkään ja painikkeet on niin pieniä että jos kursorissa ei ole offsettiä niin en näe mihin yritän osua sormellani. iPadissa iTeleportilla voin käyttää kursorissa offsetiä ja käyttää iOS:n normaalia zoom in/zoom out toimintoa jolloin on helppo osua todella pieniin painikkeisiin mitkä ei alunperin ole tarkoitettu edes käytettäväksi kosketusnäytöllä.
 
Käytän myös viikottain 12" kosketusnäyttöä mikä toimii XP:n etäohjaimena ja vaikka näyttö on isompi kuin iPadissä niin mm. zoomauksen puute tekee tästä työpinta-alaltaan pienemmän. Myöskään kursori offsettiä ei ole joten peliä on pakko käyttää kosketuskynälllä jotta jotain saa tehtyä. Siihenkin voisi tod näk vaihtaa VNC ohjelman missä olisi jotain näitä lisätoimintoja mutta en ole viitsinyt alkaa datailemaan ja iPad toimii itselleni paljon monipuolisempana työkaluna.
 
iPadillä on myös mahdollista olla kiinni etäohjattavassa tietokoneessa JA mikserissä samanaikaisesti jos ne on samassa verkossa, esim. niin että ne on kytketty samaan langattomaan reitittimeen mikä on vaikka miksericasessa. Eli voin käyttää iTeleportin kautta tietokonettani ja Yamahan M7:ää samanaikaisesti. Eli molemmat ohjelmat (iTeleport ja StageMix) voivat olla auki iPadissä mutta eivät näytöllä.
 
iTeleportissa on myös kaikista testaamistani ohjeilmista paras tekstinsyöttötoiminto mutta en jaksa siitä selittää koska sen ominaisuuksia ei tajua jos ei ole käyttänyt kosketusnäytöllä ohjelmia missä tarvitsee tallennusten yhteydessä nimetä tiedostoja jatkuvasti. Mutta jos jotain kiinnostaa niin laittaa viestiä.
 
Esim. Smaart 7:n käyttö iTeleportilla on todella helppoa koska vaikka S7 ei ole mitenkään optimoitu kosketusnäyttökäyttöön niin siinä on pikanäppäinkomennot kaikille oerusmittauksissa tarvittaville toiminnoille. iTeleportissa on näppäimiston esiinkutsuminen ja käyttö todella helppoa ja näitten ohjelmien yhteiskäyttö onkin muuttanut enemmän työskentelytapojani kuin mikään muu vuosiin.
 
Monet näistä jutuista voi onnistua muillakin tavoilla mutta näiden systeemien asetusten tekeminen ja käyttö on ollut todella helppoa ja OIKEASTI nopeuttanut/helpottanut työntekoa eikä ollut mitään turhaa datarunkkailua mitä paljon kentällä ilmenee.
 
zelmi
16.01.2011 23:37:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällainen tuli netissä vastaan:
http://vimeo.com/18691631
 
NeliX4
18.01.2011 11:33:23 (muokattu 18.01.2011 11:39:56)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastaavassa tilanteessa päädyttiin A&H:n iLiveen ja SAC:hen.
 
iLiven "aivot" lavalle, jossa kiinni WLAN tukiasema ja sit loput läppäreillä. Muokattavuus, äänenlaatu ja toimintavarmuus on ehdoton. 16/8 paketin 3000 € lähtöhintakaan ei pitäisi olla este tai ainakaan kovin helposti ei halvemmalla/helpommalla pääse.
 
Näin: http://www.ilive-digital.com/R72_applications.html
 
iPhone kikkare on ihan hauska, mutta käytännössä lähes hyödytön. iPad:ia en ole kokeillut yhdistää.
 
Dugeroow
18.01.2011 12:14:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Vastaavassa tilanteessa päädyttiin A&H:n iLiveen ja SAC:hen.
 
iLiven "aivot" lavalle, jossa kiinni WLAN tukiasema ja sit loput läppäreillä. Muokattavuus, äänenlaatu ja toimintavarmuus on ehdoton. 16/8 paketin 3000 € lähtöhintakaan ei pitäisi olla este tai ainakaan kovin helposti ei halvemmalla/helpommalla pääse.
 
Näin: http://www.ilive-digital.com/R72_applications.html
 
iPhone kikkare on ihan hauska, mutta käytännössä lähes hyödytön. iPad:ia en ole kokeillut yhdistää.

 
http://www.thomann.de/fi/allenheath_idr16.htm
Siis onko nyt niin, että tuossa "Stage Boxissa" on siis kaikki. Eli siinä on compurat / efektit jne eikä välttämättä tartte muuta kuin sen läppärin ja se konsoliosa on ainoastaan sen aivon helppokäyttöiseen ohjailuun, mutta mitään lisäominaisuuksia se ei tuo? Jutteleeko nuo A&H:n tietokonesoftat jonkun perus midikontrollerin kanssa, jos rakentaisikin jo nyt itseltä löytyvistä palikoista tuollaisen köyhän miehen ohjauskeskuksen.
 
Studiolivestä olen kuullut niin ristiriitaista palautetta, että en kyllä siihen kokeilematta lähtisi kajoamaan. Vähän alkaa nyt olla kuitenkin sellainen fiilis että rautaa täytyy päivittää.
 
Jarno
 
LHU
18.01.2011 14:07:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dugeroow: http://www.thomann.de/fi/allenheath_idr16.htm
Siis onko nyt niin, että tuossa "Stage Boxissa" on siis kaikki.

 
Jep, eli se ns. "mikseri" on ohjainalusta. Stageräkki on aivot, siellä oikeasti tapahtuu. Hyvänä esimerkkinä; tanskalainen Storm kävi marraskuussa stadissa keikalla, olisivat halunneet vuokrata A&H järjestelmän täältä kun lentäen tulivat. Vaan kun ei moista maassa vapaana ollut niin toivat mukanaan pelkän stageräkin, miksaaja veteli keikan läppärillä ihan onnistuneesti, eihän se ihannnetilanne tietenkään ole muttei mahdotonkaan. Tämä siis langallisesti mutta kuten aiemmin keskustelussa todettu se wlan toimii myös. Inputteja tossa oli 29, kulmaryhmiä 4, kaksi stereo in-earia ja tietenkin L+R, kaikki siis läppärillä.
 
Dugeroow
18.01.2011 14:42:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: Jep, eli se ns. "mikseri" on ohjainalusta. Stageräkki on aivot, siellä oikeasti tapahtuu. Hyvänä esimerkkinä; tanskalainen Storm kävi marraskuussa stadissa keikalla, olisivat halunneet vuokrata A&H järjestelmän täältä kun lentäen tulivat. Vaan kun ei moista maassa vapaana ollut niin toivat mukanaan pelkän stageräkin, miksaaja veteli keikan läppärillä ihan onnistuneesti, eihän se ihannnetilanne tietenkään ole muttei mahdotonkaan. Tämä siis langallisesti mutta kuten aiemmin keskustelussa todettu se wlan toimii myös. Inputteja tossa oli 29, kulmaryhmiä 4, kaksi stereo in-earia ja tietenkin L+R, kaikki siis läppärillä.
 
Onko joku pelannut tuon tietokonesoftan kanssa minkä verran? Kuinka suljettu ohjelma tuo on vai voisiko kuvitella saavansa kontrolleja perille esim. tällaisilla kavereilla jolloin hallinta helpottuisi huomattavasti:
http://www.thomann.de/fi/elation_midicon_usb_midi_controller.htm
http://www.thomann.de/fi/behringer_bcf_2000.htm
 
hannuuki
19.01.2011 00:48:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dugeroow: Onko joku pelannut tuon tietokonesoftan kanssa minkä verran? Kuinka suljettu ohjelma tuo on vai voisiko kuvitella saavansa kontrolleja perille esim. tällaisilla kavereilla jolloin hallinta helpottuisi huomattavasti:
http://www.thomann.de/fi/elation_midicon_usb_midi_controller.htm
http://www.thomann.de/fi/behringer_bcf_2000.htm

 
Editorisoftaa ei pysty suoraan ohjamaan MIDI-kontrollerilla, mutta stageräkissä on MIDI-liitäntä, johon kontrollerin voi liittää ohjaamaan kanavia.
Ohjaus toimii vain osaan parametreista, jotka löytyvät helpoiten manuaalista http://www.ilive-digital.com/T/Down … art%202%20Firmware%20AP6526-2_5.pdf sivulta 100 ->.
iLiven foorumilta löytyy myös jonkin verran asiasta. Esim. http://www.ilive-digital.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1364
Viime vuoden keväällä oli Saksassa A&H:n ständillä juttua tekeillä olevasta USB-liitäntäisestä moottoriliuuilla varustetusta editorin ohjaimesta, mutta siitä ei sen jälkeen ole kuulunut.
Itselläni on PL-sarjan (http://www.idrseries.com/pl-series.asp) PL10 ohjaamassa tarvittaessa lavamonitoreita. Eräänlaisena köyhän miehen Aviomin korvikkeena siis, mutta tarkoitus on myös koemielessä istuttaa BCF2000 jossain vaiheessa systeemiin.
PL-sarja tarvitsee myös kaapelin, joten langattomaan ohjaamiseen sekään ei tuo apua, mutta kyllä tuolla editorilla + läppärillä kykenee keikan vetämään tarvittaessa.
Niin, ja niitä editoriyhteyksiä voi olla jopa 18 yhtä aikaa kun multicast on aktivoitu, kunhan langaton tukiasema tukee multicastia.
 
NeliX4
19.01.2011 15:10:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dugeroow: http://www.thomann.de/fi/allenheath_idr16.htm
Siis onko nyt niin, että tuossa "Stage Boxissa" on siis kaikki. Eli siinä on compurat / efektit jne eikä välttämättä tartte muuta kuin sen läppärin ja se konsoliosa on ainoastaan sen aivon helppokäyttöiseen ohjailuun, mutta mitään lisäominaisuuksia se ei tuo? Jutteleeko nuo A&H:n tietokonesoftat jonkun perus midikontrollerin kanssa, jos rakentaisikin jo nyt itseltä löytyvistä palikoista tuollaisen köyhän miehen ohjauskeskuksen.
 
Studiolivestä olen kuullut niin ristiriitaista palautetta, että en kyllä siihen kokeilematta lähtisi kajoamaan. Vähän alkaa nyt olla kuitenkin sellainen fiilis että rautaa täytyy päivittää.
 
Jarno
Studiolive hivattiin samoin perustein. A&H myy niitä omia liukuboksejaan 300€ hintaan. Kolmannen osapuolen laitteet ei sovi. Yhdellä purkilla tekee jo aika paljon, kun liu-ut voi määrä ihan miksi haluaa ja sellaisella tuo systeemi toimii "stand alone". Toisen boksin voi heittää monitoripäähän ns. monitoritiskiksi
 
SAC:hen voi taas liittää ihan minkä merkkisen laitteen tahansa. Jollain 2000€ budjetilla voi saada jo SAC räkin tehtyä, mutta näpräämistä tulee aika paljon.
 
Tuon iLiven softan voi ladata A&H:n sivuilta ja kokeilla ilmatteeks. Pistä vaikka yksityisviestillä, jos kiinnostaa tulla ihmettelemään tms.
 
hannuuki
30.01.2011 15:29:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allen & Heathin iLiven uusimmassa 1.80 versiossa editorin ohjaukseen on tullut mahdollisuus mapata midi-ohjain valittuihin parametreihin.
 
-Fader level
-Mute on/off
-PAFL on/off
-PAN position
-HPF in/out ja taajuus
-Preamp gain
-Preamp PAD
-FX TAP tempo
 
Eli midi-ohjain kiinni läppäriin, editorin softa auki ja langaton yhteys lavaräkkiin.
 
Dugeroow
31.01.2011 09:05:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hannuuki: Allen & Heathin iLiven uusimmassa 1.80 versiossa editorin ohjaukseen on tullut mahdollisuus mapata midi-ohjain valittuihin parametreihin.
 
-Fader level
-Mute on/off
-PAFL on/off
-PAN position
-HPF in/out ja taajuus
-Preamp gain
-Preamp PAD
-FX TAP tempo
 
Eli midi-ohjain kiinni läppäriin, editorin softa auki ja langaton yhteys lavaräkkiin.

 
Tervehdys. I-live poltteli kyllä kovasti mielessä, mutta 16-kanavan vähyys ja lisäkanavien hankinta muuten kuin toisella yksiköllä olisi tullut niin kalliiksi, että tällä kertaa hankinta jäi väliin. 24ch olisi ollut jotenkin optimi mutta ei ollut tarjolla ja 32ch pamahti ikävästi yli budjetin. Miten tuossa i-Livessä on muuten toteutettu talkback ja kanavakohtainen kuuntelu kuulokkeilla? Entä onnistuuko nämä jotenkin pelkkää tietokonetta käyttäen? Entä onko tuo systeemi kuinka suljettu tuon kontrollerin kanssa? Stageboksiin saa tietenkin liitettyä mitä vaan, mutta saako kontrolleriin iskettyä esim. oman delayn tai etuasteen kiinni etupäähän?
 
Päädyin nyt sitten lopulta ratkaisuun jossa pistin vanhan Yammun kiertoon ja otin tilalle DM1000:n (ohi LS9:n) sopivilla laajennuksilla höystettynä. Innostuin kovasti lisämahdollisuuksista mm. nauhoituksen osalta ja järjestelmän ohjaamisesta kahdesta paikasta yhtä aikaa, joten vaaka kääntyi tässä kohtaa tuttuun ja turvalliseen DM1000:niin, budjetin pysyessä vielä maltillisena. I-live pitäisi joskus kokea itse, että osaisi sanoa onko järjestelmässä nyt sitten ratkaisevasti parempi soundi ja ruveta päivittämään myös analogit tuon alle. Jos talous sallii, niin kuluvan vuoden aikana voisi kyseiseen setuppiin sitten pikkuhiljaa siirtyä, mutta ensin haluan odottaa myös tuon Behringerin näkemyksen markkinoille tulon ja kuulla kokemukset siitä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «